Ako schudnúť 10 kg?
Prosím za aky dlhy cas, pri skoro idelanych podmienkach (vyvazeny jedalnicek, cviky) by som mohla schudnut 10kg? Mam 45 rokov, 72 kg a 163 cm. A akosi sa vobec neviem nastarovat. Necitim sa dobre vo svojom tele. A chcela by som sa upnut na nejaky cas, ze kedy by som mohla uz daco vidiet na sebe....
Zmen zivotny styl tak, aby si v nom vedela vydrzat uz navzdy. Akakolvek dieta je zbytocna, ak sa raz vratis k tomu co jes teraz. Nehladuj v ziadnom pripade, len zacni napr fastingom 14:8, dost pi tekutin, ziadne sladke napoje, cim menej cukru, ziadny alkohol. Jedz vela zeleniny ovocia, casty pohyb. A nastartuje sa to. Ale vymysli si system, ktory budes vediet udrzat aj po schudnuti. Takto do 3 mesiacov, najlepsie chudnutie je postupne. Je to najzdravsie pre cely organizmus.
Trochu si to uprac.. ked pises, ze chces polovicu prilohy nahradit salatom a nevieš aky...
To je o tom, ze si das nejaky kusok zeleniny.. je normalne jest kazdy den paradajky, nepotrebujes k nim nic, tuk mas v jedle, sol v podstate tiez.. alebo si nakrajaj avokado alebo uhorku alebo udus mrkvu ci cuketu... Nemusis to vobec komplikovat, nevymýšľaj zalievky, daj si zeleninu, ktora ti chutí.. opec korenovu ak mas rada.. a takuto zeleninu, mozes nazvat luxusne ze salat.. ked mas rada ladovy, nakrajaj si ten a olivy, kusok fety, paradajku.. ide o to, prijat nejaké vyzivne latky do tela, mozog, srdce, cievy, nase telo to potrebuje
To sa necudujes, ze sa nevies nasrtovat, ak takto analyzujes jedlo..
Proste vyradiť udene, konzervovane, spracované potraviny a nahradit zeleninou surovou ci vareniu, strukovinami, mozes skúsiť aj tofu... Postupne prejst, jest normálne porcie, nehladovat, ale zase uvedomiť si ze aj nejaky hlad je spravny a hodinu po obede nemusis hned jest dalsiu porciu
Trochu si to uprac.. ked pises, ze chces polovicu prilohy nahradit salatom a nevieš aky...
To je o tom, ze si das nejaky kusok zeleniny.. je normalne jest kazdy den paradajky, nepotrebujes k nim nic, tuk mas v jedle, sol v podstate tiez.. alebo si nakrajaj avokado alebo uhorku alebo udus mrkvu ci cuketu... Nemusis to vobec komplikovat, nevymýšľaj zalievky, daj si zeleninu, ktora ti chutí.. opec korenovu ak mas rada.. a takuto zeleninu, mozes nazvat luxusne ze salat.. ked mas rada ladovy, nakrajaj si ten a olivy, kusok fety, paradajku.. ide o to, prijat nejaké vyzivne latky do tela, mozog, srdce, cievy, nase telo to potrebuje
Proste vyradiť udene, konzervovane, spracované potraviny a nahradit zeleninou surovou ci vareniu, strukovinami, mozes skúsiť aj tofu... Postupne prejst, jest normálne porcie, nehladovat, ale zase uvedomiť si ze aj nejaky hlad je spravny a hodinu po obede nemusis hned jest dalsiu porciu
@anonym_129d8d tu nejde o analyzovanie jedla. Chcela som len inspiraciu na salat, kedze jest kazdy den ako prilohu salat a papriku mi proste nechuti....
Teraz na jesen ja mam velmi rada kvasenu zeleninu, zaklad je kapusta a mrkva.. nakrajas, sol, prevarena voda a za tyzden mas skvelu prilohu.. pridat a obmieňať mozes aj inu zeleninu
Alebo cviklovy salat, uvarit cviklu, hrasok a mrkvu, pokrajat ako na vianocny salat na take kocky, sol, korenie, trochu cukru/octu ci citron stavy a je to genialne
@anonym_f47a98 nerozumiem
@xckaretxxx nejest maso, pit caj z prhlavy a vsade chodit peso co je do hodiny chodze
Ja som schudla teraz 5 kg za cca mesiac a pol. Som takmer cely deň na nohách, tak pohybu mám dosť, potrebovala som upraviť stravu - nejesť večer po šiestej hodine, obmedzovať sladke aj ochutené nápoje, veľa bielkovin. A párkrát som bola v posilke - bežiaci pás a silový tréning. Ešte dve -tri kila a som spokojná 🙂
Za 2-3 mesiace to dáš úplne s prehľadom.
Necitala som odpovede, ale za mňa nizkosacharudiva strava. Určite budú mnohé namietať, ale u mňa to najviac funguje. Môžeš jesť do sýtosti. Žiadne také že menšie porcie u mňa osobne nefungujú. Ja na tom žijem dlhodobo, aj keď občas si dám pizzu, burger alebo koláč. Ak už raz schudnem, viac ma to motivuje nepokaziť si to. Totiž ja mám slabú trpezlivosť. A nizkosacharidova strava má mnohé zdravotne benefity.
Ja teraz tak od leta chudnem. Rozhodla som sa 29.6. Upravila som stravu a cvičím denne 1 hodinu. Vynechala som odvtedy iba párkrát. Nejem sladkosti, iba občas. K dnešnému dňu som schudla 9 kg a ešte chcem cca 4-5. Mám 170 cm a 59 kg. V júni som mala 68. Chcem hlavne spevniť telo a vyrysovať sa trocha. Nechcem byť mäkká. Potom keď schudnem na požadovanú váhu, uvidím... Každopádne chcem v cvičení pokračovať a aj strava mi takto vyhovuje. Zaradila som viac bielkovín. Každopádne sa lepšie cítim a aj vyzerám. Mám 42 rokov.
@anonym_autor ahoj ja keď mi zistili tehotenskú cukrovku som mala zákaz sladkého a bieleho pečiva jedla som všetko piekla som si aj koláče len som v recepte namiesto napr hrnčeky cukru dala buď 1/4 hrnčeka alebo žiadny a rozmačkala som tam banán alebo inú náhradu cukru (zdravšiu) jedla som len celozrnný slatinsky chlieb (to odobrila aj doktorka že je najlepší ) a naozaj som jedla všetko len ten cukor a biela múka skús. A plus cvičenie. Stačí aj kruhač doma - 5cvikov 10opakovaní 3serie každý druhý deň. A podľa mňa to bude za 3m krasne vidieť
Menej jest. Mensie porcie. Alebo raz vynechas obed a das len ranajky vecera, alebo ked pozdny obed tak bez vecere. Telo s tym nebude mat problem.
10kg som schudla za 4mesiace pri prerušovanom pôste, fitko a beh pravidelne a váhu si držím uz 2roky
@anonym_129d8d ja sa zapojim do debaty s tym, ze ja tiez chcem trochu schudnut, som pred 50 tkou, cely zivot stihla a jedla som co mi chutilo, teoriu ovladam, stravu by som si vedela upravit, ALE.. mam za posledne tri roky stanovenu alergiu a intoleranciu na tolko potravin, ze uz ani neviem co jest..priklad: na reflux nemozem: cerstvu zeleninu ako paradajky, papriky.. kravske mlieko uplne mam vyradit cize zbohom tvaroh, grecky jogurt.. a netolerujem ani strukoviny, kapustu a pod. mam z toho kŕče a naduvanie,cerstve ovocie nemozem kvoli astme, chapem ze obmedzit sacharidy, ale keby este aj to obmedzim, tak mi neostava skoro nic na jedenie🙄🙄navyse vyradit sacharidy je u mna nerealne, man dusevne velmi narocnu pracu a ja vit.B skratka potrebujem.. vyradila som zatial sladkosti, alkohol a mastné maso a jedlá.. je lahsie vyradovat, ale ja neviem co vlastne zaradiť do jedalnicka, je tu nejaka vyzivova poradkyna, budem vdacna za pomoc pri zostaveni jedalnicka.. pohyb mam dostatocny
Necitala som odpovede, ale za mňa nizkosacharudiva strava. Určite budú mnohé namietať, ale u mňa to najviac funguje. Môžeš jesť do sýtosti. Žiadne také že menšie porcie u mňa osobne nefungujú. Ja na tom žijem dlhodobo, aj keď občas si dám pizzu, burger alebo koláč. Ak už raz schudnem, viac ma to motivuje nepokaziť si to. Totiž ja mám slabú trpezlivosť. A nizkosacharidova strava má mnohé zdravotne benefity.
@anonym_dd068e nechcem tu nikoho strasit ale ja len raz za zivot som toto drzala iba 3 mesiace a hned mi narastol fibroadenom v prsniku z 0 na 10 mm, ( presne v tom obdobi, lebo predtym kratko mamografia uplne ok) musela som ist aj na operaciu, neviem samozrejme dokazat ze prave z toho, ale ja si myslim ze ano, z velkeho prijmu bielkovin a skoro ziadnych sacharidov sa mohlo kludne aj toto stat.. ja si to davam do suvislosti, lebo ani predtym ani potom som taketo diagnozy nemala.. uz to preto radsej nechcem skusat tuto dietu🤔
@anonym_129d8d ja sa zapojim do debaty s tym, ze ja tiez chcem trochu schudnut, som pred 50 tkou, cely zivot stihla a jedla som co mi chutilo, teoriu ovladam, stravu by som si vedela upravit, ALE.. mam za posledne tri roky stanovenu alergiu a intoleranciu na tolko potravin, ze uz ani neviem co jest..priklad: na reflux nemozem: cerstvu zeleninu ako paradajky, papriky.. kravske mlieko uplne mam vyradit cize zbohom tvaroh, grecky jogurt.. a netolerujem ani strukoviny, kapustu a pod. mam z toho kŕče a naduvanie,cerstve ovocie nemozem kvoli astme, chapem ze obmedzit sacharidy, ale keby este aj to obmedzim, tak mi neostava skoro nic na jedenie🙄🙄navyse vyradit sacharidy je u mna nerealne, man dusevne velmi narocnu pracu a ja vit.B skratka potrebujem.. vyradila som zatial sladkosti, alkohol a mastné maso a jedlá.. je lahsie vyradovat, ale ja neviem co vlastne zaradiť do jedalnicka, je tu nejaka vyzivova poradkyna, budem vdacna za pomoc pri zostaveni jedalnicka.. pohyb mam dostatocny
@lacibo ja nie som ziadna poradkyna..
Ale ja teda nezastavam teoriu vyradenia sacharidov.. napr ja jem skoro kazde rano ovsenu kašu alebo vločky namocene cez noc v chladnicke.. k tomu pomlete semienka lanove, tekvicove ci sezamove alebo konopne a sem tam par orechov pomletych. A bud v dm rastlinnom mlieku alebo len vode alebo kefire. A lyzicka medu a mrazene čučo do toho
Dm ovseny napoj so sojou je dost chutný a to som cely zivot mlieko pila
Podla mna neideno jedno co zjes za deň, ale celkovy prijem a vyvazenost..
Drzim palce pri hladani a formovani jedal, je to urcite tazke pri tolkych obmedzeniach
@anonym_autor je to len o tom, ze pri chudnuti musi by prijem nizsi ako vydaj.
Ak si to nevies spocitat, su kaloricke tabulky.
Chudnutie neznamena, ze musis pri tom zdravo jest, alebo potraviny, ktore nemas rada.
Schudla som vela kil s tym, ze som kazdy vecer vypila dve piva, a cez den bola klobasa. Zvysok kalorii som si vsak tomu prisposobila. Ked toto raz pochopis, mozes byt stihla.
Hlavne nejest s odporom jedla, ktore neznasas.
@lacibo podla mna ty sa potrebujes dat najprv cela dokopy a potom zacat chudnut. Da sa aj z intolerancii dostat, na to su ale potrebne velke zmeny, kury na travenie, pravidelny pohyb, otuzovanie… zlozite, ale da sa to vacsinou, ked nie vyriesit tak aspon zlepsit
@anonym_dd068e nechcem tu nikoho strasit ale ja len raz za zivot som toto drzala iba 3 mesiace a hned mi narastol fibroadenom v prsniku z 0 na 10 mm, ( presne v tom obdobi, lebo predtym kratko mamografia uplne ok) musela som ist aj na operaciu, neviem samozrejme dokazat ze prave z toho, ale ja si myslim ze ano, z velkeho prijmu bielkovin a skoro ziadnych sacharidov sa mohlo kludne aj toto stat.. ja si to davam do suvislosti, lebo ani predtym ani potom som taketo diagnozy nemala.. uz to preto radsej nechcem skusat tuto dietu🤔
@lacibo teraz sa vsade presadzuje velky prijem bielkovín pri chudnuti, ale to moze mat rozne nasledky, nevieme, ako to zaposobi na konkretneho cloveka, mozeme mat rozne predispozicie chorob, zatazuje to jednak oblicky atd.
za dva a pol az tri mesiace sa da kludne schudnut 10 kil bez nejakeho mucenia hladom.
zdrava vyvazena strava s dostatkom bielkovin a vlakniny, ubrat skroby, hlavne sladkosti, sladke vody , radler aj alkoholicke napoje.
cvicenie je hlavne na spevnenie svalov, rychla chodya, silove cvicenie.
@negymama tak to silno pochybujem ja cvičím od februára a 5 kg som dala dole za vyše 4 mesiacov aj viac a bola to teda drina. Mam o 3 roky menej
@lacibo Podľa mňa sa nemôže nič stať, ak človek neprijíma množstvo bielkovín ako kulturista. Skôr škodí množstvo sacharidov. Taká múka neprináša absolútne žiadnu výživu, pritom je všade. Zdravé sacharidy samozrejme jem(amarant, quinoa, strukoviny, ovocie). Ale teda nie je pre mňa veľká časť stravy zemiaky, ryža, muúčne ako to bolo v minulosť. Podstatnú časť stravy ma tvoriť zelenina a nie len ako ozdoba.
@tanyja asi si si nevšimla slovo “u každého”… to je prvá vec. a druhá - ak si schudla 20 kíl je pravdepodobné že si sa stravovala horšie než ten čo potrebuje schudnúť iba 10 kíl - a tam tie zmeny budú musieť byť iné ako u teba…
@biba_18 každý reaguje ináč na zmeny. Nemusíš na mňa hneď útočiť. A nie, nestravovala som sa zle. Dodnes sa tak stravujem: žiadne sladké, mastné. Výsledky z krvi hovoria za všetko: ukážkové 😉
@lacibo podla mna ty sa potrebujes dat najprv cela dokopy a potom zacat chudnut. Da sa aj z intolerancii dostat, na to su ale potrebne velke zmeny, kury na travenie, pravidelny pohyb, otuzovanie… zlozite, ale da sa to vacsinou, ked nie vyriesit tak aspon zlepsit
@liv1 verím, ze sa to dá, ale zatial na to nemam priestor v živote..mozno aj stres robí svoje za posledné roky som zazila traumaticke udalosti, podla mna sa mi aj preto chronicke rozbehli.. inak chora nebyvam a neuzivam ani ATB vobec, proti beznym virusom a bakteriam som pomerne odolna.. mam zdravy zivotny styl, v tomto smere nemam velmi co menit
@lacibo Podľa mňa sa nemôže nič stať, ak človek neprijíma množstvo bielkovín ako kulturista. Skôr škodí množstvo sacharidov. Taká múka neprináša absolútne žiadnu výživu, pritom je všade. Zdravé sacharidy samozrejme jem(amarant, quinoa, strukoviny, ovocie). Ale teda nie je pre mňa veľká časť stravy zemiaky, ryža, muúčne ako to bolo v minulosť. Podstatnú časť stravy ma tvoriť zelenina a nie len ako ozdoba.
@anonym_dd068e ja tiez jem iba grahamove a celozrne obilniny a vacsinou iba rano a max na obed, drviva vacsina taniera je zelenina, mne to prirodzene chutí racionalna strava, nevnimam to ako obmedzenie na chuti, obmedzuje ma iba to, ze mam po vela potravinach traviace problemy.. ked si vylucis vsetky mliecne vyrobky, strukoviny a vela druhov zeleniny, co ti vlastne ostane - skoro nic, a keby vylucis aj sacharidy tak uz celkom nic😁😅😢 jedine mäso a vajcia ostávaju
@anonym_autor môj ptec schudol sam za cca 3 roky okolo 100kg. Intuitivne zacal s prerusovanym postom a ani nevedel ze sa to tak vola. Takze jedol ranajky, obed..vsetko normalne. Neskor nejaky kefir a zacal sa prechadzat

@anonym_3e864e bielkoviny niesu len mäso a syr. Šošovica, fazuľa, sója, tempeh, cícer, tvaroh, vajcia..
@tim23 ved ja viem, soju ja nejem velmi. ale potom som dopnila odpoved, ze mam v jedalnicku aj polievky zo strukovin vsetkeho druhu. sosovicu mam najradsej.