icon

Ako schudnúť 10 kg bez cvičenia?

8. jún 2024

Dievčatá ako mám schudnúť 10 kilo, pohyb v mojom prípade nie je problém, denne zvyknem mávať 13000 až 18000 krokov. Mám fyzicky náročnú prácu, čiže ja mám pohybu až až .. kalorické tabuľky mi nejdú, vodu väčšinou pijem neochutene minerálne vody, po prípade so sirupom (neviem či je to problém). Stravovanie žiadny fast food, sladkosti možno 1x za deň, žiadne obžerstvo, akurát bez pečiva si neviem predstaviť deň 🤷🏼‍♀️. Nejaké vyprazane jedla len ojedinele .. možno 1x za mesiac, neviem či mám pridat viac pohybu. Úprimne , z práce prídem dobitá ako pes väčšinou a pre cvičenie nemam viac energie ..

Strana
z2
portret7
9. jún 2024

Ja aj ked by som mala 2xtolko krokov, tak neschudnem. Na chudnutie potrebujes urcitu tepivu frekvenciu. Ak mas malo casu a energie, skus HIT trening - staci 20-30 min. niekolkokrat v tyzdni.

h2
9. jún 2024

@augustovkaa Ale veď ty s tvojou výškou si presne ten prípad priemerne vysokej ženy, na ktorú tento výpočet platí, ako som písala vyššie. Ide o to, že sa nedá paušálne určite jedno konštantné číslo pre akúkoľvek ženu. To, že ty pri 170cm vážiš 60kg, je ideálne. Ale aby 150cm žena mala 40kg a 190cm žena 80kg už nie je až také super.

augustovkaa
9. jún 2024

@h2 jasné, chápem a som rada ze mám priemernú výšku a udržiavam si váhu aj po pôrodoch

luccija
9. jún 2024

@h2 mňa tie tabuľky nebavia sto x som ich otvorila a zatvorila.Viem, ty si veľmi pekne schudla pamätám si fotku v šatách🙂no tak bojujme.Lutujem, že som jedla tie lieky dovtedy som si roky držala svoju váhu plus mínus 2 kg.Alebo je menopauza za dverami neviem...len, keď vidím ženy po 50 tke čo poznám už sú také tety brucho, boky takto nechcem vyzerať😭a tie váhy čo píšeš tak to ani nesnivam.Mne by stačilo 67-70 kg🙂

strejdo001
9. jún 2024

@zeldia Áno, foto je reálna a mám 41, len so mnou sa nemôžte porovnávať, ja sa pripravujem na MS, ale sám na sebe cítim, že vekom sa spomaľuje metabolizmus a viac, resp. rýchlejšie ide do zásob tuku, to je proste realita (hormóny neodrbeš) a vieš to ovplyvniť iba stravou, doplnkami výživy a fyzickou aktivitou. Naše telá boli stvorené pre fyzickú záťaž, len dnešný svet spohodlnej a preto je aj viac obezity a ostatných civilizačných chorôb. No na 1. mieste je stres... ľudia sa ženú za majetkom, sú nespokojní a potom zabúdajú na seba, resp. nemajú už na seba a sebarozvoj dostatok energie. Spomeňte si ako sa žilo v 80tych rokoch, každý mal rovnakú kuch. linku, auto a rodičia trávili s deťmi viac času a hlavne vonku...
A spánok? Jedna z najpodstatnejších vecí či už pri psychickej vyrovnanosti alebo pri udržaní optimálnej hmotnosti. Ten pred polnocou je najdôležitejší. Koľko z vás zaľahne pravidelne o desiatej večer? A začneme sa vyhovárať:" ale deti....ale ja si viem oddýchnuť keď už všetci spia ..... ale ešte som nestihla/nestihol upratrať, požehliť.... ale v telke išiel dobry film...." atď. atď. A potom priberáme, nevládzeme, sme unavení a nežijeme, ale prežívame 🤷🏻‍♀️
Len toto vám na Slovensku máloktorý lekár povie, jedine uvedomelý a nezmanipulovaný farmabiznisom a tých je veveeľmi malo, oni nepotrebujú zdravých a šťastných ľudí, farmabiznis by nemal zákazníkov.

h2
9. jún 2024

@luccija No veru, tá postava sa proste mení aj ženám, čo si ináč hmotnosť držia. Napríklad moja mama nemá ani 60kg (neviem presne, koľko váži), má 75 rokov a je štíhla, nemá žiadny zadok, ale to brucho proste má. A aj na sebe pozorujem, že sa mi za posledný rok-dva stráca pás, tuk sa mi viac drží v oblasti brucha, než predtým. ☹️
Ja mám zase tú hranicu, že 70kg proste mať nemôžem, ani keby som mala prestať jesť úplne, nad to proste ísť nechcem za žiadnych okolností. (Až na to, že presne toto som si voľakedy hovorila o 60kg. 😒)

alchemilkazltozelena
9. jún 2024

@luccija 37... A čo robíš? Poraď .. ja som vyskúšala všetko a neslo dole ani kilo

h2
9. jún 2024

@strejdo001 Čo sa spánku týka, spím 5-6 hodín. Dlhšie proste spať neviem. Ak by som išla spať o 22:00, o tretej ráno som hore a následne cez deň by ma dobehla únava. Takže spávať chodím dlhodobo medzi 1 - 1:30. 🤷‍♀️

alchemilkazltozelena
9. jún 2024

@zeldia ja som tiež tak myslela že mínus sto... To by mi aj sedelo... Ale mínus 110 som sa až zľakla 🫣

strejdo001
9. jún 2024

@h2 Aj toto je dlhodobé nastavenie mysle (vlastne mozgu), ale keď ti to vyhovuje, tak nieje čo riešiť, tak si sa nastavila, to je dlhodobý proces.
Ale určite by bolo prospesnejšie chodievať spať pred polnocou vstávať skôr a prípadne si dať na obed 20 min šlofíka (a teraz sa zasmejme 🤣, kto si to môže dovoliť), južanské krajiny vedia preco majú na obed siestu.... lebo cirkadiánny rytmus neodrbeš... vlastné väčšina ho odrbáva kávou

strejdo001
9. jún 2024

@alchemilkazltozelena -100 je u chlapov, u žien je ideál -110, ale to platí u priemerného človeka, t.j. 170cm.

luccija
9. jún 2024

@h2 moja mama ma 67 r a 63 kg🙂)celý život bola štíhla áno, má brucho nie veľké, ale má.Ona sa práve tešila, že pred 60 tkou konečne pribrala.No áno, menopauzove brucho ja tiež priberám do brucha, bokov.
@alchemilkazltozelena ja nie som typ, čo môže radiť, lebo sama tapem.Vylucila som všetko zbytočne oriešky, vianočku, pribinak, makovky, Kofolu už aj zmrzlinu si dám len raz týždenne:( jem ten mokry chlieb z Lidla a klasika mäso k tomu šalát, dusenú zeleniny, tuniakove šalát, omelety na večeru k tomu zeleninu, desiata biely jogurt s trochou ovocia, kaleráb, mozzarellu s paradajkou, no trápim sa stravou zelenina mi ide hore krkom.Cestoviny s omáčkou vôbec nejem, začala som si tofu opekať a k tomu grilovanú zeleninu, normálne bežne jedla len nejem prílohy a veľa zeleniny.Strukovinove polievky, kapustovu...jem každé 3 hodiny a pre mňa je dôležité tak mi radili aj, keď som chudla v centre, že nemám vynechať olovrant čo by mal byť rožok, chlieb, šunka, nátierka, zelenina, vajíčko nech ťa večer nechytí hlad.A potom večer len maličkosť.
@h2 ja som tiež nocný vták, ale spánok potrebujem aspoň 7 hodín pre mňa by bol ideál ísť spal o polnoci vstať o 8 a do práce na 9🙂
Včera sme boli na bicykli tak už ma večer skolila únava.Ja som bola vždy nočná skovranok zo mňa nikdy nebude roky som pracovala v noci ja mám najviac energie poobede a vecer

h2
9. jún 2024

@luccija Aj my sme boli včera na bicykloch, aj sme sa kúpali v jazere, aj som predtým upratovala a varila doma, potom zase podvečer ešte práca na záhrade... večer už som bola totálne unavená, ale spať som aj tak išla až po jednej. A ráno o 6:20 už hore, poraziť ma išlo, keď som videla, koľko je hodín. ☹️

zuzuliennka1
9. jún 2024

chudne sa stravou. daj tym kalorickym tabulkam sancu, tu stravu urcite nebudes mat uplne koser, aj ked sa ti zda, ze ved “dokopy nic zle nejes”. urcite ti chybaju bielkoviny napriklad. a mozno jes pricasto.
to su ale len dohady. daj tabulkam sancu, najdes napr. aj na instagrame niekolko profilov, kde sa baby venuju tymto KT a poradia aj s nastavenim. a aj tu na mk je skupina ohladom tabuliek.

luccija
9. jún 2024

@h2 jo, čím viac aktivít, tým som nabudenejsia.Kamaratka 52 r je rok v menopauze a nespala vôbec hodinu, dve a len driemala.Lekar jej povedal, že estrogén?podporuje serotonín a melatonín a dal jej lieky na spanie.Ze to je prejav menopauzy.

libertz
9. jún 2024

diety nedrzis nejake? Lebo ked clovek je prilis malo tak organizmus je myslim v takom nudzovom mode a nechava si zasoby.. preto diety byvaju vacsinou blbost.

Strana
z2