icon

Ako schudnúť 20 kg?

dadadada1
7. dec 2017

Ahojte baby, prosim, poradte mi ako schudnut. Od marca som pribrala vyse 20 kg. Som uz z toho zufala. Sladkosti som uz vylucila. Len mi prosim neradte, ze nezrat 🙂 dakujem. Poprosim nieco osvedcene, s cim mate osobnu skusenost.

lienka_1
8. dec 2017

@dadadada1 Nemusis skusat vsetko. Hlavne nie zarucene diety ktorych vysledok je jedine jojo efekt. Chudnut sa da aj chutne a dokonca bez hladu. A urcite neskusaj znizovat kaloricky prijem na 1000kalorii. Ja som upravou stravy a cvicenim dala dole za pol roka 10kg. A hladna som nebola ani raz. Ale zaklad je disciplina a vysledky ta budu posuvat dopredu. Drzim palce!

cristi
8. dec 2017

poradim ti co nechces prave citat...nezrat , viac pohybovej aktivity k tomu , vela vela sebadiscipliny a hlavne si upratat v hlave ...potom pojdu aj nadbytocne kila dolu 🙂

bluka2
8. dec 2017

@prevenar ako aj v témach o očkovaní, si mimo. Nie je to fyzika, ale chémia, veľký rozdiel

prevenar
8. dec 2017

@bluka2 o boze 😀 "policia prirodnych vied" zasahuje , hahaha 😀

nie ze by to malo nejaky zmysel s tebou preberat , co je jasne z tvojho "prispevku" . zakladnym zakonom termodynamiky podlieha vsetko ...ano, aj chemicke reakcie , cely vesmir dokonca aj ludia s nadvahou ..ci bez nej. ^^

https://en.wikipedia.org/wiki/Laws_of_thermodyn...
https://sk.wikipedia.org/wiki/Termodynamika

neviem, bez robit radsej nieco uzitocne ..uvar veceru, poupratuj ..vymen plienky. ved uz si isto najdes nieco adekvatne. 😘

aristka
8. dec 2017

@dadadada1 mas hypofunkciu stitnej zlazy ,plus inu dg...mas pocit ,ze je to fakt tak zle s tvojou vahou ,ze je to top v tvojom zivote ....uprimne ,nadstavenie liecby ,trosku trva ,kedze nepises co beries na inu dg.je tu moznost ,ze situaciu nevies ovplyvnit a musis si zvyknut ,ze zivot je krasny aj s kilami navysse a aj ty si s nimi krasna....ci je to riesitelne si musis prediskutovat s tvojimi dr.tj.brat ohlad na dg a lieky a mozno skusit konzultovat vec s dietologom a najst si osobneho trenera ....len pri tom zi ,nech nie je tvoj jediny ciel postava ,pretoze ked sa do tej myslienky zaskatulkujes a nepojde to aj napriek vsetkemu dole ...budes zbytocne velmi nestastna...

dadadada1
autor
8. dec 2017

@aristka vies, doteraz som bola zvyknuta na vel. 36 ... a zrazu bum... 42

aristka
8. dec 2017

@dadadada1 ja ti to verim,len fakt cerpat z mk ,kde su riadne extremy je dost nebezpecne a mozes si velmi ublizit ...

noni99
8. dec 2017

@dadadada1 jasne a musíme sa podporovať 🙂

jozke
Odpoveď bola odstránená
danusskaaa
14. dec 2017

Necitala som vsetko, ale tak skusim podla seba napisat.
1. Nedojedat jedla po detoch (ci inych "tvoroch") radsej to vyhodit (aj dve, tri lyzicky jogurtu je pri zhadzovani zle)
2. Pit vela (voda, caj, dzus- fresh 100% stavy lisovane za studena, ziadne koncentraty)
3. Jest pravidelne a mensie davky - sledovat sa kedy co jes. Prinutit sa jest aj 5krat denne.
Ranajky - ovocie a nejake bielkoviny
Desiata - nieco prehryznut, pripadne dzus
Obed - polievka + hlavne jedlo (nie maxi porcia)
Olovrant - zase nieco na prehryznutie (podla chuti)
Vecera - nieco lahke (ja si davam zeleninu vacsinou)
Jem vsetko (niekedy aj nezdrave, ale snazim sa aspin 5 roznych druhov zeleniny a ovocia zjest pocas dna)
4. Pohyb - hocijaky a hocikde. Netreba hned maraton behat ci stravit v posilke pol dna. Skus si najst co ta bavi a hlavne co popri povinnostiach stihas. Aj prechadzky rychlejsim tempom sa pocitaju 😉
Drzim palce a hlavne neklad si nerealne ciele, ze schudnes 20kg za mesiac. Treba ist na to ponaly cca 4kg za mesiac aby to bolo trvacne a nevratilo sa vsetko spat 😉

dadadada1
autor
14. dec 2017

@danusskaaa dakujem za rady a povzbudenie. Urcite napisem ako sa mi dari zhadzovat 😉

dadadada1
autor
14. dec 2017

@jozke dakujem 🙂

katka1981
14. dec 2017

Ked na nieco pridete, poradte mi ako nemat chut na sladke, dakujem

dadadada1
autor
14. dec 2017

@katka1981 to by som aj ja rada vedela 😅

katka1981
14. dec 2017

@dadadada1, ja viem co mi tu chut sposobuje, zial je to neriesitelne.

zibi
14. dec 2017

@dadadada1 a uz dlho beries eutyrox?treba nastavit davku a ono sa potom bude lahsie chudnut..aj ked pri stitke to ide pomaly..
Koenzym q10 a selen zvysuju t 3 ktore pomaha zrychlovat metabolizms.
Skus si kupit aj NAC ktory trochu reguluje chut do jedla..pripadne tryptofan,ktory je hormonom dobrej nalady a tiez reguluje jedenie a dodava pocit pohody a spokojnosti.A pohyb, plus zasady stravovania,doobeda ovocie a sacharidy s bielkovinami a poobede obmedzit uz sacharidy a ovocie a dodat bielkoviny a zeleninu.

A aku este inu chorobu mas?niektore lieky sposobju priberanie alebo zadrziavanie vody..kortikoidy,niektore lieky na tlak,hormony,,antihistaminika,antidepresiva..a niektore sa uplne biju s eutyrozom a spomaluju alebo zastavuj ucinnok ako keby si ani nic na stitku nebrala..

dadadada1
autor
14. dec 2017

@zibi ano, prave tie moje lieky sa biju hadam so vsetkym. Musim sa trochu viac snazit a hadam to pojde 😉

dadadada1
autor
14. dec 2017

@lienka_1
@cristi
@bluka2
@prevenar
@aristka
@noni99
@jozke
@danusskaaa
@katka1981
@zibi dakujem vam kocky vsetkym za rady. Urcite si z kazdej nieco vezmem a podari sa mi schudnut. 🙂

emily_210
14. dec 2017

Ja som uplne vylúčila sladké a pečivo a na vecer iba zeleninový šalát...inak pocas celého dňa jem normálne vsetko..začínala som pred 3 mesiacmi na 63, teraz mam 53 😄

eliska13
14. dec 2017

@dadadada1 a tu štítnu máš chorú odkedy si začala priberať?Len zbežne som prebehla rady určite nesúhlasím s tým,že na raňajky ovocie to je hlúposť daj si normálne rožok, chlieb nie biely ...
Ja som schudla pri AD čo všetci tvrdia, že z nich sa priberá 14 kg za 4 mesiace, ale úplne som zmenila stravu
A to lieky beriem vyše 10 rokov
Neviem ako to je pri štítnej žľaze...
Veľa zeleniny a hlavne ráno tie sacharidy nie ovsené vločky ja som chudla tak, že som si to zaplatila a draho, tak som mala motiváciu🙂
Ovsené vločky nie sú dobré pri chudnutí priberá sa z nich aj obezitolog mi to potvrdil večer napíšem cca aký som mala jedalnicek

dadadada1
autor
14. dec 2017

@emily_210 jeeej mojich vysnivanych 52 kg. Od zajtra skusim aj ja🙂

zibi
14. dec 2017

@eliska13 napis aj mne do ip ak sa da

noni99
14. dec 2017

@eliska13 môžeš aj mne napísať jedálniček? Ďakujem 🙂

eliska13
15. dec 2017

@zibi
@noni99
@dadadada1 nechce sa mi písať zvlášť každej.Nie je to nič svetoborné jedálniček vyzeral tak, že prvé 3 týždne som mala vysadiť ovocie kvôli cukru, ryžu, zemiaky, cestoviny, takže som jedla raňajky musel byť rožok chlieb nie biely, šunka, syr, vajce, akákoľvek zelenina paradajky reďkovka....mozarella a syry tvrdé do 45%tuku nie maslo
Desiata začiatok bol zlý, keďže bez ovocia takže kaleráb, mrkva, biely jogurt do 3%tuku najlepšie boli od Zottu prípadne grécke
Obed klasika mäso, zelenina,polievky nie zahusťovanie múkou všetkého druhu, ak je riedka trocha zeleniny pomixovat na zahustenie
Olovrant som nikdy dovtedy nemala, takže som mala prikázanie zjesť aspoň pol rohlika s niečím, aby ma večer nechytil hlad
Večera šalát s tuniakom, praženica so zeleninou bez rožka, polievka hustá, mozarella s rajčinami čokoľvek
Piť nie džúsy, nie malinovky skôr vodu, caje....
Naozaj bola pravda, že ak som mala olovrant nebola som večer hladná a stačila mi maličkosť
Predtým som vynechavalala desiatu a olovrant a jedla po večeroch
Takže som veľa zapekala karfiol smotana tvrdý syr k tomu šalát uhorková, ľadový....brokolicu s postrúhaným syrom, lečo, akekolvek mäso k tomu volské oko, mäso na hriboch k tomu šalát všetko bez príloh zvykla som si a tým, že som jedla konečne pravidelne necítila som hlad a nechytila má zravosť večer.Kludne aj segedín, ale bez knedle
Losos so zeleninou....nie sladké jedlá ryžový nákyp, nie smotanové tucne jogurty
Úplne bežná strava po 3 týždňoch aj ovocie iba doobeda dávať pozor na banány, hrozno majú veľa cukru
Komu nechuti biely jogurt do neho som si nakrájala jablko, pomaranč čokoľvek....
Po 3 t sa môžu aj sacharidy nie denne a skôr na obed nie na večeru
Žiadne musli, corn flakes, ovsené vločky, proteínové tyčinky
Po tomto jedálničku som sa bála, že priberim ďalšie kg, lebo sa mi jedla zdalo vela a veľmi často, ale išlo to pekne dole.Spenat s vajcom, omáčky....Lusková, šošovicová k tomu vajce, ale ja som masová a bolo to prevažne mäso a salaty
Pozor na jogurty typ pribinak, montérky, mliečna ryza....mne už máloktorý jogurt chuti zvykla som si na biely s ovocím
A po 3 t, keď som jedla prvé jablko zdalo sa mi strašne sladké🙂nezvyk
Tak držím palce cvičila som 2x do týždňa bodyforming

eliska13
15. dec 2017

A ešte posledné jedlo max o 19:30
Nemala som také výkyvy cukru necítila hlad a nemala som situácie typu strašne som hladná rychlo si kúpim šišku, pagáč...je to úplne bežná strava žiadne extra potraviny....cestovina s omáčkou najhoršie zlo pre toho čo chce schudnúť.

dadadada1
autor
15. dec 2017

@eliska13 dakujem za radu, uplne vsetko som si precitala. Je to super, hlavne, ze nemusim brutalne dietovat. Super, palec hore👍

eliska13
15. dec 2017

@dadadada1 nie žiadne hladovanie, lebo potom telo ukladá zásoby len z maličkostí čo zje.A zabudla som žiadne parky, paštéty, mastné salámy....skôr šunka, sušená šunka
A je tam preklep Monte a natukalo mi montérky🙂
Môj jedálniček predtým nebol zlý, ale jedla som vynechavalala a jedla po večeroch vianočku a pribinak🙂)na raňajky rožok maslo džem kakao za chvíľu som bola hladná klasika....ako zo sladkého
Jasné, že teraz už zhresim dám si oriešky, aj sladký obed, ale potom to druhý deň vykompenzujem
A zrazu už mi chutí aj kaleráb na večeru pri TV len tak pre chuť.Treba mať stále ako tak vyváženú hladinu cukru a nepríde vlci hlad.A už aj synovi dávam biele jogurty s ovocím namiesto tých s džemom a všelijakých sladkých s čokoládovými guličkami🙂

veronka1234
15. dec 2017

Ahoj. Mne vzdy pomohlo jest 3 krat denne a nic medzi tym. Jem napr o 9, 13:00 a 17:00 a potom uz nic. Jest 5 krat denne nie je vhodne pre kazdeho. Skus to mesiac a uvidis ze schudnes 🙂

lulu677
22. jan 2018

Ahoj skús kuknúť slovenský youtube kanál o zdravom chudnutí 🙂 https://www.youtube.com/evahancova @dadadada1

linee
21. mar 2020

@dadadada1 ahoj, je to uz nejaka doba, ale ako si s chudnutim nakoniec dopadla?