icon

Ako schudnúť, keď pracujem z domu a mám sedavú prácu?

25. feb 2026

Ahojte, zaujima ma, akym stylom sa vam podarilo schudnut, tym, ktore byvate v malom byte a mate HO, teda sedavu pracu. Zaujimaju ma nejake tipy a triky, ako spalit kalorie naviac.

Ja sedim cely den na zadku, vacsinou aj niekolko hodin vkuse, robim mentalne tazku pracu, k tomu mam vela nadcasov, pohotovosti, kedy sa nevyspim poriadne tyzden, niekedy dva. K tomu este starostlivost o rodinu..ti poznate. Je mi jasne, ze je potrebne mat vacsi vydaj ako prijem, avsak zda sa mi to dost narocne, ked si moja praca vyzaduje sedenie. Cize taky ten bezny vydaj mam velmi nizky. Ak do KT nahodim sedavy rezim, tak som na urovni bazalu. Snazim sa ist po praci na prechadzky, cvicim doma, mam rotoped, cvicim s cinkami, okrem zimy chodim behavat, jasne, ze domace prace robim, ale efekt na chudnutie ziaden. Jem vela zeleniny, snazim sa varit zdravo, ale mam pocit, ze ma to stoji dost vela energie, ktoru nemam a vysledok nula bodov. Skusala som aj zvysit kcal, aj znizit a nic. Hladam mozno, ze nejake tipy, ake zmeny urobit, ktore by znamenali spalene kcal navyse. Alebo co vam funguje. Hladam inspiraciu 🙂Dakujem za rady ☺️

Strana
z2
drianaa
26. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_2f6497 No s tym stresom bojujem dlho. Mam aj tetaniu a zacinajucu hashimoto (zatial bez liekov, caka ma kontrola). Len som to tu nechcela spominat, lebo hned bude, ze hladam vyhovorky 😀 Ja som moj rezim nahodila aj do chatgpt a on mi povedal, ze s takym rezimom je chudnutie to posledne, co mam riesit. Ze to je vela aj na slona. Takze sa s tym stresom snazim pracovat a brat si toho na seba menej. Len to je frustrujuce, ked okolo mna zeny vyradia pecivo alebo zacnu cvicit a po mesiaci maju 3-4 kg dole a pritom ja ich do vrecka strcim s kondickou aj silou, davam si pozor na stravu, stale premyslam ako co najzdravsie varit a vysledok ziaden. Ked potom pridam nejaku foto zo sutaze, kde som bola behat, tak sa ma potom vsetci pytaju ci to som naozaj zabehla a ze to som isto bezala pomaly alebo chodzou..proste neveria, ze to zabehnem, lebo na to nevyzeram.

@anonym_autor keď schudnúť 3-4 kilá za mesiac, tak ich neskôr naberú naspäť. Mne napríklad najviac na chudnutie pomohol beh, v zime ho mám menej, ale chodievam plávať. Minulý rok som viacej schudla, teraz sa skôr snažím udržiavať, ale pár kíl navyše mám, a vôbec ma to nestresuje nejako extrémne, odbehnem 10 kilometrov, dokážem za hodinu preplávať 2 km, každý deň mám nachodzených niekoľko kilometrov, čo chodievam všade pešo, kde sa dá - kľudne aj 9-10 kilometrov bežný pracovný deň. Ak máš silu, kondičku, pravdepodobne aj telo máš stavané tak, že je pevnejšie, svaly tiež vážia viacej ako tuk. Bude teplejšie, pridala by som naozaj viacej pohybu vonku, ak máš stresujúce povolania a choroby, stres z toho, že musíš ešte schudnúť ti vôbec nepomôže. A ak sa naozaj niekto čuduje, že aj plnšia žena dokáže odbehnúť súťaž a cvičiť, tak je to potom jeho nízka inteligencia alebo nízke sebavedomie, nezamýšľaj sa nad tým 🙂

zorienka28
27. feb 2026
@anonym_79f92b

@anonym_9a1d05 Co je to za blbost, ze sportom neschudne? Jasne, ze schudne, ked bude mat navyse spalene kalorie, ktore spali prave tym sportom. Ja som za dnesny den bola rano plavat a teraz vecer behat, hodinky mi ukazuju 1200 aktivnych kalorii. Moj bazal je 1700 btw.

@anonym_79f92b Hodinky ti ukazuju zle. Musela by si plavat pol dna.

anonym_79f92b
27. feb 2026
@zorienka28

@zorienka28 Nie, neukazuju mi zle. Plavala som 3km kraula, intervaly, rychlo. A behala som vecer hodinu a pol pod 6 tempom.

anonym_79f92b
27. feb 2026
@zorienka28

@zorienka28 Dala som si tu namahu a urobila som chatGpt promopt na to ako dlho 30 rocna zena potrebuje plavat aby spalila 500kcal. Aj keby plavala pomaly, tak je to max hodina. Ja som plavala rychle intervaly. O akom pol dni hovoris, prosim ta? Tych zvysnych 700kcal som spalila tym behom. Ci aj na to by som musela behat pol dna? 🙂😀

Strana
z2