Ako schudnúť, keď žiadna metóda nefunguje?
Mám 156cm a 65kg, chcela by som aspoň 10kg zhodiť. Som nízka, kilá sa na mňa lepia veľmi ľahko a dolu nejdú. Lenže nejako neviem pri ničom vydržať. Skúšala som kalorické tabuľky, ale obedy mám v práci, to som nemala ako zapísať, domáce jedlá som tiež nevedela zapisovať lebo u nás varí manžel a nebol ochotný všetko vážiť. A celkovo som na to stále zabudala tak to bolo o ničom. Skúšala som behať, po pol roku behu 3x do týždňa hodinu som neschudla nič a beh ma vôbec nebavil, skúšala som aj posilku, rôzne skupinové cvičenia, ale bolo to všetko pre mňa utrpenie, stále som sa musela do toho nútiť a aj tak som nechudla. Ešte som skúšala Mira veselého, delenú stravu, prerušovaný pôst, paleo stravu, fitshaker, chudni s dave, rôzne jedálničky niektoré aj riadne drahé, už ani neviem čo všetko. Mám 40 rokov a od 15tich sa snažím nájsť niečo účinné. Problém je, že vydržím s veľkým utrpením 3-4 týždne a keď sa zatiaľ neukáže žiadny výsledok (nikdy sa neukázal) tak motivácia skončí a potom sa ešte naseriem že som sa zbytočne snažila tak sa od jedu týždeň prejedam. Ja už neviem ako na to, mám prečítané snáď všetky články na internete o chudnutí, napozerane videá, ale do praxe to nejako nejde. Poraďte ako ďalej, nechcem sa zmieriť s tým že budem takáto tučná a navyše keďže mi nejde chudnúť tak mám až panický strach z priberania.
"Cica nezer". Plati to na 100 %. Pisem to takto priamo, lebo mm to skonstatoval a vyskusal sam na sebe. Zmenil stravovanie a hlavne je menej. Popri tom chodil denne 6-8 km, ale teraz v lete uz nechodi.
No ked chces nejak vyzerat musis byt aj stotoznena s tym ze to bude do istej miery kazdodenna obeta uz navzdy. Ja mam 52 kg na 167 cm, 46 rokov a kazdy den robim rozhodnutia co sa tyka stravy a cvicenia ktore mi umoznuju na tejto vahe ostat.
Menšie porcie, viac pohybu. Nemusíš behat. Viac prechádzok, viac upratovania, menej sedenia. Rob nieco. Hocico
V prvom rade choď ku psychologičke
skus fasting, jes len napr 8-10 hodin denne, zacinas kedy tebe vyhovuje napr od 8 do 4-6tej, sama si to urcujes. Zaklad je to dodrziavat, nejes nic v casoch kedy nemas jest a ked mas jest, jes a mozes jest aj sladke, ale vsetko z mierou. Do toho este pohyb je fajn.
@vler presne... 👏
a hlavne psychicky sa nastav, ze to teraz pojde, nie je nic horsie ako ked sa odpises hned na zaciatku. ja som pri kazdej diete schudla aspon 2 kila, problem som mala skor to udrzat.
Vsak zmenši si porcie a vecer nejesť. Ale tak chapem ono zvyky sa tazko menia hlavne ked chces výsledok do mesiaca . Ale ono výsledok pride az neskor lebo telu trva len niekoľko týždňov kym návykne na nove.
@barborachors mne by stačilo kilo mesačne zhodiť, nepotrebujem rýchlo chudnúť. Ale neschudnem ani to kilo, a potom už mi nedáva zmysel sa namáhať keď sa váha vôbec nepohne.
@oli18 cica nezer myslíš proste hladovku? Lebo ja sa nejako príliš neprejedam, v 15tich som mala 58kg a pripadala som si tučná, odvtedy sa snažím schudnúť ale nejde mi to, postupne mi váha rastie ale do 40tky teda za 25 rokov som pribrala z 58 na 65, väčšina z toho bola počas tehotenstiev. Jem tak asi normálne klasicky, na raňajky jugurt s musli, tie mám rada sladké a chrumkavé takže tam je dosť cukru a tuku, potom obed v práci v jedálni, ten ani nezjem celý, po obede káva s trochou polotucneho mlieka bez cukru ale dávam si k tomu takú maličkú čokoládu napr jedno Merci alebo tak, na olovrant ovocie väčšinou v zime banán alebo mandarínky, teraz v sezóne mám najradšej nektarinky a melóny, a na večeru jedna zemla alebo rohlík a k tomu šunka, alebo syr, vajíčko a zelenina najčastejšie paradajky. Nemam rada koláče, sladkosti jem na výletoch a oslavách, ináč len tú čokoládu ku káve. Nepijem sladené, len vodu alebo sódu, sladené nápoje asi raz za mesiac väčšinou na výletoch. Tie raňajky by som asi mala zmeniť za niečo menej sladké a tučné len nejako neviem vymyslieť čo by mi chutilo. Obedy neviem ako nahradiť keď chodíme z práce, snažím sa tam vyberať také jedlá kde je chudé mäso a nie tie mastné menu. Mám zrušiť večeru? Alebo len zmenšiť? Že by som mala len pol žemle napríklad?
Tak len tak laicky ti poradím. Chýbajú ti zdravé bielkoviny v strave - tvaroh, skyr a pod., zdravé sacharidy (napr. Špaldovy, či ražný chlieb, aj zelenina (treba jej zaradiť oveľa viac a trošku ubrať na ovocí)
A ješ málo. Plus obedy v práci sú isto veľmi slané, obsahujú dochucovadlá a prekračujú vysoko dennú potrebu príjmu tukov.
Žiadna hladovka, ale zmena životného štýlu, vôbec nemusíš hladovať, ale zdravšie jesť.
Nic jiného, než se dostat do kalorického deficitu nefunguje. Pokud chceš hubnout, musíš víc vydat, než přijmout. Ať se ti chce nebo ne, potřebuješ vědět, kolik vydáš a kolik přijmeš. V kalorických tabulkách. I kousek čokolády si dát můžeš, když se vejdeš do tvého množství přijaté energie. Obědy v jídelně jsou velmi pravděpodobně velmi nevhodné. Plné zbytečných kcal, soli, bez výživové hodnoty. Nemáš možnost svého jídla? Krabičku, do ní maso, rýži, zeleninu. Bílkoviny určitě jistě nemáš v dostatečném množství... to, že nezhubneš i při snaze znamená, že něco děláš špatně. Pohyb - ten ti pomůže právě zvýšit výdej. A jsme zase na začátku. To zvládněš. Zjistit, kolik přijímáš.. a vydat víc. Mmch každá blbost - sladké pití sem tam, čokoška ke kávě, občas koláč na výletě.....ani se nenaděješ a denně má vyšší příjem, než potřebuješ.
@autor urcite tym nikto nemysli hladovku, pretoze tou sice schudnes, no nakoniec si tu vahu aj tak neudrzis a budu ti chybat ziviny. Z toho mala, co o tebe viem, tipujem, ze mas prilis vela cukru a malo bielkovin, ktore by ta zasytili. Ako pises, musli su plne cukru - zbytocneho. Z toho jogurtu mas bielkovin minimum, obed netusim, co mas a v akej kvalite a vecera ako-tak, no zas malo bielkovin a aj tej zeleniny by si celkovo mala pridat.
Odporucam zaradit tvaroh, chude maso, cottage, sunky s vysokym obsahom masa, strukoviny, tofu.
Upeč si vlastné musli alebo granolu, budeš tam mať podstatne menej cukru ako v kúpených, jogurt len biely, pripadne kupuj skyr, ma podstatne viac bielkovín, zasýti na dlhšie, predpokladám že ne večeru žemlu/rozok s maslom, to skús nahradiť lučinou, pripadne ricotou, vyraď suché salámy, taktiež vyrad syr, prípadne nahraď nejakým menej kalorickými (nízky obsah tuku). Sú to drobnosti ale všetko sú to kalórie. Taktiež ovocie, je rozdiel či zješ 1 nektarinku alebo 5, melón tiež obsahuje cukor, pozor nato …
Ja by som si ráno dala rožok, submnku, vajíčko z muslí sa nenájdeš a rýchlo si hladná
Keď už sprav si musli doma veď to dáš na plech vločky oriešky sušené slivky strúhaný kokos čo chces... sušené jahody, maliny trocha škorice kokosovy olej trocha a dáš piest do rúry
Ja už nekupujem robím si vlastné
A večer tuniakovy šalát, grécky, hustú strukovinove polievky omeletu, mäso k tomu šalát...nedávaj si večer rožok vymen ho za ranajky
Moja, ja som po prvom dietati schudla do 9 mesiacov od porodu na 48 kg (vyska 152 cm). Potom som otehotnela 2.x a pribrala 25 kg. Schudla som na 60 kg, dokafrala sa mi stitna zlaza, najprv rapidne chudnutie, no liekmi sa mi totalne zastavil metabolizmus a dole to neslo uz vobec. Potom som otehotnela 3.x, po 5 rokoch, zase stitna sa ozvala, vysoky tlak, tam ani cvicenie nepripdalo do uvahy a po 4.dietati som s tlakom mala uz katastrofu, uz musim byt na liekoch. Mam 66 kg. Tych 6 som pribrala pocas liecby Thyrozolom, zastaveny metabolizmus. Plus malo spanku, stres, nervy. Aj teraz tu konecne po celom dni sedim a lizem zmrzlinu. Konecne relax. A nikto odo mna nic nechce. Mozno este minutu a zobudi sa mlada na krmenie 🤪. Ja som aj zacala tie tabulky, ale mne tam vyratalo 1400 kcal a to je som hladna a spat chodim tak okolo 23-00, uz by mi skvrkalo v bruchu, kebyze sa nenajem este vecer. A nezaspim hladna...😵💫. No tak sa pomaly zmierujem s tym, ze budem takato...😔. Na cvicenie si absolutne neviem teraz najst cas a ani energiu.
Prave tie kaloricke tabulky by ta naucili, ktore potraviny maju aku nutricnu hodnotu, ale chce to disciplinu.
Podla toho, co pises, tak mas strasne malo bielkovin v strave. Prave bielkoviny ta najviac a na dlho zasytia a ked ich budes jest dostatok, tak vobec nebudes mat chut na sladke. Ty nezjes vela jedla, ale jes vela kalorii. Napr. do kavy si nedavas cukor (1 lyzicka ma cca 20kcal), ale das si kocku cokolady, ktora ma 90kcal. Vidis ten rozdiel? Ak by si si dala male espresso s mliekom a cukrom, tak dokopy moze mat tak 50kcal, ale ked si ho das len s mliekom (30kcal) a k tomu kocku cokolady (90kcal), tak si na 120kcal...a pocitovo mas pocit, ze sa snazis obmedzovat a nic z toho...a pritom ak by si si dala normalnu kavu, tak prijmes menej kcal. Sladke ranajky su sice chutne, ale straaasne kaloricke a nezasytia ta na dlho...na ranajky si daj obycajny chlieb a k tomu vajicka alebo si urob prazenicu, tvarohovu natierku, rybaciu, nizkotucny syr, morcaciu alebo kuraciu sunku a namiesto masla horcicu alebo lucinu. Maslo je brutaaaalne kaloricke.
Obed v praci, ked si vies vybrat, tak vyberaj chude maso so zemiakmi, ryzou...a raz do tyzdna si daj kludne aj nieco kalorickejsie na obed, aby si nemala pocit, ze sa obmedzujes. Na olovrant si daj grecky jogurt, skyr, kludne aj kusok sladkeho, ale nie cokoladu, ale najdi si sladkost, ktora ma malo kcal. Ako fakt tie kaloricke tabulky by ti otvorili oci a pochopila by si preco nechudnes. Tiez som si myslela, ze vela nejem, tak z coho priberam a ked som si zacala nahadzovat jedla, tak ma skoro vykotilo 😃
@surama Ty nezjes vela jedla, ale jes vela kalorii. To je úplně přesně ono.
Moj muz skratka menej je. A neje mnohe nezdrave veci, ktore predtym jedol. Ak je medzi jedlami hladny, zajeda zeleninu, ovocie, jogurt, obilninove chlebiky. Kusok cokolady si da tiez.

Zaplatiť trénera na cvičenie + zhotovenie jedálnička