Ako schudnúť navždy a úspešne?
Co vam pomohlo schudnut? Resp.co vas nakoplo?
Mne je luto,ze najlepsie roky stravim ako tucna zena a ze som neschopna s tym da o robit. :(
@amelia89 ďakujem pekne ☺️
@smirnoftka ok ale.nieje to podla.mna udrzatelne ze na stalo.Tak ze clovek dokaze pri tom.zostat a fungovat tak.na stalo.teda mozno niekto.ano😀
@mmoni89 ja tak fungujem dlhsie, zopar rokov a az nedavno som sa o tej metode dozvedala. Len ja vynechavam večere. Ale stalo ma to na začiatku dost usilia zvyknúť si na to a nebyt hladna. Tak verim, ze ked niekto nie je zvyknuty nejde to len tak
@lakebabe no ja bez ranajok by som veru tiez nemohla ,neviem si to predstavit vazne a myslim ze ak clovek cvici tak to uz vobec.Po cviceni som tiez hrozne hladna a mam teda co robit do obeda.Ale neviem mozno ze ked ma to jedno jedlo ja neviem 1000kalorii tak sa to da ale u mna tiez by to nefungovalo.mne je tiez na odpadnutie ked uz som velmi hladna
@smirnoftka tak ok dve este chapem dajme tomu ale jedno vazne nie😀
@nataliapipi áno, a pre správne pochopenie principu PP odporúčam pozrieť video od Vlada Roska na YouTube s názvom prerušovaný pôst pre začiatočníkov tam je všetko jednoducho vysvetlené 😀
mne pomohlo napriklad to, ze som sa vzala klasickych sladkosti. dakedy som bola schopna zjest tablicku cokolady na posedenie, s muzom sme pravidelne pri filme schrumali balicek cipsov, obcas do toho nejaky ten cukrik s malou, kolaciky v cukrarni.. potom som si zacala pisat veci do kalorickych tabuliek az som sa zhrozila, ze kolko kalorii tieto sladke a slane veci obsahuju :( ja som si to vlastne nikdy ani neuvedomila a furt som si myslela, ze mam pomaly metabolizmus a pod. a vlastne som mala len velmi vysoky kaloricky prijem, ktory som nevyvazila ziadnou aktivitou.. a tak sme aj s muzom presli na zdravsie veci 🙂 miesto lizatka si radsej s malou otvorime lyofilizovane ovocie, objednavame si rozne oriesky z webu www.nute.sk/orechy a zmenili sme aj stravu - na ranajky si dame kasu s orechovym maslom a chia semienkami 🙂 chce to len odhodlanie, ale da sa 🙂
musis si zhodnotit, aky mas zivotny styl a co dokazes udrzat.
niekto sa da na prerusovany post, to je myslim to, ze do nejakej hodiny dna nic nejes a potom si mozes dat v podstate hocico.
niekto sa da na krabickovu dietu, niekto vyradi veceru, niekto ranajky,…
kazdopadne zaklad je - vyradit z jedalnicka sladkosti, keksiky, cokoladky,… tie fakt nepotrebujes, s vyvazenym jedalnickom ta chute na sladke prenasledovat nebudu.
pit dostatok cistej vody, zmensit porcie jedla (postupne z toho mnozstva jedla teraz, uberat.)
ja som si kedysi davala na ranajky dva krajce chleba, dnes mi staci jeden, na obed polievka, druhe a dupla, dnes mi staci maly poharik polievky a jedna porcia obeda, “olovrantovat” som zvykla cestou z prace chrumky/keksy, ze vsak mam pohyb, spat pojdem az ktoviekedy, potrebujem “energiu” (moje ospravedlnenky, ze “potrebujem sladke) - blbost.
dnes mam na chrumkanie v robote mrkvu, banany su napr. super vec pre mna na rano..
v podstate som (okrem tych sladkosti) nevyradila nic, len obmedzila, raz za cas aj mekac, aj vyprazany rezen. - to tak raz za dva/tri mesiace, nechyba mi to 🙂 nepotrebujem to, nemam take chute, ani pocas ms, organizmus vyvazene funguje na energii zo zdravych sytych veci, vlakninu zarad)
obcas zhresim, zvysok sa snazim vyvazene.
@mmoni89 u mňa to nešlo vôbec ani ráno ani večer vynechať. Nedokážem zjesť veľa jedla naraz nikdy a čím dlhšie nejem, tým mam viac stiahnutý žalúdok a neviem sa tak najesť naraz. Ja potrebujem malé porcie a často ,druhá vec bola presne toto, ze večer chodím cvičiť, potom potrebujem jedlo, lebo by som umrela a ráno som už hladná na také ľahšie raňajky. Keď ráno nič nezjem aspoň odstavenu šťavu alebo jogurt je mi potom zle.
Ale kamarát tak funguje dva roky je športovec turista a vyhovuje mu to tak sme asi každý iný organizmus
@lakebabe presne tak. Z tohto celého vyplýva len to aj pre @autorka že si človek MUSI nájsť svoj systém. Ja viem že MUSIM raňajkovať a takisto cvičím večer takže hodinu po cvičení MUSIM jesť. Tak si počítam kaloricky príjem koľko môžem medzitým. Tomu prispôsobím množstvo obeda(donáška/domáce)a takisto či si môžem dať kúsok čokolády alebo gumených macikov🙂je to jednoduché a na každého platí niečo iné.
@lakebabe jasne urcite ,kazde telo je ine.ja napriklad ako dieta som zas nikdy neranajkovala az v skole desiata.jedem moj syn je taky isty,dvaja mladsi zas len co otvoria oci musia jest.najmensi ten ma dokonca dvojo ranajok😀a ja teraz bez ranajok nemozem.este.vecera si viem predstavit ale zas chodim neskoro spavat okolo23-23:30 takze si myslim ze by som uz od hladu nezaspala.na druhej strane to aj obdivujem ak niekomu staci jest raz denne
@veronicka88
@mmoni89 presne to každý funguje inak niekto vie na jednu supu zjesť veľký obed ja nedám naraz ani polievku s druhým a hlavne si dávam také detské porcie ale priebežne. Preto si musí ona odsledovat co jej vyhovuje ale podľa mňa stačí si všetko písať do kalorickych tabuliek a po týždni zisti kde je problém výdaj musí byť vyšší ako príjem keď da k tomu nejaký pohyb ma vyhrate
Ja som za mesiac a pol schudla viac ako 5 kíl, sladkosti som vylúčila. Ak mám chuť dám si napríklad domáci koláč. Takisto pijem len čistú vodu. Jem 3krat denne a dostatok bielkovin. Vďaka nim nemám potom chuť sa dojedat. KT nesledujem. Každý deň pridávam cvičenie a kroky.
A ešte mi napadlo 💪💪💪kupnsi niečo motivačné(bežecké topánky na rychlochodzu,paličky,stepper,..)a vymyslí si odmenu,že keď urobíš to a to kúpiš si napr dobre fitness hodinky. Motivácia je fest sviňa a funguje 🤣
Mne sa po novom roku urobil neskutočný ekzem po tele. Najprv na bruchu ale ked sa mi začal ťahať aj hore, povedala som si, ze to mám z toho ako žijem, co jem. Neskutočne to svrbelo. Tak som si povedala ze dosť! Po pôrode som schudla, ale ked sme začali riešiť synovu diagnózu, tak som strašne pribrala. Ja zo stresu priberam. Tak som začala jest menej, zdravsie, vylucila som sladké a alkohol. Zacala som cvičiť (tabatu) to ma celkom baví. A môj syn? On ma normálne ženie do cvičenia. On každý deň, maminka ide cvičit? Jemu sa to páči 🙈. Takže pre mna je pohanadlom môj syn, dokonca ked je hodina za mnou, celá spotená, červená, tak on maminka uz nebude cvičiť 🤣.
@lakebabe super ďakujem😊Skúsim.Okrem rýb,to mne moc nejde.Ryby,hríby,nie😁😁Tak ale ja ani dáke zdravé moc nemusím ako artičoky,špargla,tie chia semienka😊Radšej mäsko😊
@gabrielabydzo ja tiež my sme masovi doma 😄 ryba raz mesačne až nemám blbý pocit ze ich nejeme😃 ale fakt za mňa je to super vec na raňajky na obed na všetko len určite vybrať lepšiu značku a veľkú prvú sme mali malú klarstein a pp 10 mesiacoch začala pripalovat a bola malá a vrátili peniaze. Teraz urobím aj mäso aj zemiak naraz. Hlavne je to super a rýchle varenie keď nič nestíham do pol hodky obed ready
@gabrielabydzo masko kludne to vobec netteba vysadit.ja som tiez masozravec.ja ryby tiez moc nie ale lososa milujem.bud mam.kuracie maso,lososa alebo tofu.bielkovina musi byt😀
@lakebabe
@gabrielabydzo ja mam za par dni narodky a som si vyziadala fritezu,uz sa neviem dockat ,lebo ruru kvoli tomu furt pustat sa mi nechce.a hlavne mi to usetri aj cas kedze deckam varim zvlast
@mmoni89 určite väčšiu kúpiť tie klasické sú malé aj keď sa to nezdá neskutočná úspora peňazí za elektrinu https://www.nay.sk/tefal-ey801d15-teplovzdusna-...
Všetko je v hlave, musíš zmeniť celkovo životný štýl a naučiť sa žiť podľa toho nejde yk hneď treba postupne pomali.. žiadne diéty a jesť 1krat za deň.. Všetko sa ti vráti na späť ako bumerang, pohyb, voda strava je základ mne trvalo 2,5 roka kým som sa dostala tam kde chcem aby som si váhu udržala a nenabrala naspäť...
Súhlasím baby, základom je nastavenie v hlave. Mne spočiatku veľmi pomohli kalorické tabuľky, prestať piť sladké vody a ovocie a bludy do17/00. Stravovať som sa spočiatku učila s KetoDiet plánom a podarilo sa mi 18 kíl za 6,5 mesiaca

@mmoni89 aj pri prerusovanom poste sa môže jesť iba 2x denne a je to ok. Napr raňajky, obedy, obedy vecere a pod.