Ako schudnúť po pôrode a pri dojčení?
Ahojte, som 4,5 mesiaca po pôrode a kojím Moja váha je 86 kg a výška 177 cm. Chcela by som aspoň do konca roka schudnúť nejaké kilá, ale vôbec neviem, ako sa k tomu nakopnúť a ako presne začať. V minulosti som sa snažila schudnúť veľakrát, ale neúspešne. Vedeli by ste mi, prosím, poradiť, ako mám postupovať? Či mám hneď úplne zmeniť stravu, alebo ísť na to postupne?
Strava, pohyb, dostatok tekutin. Postupne zacni so zdravsimi ranajkami, potom pridaj zdravy obed bohaty na bielkoviny a zeleninu, veceru a primerane porcie nie ako keby si cely den fyzicky makala niekde v bani. Obmedz nie uplne vyluc sladke a pecivo. Rano hned vypi pol lotra cistej vody a zvysok pocas dna. Chod s kocikom na prechadzky doobeda aspon taku hodinku aj poobede alebo pridaj aj nejake cvicenie k tomu.
@lennatasa ako ti možno poradiť,keď nenapíšeš,ako sa stravuješ? Počas kojenia by som nejaký kalorický deficit ani neriešila.Ale samozrejme,ani zožrať všetko,čo nezožerie teba....Koľko si pribrala počas tehotenstva?
Začni úplne postupne, nič radikálne ti nevydrží dlho a žiadny cieľ schudnúť toľko a toľko ale dostať sa tam, kde si povieš, že si spokojná. Síce to bude celé trvať dlhšie ale návyky ti vydržia do konca života. Daj si napr cieľ, že si dáš menej prílohy a viac zeleniny k obedu. A postupne pridáš - sladké len 2-3x do týždňa, 10k krokov denne a postupne navyšuješ, robíš všetko tak, aby to bolo pre teba reálne a dosiahnuteľné, to ťa motivuje a disciplínou to udržíš.
Máš úplnú pravdu, ďakujem ti
Skúsim začať presne takto – pomaly, s tou zeleninou a krokmi, nech si z toho neurobím strašiaka len ešte tu disciplinu si musím poriadné vybudovať☺️
Strava, pohyb, dostatok tekutin. Postupne zacni so zdravsimi ranajkami, potom pridaj zdravy obed bohaty na bielkoviny a zeleninu, veceru a primerane porcie nie ako keby si cely den fyzicky makala niekde v bani. Obmedz nie uplne vyluc sladke a pecivo. Rano hned vypi pol lotra cistej vody a zvysok pocas dna. Chod s kocikom na prechadzky doobeda aspon taku hodinku aj poobede alebo pridaj aj nejake cvicenie k tomu.
@anonym_78567a Pol litra vody ráno znie ako výzva ale dám tomu šancu s tými prechádzkami je to super nápad aspoň spojím príjemné s užitočným a stim cvičením ešte chvilu musím počkať lebo malý da zabrať a malo čo spinka. Najťažšie bude asi to pečivo a sladké pri malom keď človek občas potrebuje rýchlu energiu ale budem na to myslieť Ďakujem☺️
@lennatasa ako ti možno poradiť,keď nenapíšeš,ako sa stravuješ? Počas kojenia by som nejaký kalorický deficit ani neriešila.Ale samozrejme,ani zožrať všetko,čo nezožerie teba....Koľko si pribrala počas tehotenstva?
@anonym_6a5081 V tehotenstve som pribrala 23 kíl ale našťastie išlo cca do mesiaca 15 kíl dole. Zostalo mi ešte 8 kíl. Moja strava vyzerá tak, že raňajky ako kedy – občas jogurt s müsli alebo rožok so šunkou a paradajkou. Na obed mávam mäso s ryžou alebo s cestovinami. No a večer to už ide dole vodou, tam si dám niečo sladké, potom pečivo a tak ďalej. 😅 Keďže kojím, nechcem držať hladovku, ale ten večerný hlad a chute musím nejako vyriešiť
Skús si prečítať 1582 predchádzajúcich tém. Chudnúť sa bude úplne rovnako.
Ak máš večerný hlad, znamená to, že si počas dňa nejedla dostatočne. Keď nasýtiš poriadne telo počas dňa (nasýtiť nie je prejedať sa), tak večer na teba nepríde žiadne vyjedanie, mimo to, nemusíš doma držať žiadne “rýchle” pochutiny. Čo nemáš, to nezješ. A keď k telke človek niečo občas potrebuje, u nás vyhráva často paprika s uhorkou.
Mne po pôrode pomohla krabickova diéta. Pol roka celodenné menu. To som šla dole asi 15 kg. Potom som prešla na poldenku. Cca 5 kg od cieľovej váhy už len obedy. Tie mám dodnes. Už roky....
@anonym_6a5081 V tehotenstve som pribrala 23 kíl ale našťastie išlo cca do mesiaca 15 kíl dole. Zostalo mi ešte 8 kíl. Moja strava vyzerá tak, že raňajky ako kedy – občas jogurt s müsli alebo rožok so šunkou a paradajkou. Na obed mávam mäso s ryžou alebo s cestovinami. No a večer to už ide dole vodou, tam si dám niečo sladké, potom pečivo a tak ďalej. 😅 Keďže kojím, nechcem držať hladovku, ale ten večerný hlad a chute musím nejako vyriešiť
@lennatasa večer môžeš normálne jesť,píšem-normálne,nie chujoviny.To na začiatok úplne stačí.

Začni úplne postupne, nič radikálne ti nevydrží dlho a žiadny cieľ schudnúť toľko a toľko ale dostať sa tam, kde si povieš, že si spokojná. Síce to bude celé trvať dlhšie ale návyky ti vydržia do konca života. Daj si napr cieľ, že si dáš menej prílohy a viac zeleniny k obedu. A postupne pridáš - sladké len 2-3x do týždňa, 10k krokov denne a postupne navyšuješ, robíš všetko tak, aby to bolo pre teba reálne a dosiahnuteľné, to ťa motivuje a disciplínou to udržíš.