icon

Ako schudnúť po pôrode bez pevnej vôle?

moni554
13. júl 2026

Som 5 týždňov po pôrode a začala som “chudnúť” pred pôrodom som mala 100kg týždeň po pôrode 90kg a pred štyrmi dňami, keď som sa vážila, tak som mala 87kg a dnes zase 90,5kg. Ja viem, že nemôžem čakať, že mi pôjde hneď dole váha a ešte po takej krátkej dobre od pôrodu, ale môj problém spočíva v tom, že už pred tehotenstvom som sa snažila chudnúť (lebo po prvom pôrode som už nemala nikdy takú váhu, ako predtým) ale vždy to po pár dňoch stroskotalo. Pár dni v pohode dodržiavala som stravu, cvičenie, pitie len čistej vody všetko ok, ale potom to prišlo, povedala som si, že si dám len pohár malinovky a už z jedného pohára boli tri poháre, keksik, pizza a už to išlo. Preto sa chcem opýtať bola ste na tom niektorá takto, že ste nemali tu pevnú vôľu dodržiavať všetko čo sa týka chudnutia a nakoniec sa vám to podarilo? Lebo začínam sa báť, že už nikdy neschudnem a nebudem vyzerať ako pred prvým tehotenstvom.

Strana
z2
moni554
autor
Včera o 17:47
@anonym_bd31d2

@moni554 a deti obmedzuj prosim ta, zacni cim skor a nenukaj im sladke, lebo raz skoncia rovnako…ani chudunke deti nepotrebuju zbytocne cukry

@anonym_bd31d2 deti nemusim obmedzovať, lebo oni nejako za sladkým nejdú ako väčšina deti. Môj syn 3r napríklad nechce džusiky ani žiadne iné sladké nápoje len čistú vodu. A čo sa týka sladkosti, tak väčšinou len jogurty, kekse alebo čokolády a podobne veľmi nie možno tak raz do týždňa si pýta kinder vajíčko inak nie.

moni554
autor
Včera o 17:50
@lisymbia

Nemôžeš zrazu seknúť so všetkým a držať stravu 100% lebo je to dlhodobo neudržateľné, začni malými zmenami a postupne. Napr začni tým že si určíš že budeš piť len čistú vodu a povolíš si len jeden pohár denne. Takisto so sladkým, urč si jednu tyčinku/keks ktorý za deň zješ. Ostatné jedlo zapisuj do kalorických tabuliek. Nastav si reálny príjem kcal. Obmedz používanie cukru v káve a podobne. Bude to trvať dlho a pôjde to pomaly ale nenechaj sa odradiť ani jedným neúspechom. Tak ako si za jeden deň nepribrala tak za jeden neschudneš. Ak aj príde deň kedy zješ všetko na čo máš chuť, pokračuj na ďalší deň akoby nič. Zvládneš to len to nevzdaj

@lisymbia ďakujem na tento komentár, ktorý mi dal zase motiváciu pokračovať a nevzdávať to.🥰 Ako vidím, tak stále sú ľudia ktorý vedia druhého pochopiť a podporiť a nie len urážať a zosmiešňovať.

Strana
z2