icon

Ako schudnúť z brucha doma?

5. júl 2026

Ahojte. Potrebujem schudnúť hlavne z brucha. Lenže nikdy som nemusela riešiť čo kedy jesť a čo cvičiť. Viete poradiť podľa čoho mám varit a tak? Nikdy som nepočítala napríklad kalorie Cvičiť môžem jedine doma kedze mám malé dvojičky a manžel robí na zmeny.

kkovacovak
5. júl 2026

Schudnúť z brucha sa nedá. Buď chudnete komplexne alebo nechudnete. Ak chcete chudnúť brucho treba upraviť stravu a cvičiť celkovo. Nefunguje to cielene na jednu partiu. Dokonca brucho ani nie je potrebné cielene cvičiť keďže ho zapájame automaticky pri všetkých cvikoch. Ak ste nikdy necvičili a neriešili stravu tak treba začať postupne. Máte si male deti tak dlhé prechádzky s kočíkom. Počítanie kalórií je pomerne komplikovaná vec pokiaľ o tom nemáte ani páru. Nie je vaše brucho skôr výsledkom pôrodu? Diastaza alebo prietrž a preto trčí brucho. V tom prípade áno, tieto problémy sa riešia konkrétnymi cvikmi ale to odporúčam pod dohľadom fyzio pokiaľ ste začiatočník.

anonym_1e28cb
5. júl 2026

Ja som schudla z brucha. Skušte brušaky. Ja som cvicila vo fitku cviky na brucho a schudla som dosť. Najdite si na youtube cviky na doma😊drzim palce dá sa to

anonym_cba562
6. júl 2026
@anonym_1e28cb

Ja som schudla z brucha. Skušte brušaky. Ja som cvicila vo fitku cviky na brucho a schudla som dosť. Najdite si na youtube cviky na doma😊drzim palce dá sa to

@anonym_1e28cb prosim Vas, neradte zene, ktora ma DVOJICKY a chce schudnut z BRUCHA, brusaky, to je uplne cele ZLE, pretoze ona ocividne bude bat problem s brusnou stenou a diastazou a ten problem sa jej len zhorsi.
Na 100% tam nema problem len s tukom. Ani ju nemusim vidiet.
Na brucho by sa Vam mal pozriet dobry fyzioterapeut, ale pozrite si napriklad stranky Moniky Srenkelovej, aby ste vedeli, aky pristup je spravny. Nesmie Vam radit napriklad "dychanie do brucha" pri cvikoch.

anonym_7e8fee
6. júl 2026

@anonym_autor Musis chudnut celkovo. Da sa trosku pomoct cvicenim zameranym na brucho. Ale brucho je pre telo prirodzene miesto na ukladanie tuku. Tak ako sa hovori, brucho ide posledne (a teda este tuk na ladvinach)

anonym_1e28cb
6. júl 2026
@anonym_cba562

@anonym_1e28cb prosim Vas, neradte zene, ktora ma DVOJICKY a chce schudnut z BRUCHA, brusaky, to je uplne cele ZLE, pretoze ona ocividne bude bat problem s brusnou stenou a diastazou a ten problem sa jej len zhorsi.
Na 100% tam nema problem len s tukom. Ani ju nemusim vidiet.
Na brucho by sa Vam mal pozriet dobry fyzioterapeut, ale pozrite si napriklad stranky Moniky Srenkelovej, aby ste vedeli, aky pristup je spravny. Nesmie Vam radit napriklad "dychanie do brucha" pri cvikoch.

@anonym_cba562 Tak ano nech si najde trenera teda.