icon

Ako si udržať po rokoch štíhlu postavu?

31. júl 2022

Nikdy som nemala problém s kilami.Bola som vysoká a štíhla.Teraz mám 175cm a 68 kíl.Mam dve deti,behám okolo nich.Plus domácnost,záhrada.Behame po vonku výlety prechádzky,do lesa atď.Mam 35 rokov.Nikdy som neriešila postavu,no teraz mi vadí že mám na bruchu "slaninku" ,bola som ako prútik,no teraz vyzerám ako v 4.mesiaci tehu.Neviem ako sa toho brucha zbaviť.Poradte niečo.Jem no snažím sa päť krát denne,niekedy postojačky pri deťoch alebo keď nestíham.Moj zlozvyk je večer keď deti zaspia dám si čipsy a čokoládu.Vtedy v kľude sedím a oddychujem.A vychutnávam si tie čipsy a čoko.Necvicim,neviem ani kde ako začať.Poradte prosím.Mate to nápodobne že a rokmi pribúdajú kilá a už sa ich nedá zbaviť?Chcem sa zbaviť brucha lebo mne sa to nepáči,cítim sa nepekné neforemné keď vidím ako mi previsa slaninka.Inac som stihla celé telo ruky nohy.Len to brucho

Strana
z2
h2
31. júl 2022

@bluka2 Tipujem, že je to len preklep: balance.

vler
31. júl 2022

Drepy, kliky a brusaky doma, prechadzka vonku je zadarmo. Svihadlo 10 eur. Ale skutocne treba poriesit stravu ako prve

bluka2
31. júl 2022

@h2 skúšala som to s balance a vybehli na mňa nejaké pofiderne stránky o posielaní peňazí....

h2
31. júl 2022

@bluka2 Aj ja som to skúšala a fungovalo mi to, stránka s cvičením.

bluka2
31. júl 2022

@h2 aj na druhý pokus toto. No idem spať, tu je už neskoro 😂

bluka2
31. júl 2022

@h2 aha, chápem, ty si si múdro ešte .sk k tomu domyslela 👍

h2
31. júl 2022

@bluka2 Nie, mne to našlo hneď toto. Možno je to tým, že som na Slovensku. Ty zrejme nie, keď si písala, že u vás je neskoro. Tak možno ti to našlo primárne niečo miestne.

autor
31. júl 2022

@ikissedagirl Skúšala som tie kalorické tabuľky lenže ja to nechápem ako to vlastne ovládať a zapisovať.
@tehulka2011 Plávanie u mňa nehrozí,ja mám paničky strach z vody.Skusim zaradiť viac ovocia a zeleniny.
@ropucha6 Nie nikdy som necvicila.Pisala som nemám s cvičením skúsenosť.

autor
31. júl 2022

Keby ste mi niekto napísali ktorú aplikáciu stiahnuť tie kalorické tabuľky.A krok za krokom vysvetliť ako to zapisovať..Alebo niekde na nete není na to návod?

autor
31. júl 2022

Ešte dopisem že kamarátka mi hovorí že nemám vymýšľať,že keď nastúpim do práce celý deň na nohách a nebudem skoro nič jesť ,vtedy schudnem.Lenze ja som aj teraz celý deň na nohách doma,len to jedenie,by som nevydržala celý deň nejesť.

ndrag
31. júl 2022

Ja pravidelne posilnujem uz 3 roky, prve zmeny bolo vidno tak 3/4+ roku. Zacinala som tusim na 2x 15-20 min do tyzdna. Mimo toho dlhodobo venujem vytrvalostnejsim sportom. Moja rada je neprepalit to na zaciatku, zacni s niecim ako "core workout for beginners", kludne na Youtube (este aj zadarmo to je) a pomaly navysuj dobu cvicenia. Plus zacni s napr behom tiez 2-3x do tyzdna spojenym s chodzou na nizsie pulzy (tak, aby si nemala problem pri tom rozpravat). A zavislost na cipsoch sa mi podarilo porazit, tak, ze som si najprv kupila balicek na tyzden a davkovala som si po malych miskach a neskor som to takmer uplne obmedzila. Uz nemam viac ani chut, este sa mi potom aj zle spavalo z tej soli..

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
cimage
31. júl 2022

Ja rada cvicim podla youtube Pamela Reif ma dobre treningy co mne vyhovuju. Kazde je zamerane na inu partiu tela. Ked mam chut, tak si dam brucho, inokedy nohy, atd. Maju cca 10-20min, podla casu si tiez vyberam. Popri 3detoch to ide tiez. Ale kym sa nezbavis chipsov a sladkosti, tak to nepojde.

spadnutaslivka
31. júl 2022

autorka, v žiadnom prípade necvič brušáky a podobné cviky na brucho, kým si nezistíš, či nemáš diastázu, lebo tá sa takýmito cvikmi ešte zhoršuje. A pri tvojej váhe a výške a obvode cez brucho to vyzerá na tú diastázu. Tá "slaninka" až taká nebude, hlavne, ak brucho vyzerá ako tehu.

autor
31. júl 2022

@spadnutaslivka Ako zistím či to není diastaza?

spadnutaslivka
31. júl 2022

buď samovyšetrením, čo teda neviem, či ti postačí alebo zájsť za fizioterapeutom. Na youtube si daj "mám diastázu?" alebo niečo podobné a tam ukazujú, ako si to sama "otestuješ". Ale odborník je odborník. A podľa toho by som potom aj cvičila.

autor
31. júl 2022

@spadnutaslivka To by vedel povedať aj obvodný lekár?

mizu89
31. júl 2022

Ja teraz chudnem.asi cca 1,5 mesiaca.doma má od otca požičaný stacionárny bicykel.na ňom 2x denne po 30 min a moja strava:
Ráno:
Cotachesse sladký s cerealiami
Pečivo tmavé žiadne biele a maslo alebo rybaciu pomazánku
Obed:
Ten mám o cca 15:00 🤣 to čo navarim.klasicka bežná strava
Večera:
NIČ!!!
Ak jedine tak horká čokoláda ale to len 2 kocky alebo jedna musli tyčinka
Pôvodná váha na začiatku: 78kg ale to som bola nájdená
Teraz váha po cca 1,5 mesiaci : 69,6 kg
Výška: cca okolo 176-178 neviem presne
IDEM DALEJ
CIEĽ: 62 kg ako pred pôrodom( 8 rokov dozadu)

mimi3008
31. júl 2022

@bluka2 je v nom podla mna preklep

autor
31. júl 2022

@mizu89 Vau to pekne si dala dole.Klobuk dole.A večer nebývas vôbec hladná?Ja som mala pred porodmi 60 kíl, teraz mám 68,mne by stačilo 65 kíl keby som vedela udržať.A cvičis aj iné či len na stacionárnom bicykli?

elleloup
31. júl 2022

Podľa toho, čo píšeš to môžem poradiť stránku Fitshaker.sk je to online fitko za necelých 10€/mes. Je tam množstvo videí, štýlov, trénerov a oni vždy podrobne vysvetľujú techniku cvikov aby si si neublížila a robila to správne. Taktiež sú tam videá o stravovaní, tam treba robiť malé kroky ale nastálo. Mne sa podarilo zlepšiť postavu napriek tomu, že furt vyjedám hovadiny po večeroch, ale nikomu to nehovorte 😁 držím palce

mizu89
31. júl 2022

Prvé dni to bolo ťažké.tie večere a bez jedla.a bicykel ledva som vydržala tých 30 min.a teraz v pohode.pri bicyklovaní si pustím film na notebooku a pol hodina zbehne rýchlo.
Len ten bicykel.ale vyradila som cukor.cize keď si dám kávu tak si dám 2 tabletky toho umelého.a vodu pijem len colu bez cukru alebo čistú vodu.
No uvidím akym tempom teraz pôjde tá váha dole 👎

autor
31. júl 2022

@mizu89 Cola bez cukru je tiež dobrý nápad.Ja pijem len sladké malinovky.Kavu nepijem vôbec.Drzim palce aby si dosiahla želanú váhu.

luccija
31. júl 2022

To tie cokolady a chipsy vies kolko to ma kalorii?to si mozes dat velku veceru.Podla mna jes velmi skoro.Ja som sa opustila a tiez si dam cokoladu, aj pukance a za zimu 5 kg hore nechodila som cvicit, plavat, zima len doma sedela.A mam 44 r a bicyklujem, turistika stravu upravila a ide to velmi velmi tazko.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
1. aug 2022

@elizabet173 Ktorú kalorickú tabuľku,je ich veľa druhov.Nieco jednoduché aby som to vedela ovládať

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2