icon

Ako si vybudovať sebadisciplínu pri chudnutí?

15. mar 2025

Ahojte dievčatá. Chcela by som sa podeliť a možno nájsť nejakú radu ako si vybudovať pevnú vôľu, príp.ako sa to vám podarilo ak ste chudli. Ide o to, že behom polroka som pribrala 10 kg a cítim sa nechutne. Úplne som sa rozožrala, jem 5 cez 9 a neviem prestať. Poviem si, že od zajtra začnem zdravo žiť, vydrží mi to max.2 dni a zas som kde som bola. Strašne to na mne vidieť, hnusím sa sama sebe. Manžel športuje, zdravo žije, nepovie mi nič, ale som si istá že ani jemu sa to nepáči. Mám 33 rokov 166 cm a 65 kg. Vždy som mávala medzi 53-55 a nechápem čo to so sebou robím a prečo neviem prestať. Ako sa vám podarilo nakopnúť? Ako proste toľko nejesť keď som furt extremne hladná? :(

Strana
z3
bambulka224
20. mar 2025

Hlavne musíš jesť.
Hladovka nič nevyrieši.
Daj si zdravé raňajky, zdravý obed... Menšiu večeru.
Keď je človek vyhladovely, zožerie všetko.
A malú prechádzku , aby si mala pohyb, prečistila si hlavu. 20 min. Keď budeš tlačiť na pílu, príde Jojo efekt a síce schudnes, ale potom zas priberies.

evansova
20. mar 2025

S prečo vzdy od zajtra? Hneď, dnes. Lebo vecer sa prejes, ved od zajtra uz nebudes moct. Ak sa ti žiada jest po veceri pri TV, chrumkak napr. soletky. Po malinkych kuskoch, dobre rozzuj. Jes aj nejes, z toho nepriberies. A v kazdom pripade porcie zmenšuje postupne. Ak vydržíš, po takych dvoch tyzdnoch uz velku porciu nezjes, nezmesti sa do teba.
Zena dokaze viac ako clovek, to je moje zivotne heslo. Tak drzim palce.

bambulka224
22. mar 2025

A aké máš koničky?
Pohyb?

taktotedanie
22. mar 2025

@evansova inac to je pravda
Ja som sa jednejo obycajneho dna zobudila a povedala staci
Za pol roka 25kg dole

kicape76
22. mar 2025

Ahojte žienky. Je ťažké nájsť cestu von zo zacarovaneho kruhu, že? . Na jednej strane človek veľmi chce, začne a potom zlyhá 🙆. Ja pracujem v nemocnici kde z každej strany číha na mňa pokušenie v podobe sladkosti a jedla, ktoré ostane z obedov ci večeri. A takto som pribrala ja 🙆. Keď som videla, koľko jedla sa vyhadzuje tak som to chcela,, zachrániť,, a zjedla všetko čo nezjedlo mňa 😅. O sladkostiach ani nehovorím 🙆. Mam pocit, že ja cely život iba držím diétu a to som ich naozaj vyskúšala veľa. Na keto som si doslova spôsobila zdravotne problémy. No.. Pred mesiacom som sa doslova,, prepla, keď som videla na YouTube videa o Vlado Roško, ktoré fakt každému odporúčam. Nainstalovala kalorické tabuľky, vypočítala makronutrienty, pitný režim... a môj pes nechápe, prečo je toľko vonku 😂. A začala som s IF a úprimne poviem, že to je to co mi vyhovuje zo všetkých diét najviac. Začala som s 16/8 a momentálne som na 20:4.Za tie 4hodiny dokážem zjesť všetky makronutrienty na 100% s potrebnými kcal a po nejakej dobe som začala chudnúť. Nemám žiadne výkyvy chuti a prestala som zachraňovať potraviny v práci ☝️. Do kávy si dávam škoricu a po poslednom jedle vypijem pohár vody s jablcnym octom, čo zastabilizuje hladinu cukru v krvi. A každé ráno začínam pohárom vlažnej vody so štipkou soli, aby malo telo elektrolyty(videa od Vlado Roško). Za mesiac som schudla 8kg a hlavne išli dolu cm. Takže toto je moja skúsenosť. A neberiem to ako diétu, ale zmenu životného štýlu, ktorá mi vyhovuje 🙂 Chcem totiž na svoju 50 vyzerať svetovo😅😁

Strana
z3