Ako si vytvoriť jedálniček, aby som schudla?
Ahojte!!!!
Som maminka po pôrode a zostalo mi nejaké to kilečko naviac🙂
Chcela by som to zmeniť, ale nie drastickými dietami, ale rozumne zmenou stravy no neviem aké potraviny sú vhodne, aké nie. Všade je písané niečo iné!
Preto Vás prosím o pomoc ak mate skúsenosť, alebo vedomosť zo zmenou stravy.
Taktiež som uvažovala dať si vytvoriť jedálniček, ale kde?
Vopred ďakujem za každú jednú radu 😉 😉
A ak sa tu nejde žienka čo by chcela tiež popustiť s postavy týmto štýlom môže sa kľudne pridať budem rada keď sa budeme podporovať 😵 😵
@majuska0407 waaaaaaaaw super 🙂 a co si konkretne ty zmenila? 🙂
@mima4 tak ja som zmenila takto:
rano som nikdy nestihla ranajkovať aspon som si myslela🙂 CHYBA do hodiny rano ako vstanem sa naranajkujem a naštartujem metabolizmus
jogurt nizkotučny- 2 PL musli, celozrné pečivo+ lučina, alebo šunka, zeleninka, potom som si doprajem kavičku z mliečkom bez cukru
o 10-tej ovocie, pripadne jogurt
na obed si dam podla toho čo navarím mam doma hladošou a tych neobmedzujem : masko ryža , zemiaky, polievočky,
dmes som spravila kyslu šošovičku z korenovou zeleninou a patizonam(paradne zahustil polievočku ked sa rozvaril troška 🙂 ) zaprašku som spravila na olivovom oleji troške a do zatrepky som dala nizkotučný jogurt. je vyborna rovnaka ako ked som robila na obyčajnom oleji z mukou a smotanou 😉 a manželovi spravim do nej ešte volske oko a sme všetci spokojný 😅
potom si dam ak mam chuť zas kavičku
okolo 15-tej ovocie, jogurt
a večera je do 18-tej na čo mam chuť cel. pečivko, praženička .....
ja všetko počitam a podla toho viem či ešte mozem, alebo už mam kj akurat 😖
priblizny rozpis Kj takto: na ranajky 1300 Kj, desiata cca 800, obed 1700, olovrant 800 a vecera zasa 1700.
všetky potraviny si hladam na nete tam je všetko,, rano zjem kj menej a na obed si doprajem o troška viac🙂
potom už nejem aj ked to vobec nieje jednoduche kedže moj manžel je večerny žrut a v kuse niečo hlada a robi chute tu je to už o sile vole, ale odmena je krasna ten pohlad na ubudajuce čísleko na váhe 😀 😀
a na pitie ja pijem vodu z vodovodu ochutenu citronom pripadne urologicky čaj bez cukru.
ako šport si doprajem večer mojho 3-ročneho hyperaktivneho synčeka ten da zabrat ako fitko
super 🙂
ak ti mozem este dat nejake odporucania:
- rano ako vstanes, daj si minimalne 3 deci vlaznej cistej vody, od toho ranajkuj az za 20 minut,
- nauc sa kupovat cerstvu zeleninu na trhu... a jest ju aj surovu, napr. na veceru...
- pozri stranku www.emulgatory.cz je tam velmi vela dobrych rad a aj zoznam potravin a mozes tak zistit co obsahuju, vratane KJ a obsahu tukov
@mima4 no ja milujem zeleninku, ale ako prilohu sama nooo a ano davam si poharik vodičky na lačno vlažnej 🙂)
@majuska0407 skvele, takto to vyzera aj u mna, len neratam KJ, ale obdivujem ta, ze si sa do toho tak pustila. To s tym 1 dcl vody na lacno je super, aj ja to aplikujem,ale max.2 dcl, pretoze som, citala ze viac tekutin bezprostredne pred jedlom moze moc rozriedit zaludocne stavy a mohlo by byt zle po najedeni. Citala som, ze je to dobre aj ako prevencia zlcovych kamenov, v tom clanku to suviselo s otazkou, ze preco aj chudi ludia maju zlcove kamene a toto tam uvadzali ako dobru prevenciu...
@majuska0407 prosím ťa na ktorej stránke si rátaš tie kj ?
@milanova1 no ja si davam za poharik cca 3 dc. pred ranajkami takej teplučkej. no niečo nove som sa zase dozvedela 😉
dnes osm si v kauflande kupila nahradu za chlebík že fitnes stile celkom je to chutne ako kuk. chlebik chrumkavučky, nie ako polystirén 😖 a paradne som sa s neho napapala 😀 😀
@miskadusko http://www.kaloricketabulky.cz/
tu si vedšinu potravin najdem len je to po česky tak si nezabudni preložiť 😉
supeeer. blahozelam. len tak dalej..
Ahojte aj ja mám takýto problém vôbec nemám čas jesť a niekedy je aj 14,00 poobede keď ma napadne že som za deň mala len dve kávy tak niečo narýchlo zjem a to je tak všetko. skúšala som Mačingovú to mi teda vôbec nechutilo, aj delenú stravu ale mne tie prílohy chýbali nemôžem si pomôcť.. takže by som sk´´usila jesť podľa jedálničkov ktoré ste sem dali ak sa mi to podarí 5x denne- ale chcem sa spýtať na množstvo jedla napr. na raňajky celozrnná žemľa- to môžem celú alebo polku, obed koľko asi tak normálna porcia alebo len na menší tanierik?? ďakujem pekne za info 🙂
tak aj ja sa kvam pripajam kex som bola s malym.tehotna mala som 76 kil a moja vaha pred otehotnenim.bola 73 kil po porode son pribrala na 86 kil nasla som v sebe aj odhodlanie za zacnem dietovat ale kedxe nemam pevnu volu vydrzalo mi to tri dni... za tie tri dni som ss odvodnila dve kila sli dolu ale uz su zasa naspat asi vyskusam tu stravu 5 x denne ako tu niektore pisete mozem si dat napriklad o deviatej rano ovsene vlocky s jogurtom ..o 12 tej obed normalnyy nie velju porciu potom o tretej olovrant nejake to jablcko alebo rozok ... a potom o siestej veceru? a mexzitym pit vodu alebo ochuteny mineralku bez chuti alebo caj na chudnutie? aby son nebola hladna?
Ahojte, mne po prvom pôrode zišli kilečká krásne dolu, ale po druhom pôrode mi ich veľa zostalo... 10 mesiacov od 2. pôrodu som už bola zo seba hrozne znechutená... mala som 72 kg a to som pred tehotenstvami mávala okolo 57-58 kg (po 1.pôrode tých 60 kg). Jeden kamarát kulturista mi napísal jedálniček... prvý deň bol náročný, ale potom sa mi organizmus prestavil a bolo to v pohode... suma-sumárum som schudla za 16 dní 8 kg z TUKOV!!! Budú to už 2 roky a nikdy som sa už nevrátila s váhou späť... po tejto diéte som začala jesť normálne a kedže som nebola "rozožratá", tak sa mi nežiadali veľké porcie ani sladké... snažila som sa večer veľmi nejesť. Po čase mi ešte nejaké kilá zišli a teraz mám 60 kg. Keď mi potom cez Vianoce (Veľkú noc, podobné "akcie" alebo len tak...) niečo vyšlo hore, dala som si 4 alebo 8 dní tejto diety a zase som sa "unormálnila" 🙂) Určite sa ani tu nedá nabehnúť potom zrazu na sladké (to po žiadnom chudnutí), ale mne to pomôže stlmiť maškrtnosť. Ak máte záujem, dajte vedieť a pošlem "návod" 🙂) podrobne napíšem... nie sú to žiadne tabletky ani nič podobné!!!! Je to návod kulturistu ako pred súťažou zhodiť prebytočné tuky. 🙂 Odporúčam, keď chcete rýchlo zhodiť nejaké kilá a potom samozrejme pokračovať rozumným stravovaním. Z vlastnej skúsenosti viem ešte napísať, že veľmi účinné je tiež nejesť po 17tej hodine. 😉
No je tristvrte na osem ranajky zamnou .... o 7:35 som si dala jogurt s ovsenymi vlockami nebol sice nizkotucny ale mal 121kj 20minut predtym som si dala 2 dcl vlaznej vody....na desiatu o 10:35 si dam jablko .... na obed o 13:35 si dam ryzu s maskom len je to masko na stave mozem aj tu stavu alebo len cisto masko ? na desiatu o 16:35si dam muslli tycinku aa na veceru o 19:35 salat so cherry rajciniek a mozzarely .... moze byt takyto jedalnicek ?
@incika ahoj mohla by si mi do IP napisat ten postup bola by som ti velmi vdacna dakujem .-)
dievcata aj ja sa pridavam... tehotenstvo som zacala na 75 kg a nabrala som az na 99... teraz mam 85 a som si vedoma ze musim dost schudnut ak chem dalsie dietatko bez komplikacii... chcem ale aj cim dlhsie kojit... a tak potrebujem chudnut prirodzene, pomaly ale isto...
zatial som si predsavzala rychlu chodzu s kocikom aspon pol hodku denne, pravidelne papat, dostatocne pit a nevyjedat nic pomedzi jedla...
viem vsak ze musim aj zmenit jedalnicek, potesili by ma konkretne tipy na jedalnicky ak mate 🙂
@julka26
treba si rozumne zostaviť správne vyvážený jedálniček z takýchto jedál 😉
Raňajky:
- cz pečivo, chlieb (1rožk, žemľa, chlieb cca60gr) + trošku masla , občas mäkký syr ligt, tvrdý syr, lučina syr, šunka, vajko, nátierky.... + zelenina
- cereálie, najlepšie nie také zapekané, lepkavé, hrudkové... cz cereálie od emco, bonavita, dobrá vláknina , čisté ovsené vločky ... + nízkotučné (0,5% príp 1,5%) mlieko, alebo s bielym jogurtom (50gr domlieka, 30gr do jogurtu)
- kaše z ovsených vločiek - sú aj hotové,instantné čo len zaleješ, ale majú dosť veľa cukru-ja občas dávam, niekedy ich robím pol na pol s ovsenými vločkami, a dolievam mliekom... varené z ovsených vločiek s vodou, s mliekom...
dochucujem ich orieškami, mandľami,škoricou, ovocím, sušeným ovocím...
- všelijaké palacinky, lievance z ovsených vločiek, k tomu ovocie, oriešky, mlieko... mňam mňam
-čaj, káva s ml, riedený 100%džús s vodou 1:2
desiata:
-väčšinou jogurt s cereáliami, vločkami, ovocím - banán,hrozno, granátové jablko... + trocha-tak za hrsť max. orechy vlašské,mandle
- jogurt má tak cca 125-150gr a do toho cca 30gr cereálií, vločiek a 1/2 banána,cca 10hrozienok...
-ja nejako presne nevážim, vážila som zo začiatku, naučila som sa odhadom, a držím sa-snažím sa teda aby nemalo jedlo viac ako 200gr
-občas nejaký cz koláč, káva
-cereálie s mliekom + ovocie
-ovocný tanier + tvrdý syr
-rôzne knacky so syrom a zeleninou
obed
mäso: kuracie, morčacie (najlepšie prsia, ale prestriedam aj so stehnom,a samozko, že bez kože) , hovädzie, ryby (treska, losos...), a občas aj chudé bravčové, pečienka (kuracia)
mäso: dusené , na štave, na prírodno, na zelenine.... parené v paráku... na panvici len tak na prírodno... grilované (panvica,el gril) ... pečené... varené
príloha : ryža (natural,parboiled) , zelenina!!! sladký zemiak, cz.cestoviny, kuskus, quiona
zeleninové šaláty ako prílohy, dusená zelenina, grilovaná zelenina....
polievky:
čisté zeleninové vývary, mäsový vývar, a rôzne zeleninové krémové... nikde nedávam múku!!! keď potrebujem trošku dohustiť, tak troškou ovsených jemných vločiek,,,,, zjemňujem smotanou na varenie -10%
zapekaná zelenina.... miešaná,s ml mäsom, brokolica so syrom, cuketa s kuracím mäsom....
také moje srdcovky ... kuracie pečené na kyslej kapuste, ryba na zelenine, kuskus alebo quinoa s mäskom na šťave ala čína... mäsko na špenáte.
olovrant:
podobne ako desiata, ale tu už pridávam bielkoviny a uberám sacharidy
-jogurt miešam s tvarohom 1:1, a pridám orechy, škoricu, javorový sirup, prípadne ovocie-mandarínka, kiwi,ananás
-tvaroh s troškou javorového sirupu, rozmixovaný s ovocím, s troškou lekváru light....
-hotový kúpený ovocný tvaroh "ovofit" (kaufland, hypernova)
-cottage syr s paradajkami, so zeleninou, ako šalát so zeleninou,syrom,šunkou... prípadne nasladko
-tuniak so zeleninou
-poľa potreby dopĺňam buď cz chlebom, ale polovičnou dávkou ako doobeda... alebo krehkými chlebíkmi,papierovými
-acidko
-tvrdý syr, zelenina, vajko
-mliečny drink
večera:
-mäsko, ryba ako na obed, ale už len so zeleninou
-cottage, tuniak, tvaroh.... so zeleninou
-vajíčka: 2ks na mäkko+papierový chlebík,zelenina.... volské oko + zelenina.... praženica s 1celé+2bielky + zelenina,papierový chlebík.... natvrdo 1+2bielky + zelenina..... omeleta 1celé+2bielky so zeleninou, paprikou, šampiňonmi, šunkou, syrom.......
-2hodiny pred spaním si dám buď pohár acidka, čistého (zákys,cmar) alebo kúsok tvrdého syra, bielko na tvrdo...
VEĽMI dôležité je jedlá obmieňať, striedať...aj rôzne druhy,značky...lebo sa niečoho obješ, a potom to vylúčiš, nebudeš schopná to už jesť, a bude ti to chýbať
Raz za čas (napr v nedeľu) si treba dať aj "normálne" jedlo, trošku zhrešiť, aby sme metabolizmus trošku šokovali, a nakopli ho do ďaľšej etapy
a samozrejme pohyb treba tiež 😀 😀
@ankalv1 ja si dam na ranajky celozrnnu zemlu jednu s nejakou dobrou sunkou (ja si dam normalne aj maslo), mne velmi zachutila kombinacia s cinskou kapustou, vzdy si umyjem jeden list a dam si ho do zemle, samotnu by som ju nezjedla (tu cinsku kapustu), ale v rozku, alebo v zemle je to super, alebo polovicku takej spaldovej bagety (to je polovica, tej obrovskej), desiata ovocie podla drobca najcastejsie jablcko, obed si dam lahku polievku, 2 naberacky, spolu s maskom a ryzou, to je spolu asi 150-200gramov, no a potom na olovrant jogurt, ja si davam jogobela jahodova, nieje dietna? Nevadi moj organizmus nemoze zazit brutalny sok 🙂)). Vecera, niecoho so navarim pre vsetkych, cca 150 gramov. Cela idea mojho stravovania spociva v tom, ze pri vareni sa nesmiem narobit, nesmiem robit pre seba a pre drobcov zvlast stravu, jem to co dam im, ved im davam same zdrave veci!! a najdolezitejsie je, ze ja somdost dlho spekulovala nad velkostou tych porcii a dospela som k zaveru, ze musia byt take velke aby ked pride k dasliemu jedlu, aby som stihla vyhladnut. Teraz som sa rozhodla si robit slaby zeleny caj, ne chut si treba zvyknut, ale ide to. 🙂
@majuska0407 tie sú dobré , skús tie v oranžovom balení...mne chutia najviac :DD
mne hodne toto pomohlo
http://www.ulozto.cz/xfwoMS5/miro-vesely-ako-sc...
@tiava1 no dnes som načala modre su celkom fajne,, zajtra idem dokupiť zásoby tak kupim

tak dnes som sa po týždni odvažila a 2 kg dole!!!!
zmena stravovacách navikou ma niečo do seba!!!!!!