icon

Ako správne používať kalorické tabuľky?

9. jan 2025

Ahojte baby, rozhodla som sa chudnúť a teda počítam kalórie cez tabuľky + zapisujem aktivitu.
Bazalny metabolizmus tam mám síce zapísaný, ale vôbec mi ho neukazuje, resp neodrata. A dúfam, že to chápem správne teda, že ešte od rýchlo cifier ho odrátať mám? Ďakujem za odpovede

Ako správne používať kalorické tabuľky?
Strana
z2
barka1
9. jan 2025

Nie. Máš nastavit vek, váhu, výšku, cielovu váhu, paušálnu aktivitu. Vypnut odpočítávanie aktivit a trávenie. Potom sa držíš toho, co ti vypocitaju tabulky. To je tvoj prijem s kalorickym deficitom. Je logicky vyšší než bazalny metabolismus.

vanilkovazmrzka
9. jan 2025

Neodratavaj si spalene kalorie, neviem co ti ich meria ale su to nepresne cisla a budes mat tendenciu jest viac, lebo ved si nieco aktivne spalila, ale budes mat len presne odratany nepresny viacmenej nahodny ciselny udaj

barka1
9. jan 2025

Bazalny metabolizmus je to, co tvoje telo potrebuje, aby plnilo základne funkcie. KT vypocitaju prijem, ktory bude vyšší než BM, ale taký, pri ktorom budeš chudnut.

autor
9. jan 2025

@barka1 áno, tomu rozumiem, ten mám 1550. Len nastavené to mám tak, ako píšeš a napriek tomu mi ukazuje toto.. a ten príjem 1860 mi vypočítala kalkulačka.

autor
9. jan 2025

@vanilkovazmrzka zatiaľ dodržiavam tých 1860 ako mám, nie som ani hladná a je to ok, tú aktivitu píšem aj podľa fitshaker cvičení a Google fit tam mám pripojený.

janai1
9. jan 2025

Žiadna aktivita sa nezapisuje obzvlášť keď už si si ju zohľadnila v nastavení tabuliek.

barka1
9. jan 2025

No a co sa ti na tom nezdá? Prijem máš v poriadku. Len nedojedaj podla "vydaju". Je nepresny, navyse ho už máš zapocitany paušálne, nie? Takže sa ti odcita dvakrát.

barka1
9. jan 2025

Prijem máš mat 1860. Prijala si dnes 1546. Takže potrebujes dojest okolo 300 kalorií. To, že je v hornom kolečku len 664 kalorií je preto, ze sa ti odpočítáva ta aktivita. A to nie je dobré.

autor
9. jan 2025

Baby a kde sa nastavuje tá aktivita, či ako, nechápem asi. Veď aby som chudla, potrbujem sa dostať do kalorického deficitu, ak som to pochopila správe. A teda, mám mať príjem 1806, bazalny je 1550.. som z toho magor, vie mi to niekto polopate vysvetliť prosím? 😁

barka1
9. jan 2025

Tvoj bazalny metabolizmus je 1550. Tolko tvoje telo spali, ak budeš lezat v kome. Takže logicky ked funguješ na paušálnej aktivite, trebars lahkej, musíš prijat viac kalorií než je BM. Paušálnu aktivitu nastavíš v "nastavení jedalnicku". A budeš jest podla kalorií, ktoré ti vypočítali tabulky. Pretoze zapisovat všetko podla aktivity, ktoru robíš každý den, je nepresne. Radsej to nechaj na tabulky. Tie ti vypocitaju počet kcal, ktoré máš prijat, aby si chudla.

autor
9. jan 2025

@barka1 to je tých 1806, to mi vypočítali kalorické tabuľky 🙈

januska12323
9. jan 2025

Aktivitu si máš vypnúť.

barka1
9. jan 2025

Samozrejme.

autor
9. jan 2025

Mám to takto nastavené

barka1
9. jan 2025

Zaskrtni si este "presny zápis gramov" a vyber nějaký paušálny výdaj. Ako často cvičíš? Pokial nie denne 2h v posilke, tak vyber "lahko aktivny" .

janai1
9. jan 2025

ak máš nastavené sedavy (co je mimochodom zle) tak ti KT nemohli vypočitat BM 1550kcal. Toľko navyše by ti to v tomto nastavení nepridalo

autor
9. jan 2025

Doobeda 30 minút podľa fitshaker tabatu atď, a večer hodinu na bežeckom páse, striedavo bežím a chodím

barka1
9. jan 2025

Každý den? Aj tak daj "lahka", ak budeš hladna, zvys na "stredna".

autor
9. jan 2025

Nie okrem víkendov, čiže len v pracovné dni a zabudla som minimálne 4 krát týždenne 4km okruh peši a to aj cez víkend

autor
9. jan 2025

Teraz mi to vyhodilo až cez 2k príjem..

autor
9. jan 2025
barka1
9. jan 2025

Ano, pri strednej aktivite bude prijem vyšší. No je to na tebe. Ale určite nechaj nejaky paušál, žiadnu aktivitu už nedopisuj.

autor
9. jan 2025

@barka1 čiže sa len proste hýbať ako doteraz a jesť podľa KT a mala by som chudnúť, áno? 🙈

barka1
9. jan 2025

Ano.
Raz za dva mesiace prepis váhu na aktuálnu a znizi sa ti prijem.

elzu
9. jan 2025

Pridej se do Cesta k mojej premene- tam mas detailni navod a spoustu zen, ktera s nimi pracuje uz leta.

autor
9. jan 2025

@barka1 ďakujem Ti veľmi pekne za pomoc a vysvetlenie ❤️

barka1
9. jan 2025

Nie je zač. Snad sme sa pochopili správne a bude sa ti darit.

lucia13022023
9. jan 2025

Len dodám, chudnutie nie je o 1200kcal, kardiu a vynechávani potravín.
Ja som chudla pri 2000kcal, 3x tréningu a poriadnych, vyvážených jedlách. Neboj sa, jedlo nie je nepriateľ.

autor
9. jan 2025

Áno, jem zdravo, celkom normálne, akurát inak ako predtým, 4x denne, tak snáď sa to podarí 😊

ssimusska
9. jan 2025

Tu to vysvetlila krok po kroku, keď tak mrkni na to.

https://www.youtube.com/watch?v=RE_zbQcaGxQ
Strana
z2