Ako správne vypočítať denný kalorický príjem na chudnutie?
Ahojte, potrebujem poradit. Nacitala som si toho aj sa radila s chatomGPT ale podla mna vyratal blbost. Mam 31 rokov, 167cm, 83.5kg. mesiac to pouzivam, cvicim 3x tyzdenne - hodinu - rychla chôdza 6.5km/h.
Vyratal mi ,ze ak chcem schudnut mam denne prijat 1450kcal. Bazal mam 1570kcal..za mesiac som neshudla ani prd. Viete poradiť??
@anonym_autor a aké konkrétne bolo zadanie ? Zistil som že jeho je veľmi ľahko zblbnut pokial nie som dosť konkrétny .
@jogy1984 ale ved aj jeho môžeš opraviť a napísať mu ze hospodárstva toto je podla KT inac ako píšeš ty. A ver mi bude hľadať chybu aby sa dopracoval k správnej hodnote
@anonym_autor nevadí, nastavíš si to dobre a pôjde to 🙂 pri tvojej aktivtite, bazaly atď, by som nastavila minimálne 1800kcal. Postupne ako budeš chudsia, budeš mat aj bazal nižší, tým pádom môžeš (nemusíš) znižovať kalórie.
@lucia13022023 dakujem za podporu,si zlatá🙂
Ty cvičis aj chodíš, alebo 3x týždenne chodíš?
Mne sa to zdá málo.A vydrž skôr sa meraj ako vaz
@anonym_autor a aky mas nastaveny ciel a typ zataze?velmi malo ti vyratalo,podla mna okolo 1700-1800 by malo byt spravne.
@simona92101 ciel chudnut a typ zataze rezim je stredne aktivny
@luccija aj cvicim, ale silovy tréning mam cca 30min, to tam ani neratam,
@jogy1984 ale ved aj jeho môžeš opraviť a napísať mu ze hospodárstva toto je podla KT inac ako píšeš ty. A ver mi bude hľadať chybu aby sa dopracoval k správnej hodnote
@markusrasford ja viem,uz som sa s nim takto natahovaka :D
@anonym_autor a aké konkrétne bolo zadanie ? Zistil som že jeho je veľmi ľahko zblbnut pokial nie som dosť konkrétny .
@jogy1984 zadanie bolo nech mi vyrata pocet kcal na den ak chcem schudnúť a zadala som tam svoju vysku,vahu vek
@sisska96 tak to je riadna blbost,ma sa stravovat tak,aby telu dala potrebne ziviny aby dokazala aj vyvijat fyzicku aktivitu a zaroven spalovala tuk,a nie aby hladovala! Ci bude jest 5x za den menej alebo 3x riadne pircie ale zmesti sa do kal.prijmu,je uplne jedno.a na veceru jogurt?to nie je vecera,ako dlho to vydrzi?
Ja cvicim 3x do tyzdna silovy trening,mam 1800kcal denny prijem,a jem vsetko,aj sladke,aj mekáč obcas.a cuduj sa svete,kila isli po porodoch dole,uz len formujem.ziadne hladovanie,tyranie.
@simona92101 suhlasim s tebou do bodky. Ty si kedy zacala chudnut?? Ja to nechcem robit tak drasticky,ze vyradim komplet pecivo, lebo to je dlhodobo neudrzatelne pre mna
@luccija a koľko by bolo podla teba optimalne? Ja si rada necham poradiť,budem ti vdacna za akukolvek radu ci postreh
@simona92101 suhlasim s tebou do bodky. Ty si kedy zacala chudnut?? Ja to nechcem robit tak drasticky,ze vyradim komplet pecivo, lebo to je dlhodobo neudrzatelne pre mna
@anonym_autor cca od marca,mam dole 10kg,ale uz nesledujem vahu,skor sa meriam.dali sme sa na to s muzom spolocne,a veru aj on si zvykol na KT,a hlavne vecer nechrumat pri telke.uz to samo o sebe urobilo vela.a tiez si obcas da aj nieco nezdrave,ale s mierou.a aj tych 3o min siloveho je lepsie ako nic,nemusis bušit hodiny v posilke,stacia spravne cviky.
@anonym_autor mne chat GPT poradil že treba ubrať cca 500 kcal pre zdravé chudnutie. ZViac už nie. Ideálne je nastaviť si to do Kalorických tabuliek. Keď idem podľa nich, poctivo zapisujem, ide to dole. Ak mám pohyb navyše, pribudnú aj kalórie a musím doplniť. Treba mať deficit, ale nesmieš ho ani podliezať.
Uz je jasne, ze napísal blbosť, ja mam bazal nizsi ako ty a chudnem pri cca 1550kcal

@jogy1984 on co den, to napíše nieco ine
Somariny pise. Pozri na jeho dnesnu odpoved