Ako stiahnuť roztiahnutý žalúdok a schudnúť?
Ahojte,veľmi som sa rozdala posledný rok, mala som veľa stresov a tak som ich zajedala. Teraz mám akoby roztiahnutý žalúdok, vkuse som hladná. Ako ho stiahnuť alebo vo jesť, aby som ho zaplnila a nepribrala? Alebo schudla?
@anonym_autor psyllium vyskusaj
https://www.drmax.sk/asp-psyllium-slim-x33719
Kaloricky deficit, cvicit behat, znizit porcie. Najskor budes hladna, ale po 2-3 mesiacoch si telo zvykne na menej jedla tak ako si zvyklo na nadprijem. Ked pocitis hlad, tak najskor pit, lebo casto staci zaplnit zaludok. Nesiahnut pri chuti hned po sladkom, ale nieco normalne, co ma bielkoviny a zeleninovu prilohu. Potom zistis ze chut na sladke pominula. Ale ak si das sladke, o hodinu uz mas zase hlad, ked sa rychly cukor vstrebe.
Zaludok sa ti neroztiahol, to nie je guma v teplakoch. Mas len nespravne stravovacie navyky a tie treba zmenit. Radikalne
Zaludok sa ti neroztiahol, to nie je guma v teplakoch. Mas len nespravne stravovacie navyky a tie treba zmenit. Radikalne
@anonym_ad2d4b Prázdny žalúdok má objem zhruba jeden liter, ale je to veľmi elastický orgán, žalúdok sa môže roztiahnuť až na štyri litre. Vďaka jeho elastickosti sa po jedle vracia do pôvodného stavu. To však neplatí v prípade permanentneho prejedania.V takom prípade sa žalúdok môže natrvalo roztiahnuť.
@anonym_autor pekny vecer, v radiu som počula, že žaludok sa roztahuje jedenim. Kolko do seba nalozime,roztahuje sa, ak jedlo natravene sa presuva dalej zaludok sa stahuje a zmensuje zakazdym do povodnej velkosti. Takze tvrdenie ze mam roztiahnuty žaludok je nemožne....
Potrebujete zmenit jedalniček. Jest menej a častejšie, vraj to pomaha a telo si prestane robit zasoby. Do toho viac pohybu...drzim palce
@anonym_3693e1 ako ho užívať?
@anonym_3693e1 ako ho užívať?
@anonym_7e2080 https://www.vasalekaren.sk/preco-potrebujeme-vl...
Tak za mňa treba ísť na to postupne ... meniť stravu - ja ľúbim tučné mäsko, pečivo ... proste som začala POSTUPNE nahrádzať tučné mäso hydinou, rybami - parádnu tučnú klobásku som nahradila šunkovou, parádnu tučnú tlačenku kuracou ... pečivo tortillami ... ku každému jedlu zeleninu - veľa zeleniny ... chudla som dlhšie no udržateľne ... za 17 mesiacov 15 kíl bez trápenia, bez pocitu hladu, týrania, varila som si denno denne zeleninovú polievku a keď som mala náhodou pocit hladu, zjedla som aj dve misky ... a krásne váhu už dva roky držím ... aj sa opustím na deň, dva, šupnem si aj bôčik, aj černohor ... nevadí, na ďalší deň pokračujem v nastavenom ... hlavne treba ísť na to postupne.
Kalorický deficit v takomto stave je cesta do pekla, štatisticky to vydržia 2 ľudia z tisíc, tak si netreba nahovárať že budeš tá výnimka a radšej začni ináč.
V prvom rade treba úplne zrušiť tekuté kalórie - sladené nápoje, ovocné džúsy, smoothie, alkohol aj nealko pivo, kapučína, kakavko a čokoľvek podobné. Tekutiny nezasytia ale minú kopu kalórií úplne zbytočne.
Ďalej treba zmeniť stravu tak, aby si jedla veci po ktorých budeš dlho sýta a nebudeš mať návaly hladu. Tie sú spôsobené najmä sladkými jedlami a ultraspracovanymi jedlami. Najhoršie je dať si prvé jedlo dňa sladké, potom máš z toho výraznejší hlad celý deň. Naopak, jedlo plné bielkovín a tukov ti dodá pocit sýtosti na dlhú dobu, a chýbajúci objem je ideálne doplniť zeleninou. Každé jedlo začni tým, že si dáš kus zeleniny, potom bielkoviny (mäso, syr, vajíčka, tvaroh, grécky jogurt...) a potom už len do sýtosti doplnis prílohou ak treba. Žiadne že si dáš "len keksík", buď si naozaj hladná a naješ sa takto, alebo ak na to nemáš chuť tak nie sú hladná a nejedz vôbec. Ak musia byť sladkosti, dopraj si jeden malý kus (do 20g) hneď po obede ako dezert. Vtedy narobí najmenej škody. Večeru menšiu a nech má už menej sacharidov. Takto si postupne utlmis silné pocity hladu, aj keď možno ešte nebudeš chudnúť. Ale je to štýl ktorý sa dá ľahko vydržať a po 1-2 mesiacoch, keď sa ti už hlad ukľudní, k tomu môžeš pridať počítanie kalórií aby si začala chudnúť. Vtedy už máš šancu že tie kalórie zvládneš.
Na šport sa nespoliehaj, ale pomôže keď si dáš aspoň hodinu chôdze denne.
Kalorický deficit v takomto stave je cesta do pekla, štatisticky to vydržia 2 ľudia z tisíc, tak si netreba nahovárať že budeš tá výnimka a radšej začni ináč.
V prvom rade treba úplne zrušiť tekuté kalórie - sladené nápoje, ovocné džúsy, smoothie, alkohol aj nealko pivo, kapučína, kakavko a čokoľvek podobné. Tekutiny nezasytia ale minú kopu kalórií úplne zbytočne.
Ďalej treba zmeniť stravu tak, aby si jedla veci po ktorých budeš dlho sýta a nebudeš mať návaly hladu. Tie sú spôsobené najmä sladkými jedlami a ultraspracovanymi jedlami. Najhoršie je dať si prvé jedlo dňa sladké, potom máš z toho výraznejší hlad celý deň. Naopak, jedlo plné bielkovín a tukov ti dodá pocit sýtosti na dlhú dobu, a chýbajúci objem je ideálne doplniť zeleninou. Každé jedlo začni tým, že si dáš kus zeleniny, potom bielkoviny (mäso, syr, vajíčka, tvaroh, grécky jogurt...) a potom už len do sýtosti doplnis prílohou ak treba. Žiadne že si dáš "len keksík", buď si naozaj hladná a naješ sa takto, alebo ak na to nemáš chuť tak nie sú hladná a nejedz vôbec. Ak musia byť sladkosti, dopraj si jeden malý kus (do 20g) hneď po obede ako dezert. Vtedy narobí najmenej škody. Večeru menšiu a nech má už menej sacharidov. Takto si postupne utlmis silné pocity hladu, aj keď možno ešte nebudeš chudnúť. Ale je to štýl ktorý sa dá ľahko vydržať a po 1-2 mesiacoch, keď sa ti už hlad ukľudní, k tomu môžeš pridať počítanie kalórií aby si začala chudnúť. Vtedy už máš šancu že tie kalórie zvládneš.
Na šport sa nespoliehaj, ale pomôže keď si dáš aspoň hodinu chôdze denne.
@anonym_51ae2b "V prvom rade treba úplne zrušiť tekuté kalórie - sladené nápoje, ovocné džúsy, smoothie, alkohol aj nealko pivo, kapučína, kakavko a čokoľvek podobné."
by som chcela vedieť,čo by si zakázala mne,keď ja takéto veci vôbec nekonzumujem😀
Toto si asi nechces pocut, ale ty potrebujes odbornika. Psychologa alebo psychiatra. Ak zajedas probleny a stres ziadna dieta ti nepomoze. Lebo taka neexistuje co by ta zbavila stresu- hlavneho dovodu preco priberas. Urcite si uz pocula, ze pri chudnuti je dolezite dodrzat kaloricky deficit a upratat si hlavu- a to je presne toto. Ak nevyriesis problemi kvole zajedas- nemozes schudnut. Alebo si myslis ze nasadis dietu a zraxu vsetky problemy zmiznu a zacnes zit zivot bez stresu? Dostanes sa akurat do pasce- dieta, dieta- vsetko ide ako ma- potom pride stres" porusis dietu"- vsetko je zbytocne nemam pevnu volu, nema to zmysel .....potom pride sebaobvinovanie a opustanie sa. Potom dalsi pokus, ktory v strese opet zajes, a dalsi......bude to nekonecne trapenie bez vysledku- akurat vaha bude stupat.... Nie je to takto teraz??
@anonym_51ae2b "V prvom rade treba úplne zrušiť tekuté kalórie - sladené nápoje, ovocné džúsy, smoothie, alkohol aj nealko pivo, kapučína, kakavko a čokoľvek podobné."
by som chcela vedieť,čo by si zakázala mne,keď ja takéto veci vôbec nekonzumujem😀
@rozculena a potrebujes schudnut?
Ďakujem žienky všetkým za rady, budem sa ich snažiť aplikovať.
@anonym_3693e1 nevieš či ho majú aj v Kauflande alebo len v lekárni?
Ďakujem žienky všetkým za rady, budem sa ich snažiť aplikovať.
@anonym_3693e1 nevieš či ho majú aj v Kauflande alebo len v lekárni?
@anonym_autor ja nechodim do kauflandu, teda neviem. Ale v lekarni, v obchodoch so zdravou vyzivou by mali mat.
@anonym_autor ja nechodim do kauflandu, teda neviem. Ale v lekarni, v obchodoch so zdravou vyzivou by mali mat.
@anonym_3693e1 dakujem
@anonym_autor pekny vecer, v radiu som počula, že žaludok sa roztahuje jedenim. Kolko do seba nalozime,roztahuje sa, ak jedlo natravene sa presuva dalej zaludok sa stahuje a zmensuje zakazdym do povodnej velkosti. Takze tvrdenie ze mam roztiahnuty žaludok je nemožne....
Potrebujete zmenit jedalniček. Jest menej a častejšie, vraj to pomaha a telo si prestane robit zasoby. Do toho viac pohybu...drzim palce
@anonym_e54146 Ak maju tucni ludia obrovske brucho, co v nom maju (okrem aj tuku okolo vnutornych organov), ak sa zaludok neroztahuje? Ako to, ze chudy clovek zje normalnu porciu a tucny trojitu, kde to skonci, ak nie v traviacom trakte (zaludok a creva)? A ked ten tucny clovek schudne, co sa stane?
---
AI
Áno, pri dlhodobom nadmernom príjme potravy (často spojenom s obezitou) sa žalúdok môže dočasne rozšíriť. Žalúdok je elastický orgán navrhnutý tak, aby sa prispôsobil objemu prijatej stravy, no trvalé prejedanie sa môže viesť k zníženej citlivosti na pocit sýtosti.
Kľúčové fakty o žalúdku a obezite:
Rozšírenie: Rýchle a nadmerné roztiahnutie žalúdka jedlom spôsobuje pocit plnosti, nevoľnosť až vracanie.
Adaptácia: Ak človek dlhodobo konzumuje veľké porcie, žalúdok si zvykne na väčší objem a pocit hladu sa dostaví až pri väčšom naplnení.
Vratný proces: Dobrou správou je, že pri znížení príjmu potravy sa žalúdok dokáže časom opäť stiahnuť do svojej pôvodnej veľkosti.
Tuk v brušnej dutine: Pri obezite sa ukladá nielen podkožný tuk, ale aj nebezpečný viscerálny tuk, ktorý obklopuje orgány vrátane žalúdka, čo môže komplikovať jeho funkciu.
kapitolyozdravi.sk
Obezita je komplexný metabolický problém, pričom roztiahnutý žalúdok je skôr následkom prejedania sa, než primárnou príčinou nadváhy.
@anonym_autor ak ti nic z uvedenych rad nepomoze, pozri Laparoskopicku Nastavitelnu Bandaz Zaludka (LAGB)
Velmi jednoducho. Ja to mam opacne. Ked som sa rozvadzal, bol som v strese pol roka a prestal uplne jest. Za ten cas som schudol 25 kil a zaludok sa mi tak stiahol, ze mi to ostalo dodnes 💪 a tazim s toho maximalne. Chce to len disciplinu menej jest, nic ine.
Tak za mňa treba ísť na to postupne ... meniť stravu - ja ľúbim tučné mäsko, pečivo ... proste som začala POSTUPNE nahrádzať tučné mäso hydinou, rybami - parádnu tučnú klobásku som nahradila šunkovou, parádnu tučnú tlačenku kuracou ... pečivo tortillami ... ku každému jedlu zeleninu - veľa zeleniny ... chudla som dlhšie no udržateľne ... za 17 mesiacov 15 kíl bez trápenia, bez pocitu hladu, týrania, varila som si denno denne zeleninovú polievku a keď som mala náhodou pocit hladu, zjedla som aj dve misky ... a krásne váhu už dva roky držím ... aj sa opustím na deň, dva, šupnem si aj bôčik, aj černohor ... nevadí, na ďalší deň pokračujem v nastavenom ... hlavne treba ísť na to postupne.
@dzulli1980 možno blbá otázka, prosím ako varis zeleninovú polievku. Mne jednoducho zeleninove polievky nechutia. Daj krok po kroku. Dakujem
@dzulli1980 možno blbá otázka, prosím ako varis zeleninovú polievku. Mne jednoducho zeleninove polievky nechutia. Daj krok po kroku. Dakujem
@xckaretxxx mna si sa nepytala, ale napisem ako varim zeleninovu polievku ja. Udusim na cibuli a pore zeleninu, mrkva, petrzlen, kalerab a zemiaky (v lete pridavam cerstve zlte fazulove lusky zo zahrady). Dusim uplne domakka s pridanim trochy vody. Zeleninu krajam na male kocky, ja ked vidim tie velke kolesa mrkvy v polievkach, ja to nedokazem jest take velke.
Ked je udusena, doplnim vodu, pridam zeleny hrasok a karfiol (ruzicky) a dovarim kym su makke a urobim krupicove halusky, zeleninovu polievku nezahustujem mukou. Ked treba, dochutim este solcankou (vegeta bez glutamanu), trochou ml. cierneho korenia.
Skus, mozno tato verzia sa ti bude pacit. Lebo nahadzana zelenina uvarena vo vode zahustena mukou nechuti ani mne.
@xckaretxxx mna si sa nepytala, ale napisem ako varim zeleninovu polievku ja. Udusim na cibuli a pore zeleninu, mrkva, petrzlen, kalerab a zemiaky (v lete pridavam cerstve zlte fazulove lusky zo zahrady). Dusim uplne domakka s pridanim trochy vody. Zeleninu krajam na male kocky, ja ked vidim tie velke kolesa mrkvy v polievkach, ja to nedokazem jest take velke.
Ked je udusena, doplnim vodu, pridam zeleny hrasok a karfiol (ruzicky) a dovarim kym su makke a urobim krupicove halusky, zeleninovu polievku nezahustujem mukou. Ked treba, dochutim este solcankou (vegeta bez glutamanu), trochou ml. cierneho korenia.
Skus, mozno tato verzia sa ti bude pacit. Lebo nahadzana zelenina uvarena vo vode zahustena mukou nechuti ani mne.
@0silvia0 ďakujem, vyskúšam.
@0silvia0 presne o tom píšem. Nechcem zahusťovanie zápražku. Sem tam ešte hodím do zeleninovej polievky pohanku. Ale tiež záleží aké je zloženie - mrkva, petržlen a kaleráb- to mi už ide krkom.
@rozculena ja nič nezakazujem, ale radím. A keďže autorka nenapísala nič konkrétne o svojom jedálničku, radím jej všeobecné veci ktoré veľa ľudí porušuje a pomohlo by im keby s tým prestali. To neznamená že sa každého na svete musí týkať každé jedno slovo z toho čo som napísala. Možno polovicu už aj ona dodržiava, ale z druhej sa môže inšpirovať. Takisto aj ty. A keď robíš úplne všetko správne tak kľudne napíš ako sa stravuješ a aký máš problém a poradím aj tebe.
@0silvia0 zeleninová polievka sa zahusťuje múkou?
@0silvia0 zeleninová polievka sa zahusťuje múkou?
@rozculena veru, niekto taku zahustenu robi😵💫, ja nie, mne taka nechuti. Vela ludi dava zaprazku do polievky
https://varecha.pravda.sk/recepty/rychla-zeleni...

Prijimat dostatok bielkovin a vlakniny. Pit vela vody