Ako účinne dosiahnuť kalorický deficit?
Dobry deň,
potrebovala by som pomôcť s nastavením kalorickeho deficitu. Doteraz som mala nastavených 1850kcal ale za 2 mesiace som schudla 4kg čo je veľmi málo. Každá aplikácia mi ukazuje počet kcal inak.
Moje údaje:
Pohlavie: žena
Výška: 173cm
Váha: 76kg
Vek: 31 rokov
Aktivity:
- Práca v kancelárii
- Priemerný denný počet krokov za mesiac mám: 11 500 krokov
- 2x týždenne chodím do fitka- silový tréning - dokopy 3-4 hodiny týždenne
- Začala som aj behať - 3 krát týždenne po 30 minút
Mojim cieľom je schudnúť na cca 65kg.
Viete mi s tým niekto prosím pomôcť? Kľudne aj zaplatím len nech to mám vypočítané správne 🙂 Ďakujem 🙂
@westly27893 kde je za 2 mesiace 4kg málo? Sranduješ alebo čo? Chudnutie je dlhá cesta a keď chceš schudnúť zdravo tak pokračuj takto.
To je náhodou skvelé schudnutie, nemôžeš chcieť schudnúť zrazu a veľa, ideálne chudnes pol kila za týždeň, naberala si to dlho, dlho to budeš aj chudnúť, za rok by si to mohla zvladnut
náhodou ideš nato úplne super. najideálnejšie chudnutie je 1/2 kg za týždeň. vtedy neprichádza jojo efekt.
chudneš dobre, pred rokom som mala 75, teraz mám 65 a držím sa. Ked cvičíš, tak naberáš svaly. Mala si radšej merať centimetre na páse, ako sa to číslo zmenšuje.
@westly27893 ked ti to nejde, chod s kcal nizsie
O 100 a vyskusaj, nebude stacit? Chod o 200kcal
Ze ti to vypocita nejaka apka ci kalkulacka, to nie je biblia ale len priblizne cisla s ktorymi mozes dalej pracovat
ja chudnem z rovnakej vahy ako ty, ale som nizsia...za pol roka len 7 kg dole, ale ja necvicim a casto prijem presiahnem...ale spokojna som, aj ked to ide pomaly..doprajem si jedla ake chcem a nestresujem sa
Kaloricke tabulky ti ukazuju "hruby odhad" kolko by asi malo byt optimal. Pri silovom treningu ani nemusi ist dole vaha kedze naberas aj svaly.
Ja by som sa na tvojom mieste premeriavala a to zapisovala.
Ale ak chces viac zhodit, tak si zniz o 100 kalorie a mas to tam 🤷
Podľa mňa to máš nastavené dobre. Keď nie si spokojná, tak by som znížila o 100 kcal. Ale to je uz celkom nizky prijem na to, ze cvičis 5x do týždňa plus tolko krokov.
@westly27893 Ja pouzivam aplikaciu kaloricke tabulky a tam si vsetko zapisuję a drzim si vahu lebo mam presne nastavene że kolko kalorii na den mam prijat a kolko które jedlo obsahuje odporucam

Ten výpočet je jedno ktorý vezmeš je len odrazový bod, nakoľko žiadna kalkulačka nepozná tvoje telo, bazalky metabolizmus ani to koľko presne páli tvoje telo pri danej aktivite ani koľko máš svalov a tuku. Čiže ak ti to pri 1850 nejde tdolu alebo pomaly tak treba ubrat. Za 2 mesiace 4kg je pol kg týždenne takže to dole ide treba len trpezlivosť a konzistentnost