Ako vyčistiť nos 14 dňovému bábätku?

tehulka21
28. dec 2011

Babulky poradte mi..mam mu to opatrne vycistit palickou do usi alebo mu to musim tou odsavackou urobit? 😒

kvojtanikova
28. dec 2011

Zalezi od toho, ci ma soplik alebo len "susniky", tie sa mozu aj jemne palickou, mozes mu predtym aj kvapnut fyziologicky roztok (Physiomer alebo akykolvek iny), ak je prechladnuty a ma normalne sopliky, tak radsej odsavackou, nech mu to tam nezateka a nejde na priedusky.

czechzuzanaba
28. dec 2011

V porodnici nam rikali, ze mame stocit vatu a tim cistit nos miminku. Rikali ze palickou na usi nee. Ale jestli ma rymu, tak asi bez odsavacky to nepude...

gaby21
28. dec 2011

Ja som od narodenia pouzivala odsavacku na vysavac 😎

katmi
28. dec 2011

odsavacku na vysavac pouzivat iba vtedy,ak ma huste sopliky,ktore sa nedaju normalne "vytiahnut"..palickou na usi uuuplne v pohode,ale treba byt opatrni..

anjelicek26
28. dec 2011

Odsavacka na vysavac je tak od pol roka a aj to ked sa da regulovat vysavac na nizsie otacky. Inak mozu popraskat v nosteku cievky a narobi to viac skody ako uzitku.

Tak malemu babu streknut solny roztok (MAR napr.) do nosteka, pockat, kym sa to uvolni a vytriet vatovou tycinkou pri kraji, inak by som do toho velmi nesahala 😖 Neviem mne sa ta na vysavac zda na tak male babo strasne brutalna 😖 Asi najlepsie taka ta sklenena pipeta, akou na odsavali nos nase maminy 🤐

jabadaba
28. dec 2011

ak len vycistit nostek, tak nam pediatricka poradila palickou do ucha, namocenou v Sterimare alebo inom solnom roztoku. To kvoli tomu, aby sa dietatu nedostali do nosa drobucke chlpky z vaty. To vraj nasledne sposobuje riadnu sarapatu, dieta sopli a clovek si mysli mylne, ze je chore. A ono ho tam iba neustale drazdi bunicina z tycinky. Preto namocit. A namocit do tych roztokov z lekarne. Nie do vody. Ale to len velmi opatrne, najlepsie ked dietatko spinka. Aby sa netrepalo a Ty mu neublizila tou palickou.
Hm, teraz citam Anjelicka, ze odsavacka na vysavac nie je vhodna pre tak male babatko, no netusim. Treba asi naozaj najpr skusit tie miernejsie formy cistenia, pokial naozaj sopliky nie su riadne.

kiwi82
28. dec 2011

opatrne vyčistit paličkou, čo sa čistia aj ušká alebo použiť odsávačku tú, čo mamička ťahá ústami.

vikinkaa
31. mar 2013

Ahojte....potrebujem radu,moj syncek bude mať 2 mesiace,ma sopliky a zle sa,mu dýcha cez nostek,bojim sa ze je chory,to jeho dýchanieje take chraplave.neviem čo man robiť som zufala .dakujem

sammy
31. mar 2013

To je blbost ze odsavacka na vysavac moze ublizit, moze sa kludne pouzit od narodenia, vysavac sa da na slaby tah a v tom nosteku to urobi len taky jemny vanok, ale odsaje co treba. Ak je babo chore a zle sa mu dycha, ziadna balonikova odsavacka a pod. mu nepomoze. Treba zvlhcit nostek nejakym roztokom, napr. Physiomer baby a potom odsat vysavacom.
Ak ma len viditelne susniky a nie je chore, tak staci tou vatovou tycinkou vytiahnut.

nadena1506
31. mar 2013

No ja mam na odsavacku na vysavac svoj nazor ja som ju v zivote nepouzila a nieje pravda ze neublizi.my sme vzdy pouzivali tycinky ale tie bezpecnostne detske a pri väcsich soplikoch klistir teda tu odstavacku rucnu neda urcite taky vykon ako na vysavac ale mne to prijfe prirodzenejsie a znama ma 2deti pri oboch pouzivala odsavacku na vysavac a teraz ma tie deti usoplene a hlavne casto a je to niekedy nechutne ;)

stanislavao
31. mar 2013

odsat a potom docistit palickami

venija
31. mar 2013

Malym detom nostek odsavat len vtedy,ked im to brani v jedeni, alebo spani. To su slova nasej ORL lekarky, v ziadnom pripade nepouzivat odsavacky na vysavac,ktore detom akurat vysusia sliznicu. Na rozriedenie hlienu kvapku Nasivinu pre male deti.

bambibam
31. mar 2013

Paličkou,alebo ma ňu kvapni morskú soľ ,aby zvlhčila sliznicu ,myslím si, že odsávačka pre takéto malé mimi by nemala byť vysávač ,ale tá obyčajná (1€) aj to len v prípade ,že je naozaj nutná

monca1111
31. mar 2013

no, my sme odsávali od začiatku tou vysávačovou, ale dala som na min výkon vysávač (a predstavte si žijeme, máme skoro 8 mesiacov a bez choroby, klop, klop), Nasivin nám povedali len v prípade ak je chorá, vynikajúce je vytierať nosnou detskou tyčinkou sprejom z morskej vody, my máme Sterimar a je super 🙂

anka772
31. mar 2013

my sme používali tú odsávačku, čo som ťahala ústami prípadne tými paličkami do uška...🙂

arasidka123
13. apr 2013

ja som ho davala na brusko a tym ze suchal hlavickou o plienku tak mu sopliky vysli same 🙂