Ako začať behať, keď ma to nikdy nebavilo?
Ahoj, chcela by som začať behať. Beh ma nikdy nebavil ani v škole a nikdy som nebehala ak som nemusela. :D Mám ale potrebu začať. Začať sa hýbať a spraviť niečo so sebou. Máte nejaké rady pre začiatočníka?
kupis si tenisky vacsie o jeden a pol cisla, ako potrebujes a proste ides behat.
pomalicky.
postupne pridavas vzdialenost, alebo zvysijes rychlost.
never tovedecky, zaklad je zacat
fuuch - hlavne hneď od začiatku masíruj predkolenia 🙂 najlepšie valcom ...
a ako píšu baby nado mnou - postupne - ak aj nebudeš vládať (čo nebudeš), nech ťa to neodradí, postupne pojde aj technika aj kondička hore ...
Nikdy v zivote som necvicila, bola som prirodzene stihla. Behat som zacala v 40tke, prvy beh 400m, behala som kazdy druhy den, pridavala som vzdy o 50m. Po roku som odbehla 10km.
Po dalsom roku som pridala trening v posilke s trenerkou. Stale som na 10km, ale beham vyssou rychlostou. A strasne ma to bavi
@nyusika prečo väčšie tenisky?
pri behu (aj intenzivnej chodzi) sa ti prekrvia a zvacsia chodidla...je to fakt.
pisem ako byvaly aktivny bezec, monentalne ako aktivny rychly chodec
Začni minútu chôdza, minútu beh a to 10x.. Potom postupne viac behu a menej chôdze.
@nyusika len počas behu/chodze alebo natrvalo? 😂 Už tak mám po deťoch väčšiu nohu o 1,5 veľkosti 😀
Ja som rýchly chodec, zo zdrav.dôvodov nebehám, ale chôdzu milujem.
Skús chôdzu a uvidíš.
Ja to mam podobne stym behom ale povedala som si prečo by som mala behať ked ma to nebavi. Nasla som si aktivity, ktore ma bavia a pri ktorych vydržim. Plavanie, tenis, kruhove treningy, posilka, cvičenie doma, prechadzky.
Neviem ak ťa nebavilo nikdy behať a už teraz máš k tomu taky postoj prečo nezvolis iné cvičenie? Nepôjde ti to ak nejdeš do toho s naladením a zábavou, nerobila by som to dá sa chodiť plávať, doma cvičiť atď...
@zuzubb007 žiaľ plávať sa chodiť nedá 😀 najbližšia plaváreň je 40km a mám doma bábo takže to asi nie
Cvič doma, hľadaj na youtube "bodyweight resistance training", alebo power jogu. Ja cvičím aj doma, aj chôdzu robím a stačí to. Časovo mi tiež vyhovuje viac nemusieť chodiť nikam.
Ja cvičím doma a zadarmo, stačí podložka, YouTube a idem, a postava sa formuje, môžeš byť aj pri bábätku aj ťa to nič nestojí
len pocas behu, neboj 🙂
predpokladam, ze chces schudnut...beh zvysuje kortizol, nie je to uplne idealny typ pohybu na chudnutie...odporucam rychlu chodzu a svalovy trening aj doma v pohode, ale trvalo
Ja tiež nenávidíme beh ,ale že nenávidím a to som na základnej škole behávala súťažne ,prechádzam sa
Kriza stredneho veku? Ked ta to nebavilo a nebavi tak ta to ani nikdy nebude. Skus chodzu na dlhe trate. Je to aj lepsie pre kondicku a chudnutie ako beh
Nikdy ťa to nebavilo, zázrak sa asi nestane, baviť ťa to nebude. Je to jednosmerne zameraná aktivita, takže z nej budú vyplývať zranenia z jednostranného zaťaženia tela - kolená, bedrové kĺby, členky… a ešte behanie kdesi po asfalte, byť tebou hľadám niečo iné
nedaj sa odradiť čo píšu baby že ťa to nikdy nebavilo a že ťa to baviť nebude - ja by som dala na svoj vnútorný pocit - že proste tak ti privial vánok do hlavy že by si to mala skúsiť - tak to skús ...
90% bežcov ti povie ze ich beh na telesnej v škole vôbec nebavil …
Za mňa úplne ideálny šport pre ľudí majú radi pobyt vonku a občasnú samotu. K behu nepotrebuješ nic, len tenisky športovú podprsenku a seba, môžeš behať kdekoľvek a kedykoľvek. Nemusíš sa na nic sústrediť ako pri bežnom cvičení, môžeš tu hlavu úplne vypnúť, dať si sluchatka a proste len bežať
Ja som na zakladnej behavala “12 minutovku” za 15 min. , asi taky vztah k behu som mala 😂 a teraz mam 42, z ucty k mojim platnickam a kolenam, sice skor chodim ako beham, ale tesim sa na to 🤷🏼♀️ a to chodim rano o pol siestej, mam vyhradeny cas hodinu. Dam hudbu na bomby, som sama, nikto z deti odomna nic nepyta a ja mam krajsi den 😉 ja napriklad chodim rychlo chodzou do kopca, alebo najdem schody, nebavi ma behat koliecka v parku. Popri tom mam silovy trening a pilates. S behom (chodzou) to nevzdavaj, vyskusaj.
Ja som sa už niekoľkokrát snažila obľúbiť si beh, ale už som to definitívne vzdala. Strašná nuda pre mňa a tie otrasy pre kĺby tiež nič moc.
Mňa tiež a teraz už ani nemôžem, ale rýchla chôdza je fajn
Lebo ti scerneju a opadaju nechty ako mne😂, ked budes mat akurat cislo.
Odporúčam ti behat so psom, ja som tak začala , úžasne to pomáha, keď ťa kus ťahá. Pripadám si ako na elektrickom bicykli. 😂 Tiež som nrmala rada brh, aj keď mam vyštudovanu tv, ale začala som pred rokom a po 3 mesiacoch aom dala 10 km. Nebeham rýchlo, cca 10 km za 1 hodinu a 6 minút, ale vážne pes pomáha úžasne.
Dobrý deň, v prvom rade si treba kúpiť tenisky na behanie o číslo väčšie najlepšie keď vyskúšate (nemusia byť najdrahšie) ja som spokojná s asics, naozaj treba pomaly na to chôdza troška behu podľa toho ako budete vládať, naučiť sa správne dýchať iba nosom alebo len vydychovat ústami. Ale chce to čas a hlavne naozaj pomaly. Rýchle nikam nedojdete ide z 0 za pár mesiacov ak to bude pravidelné sa prekvapíte sama co ste dokázali (viem o čom píšem) 😉. Skvelý štart prajem.
Mne zase tenisky o 1,5 čísla absolútne nevyhovovali. Vadil mi ten pocit prázdna v predu…a to som zvykla behávať trailove 30-50km behy. O pol čísla väčšie mi stačili ale to si asi každý musí na sebe odskúšať časom. Za mňa je kľúčová pravidelnosť. Chodiť v tie isté dni, ten istý čas aby si si vytvorila návyk a s tým príde aj to zamilovanie sa. Inak súhlasím so všetkým čo je vyššie spomenuté - pomaly a striedat beh a chôdzu. Taktiež neprepaľovať zbytocne vzdialenosť, že sa ti bude zdať 1-3-5 km malo.
Mňa beh tiež nebaví, ale začala som s chôdzou! Ráno dám deti do školy/škôlky a idem, dám si hodinu chôdze a cítim sa fakt lepšie, som aktívnejšia celkovo cez deň! Skus chodiť, možno neskôr začneš behať 😉

prve rychlochodza, pridaj medzi chodzu fazu behu, zacni 1km, potom pridaj dalsi a potupne, ja som si takto beh zamilovala.