icon

Ako začať s chudnutím, keď nemám oporu?

erikad82
14. sep 2016

Prosím ako začať s chudnutím,keď nemám žiadnu oporu? Muž vraví,že jemu sa takto páčim,svokra zase že môžem byť rada,že som zdravá,chorý sú chudí.... Jáj ale ja mám 91kg a nie a nie sa ich zbaviť,už som z toho všetkého zúfalá. Vždy som bola plnšia ale toto sa mi už zdá moc... Keď som bola sama pomohol mi bicykel no teraz pri 3 deťoch ísť bicyklom nemôžem,nakoľko 2 deti naraz neuveziem,ani nemám taký dobrý bicykel ...
Môj problém spočíva aj v tom,že máme spoločnú kuchyňu so svokrovcami. O varení väčšinou rozhoduje svokra,ona aj väčšinou varí... Nakoľko sa stravujeme spoločne,prispievame do rodinného rozpočtu. Skúšala som sa stravovať osve,ale vzala to dosť zle ... a taktiež mi to už nevychádzalo finančne. Varíme často polievky aj zeleninové jedlá,snažím sa obmedzovať s jedením aj sem tam cvičiť doma,len tie kilá sa na mňa lepia a lepia,neviem čím to už je. Pred rokom som si dala zaviesť Mirenu (nejako mi nesadla) no mám pocit,že aj s nej naberám...
Našla som si na nete veľa cvikov,ale čo pomohlo vám,aké cviky???
Vopred Ďakujem!!!

evittam
15. sep 2016

@erikad82 Ako ti napísala @liz_lemon - veľmi zlý jedálniček. A určite do neho nepatrí biely chlieb a kysnuté buchty. A čo sa týka toho jedného dňa čo si rozpísala, tak to máš celé zle - veľmi málo - preto sa ti ani nedarí a ani nepodarí schudnúť - tvoje telo sa pri takomto stravovaní prepne na "núdzový režim" a ukladá si zásoby aj z toho mála. Veľa ľudí si myslí, že keď bude jesť málo tak rýchlejšie schudne.....

dominikav123
15. sep 2016

@erikad82 ahoj cereálie, pokial sa nebavíme o ovsenych vložkách majú toľko cukru ze si k ním môžeš rovno otvoriť aj fľašu koly. Ovsené vločky sa dajú urobiť na milión spôsobov a týždenná dávka stojí tak 50 centov ?

dominikav123
15. sep 2016

Samozrejme malo tak byt ovsené vločky nie vložky 😄

erikad82
autor
15. sep 2016

No takže celé to mám na figu ... a ja že cereálie sú ok,veď tam píšu na obale,že majú aj vitamíny ... Skúsim teda tie ovsené vločky. Inak polievky u nás svokra zahusťuje múkou,no ale s tým ja už nič nenarobím,lebo ona je šef kuchyne. Prerábame dom,tak sa vidím niekedy v budúcnosti ako si sama varím čo chcem a kedy chcem 🙂 Len to bude asi dllllllllho ešte trvať,nakoľko eu nič moc,veď to poznáte 🙂
Kočky a čo sa týka cvičenia,kedy cvičíte vy? Ak cvičíte... Keď mi deti spia cez obed,rýchlo sa snažím upratať, niečo obšiť, zašiť... takže cez obed nestíham,cvičím večer keď zaspia aspoň 30minút a cez deň stále v pohybe za nimi. Ale malý začína chodiť do škôlky,snaď si rýchlo zvykne. Teším sa na bicykel s malou už to pôjde 🙂

natalym
15. sep 2016

@erikad82 Inak sorry nechápem. Svokra Ti navarí a Ty nestíhaš cvičiť? A keď beháš s deťmi tak máš pohybu habakuk.
No a šak jej povedz, že nech nezahusťuje a hotovo. Či?

evittam
15. sep 2016

@erikad82 Tak nečítaj iba to čo píšu veľkými písmenami na obaly. 😉 Prečítaj si celé zloženie - áno majú akože vitamíny - ale aké percento. 😉 😀
A to akože svokra navarí a ty to musíš zjesť? Nemôžeš si navariť neskôr, prípadne večer na druhý deň?

natalym
15. sep 2016

Ja si myslím, že normálna porcia takého domáceho jedla nezaškodí. Len keď si niekto drbne 6 knedlí a dva taniere polievky..............

erikad82
autor
15. sep 2016

@natalym no lenže ja svokre pri varení asistentujem, čiže podávam,krájam,umývam ... A ešte mám doma 2 deti s nimi beháme po vonku,takže na také cvičenie,že sa zavriem do izby a makám na sebe,na to mi ostáva čas ozaj len večer,keď zaspia...
S tým zahusťovaním som jej skúsila vysvetliť,že to nie je ok,len ona je už staršia 66r. a bola na takéto polievky naučená,bolo jej lúto,že zle varí a pre pokoj v rodine (nakoľko mi muž dohováral až nevymýšlam) som to vzdala. Veď sa snažím jesť menej. Inak kilá mi pekne išli dole,len cca posledný rok sa mi všetko zhoršilo.... Nechcem sa vyhovárať na tú Mirenu,ale mám pocit že aj tá je zatým,neviem.

natalym
15. sep 2016

@erikad82 A však ja chápem, je to svokra. Keby mama, jej vysvetlíš.

erikad82
autor
15. sep 2016

@natalym toľko som nikdy nezjedla 😉 Normálne zjem porciu polievky a dosť dnes som varila ja mäso na cukete s rýžou,tak som mala malú porciu- nelialo sa mi z taniera 😉

erikad82
autor
15. sep 2016

@natalym veď to,svokra berie všetko tak osobne,že je zlá svokra,nechutí mi jej jedlo a neviem čo ešte.....

natalym
15. sep 2016

@erikad82 Ja áno. 😀

Inak niekedy je chyba, že sa málo je.

evittam
15. sep 2016

@erikad82 Všetky máme deti, domácnosť a predstav si, že mne svokra nevarí, nestará sa, muž pracuje preč 5 týždňov a som na deti sama - a stíham variť, domácnosť, deti, nákupy, všetko čo treba zariadiť a ešte aj cvičiť a nie doma. 😉
Čo sa týka varenia - aj ja zahusťujem - niekedy múkou, niekedy krupicou - ale nie všetko. Ale ja si pre seba pripravujem jesť zvlášť - alebo teda nezjem polievku a obed mám mäso+zelenina (čerstvá, dusená, na pare), zemiaky al.ryža al.cestoviny+zelenina,....atď. Je xy možností a ako bolo napísané - kľudne aj domácu stravu ale nie veľké porcie, knedle, vyprážané, mastné a podobne - ale aj to môžeš napríklad 1x do týždňa - proste si spraviť tzv. "cheat day" - mne toto zaberá.

erikad82
autor
15. sep 2016

@evittam Skúšala som si variť sama,len ona to zobrala zle,že mi nechutí ako varí. Ona je staršia,taká už ako babka ... A nakoľko jej dávame niečo na "domácnosť" tak mi varenie osve ani nevychádzalo finančne. A muž potom šomral.... Takže mi sa zvykneme ráno poradiť čo by sa varilo,tak 1 -2 krát do týždňa mi schváli moje vybraté jedlo 😉 inak varieva ona...

evittam
15. sep 2016

@erikad82 Tak chápem, ale hádam nie je senilná a pochopí ak jej to pekne vysvetlíš - v štýle chutí mi ale potrebujem a chcem zhodiť pár kíl - basta. A ak teda varíte ako hovoríš, no tak ja neviem idete robiť mäso so smotanovou omáčkou - tak si odlož plátok mäsa a sprav si ho na prírodno- otázka 10 minút aj s prílohou - prihoď k tomu nejakú zeleninu...

natalym
15. sep 2016

Inak 66 ročná a babka? Prečo sa tí ľudia takto?

natalym
15. sep 2016

Ja to chápem, doťahovať sa stále s ňou, s mužom a pod.

erikad82
autor
15. sep 2016

@evittam Ja by som si stihla všetko sama urobiť na to sa nesťažujem,len nemôžem si vyberať každý deň jedlo na ktoré mám chuť a ktoré je zdravšie a taktiež priestor na cvičenie mám moc obmedzený,nakoľko máme u svokry 2 izby a to spálňu plnú postelí -manželská, 2 postielky a jedna skrina a druhá izba,tam má najstaršia izbu,takže mne ostáva chodba,kde máme skriňu,stoličky a tv, mne to na cvičenie stačí,no musím cvičiť len večer -deti behajú po vonku a ja s nimi,nemôžem povedať svokrovcom bavte idem cvičiť a pri detoch cvičenie neprichádza do úvahy,nakoľko sú také živli a na obmedzenú jeden meter širokú a cca 4metre dlhú chodbu plnú nábytku je to risk...

natalym
15. sep 2016

@erikad82 A prečo nebývate sami? Som zvedavá.

erikad82
autor
15. sep 2016

@evittam veď už som písala,že sa urazí -nechápe to.... A jej argumenty,buď rada že si zdravá.... Nebaví ma doťahovať sa s ňou,kazí nám to vzťah lebo inak je ok,dá sa s ňou aj pokecať len ohľadne kuchyne a istých výchovných metód tak tam som to už vzdala...

evittam
15. sep 2016

@erikad82 No veď pohybu máš evidentne dosť. Tu ide naozaj len o tú stravu - ako som už písala - strava/pohyb= 80%/20%. 😉 Tu nejde o vyberanie jedla - proste sprav ako som ti napísala- nech si svokra spraví omáčku a ty si sprav bez nej - neviem čo je na tom zlé. A áno chápem ťa, že nechceš konflikty, ale tiež si treba aj povedať a urobiť svoje - a to čo píšem nie je také ťažké - veď zješ to čo bolo nachystané len v inej forme a nebude to stáť ani o cent navyše.

erikad82
autor
15. sep 2016

@natalym lebo keď sme sa vzali mali sme si prerábať poschodie aj sme začali,no medzi tým sme zdedili dom,je starší a prerábame,no meníme ozaj všetko odpady,elektriku,vodu, všetko čo sa dá....

natalym
15. sep 2016

@erikad82 Dievča však Ty máš roboty vyše hlavy. Koľko vážiš? Koľko máš rokov?

erikad82
autor
15. sep 2016

@evittam musím jedine zahrať nejaké brušné -teda žalúdočné problémy a skúsim si variť osve aspoň pre seba,keď nie pre muža a deti,možno toto pochopí....

erikad82
autor
15. sep 2016

@natalym roboty mám ako každá z nás čo má deti, behám často za mužom s obedom keď robí na chalupe,je na dobrom kopci,takže aspoň mám malé fitnes 😉 Inak mám 34r. 3 deti, 173cm a 91kg ☹ otras.
Inak takto k pc sa dostanem občas cez deň ako sa povie na rýchlo keď deti spia a podarí sa mi rýchlo upratať,požehliť...
Pohybu mám asi dosť,len podľa mňa by to chcelo nejaké lepšie cviky. Najradšej by som si išla niekam zabehať,len večer by som od potulných psov asi pustila skôr do gatí...

monika_k
15. sep 2016

@erikad82 ja by som kludne jedla to co navari svokra, len napr. predtym nez zahusti omacku nech odoberie pre teba ... ty budes mat bez muky alebo ked vypraza rezne tebe nech spravi rezen na prirodno.... kup jej kokosovy olej napr. nech vari na nom.... namiesti ryze a zemiakov si sprav zeleninu

erikad82
autor
15. sep 2016

@monika_k musím si jedine odložiť jedlo pred zahustením ... skúsim toto,snaď to pochopí a bude všetko ok.

monika_k
15. sep 2016

@erikad82 no ja by som robila takto plus tu zeleninu namiesto beznych priloh

natalym
15. sep 2016

@erikad82 A nemáš Ty stres? Ak jedávaš to čo si písala predtým tak podľa mňa ješ málo. Telo myslí, že nič nedostane a ukladá na horšie časy. Veď raňajky môžeš zmeniť, daj si desiatu, ovocie jogurt, to hádam máte aj v chladničke, obed daj normálny ak je omáčka, tú nedaj napr. zase olovrant nejakú zeleninky, šunku asi kupujete, tak kúpte nejakú kuraciu a pod. a večeru si daj niečo čo máte.
Ja má o 10 rokov a viac a o 4 kilá viac, výšku máme tú istú. Ja sedím na riti v robote + som lenivá + nepravidelne jem. Zabijem sa?

ottka
15. sep 2016

@erikad82 Ja som cvičila tabatu a z toho som pekne schudla po štvrtom pôrode ( 10 kíl ). Je to krátke ale intenzívne cvičenie. 4 minúty cvičíš dva cviky potom si dáš pauzu a ešte si môžeš dať ďalšie 4 minúty iné cviky a budeš mať na deň odcvičené. Viac ako dve , tri opakovania som nezvládla. Ešte som si potom dala pár brušákov a mala som dosť. To som cvičila 3-4 krát do týždňa , poprípade som to zamenila za orbitrek a kilá išli dolu. Pozri si to na youtube, sú tam k tomu videá, tiež som s nimi cvičila.
Vynechala som ešte skoro celkom sladké a nejedla som po 18 hod a fungovalo to.
Držím palce, pôjde to, len sa treba naštartovať 😀