icon

Ako zapisovať hodnoty do kalorických tabuliek?

Včera o 17:40

Ked si vzdy varim iba jednu porciu mozem si do kalorickych tabuliek zapisovať veci v surovom stave ci je lepsie v uvarenom? Iba začínam tak sa chcem zorientovat

anonym_45d824
Včera o 17:44

Zapisujú sa v surovom

biba_18
Včera o 17:51

vždy v surovom

thirstymonk
Včera o 17:53

@anonym_autor Čau, ja zapisujem vždy v uvarenom. Dôvod je jednoduchy... varim pre celu familiu, tak keď viem ,že uvarim kilo kare suroveho, ako budem vedieť, koľko z toho aktualne mam naložene? :D

A určite nemienim denne variť 100g ineho mäsa, jak odporučaju treneri, čo si myslia, že nemaš na robote nič ine len žrať a cvičiť

anonym_574675
Včera o 17:57
@thirstymonk

@anonym_autor Čau, ja zapisujem vždy v uvarenom. Dôvod je jednoduchy... varim pre celu familiu, tak keď viem ,že uvarim kilo kare suroveho, ako budem vedieť, koľko z toho aktualne mam naložene? :D

A určite nemienim denne variť 100g ineho mäsa, jak odporučaju treneri, čo si myslia, že nemaš na robote nič ine len žrať a cvičiť

@thirstymonk predstav si že mám na robote aj iné veci ako žrať a cvičiť a zapisujem v surovom stave. Na to tam máš funkciu moje jedlo

biba_18
Včera o 17:59
@thirstymonk

@thirstymonk stačí jednoduchá 3-členka, aby si vedel z uvareného zapísať surové ...

anonym_6abc78
Včera o 18:07

Ja davam vo varenom 😂 takmer nikdy nevarim len pre 1 osobu a je to tak jednoduchsie. najma ak jem mimo domu. Takto dam hotove jedlo a vybavene. Zase nemusim mat vsetko na gram a kaloriu presne 😂

thereisabear
Včera o 18:25

Ak máš možnosť, vždy je lepšie v surovom stave. Ak možnosť nemáš, môžeš zapísať aj varené.

thirstymonk
Včera o 19:12
@anonym_574675

@thirstymonk predstav si že mám na robote aj iné veci ako žrať a cvičiť a zapisujem v surovom stave. Na to tam máš funkciu moje jedlo

@anonym_574675 Netreba to tak prežívať, tie energetické hodnoty sú aj tak dosť orientačné. Nie nadarmo sa volajú "PRIEMERNE" vyživove hodnoty...

rachel36a
Včera o 20:22

Zapisuje sa v surovom stave...tepelné upravené ma úplne inú váhu. Bwzne si uložím vlastny recept ked varim pre celu rodinu a potom viem koľko má kcal porcia. Jednoduché delenie

anonym_d90b7e
Včera o 22:02
@rachel36a

Zapisuje sa v surovom stave...tepelné upravené ma úplne inú váhu. Bwzne si uložím vlastny recept ked varim pre celu rodinu a potom viem koľko má kcal porcia. Jednoduché delenie

@rachel36a však ugrilujem kuracie prsia a odvážim porciu na váhe, dám na tanier. Ja nerozumiem, aký je rozdiel medzi 100 g surového prsa a 100 gr grilovaného? Grilujem bez tuku, nasucho. Ak s tukom, zapíšem aj pol lyžičky olivového oleja. Ale 100 g prs je 100 gr pŕs 🤷

anonym_dc0ae4
Dnes o 05:58
@anonym_d90b7e

@rachel36a však ugrilujem kuracie prsia a odvážim porciu na váhe, dám na tanier. Ja nerozumiem, aký je rozdiel medzi 100 g surového prsa a 100 gr grilovaného? Grilujem bez tuku, nasucho. Ak s tukom, zapíšem aj pol lyžičky olivového oleja. Ale 100 g prs je 100 gr pŕs 🤷

@anonym_d90b7e "aký je rozdiel medzi 100 g surového prsa a 100 gr grilovaného"
100 gr surovych a vyslednych 70 gr grilovanych obsahuje ronaky pocet kalorii a bielkovin
AI. 100gr surovych a 100 gr grilovanych nie su rovnake kalorie.
Po ugrilovaní 100 gramov surových kuracích pŕs vám zostane približne 70 až 75 gramov hotového mäsa. Úbytok hmotnosti závisí od spôsobu grilovania a dĺžky prípravy, pretože mäso stráca vodu a tuk.
Surový stav: 100 g Po tepelnej úprave: 65 – 75 g
Strata vody: 25 – 35 %