Kalorické tabuľky: Ako zapisovať viacdenné recepty?
Ahojte,začínam s kalorickými tabuľkami,a keďže sa mi nechce variť každý deň jedlo tak ako si zapíšem keď varim napr bulgur so zeleninou na 3 dni?.predstavujem si to že odvážim bulgur/zeleninu/olej.. a nahodim si to len do tabuliek a keď idem jesť kazdu porciu si ešte odvazim,ale potom to aj tak nieje úplne presne nie? Ďakujem za rady
@anonym_autor Úplne presné to nebude nikdy, takisto ako úplne presné nebudú ani tvoje aktivity, ani samotné potraviny.
Ono to sú PRIEMERNE hodnoty, to znamena, že keď si tam dáš napríklad slaninu 40g a ono ti to ukáže, že slanina má 380kcal, ale v realite je dosť rozdiel, či je slanina mäsitá, alebo biela, alebo niečo medzitým. A ten rozdiel môže byť aj stovky kcal... Takže netreba sa z toho úplne že "pokakať". Snaž sa dať si to nejako približne.
Čo sa týka toho - môžeš moje jedla, ako radí tuto vyššie kolegyňa, alebo to môžeš nahadzovať po jednom. Väčšina potravín je tam v surovom aj varenom (alebo jakom ) stave...
Takže môžeš napr. si dať bulgur varený 100g, zelenina taká a taká varená 120g. Napríklad. A k tomu pridaj 5-10ml oleja, podľa toho, koľko si ho tam dala. Olej je jedno či surový, alebo varený (takisto vajcia napríklad sú jedno).
Ale ved toto ma uplne primitivne riesenie. Odvazim vsetko v surovom stave. Zapisem. Uvarim jedlo. Odvazim cele jedlo, rozdelim na tri rovnake casti, a zo zapisanych surovin si nahodim na kazdy den jednu tretinu.

@anonym_autor presne na toto je tam funkcia "moje jedlo" .
Možno by bolo vhodné si najprv o tom niečo prečítať, či už na webe KT alebo aspoň staršie témy na koňovi a nepýtať sa banality