icon

Ako zaznamenať kalórie na svadobnej hostine?

29. aug 2026

dnes ideme na svadbu a ja poctivo zapisujem kalorie, tak teraz neviem co s tym 😅 mam si cez den nechat nejaku rezervu na veceru a kolace? a ako vobec zapisat jedlo ked netusim kolko coho je na tanieri?

nechcem si jeden vecer pokazit stresovanim nad kalorickymi tabulkami, ale zas ked uz sa snazim, nechcem to uplne pustit. ako to robite vy na takychto akciach?

anonym_df20ed
29. aug 2026

Prosim ta jedz tam normalne, nenapachavaj sa. Ale daj si na co mas chut a od dalsieho dna sa vrat k zapisovaniu,nic sa nestane.

13uzivatelka11
29. aug 2026

Ja ťa na jednej strane chápem, ale na druhej strane sa nemusíš báť, za za jeden deň si pokazis progress.(to by mi napísal gpt 😂) prinajhoršom si odfoť do gpt a on ti napíše aspoň približne koľko to môže mať kcal, len je tam obemdzeny pocet fotiek ktorý vieš nahrať za deň. Ale kvôli jednému dňu by som sa fakt neobmedzovala, lebo dosť veľa kcal je aj v alkohole napriklad. A keď to chces fakt tak prísne dodržiavať a byť v deficite aj v ten deň, tak sa musis zmieriť s tým že si proste koláče nedoprajes. 🤷‍♀️

anonym_562498
29. aug 2026

Ak drzis deficit kazdy den, jednym dnom si ho rozhodne nepokazis. Chod na svadbu, kludne sa najedz, vychutnaj si kolaciky a od dalsieho dna sa vratis do normalu.
Bezne tak robim a chudnem bez problemov. A to ja idem z 50 na 45 (dnes rano 44,9 🎉🎊)

simsalabim
29. aug 2026

@anonym_autor je to iba jeden den, netrap sa kvoli tomu... hovori sa, ze jeden den nadbytku je dokonca dobry. Ak by si straaasne chcela, jedlo odfot, hod do AI a napis k tomu, co o jedle vies, nech ti orientacne vypocita kcal. Ale - fakt netreba.

crazy_cat_lady
29. aug 2026

Vsak si to normalne uzi a jedz, co chces 🤦 jeden den ta naozaj nezabije, ak deficit dodrziavas poctivo/pravidelne

skatloka
29. aug 2026

Ahooj, dnes si kludne dopraj na svadbe, vytancujes prijate kalorie raz dva 🙂 dolezite je pokracovat zajtra v zapisovani, to byva psychicky tazsie ako dnes sa udrzat v deficite 🙂

adri266
29. aug 2026

@anonym_autor V Turecku som zazila, ako jeden chalan vazil vsetko, co jedol a zapisoval si tabulky. Podla mna to bolo smiesne. Za jeden vecer nepriberies 5 kg.

anonym_0aaf76
29. aug 2026

Jednym prejedacim dnom nepriberies, desiatimi ano.

anonym_350a3b
29. aug 2026
@adri266

@anonym_autor V Turecku som zazila, ako jeden chalan vazil vsetko, co jedol a zapisoval si tabulky. Podla mna to bolo smiesne. Za jeden vecer nepriberies 5 kg.

@adri266 za 1 deň nepriberieš, ale za 2 týždne all inclusive môžeš pribrať aj 2 kg. Chalan možno vážil jedlo, lebo mal diabetes. Takého som zažila pred 20 rokmi v hoteli a to neexistovali KT vtedy

anonym_b9c4f3
29. aug 2026

Pravidlo kalorickych tabuliek
. Na svadbe sa nič nezapisuje 🤪 uži si ju

zuzinka888
29. aug 2026

Svadbu si uzi nezapisuj 1den ti nic nepokazi. Ranajky by som dala vysokobielkovinove a menej tucne- kedze svadobne menu a kolaciky su cukor a tuk. Ale neobnedzovala by som sa - ved nieco vytancujes jedine co by som si odpustila by bol alkohol

sevrin
29. aug 2026

To už je nejaká psychóza ešte aj na svadbe šaškovať s vypisovaním kalorických tabuliek.

jblheart
29. aug 2026

Nechaj si nejakú rezervu a na ďalší deň tiež zjedz o trochu menej. Ako však už bolo písané kľudne môžeš jeden deň jesť normálne alebo dokonca väčšie množstvo a dokáže ti to dokonca pomôcť chudnúť. V USA pre to majú vraj aj názov - CHEAT DAY - teda deň podvodu. Vraj ten deň slúži na to aby človek raz za čas pri diéte zjedol viac jedla na oklamanie tela že diéta skončila a je bezpečné znovu normálne spaľovať kalórie. Telo sa vraj prispôsobuje pri chudnutí a začne tzv. šetriť kalórie a to že úplne všetko čo do seba dostaneš ukladá okamžite do tukových zásob. Preto niekedy ľudia sú zaseknutý na rovnakej váhe nejaký čas či ich počuješ vyplakávať ako oni priberajú aj z "pohára vody". 😉

anonym_c4023a
29. aug 2026

Na takýchto akciách sa na to úplne 💩

sense
29. aug 2026

Za tri týždne máme svadbu a KT je posledné čo má bude zaujímať. Keď jeden deň nezapíše, nič sa nestane , dokonca ti to môže pomôcť. Samozrejme to neznamená,že sa natlačis až ti bude zle.

bielasovicka
29. aug 2026

Kľudne jedz všetko, ved to vytancuješ 😉

january13
29. aug 2026

Urcite by som velmi zvazila ucast na svadbe. jeden den porusit dietu? To je je predsa vazna, nezvratitelna vec. Omg!!

anonym_98fa34
29. aug 2026

@anonym_autor Nehrotim to. Naozaj taketo vynimocne dni nezapisujem, neriesim. Pokial nie si kulturistka, ktora sa prave pripravuje na sutaz a sleduje kazdy gram jedla. Tak naozaj ten eden den proste uplne vypusti, neries to.

7miriam77
29. aug 2026

Keď to tak prísne dodržiavaš, tak by som vynechala pečivo a koláče,...ostatné by som zjedla toľko, aby som nebola hladná

anonym_dcb11c
29. aug 2026

@anonym_autor
nebuď psycho prosím ťa.
cheat day je dokonca prospešný. hlavne nemaj výčitky 🙏
neber to tak vážne, lebo ti prepne.

rozculena
29. aug 2026
@adri266

@adri266 ale za dva týžden dovolenky áno

adri266
29. aug 2026
@rozculena

@adri266 ale za dva týžden dovolenky áno

@rozculena Ale ja som reagovala na autorku, ona nejde na svadbu na dva tyzdne 😉
Ale kludne nech si aj vahu berie so sebou, ked to potrebuje 😎

rozculena
29. aug 2026
@adri266

@rozculena Ale ja som reagovala na autorku, ona nejde na svadbu na dva tyzdne 😉
Ale kludne nech si aj vahu berie so sebou, ked to potrebuje 😎

@adri266 ja som zase reagovala na toho chalana na dovolenke.....

mandzula
29. aug 2026

Taketo udalosti pred KT zatlkam.

anonym_a9a5d6
29. aug 2026

Strava na svadbe nebýva neviem ako by nevhodná a prehnane kalorická. Väčšinou je klasický vývar, ryža, opekané zemiaky, nejaké kuracie prsia, či panenka, zeleninová obloha. Nemusíš zjesť vsetko, ak sa ti to zdá veľa. Ani koláče asi nepoješ všetky, čo budú na stole, či? vezmeš si nejaké ovocie, ak bude teplý bufet, vyberieš niečo dietnéjšie. Nemusíš jesť majonézový šalát, ani rezne, ani knedľu, či pirohy so slaninkou 🤦🏻‍♀️ Absolútne žiadna veda.

michal_nvtnk
29. aug 2026

Jeden deň ti naozaj nič nespraví, aj keby si zjedla všetko, čo vidíš. Telo to aj tak nie je schopné vstrebať – maximálne si naplníš glykogénové zásoby na max :D Ale ja používam aifoodcoach.app na hotové jedlá – odfotíš to a AI ti spočíta kalórie za pár sekúnd. Je to lepšie ako nezapísať nič. A vieš, kedy už prestať jesť a začať piť :D

anonym_934566
29. aug 2026
@anonym_562498

Ak drzis deficit kazdy den, jednym dnom si ho rozhodne nepokazis. Chod na svadbu, kludne sa najedz, vychutnaj si kolaciky a od dalsieho dna sa vratis do normalu.
Bezne tak robim a chudnem bez problemov. A to ja idem z 50 na 45 (dnes rano 44,9 🎉🎊)

@anonym_562498 viem, že ma do toho nič. Prepáč za nevyžiadané rady ale chudnúť z 50kg na 45kg. Dobre tomu rozumiem? Akú máš výšku prosím ťa? Príde mi to veľmi nízka váha ak nie si ultra nízka alebo ak nie si ešte dieťa.

zuzubb007
29. aug 2026

Normálne si uži svadbu, a nesleduj sa jeden deň nič neznamená ani neschudneš ani nepriberieš, daj si všetko, od zajtra budeš zase vo svojom režime, takéto sledovanie a neustále zapisovanie musí byť total na nervy, však obrazne človek musí vedieť čo kolko má kalórií a koľko toho zjem za týždeň sledovania by som ovládala všetko

anonym_562498
29. aug 2026
@anonym_934566

@anonym_562498 viem, že ma do toho nič. Prepáč za nevyžiadané rady ale chudnúť z 50kg na 45kg. Dobre tomu rozumiem? Akú máš výšku prosím ťa? Príde mi to veľmi nízka váha ak nie si ultra nízka alebo ak nie si ešte dieťa.

@anonym_934566 mam 155 cm a cely zivot som mala 42 kg. Proste som trpaslik. Ale cca rok dozadu som pribrala na 50 kg - proste pre mna velmi vela. Chapem, ze cisla mozu zniet hrozne, ale nie je to tak.