Ako získať motiváciu pre zdravý životný štýl?
Ahojte. Za posledný rok to so mnou ide dolu vodou. Pribrala som približne 20 kg a je to na mne extrémne vidno. Zo ženy, ktorá chodila cvičiť každý deň a mala radosť z pohybu, je teraz žena, ktorá sa nevie prinútiť ani obliecť si športové oblečenie. Prestala som sa o seba starať a neviem sa na seba ani pozrieť.
Mám priateľa, ktorý je skvelý. Milujem ho, no práve pri ňom to všetko začalo. Je športovec, cvičí každý deň a má dokonalú disciplínu. Paradoxne, mňa jeho rutina demotivuje. Nedokážem sa k nemu pripojiť, hoci viem, že by som mala. Namiesto toho sa prejedám a čím viac to robím, tým horšie sa cítim.
Nechápem, prečo som taká slabá. Chcem sa mať rada, chcem sa cítiť dobre, ale neviem, ako začať. Každý deň si hovorím, že už je čas niečo so sebou spraviť, no zakaždým zlyhám. Je mi zo seba zle. Potrebujem niečo zmeniť, ale netuším, ako nájsť tú silu.
@bystrozraky ja ani problem v priateľovi nehľadám. 🙂 Štítna je oka. Neviem ako sa dávajú vyšetrovať tie ďalšie veci
@susitko myslíš že som to neskúšala? Nemám proste náladu ani ísť von, nedokopem sa k tomu.
@kristiii bola som sama. Vtedy som sa páčila sama sebe, milovala som sa. Železo som brala ešte pred vzťahom a dalo sa do poriadku.
@moonlight1210 domácnosť máme rozdelenú a mňa to baví robiť. Robila som to isté, aj keď som bývala sama. Praveze stará niesom, mám 24.
Najlepšia motivácia je pohľad do zrkadla. 🙂
@denimol nie nieje 🙂
Podľa mňa len hľadáš výhovorky 🤷 zlenivela si a nechce sa ti tak si to priznaj a keď sa nechceš hýbať treba inak jesť. Alebo sa zmieriť s tým, že budeš každý rok priberať.
@januska12323 nehľadám výhovorky, len rieisneie problému ktorý neviem kde je
Riešenie je premôcť sa.
Mozno by sa s tebou ten priatel naozaj mal rozist,aby si sa prebrala.20 kil "z nicoho"je extremne moc.Prioadas mi leniva a pohodlna.Fakt je skor ci neskor ta necha.Ak sa on o seba stara,urcite bude chciet partnerku s rovnakym zivotnym stylom,to je normalne a v poriadku.
@maminkadeticiek sme zasnúbený, nie nenechá ma🙂. 20 kg bolo obrazne povedané, nevazila som sa
Možno sa nepremahaj byť športový typ a športovať keď ťa to proste nebaví a nenapĺňa.
Ani mňa to nebaví. A niekedy to môže byť tak v rôznych životných fázach. Raz to človeka baví, inokedy nie..
Ale ako píšeš, vždy sa chceš cítiť dobre. Byť pekná. Možno sa na toto viac sustreď. Neprejedať sa. Pekne sa obliecť, pôsobiť slušne, elegantne. Možno to ti dodá oveľa viac sebavedomia než to cvičenie. 🙂
@lenkakravcova cvicenie bol môj život, mala som ho celý prispôsobený tomu. Môj šatník aj tak vyzerá, nemám nič elegantné, neveim to nosiť.
Zmena je život. Šatník zmeniť sa dá postupne. To je to najmenej 🙂 elegantná nemyslím ako kráľovná Alžbeta s klobúkom, alebo nosiť lodičky. Ale proste nejaké pekné voľné šaty, niečo v čom sa budeš cítiť aj pekná, slušne oblečená, aj ti to nebude zvýrazňovať kilá. Skús porozmýšľať čo sa ti páči.
Vyskúšaj magnézium sticks 400mg , keď som extrémne unavená a pritom nič nerobím dám si to a je mi lepšie ,nie som až tak unavená . Skús uvidíš, majú zľavu v dr. Max. S motiváciou je to ťažšie, tiež mám o 15 kíl viac ako by som mala mať a cvičiť sa mi nechce. To je celé o sebazaprení. Ale keď bude energia je možné ,že príde aj chuť sa hýbať. Držím palce.
Uplne sa vykasli na tabulky, jedz pomalsie aby si si vsimla kedy ti telo dava vediet ze zacinas byt syta, mozes jest hocico co je navarene ked si das normalnu porciu, pi vela vody, sprav si caje do velkej termosky aj 2 litre, rob si zeleninove polievky tie ta aj zasytia a su zdrave a nemaju tolko kcal, musis prijat zodpovednost za to ze teraz sa mozno citis nie dobre kvoli tomu ze si pribrala, ale prijat zodpovednost v tom ze si poviem ano sama som sa k tomu dopracovala, jedla som tie medovniky viac ako som mala a toto je vysledok, a naopak ked to chces otocit povedz si odteraz sa budem starat o svohe telo, je jedno ze teraz mas velkost mozno inu co si pred tym nosila, ale stale je to tvoje telo ktore si dostala, a miluj ho, pohybom a zmenou stravovacich navykov a volou sa ti to podari, drzim ti palce
Môžu to byť aj úzkosti alebo depresie. Vtedy je človek vyčerpaný a unavený. Možno by ti mohol pomôcť aj pes. Pri ňom budeš nútená ísť von na prechádzky alebo zabehať. A tomu sa nič nevyrovná.
@momo00 mali sme psa, no prednedávnom zomrel
Tak ja mám aj úzkostno-depresívnu poruchu. Nám, keď zomrela, tak som bola hotová. Teraz máme zas a bez nej by som tiež asi ani nevyšla.

@kika845 ja vždy aj začnem, no 2 dni a je koniec. Mám to tak že keď si už ráno jedno nezvážim a nehodím do tabuliek tak už strácam chuť ist cvičiť.