Ako znížiť chuť na sladké a schudnúť?
Zdravim chcela by som sa popytat ľudí co maju skúsenosti s chudnutim a mali fakt velky problem zo sladkym.. Som 10mesiacov po porode chcela by som naozaj schudnúť vyzeram hrozne pred tehotenstvom som mala 60kg pred porodom 100 a teraz 80kg moj najvetsi problem su energy drinky a teda hlavne sladke veci cokolady vsetko mozne nemozem sa toho dojest a hlavne teda s týmto by som chcela prestať vedeli by ste mi povedať ci by sa dalo nejako schudnúť uz tym ze by som toto začala uplne vynechavat a prestala jest a pit?
Dakujem za odpovede
@sabinka1778 podla toho, kolko mas rokov. Inak sa chudne vo veku 40+, inak mladým babam.
Ale áno, mohlo by to stačit. A pridat bielkoviny, nech si zasytena. Pretoze tvoja závislost už može byt dost silná. Možno by si si mohla stiahnut Kalorické tabulky a len tak zo srandy / pre nakopnutie do nich nahadzat to, co za den zješ. Musia to byt hrozne hodnoty...
Tak treba to brať ako nevýhodu. Človek si myslí že ak sa vzdá týchto veci o niečo prichádza ale by mal skôr uvažovať že ak sa toho dobrovoľne bude vyhýbať viac získa .
@sabinka1778 Veď si dala dole od pôrodu 20kg dole čo je riadne dosť.
@sabinka1778 Ja mam skusenost sama so sebou, ze ked som mala dostatocny prijem bielkovin, tak som na sladke nemala vobec chut. Akonahle som prijimala menej bielkovin nemohla som sa sladkeho dojest. Takze skus zvysit prijem bielkovin a uvidis co to spravi.
pozri si na obale energodrinku kolko máš kj na 100 ml 170-210 kj čo je dost, plechovka má kolko 500 ml
tie by som vyradila ako prve, skus vodu s citronom, mätovy kvalitny čaj
potom je dobre si uvedomit ked ta zdrapi chut na sladke že ideš prečo, čo sa stalo, čo je spuštač a to odstraniť
mne pomohlo každy den kolač doma pečeny s čajom, proste každy den trocha sladkého , po čase mávam dni ked nemusim vôbec sladké čo sa až divim , striktným prestavam jest sladke som sa daleko nedopracovala
ked mam moc chut na sladke kupim s chladenu ovocnu 100% štavu alebo sa snažim viac pit a ked to neobabrem dam si kolač bez vyčitiek ..
koľko máš po pôrode?
@sabinka1778 tak, že si to hlavne upraces v hlave. Na tých energeťákoch môžeš mať už kľudne aj závislosť. To už ani nie je o chudnutí, ale o Tvojom zdraví aj. Jedz pravidelne normálne veci a buď čo najviac bud teréne s kocarikom a pôjde to. Ja mám tiež 10 mesačného, na krku 40 a hoci ja som po pôrode nechala kilá rýchlo preč, tak neexistuje, aby som jedla a pila také s prepáčením 💩. Aj únava, aj horšia nálada na MD sa dajú prekonať bez prejedania sa.
@anonym_80a412 ťažko povedať či áno či nie, tiež som mala 10O kg pred pôrodom po návrate z pôrodnice 82kg pomaličky som schudla na 80 ale potom som znova otehotnela a pri pôrode mala 100 kg. Dieťa narodené predčasne, kolotoč nemocnic. Zas som bola po pôrode okolo 84 ale došli choroby a následne predčasná menopauza v 35ke a do dnes bojujem s kilami
@sabinka1778 podla toho, kolko mas rokov. Inak sa chudne vo veku 40+, inak mladým babam.
Ale áno, mohlo by to stačit. A pridat bielkoviny, nech si zasytena. Pretoze tvoja závislost už može byt dost silná. Možno by si si mohla stiahnut Kalorické tabulky a len tak zo srandy / pre nakopnutie do nich nahadzat to, co za den zješ. Musia to byt hrozne hodnoty...
@barka1 veru to chcem skúsiť praveze mam 23 rokov a ked to takto so mnou pojde dalej tak to bude hrozne pri mojej vyske 163cm
@anonym_80a412 ano som zato rada ale pri mojej vyske 163cm vyzera 80kg hrozne..
@anonym_80a412 20 kil dolu je riadne dost. Ale este jej riadne dost zostalo. Nizka 23 rocna zena s takouto vahou nie je ideal. Ani zdravotne.
@anonym_80a412 20 kil dolu je riadne dost. Ale este jej riadne dost zostalo. Nizka 23 rocna zena s takouto vahou nie je ideal. Ani zdravotne.
@katkazatka Samozrejme, ale veľký obdiv, že 20 už dala dole.
@anonym_80a412 ano som zato rada ale pri mojej vyske 163cm vyzera 80kg hrozne..
@sabinka1778 Verím, poznám, ale ja Vás obdivujem, že 20kg dole je dosť. Držím palce.
@anonym_80a412 ťažko povedať či áno či nie, tiež som mala 10O kg pred pôrodom po návrate z pôrodnice 82kg pomaličky som schudla na 80 ale potom som znova otehotnela a pri pôrode mala 100 kg. Dieťa narodené predčasne, kolotoč nemocnic. Zas som bola po pôrode okolo 84 ale došli choroby a následne predčasná menopauza v 35ke a do dnes bojujem s kilami
@anonym_0f2ac8 Ako rozumiem Vám a he mi to ľúto, čím všetkým si musíte prechádzať. To je všetko stresom .Niekto schudne ani nevie ako a niekto ten ťažký boj nedáva ľahko. Hormóny, genetika,stresy robia svoje. Tiež mám ten problém. Som už úplne v prechode krátko po 40tke Do druhého tehotenstva som bola štíhla .Váhu som nikdy neriešila, len druhé tehotenstvo dopadlo potratom a smútok som zrejme zaháňala jedlom. Pri ďalšom som zas ďalších 24 kg pribrala a pôrodom kojením, ledva 6-7kg zišlo. Proste nič. Spoliehala som sa,že tak ako pri prvom to pôjde ľahko kojenim.No nešlo..a bojujem dodnes. A veru vždy keď mám náročné, hektické obdobie priberám. Zatiaľ čo iný chudnú..ale snažím sa a som rada, že aspoň váha nejde dole.Som veľmi s toho nešťastná a naozaj jem menej ako moja mama a kilá nejdú dole.No boj!
@anonym_0f2ac8 Ako rozumiem Vám a he mi to ľúto, čím všetkým si musíte prechádzať. To je všetko stresom .Niekto schudne ani nevie ako a niekto ten ťažký boj nedáva ľahko. Hormóny, genetika,stresy robia svoje. Tiež mám ten problém. Som už úplne v prechode krátko po 40tke Do druhého tehotenstva som bola štíhla .Váhu som nikdy neriešila, len druhé tehotenstvo dopadlo potratom a smútok som zrejme zaháňala jedlom. Pri ďalšom som zas ďalších 24 kg pribrala a pôrodom kojením, ledva 6-7kg zišlo. Proste nič. Spoliehala som sa,že tak ako pri prvom to pôjde ľahko kojenim.No nešlo..a bojujem dodnes. A veru vždy keď mám náročné, hektické obdobie priberám. Zatiaľ čo iný chudnú..ale snažím sa a som rada, že aspoň váha nejde dole.Som veľmi s toho nešťastná a naozaj jem menej ako moja mama a kilá nejdú dole.No boj!
@anonym_80a412 cítim s vami a asi vám možno ako taký bonus nepomáha okolie keď nevie pochopiť že napriek snahe to nejde a vnímajú vás ako lenivu
@sabinka1778 na začiatok si miesto sladkostí kupuj ovocie a pridaj spomínané bielkoviny a hlavne zeleninu. Nasaď probiotika, ak si závislá na sladkom, vtedy sa premnoží kandída v tele, čo spôsobuje neustálu chuť na sladké.
@anonym_80a412 cítim s vami a asi vám možno ako taký bonus nepomáha okolie keď nevie pochopiť že napriek snahe to nejde a vnímajú vás ako lenivu
@anonym_dccfe3 Tak mne to nik nevyčíta už ..skôr si to vyčítam ja,že nemám pevnú vôľu. Oni ma nevnímajú ako lenivú,skôr pažravú ma sladké 🙈🙈

@sabinka1778 Energy drinky by si mala prestať piť, nie kvôli chudnutiu ale napr preto, aby si tu bola s dieťaťom aj o 10-15 rokov. Či už ho nechceš vidieť v puberte? 🤔 No a sladkosti stačí nekupovať, čo nemáš, to nezješ. Hotovo. Po večeri si rovno umy zuby a choď skôr spať, nech nepríde chuť na vyžieranie, respektíve, nech sa ti nechce si ísť znovu umývať zuby 🙂. Chudnutie vyžaduje disciplínu. Ale v každom prípade, to že nepožerieš všetko, čo vidíš ber ako radosť a teš sa z toho, ak to budeš brať ako strádanie, tak dlho nevydržíš - to je pri každej závislosti. Ja som tak prestala aj fajčiť, aj žrať ako zmyslov zbavená.