Ako znovu získať motiváciu na cvičenie po pôrode?
Ahojte, prisla som si po trochu motivacie ako nabrat sily. Mam 2 mesacne babatko, ktore ma ten spanok taky vselijaky, su lepsie a horsie noci. Lepsie su tie kedy sa zobudi na papanie 3 krat. Vsetko by bolo fajn, ale ja sa citim pocas dna extremne unavena, zakladne cinnosti spravim ako starostlivost o male a aj o domacnost, ale velmi mi chyba energia na pohyb a cvicenie. Pred porodom som aktivne cvicila a sportovala, som este mlada ale velmi zle sa citim vo svojom tele, vahovo som takmer narovnako ako pred tehitenstvom, ale nemam ziadne svalstvo a extremne ma boli chrbat. Som z toho nestastna lebo vzdy si poviem ze zacnem makat ale potom pride tazka noc s malym a ja nevladzem. Mate nejake tipy? Dakujem vam
Ja som presne typ cloveka, co bez normalneho spanku nevie fungovat. Ja som 1,5 nebola schopna pri synovi (okrem kocikovania) na akykolvel iny pohyb, lebo aj ked som sla na trening, tak mi bolo na zvracanie alebo na odpadnutie z vycerpania 🫤.(syn sa budil po veceroch aj 5-6x). Takze som to vobec nesilila...akonahle zacal normalne spavat, tak som zacala chodit cvicit aj silovo. Doma si skus vyhradit aspon cas na nejaku kratku jogu na bolest chrbta a uvidis, casom sa znova budes vediet venovat aj sportu, ked bude dieta lepsie spat. Ja som nasledne tiez zacala pravidelne sportovat 👍.
Neboj sa, ako zacnes cvicit, tak s tym nadobudnes aj tu stratenu energiu. 👍 Ide to ruka v ruke. Tiez som to tak mala a postupne sa to len zlepsovalo.
Bud chces alebo nechces 🤷🏼♀️ jednoduche.
Mozno je este skoro. Ja som mala extremny spankovy deficit, dopraj telu cas na regeneraciu.
Tiez si myslim, ze je to pre teba skoro, ak si takto unavena. Ked tak si dopraj dlhe prechadzky alebo lahku jogu/pilates/stretching ale pridavat telu dalsi stres (cvicenie je stres pre telo) nie je vhodne. Neboj sa, mozno o mesiac uz bude uplne inak, ono tie spanky babatka sa rychlo menia. Drz sa🙂
Skus len restoracnu jogu, tam nemas Vela pohybu, ale ulavi sa ti od bolesti chrbta
Napriklad toto skus, prvych 7 minut mozes preskocit ,⬆️
prečo chceš cvičiť? ak si odpovieš na túto otázku, nájdeš aj motiváciu ...
Skus aspon prechadzky s babatkom, rychlu chodzu, to je dost dobre na opatovne ziskanie kondicie. A ked budes zasa citit trosku viac sily, tak sa vrat k cviceniu. Dva mesiace nie su vela, neboj sa, ono to pojde 🙂.
Och 2 mesacne babatko, ledva ti skoncilo sestonedelie.. Nebud na seba prísna. Ja ked si spomeniem na moje 2 mesacne, reflux, bolesti bruska, po cisaraku... Ano bola som sklamana so svojej postavy po 2 mesiacoch od porodu. Ale bolest jazvy a unava z babatka boli silnejsie a viac mi islo o psychicku pohodu = oddych, relax ak to bolo možné. A potom prislo aj zlepšenie spanku, koniec refluxu. Bolo to kolo 5 mesiaca.. A vteds uz aj chut cvičiť. Bude vsetko neboj. Casom aj energia
ja osobne si myslím, že pri 2 mesačnom dieťati je "normálne" že si unavená, začni plávať,ak máš komu dať dieťa kočikovať, všetko postupne, netráp sa tým, že necvičíš, telo sa potrebuje spamätať predsa...a prechádzka s kočíkom je tiež cvičenie, ak pôjdeš do kopca, napríklad, podľa mňa sa vopred obávaš toho čo ešte neprišlo, hlavne aby si bola v psychickej pohode, domáce práce=zapoj viac manžela a spi tak ako dieťa
a nie je to už neskoro? 2 mesiace po pôrode? 🙈
Bud chces alebo nechces 🤷🏼♀️ jednoduche.
@biglovemom vobec. Niekomu babo spi celu noc, a cez den tiez dobre, niekoho dieta je placlive a nevydrzi v kocari. Niekto sa roztrhal az po rit, niekto nema ani jeden steh. Mnoho faktorov volyva na “chcenie” cvicit
Začni veľmi pomaly. Estelen si vyšla zo šestonedelia. Máš čas. Stačia ti prechádzky. Cvičenie doma. Tie pocity sú normálne…
@biglovemom vobec. Niekomu babo spi celu noc, a cez den tiez dobre, niekoho dieta je placlive a nevydrzi v kocari. Niekto sa roztrhal az po rit, niekto nema ani jeden steh. Mnoho faktorov volyva na “chcenie” cvicit
@majlo1234 nechapes ako to myslim .
Kto chce cvicit nepotrebuje motivaciu.
@biglovemom ze su to len kecy ze vsetko sa da, ked sa chce. Pretoze niekedy sa neda, aj ked sa chce
@majlo1234 nechapes ako to myslim .
Kto chce cvicit nepotrebuje motivaciu.
@biglovemom moje dieta moc cez den nepospi, niekedy su to 15-20 min spanky inac cely den mam pocit ze medzi krmeniami a prebalovanim ho len uspava ale nezaspi a ku veceru uz som taka vycerpana ze chce to vynalozit vela sil aby som nieco spravila a preto ma to mrzi lebo neviem kedy to skonci, mozno nie tak skoro a ja som z toho trochu nestastna lebo sa citim fyzicky dost zle
Dopraj si cas, telo sa najprv musi fyzicky spamatat, zvladnut ten napor ohladom spanku. Velmi dobre to poznam.
Ak sa da, tak skus najprv dlhsie prechadzky - mozno babo pospi v kociku a ty sa budes hybat. Ale podla mojej skusenosti je proste skoro.

Ahoj. Skus mowe.sk 20 minutovky. Cvici to simona kozerawski, alebo ako sa to pise =) je to ozaj pre ludi ktori nemaju cas a mamy po porode. Podla mna je to hlavne pre zeny, co maju mape deti. Sama ma male dieta, ktore dako nespalo, podla jej slov. Ja to cvicim a ozaj 100x sa mi nechce, ale poviem si 20 min dam a ptm sa citim ovela lepsie