icon

Ako zostaviť jedálniček pri chudnutí?

xlucia
23. nov 2011

nemate niektora skusenosti ako zostavit realny jedalnicek ked treba schudnut 5 az 7 kil?
ja odmietam ratat nejake jouly ani sa v tom nevyznam a nikdy doteraz som nechudla, tak by pomohla kazda konkretna rada.
kolko to moze tvrvat pri takom normalnom zdravom chudnuti? ked sa prida aj pohyb ale sa nezije len na "vode"?

Strana
z3
lecko
25. nov 2011

@xlucia ahoj Lucia a ostatni. Ja som schudla akurat tych 5/7 kil od septembra do februara. stabilnu vahu si drzim uz pat rokov, klop klop klop. mne sa to podarilo tak, ze som si kazde rano, resp. vecer zacvicila 100 brusakov, zacala som jest viac zeleniny, menej sladkeho (lebo som ho jedla na kila) a chlieb som, aj ked nie uplne, nahradila ryzovymi chlebikmi. ryzove chleby uz ale nejem par rokov, asi som sa ich prejedla 🙂)

co sa mne osvedcilo, je mat doma vzdy vela cerstvej zeleniny. ked pridem hladna z prace a nemam navarene, spravim si velky salat (pridavam do neho skoro vzdy cervenu fazulku z konzervy, tzv. kidney beans, nech to viac zasyti) alebo si napr. nakrajam cukinu, papriku, sampiony, akukolvek zeleninu co najdem doma, hodim na panvicu s trochou vody, minimalne podusim, nech nezabijem vsetky vitaminy, pridam fazulu z konzervy, ochutim. niekedy do toho primiesam kokosove mlieko a vznikne fajn omacka, chilli, atd. podavam s trochou cestovin. variaciu na toto je milion, podla toho co komu chuti a co najde doma.

nejem zvieracie vyrobky, ani zvierata, takze aj vdaka tomu si udrzujem stabilnu vahu, pretoze napriklad syry a mliecne vyrobky su bohate na tuky (som alergicka, preto sa vyhybam mlieku a spol).
tiez nikomu neodporucam narazove diety, co sa objavuju kazdy tyzden v zenskych casopisoch, nevidim v tom zmysel, akurat co si len clovek nabura zivotospravu a je nestastny, ked sa mu dietu nepodari dodrzat. sladkosti stale jem, kupodivu u mna najviac funguje, ked ich je doma strasne vela, lebo potom na ne nemam chut 🙂) ale kazdy den si dam nieco sladke, to zas nie ze nie 🙂) obrovskym objavom bolo pre mna zistenie, ze ked si dam na ranajky nieco ine ako chlieb, v priebehu mesiaca dvoch mozem schudnut do m ojich oblubenych dzinsov, co sa mi stalo nedavno. ako hovorim, na vahe nepriberam, ale brusko mi rastie 🙂 takze narpiklad na ranajky je fajn spravit si nejaku tu kasu, ja mavam ovsenu s medom, pomletymi mandlami, vlasskymi a inymi oreachami a kakaom, niekto kto nelubi ovsenu si moze spravit hoci aj krupicovu. alebo cornflakes zaliat jogurtom a k tomu najkrany banan., cornflakesy so sojovym mliekom, atd. tak dva tri razy do tyzdna mavam na ranajky chlieb alebo bagetu. ak viac, naozaj to citim na tych rifliach 🙂)

prepac, nemala som cas citat diskusiu, tak neviem ci tu uz taka rada bola a ci mas rada strukoviny, ale odporucila by som ti ich zahrnut do stravy. zasytia, clovek ma pocit, ze do niecoho "zahryzne", hlavne ja ako vegetarian 🙂 cicer, sosovica, rozne druhy fazule,... vyborne su napriklad spagety bolognese, kde sa namiesto masa da sosovica. alebo cicerova natierka hummus, k tomu chlebiky ryvita, alebo hocijake ryzove a im podobne, uhorka, mrkvicka, paradajky, redkovka, je to mnamoza. zasyti, doda to vitaminy, brusko je plne, telo ma energiu - a clovek pri tom chudne! 🙂
pri chudnuti je zaklad DOBRE SA NAJEST. jest jedlo, ktore zasyti, alebo ktore telu aj da nieco dobre, a nie ze mu skodi. no a pohyb. ja chodim do prace 4 krat tyzdenne na bicykli, cez vikendy na prechadzky do lesa. pravidelne nepravidelne cvicim jogu 🙂

korkova
20. jan 2014

@sisinka76 Prosim ta, nevies ci Slender na Zniverskej este funguje? Pretoze sa mi vratil email naspat a tiez stranka je nefunkcna.

iinuska
20. jan 2014

treba jest vela ovocia a zeleniny, pit vela vody,nesladene bilinkove caje, ziadna biela muka a vyrobky z nej, viacej sa hybat, nejest po 18 hodine. Toto funguje na mna

sisinka76
23. jan 2014

@korkova jasne,ze funguje,chodim tam stale. skus zavolat,ak sa chces objednat na konkretne cvicenie 0910 401988

daduska132
23. jan 2014

ahoj.. s jedálnym lístkom to nie je také ťažké ...ja som sa toho tiež nie že bála, ale veľmi sa mi do toho nechcelo spočiatku =D a som začala nie počítať joule ale pozerať na zloženie potravín a na sacharidy.. keď si pozrieš koľko sacharidov obsahujú aj slané veci a rôzne veci o ktorých by si to ani nepovedala... môj jedálniček sa skladá z obmedzenia cukru ... veľa rýb, mäso, vajíčka, občas aj vyprážané ale všetko so zeleninou =) ... šalátiky, dresingy alebo olivový olej (ale keď sa ti preje čistá zelenina s olivovým olejom tak dresing je super na zmenu chute a ež tak veľa ho tam nemáš) .. žiadne nízkotučné potraviny z tých sa nenaješ a namiesto tuku je tam pridávaný kdeaký bordel ... jedz veľa vlákniny ta ti aj trochu prečistí organizmus, oriešky (ja napríklad jem aj solené a pražené) ...a výsledok? za 16 dní dole 4 kg, som v pohode, nepociťujem hlad a nie som nervózna a dokonca som prestala piť kávu, lebo mám toľko energie že ju už nepotrebujem ani na rozlepenie očí =D a fungujem od sedem do 23,00 - 00: 00 podľa práce =)

korkova
23. jan 2014

@sisinka76 diky moc, lebo by som skusila vacu shape, len cakam ci sa neobjavi na zlavovom portali nejaky kupon, lebo to je celkom drahe. Ale diky za info 🙂

sisinka76
26. jan 2014

@korkova ak by si chcela,ja mam v Slendri teraz 25% zlavu na vacushape. ale ak mozes chodit aj do Ruzinova,tak tam maju teraz super akciu, 12 vstupov za 19,99 eur 😉
pozri - http://www.zlavadna.sk/zlava_65437_slim-studio-...

korkova
27. jan 2014

@sisinka76, dakujem, ja som praveze chcela na Znievskej, kedze tam sa zdrziavam celkom casto a mohla by som to mat vramci prechadzky. Ruzinov je odruky ale cena je skvela 🙂

redroseleny
27. jan 2014

@irsina83 koľko ťa stojí ten kondičný tréner ak smiem vedieť.

irsina83
27. jan 2014

@redroseleny pozri na jeho stranke, ma tam aktualne ceny.

lucus1
30. jan 2014

nema niekto recepty na niejaku dietku ? chcela by som schudnut mam 75 aspon na 60....pomalicky casom... mate niejake skusenosti? niejake diety ktore naozajpomahaju? dakujem ked vie niekto mozte mi poslat. cvikova.l@gmail.com

ronicek
8. mar 2014

@bebaa poprosim aj ja na mail
moniask37@gmail.com

dakujem

eriatko_r
18. nov 2019

@bebaa este mate tu dietku?

bebaa
18. nov 2019

@eriatko_r mrzi ma to, ale uz ju nemam

janulcek33
10. júl 2021

@bebaa Ahoj. Viem ze uz to nie je asi aktualne ale aku dietku si to drzala. Ja potrebujem este dat dole 2 kila a uz len udrziavat. Cvicim 6 krat tyzdenne cardio a tabatu 30-40 min. Ak bude treba poslem mail. Dakujem

angiesugarlashes
Autor odpoveď zmazal
Strana
z3