icon

Beh a chudnutie

zuzka2010
20. feb 2012

ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..

mandragora22
8. aug 2012

ahojte, vy chodievate vacsina rano? lebo ja naopak, az podvecer, okolo 20 hod. teda, dnes som bola len druhykrat 😀 😀 😀 😀 😀 ale bolo to tisickrat lepsie, nez vcera, ked som sla prvy raz. no a potom uz ani neveceriam, resp. aspon nie to, cim som sa pchala v minulosti, cize ziadne kakao a chlieb, dam si trochu syra s paradajkou alebo uhorkou, k tomu caj. uvidim, dokedy mi to vydrzi, teda ten beh dufam ze ano, ale to zradlo.... 😅 😀 😀 😀

katpetdo
8. aug 2012

Ahojte,

ak mozem taksa k vam pridam. Beham s 2 prestavkami uz 12 rokov. AJ som behavala sutazne, ale ziadna hviezda som nebola. Behala som do 22tt a zacala 8t po porode. Keby bolo na mne, tak zacnem uz asi 2t po porode, ale lekar kazal cakat. Chodim tak 4-5x do tyzdna do lesa na cca 45-50min v kopcovitom terene a ten pocit sa neda opisat. Pre mna je beh uzasne oslobodzujuci.

@susul tiez nosim 2 podrpsenky, lebo to prsia nezvladali. K tej strave...ak mi ma kto strazit malho, tak idem hned rano a to zjem len nejake piskoty a jogurt, po behu vela vody a nechuti mi hned jest ale klasicke ranajky chlieb a sunka napriklad. Inak jem vela masa, ovocia a zeleniny a mleicne vyrobky (min 2jogurty denne) a samozrejmesladkosti. Asi jem malo sacharidov, lebo mam problem s prilisnym chudnutim teraz pocas kojenia. PRedtym som sa stravovala rovnako a vahu som si drzala.

susul
9. aug 2012

@mracik no so stravou aj ja bojuje, teraz ked kojim mam stale chut na sladke, takze si myslim, ze jem malo a potom som uunavena, navyse nas krpcek, moc prikrmom nedava a dohana to mliekom. Takze kojim, kojim, kojim. Rada by som vedela od zienok, ktore maju bohatsie skusenosti pripadne im zostavoval jedalnicek odbornik ako vyzera. Pripadne cim nahradit maso, ked ho moc nemusim? Ja to dohanam mliecnymi vyrobkami.

boba82
9. aug 2012

ahojte bezkyne,

tak aj ja sa konecne po dlhsom case ozyvam, boli sme na dovolenke, tak som to poriadne flakala...no uz dva dni opat behavam, ale citim, ze som par tyzdnov nic nerobila 😖 boli ma cele telo, tak po dlhsom case mam aj svalovicu 😅 ,ale zase velmi dobry pocit 😉 , aj stravu som dost prisne upravila, snazim sa jest 5x denne, male davky, sacharidy doobeda, bielkoviny poobede, zatial to ide, tak dufam, ze to vydrzim...Mam opat motivaciu, ideme v septembri na svadbu, tak chcem dat 5 kg dole, zatial mi to celkom ide...Dnes sa mi asi behat nepodari, ideme s drobcom na ockovanie, tak asi bude poriadne placlivy...tak musime vydrzat...
vsetky vas pozdravujem a behu zdar! 😀 😀 😀

mirka907
9. aug 2012

dobre rano....ja som taka naslapnuta z toho vcerajsieho behu vecerneho, ze som si rano dalo na 5tu budik a sla som na 5tku, viac som nestihala, kedze aj do prace treba ist...za chvilku mam dolezite stretnutie, tak verim, ze mi to dostatocne nastartovala mozgove zavity a uspesne ten meeting dam 😀 ..

mamutka
9. aug 2012

@mracik ahoj, ja som citala, ze do pol hodiny po behu treba nieco zjest, hocico male, aby telo dostalo daco co zasne spracovavcat a clovek potom nebude na druhy den unaveny.... ja som si zvykla dat kusok tmaveho peciva a tuniaka, nic ine po ruke vacsinou vecer tak narychlo nie je. alebo ovocie, ale uz to bol aj hlt studenej polievky cestou do sprchy 😅 ale naozaj som nebola nikdy na druhy den unavena, vzdy len pocas behu pri tych umornych zaciatkoch.
Ozaj, to som citala v knizke "Mala cervena kniha o behani" kopa dobrych rad aj tam....

inak ja si stale kaslem, uz viem z coho - ved kvitne teraz vsetko na co mam alergiu, tak ma dusi a behat nemozem, lebo by som tie alergeny nasavala do seba pri behu ako blazon a to by asi moje pluca tak lahko nerozchodili.... nebyt toho kasla, tak uz beham, hrozne ma zeru mrle, nadherne som si zvykla na beh 😵

miskap2111
9. aug 2012

Ahojte! Tak ja už som definitívne naspäť z úžasnej dovolenky. Behala som každý deň a bolo to fakt ako droga 🙂 - ten morský vzduch, more, dokonca raz som zažila aj východ slnka. So stravou som sa príliš nebabrala 🙂 - ja sa neviem príliš ovládať keď je perfektný All Inclusive. Ale asi som nepribrala, ani neschudla. Celkovo, čo sa týka stravy, ja som taký "naturalista" 🙂 Nemám veľmi sofistikovaný jedálniček a skôr sa snažím počúvať svoje telo ( čo potrebuje, nie čo chce 🙂 ). Kedysi som pred behom vždy pila proteín - dá sa kúpiť v predajniach, kde majú výživové doplnky pre športovcov. Ale to som prestala. Minul sa mi a ďaľsí som si proste nekúpila. Žiadny rozdiel, medzi jeho pitím a nepitím, som nevidela. Ale odpborníci hovoria, že je to dobré, lebo sa trochu tým ochránia svaly. Je pred behom vždy vypijem kávu a 1/2 l tekutín - ja príjem čaj - bez cukru, s citrónom.. Mal by sa piť zelený - literatúra hovorí, že pravidelní bežní by mali vypiť aspoň 1/2 litra zeleného čaju denne- obsahuje veľa antioxidantov a stabilizuje metabolizmus. Asi pol hodinu po behu si robím "smoothy" - koktail z ovocia a mlieka/ plus jogurtu - využívam sezónne ovocie a občas banán (mne funguje keď som veľmi hladná po behu). Raňajky - väčšinou vajíčka na mäkko alebo prazenica plus paradajka a ak mám ovčí syr, tak ten určite. Občas toast alebo ovsenú kašu s ovocím. ( toto by som mala jesť pravidelnejšie, lebo ovsená kaša, celozrnné obilniny sú základ pre bežcov) Obed a večera- väčšinou mäso a zelenina, ale tiež závisí v akom som "rozpoložení" 🙂 Sú dni, kedy jem fakt hocičo 🙂 ). No a medzi tým - ja jem dosť veľa ovocia a zbožňujem jogurt- na ten mám stále chuť. A takisto, keď behávam veľmi intenzívne, tak mám chuť na všetko, čo je z ovčieho mlieka. Hlavne žinčicu. Tú by som pila aj 1 liter denne, ale bohužiaľ, nie vždy ju takú dobrú- salašskú, v Bratislave zoženiem. No a samozrejme dosť veľa pijem celkovo tekutín -hlavne čaj- ja ho stále navarený 🙂 a pijem ho taký prirodzene vychladnený, teraz v lete, keď ho navarím ( do veľkej konvice, bez cukru), tak ho chladím kockami ľadu. Podľa mňa, celkovo strava by mala byť prispôsobená na mieru- podľa toho, aký má človek cieľ a celkové návyky. A takisto preferencie- niekto nemusí mäso, niekto má strašne rád chlieb. Ja som za to, aby strava chutila, aby človek nemal pocit, že je permanentne na nejakej diéte, ktorá raz skončí, alebo musí skončit.

zuzka2010
autor
9. aug 2012

baby ja sa neviem prinutit behat..je mi to take trapne ist sama na dedine..

kafoditka
9. aug 2012

Raaanko 🙂 tak ja mam dnes za sebou ranny beh, super chladny vzduch je v BA - konecne aspon po ranu 😀 fajne ma to nakoplo a spalila sa dufam aspon trochu zo vcerajsej vyrocnej vecere 😝
Co sa tyka tej mojej unavy - moze byt, ze som bola pretrenovana lebo ja som to hned zo zaciatku vzala dost zprudka. Behala som aj 6x tyzdenne a treti tyzden bola total kriza, unava, nohy som ledva dvihala, boleli ma, no des 😖 cize teraz chcem tak 4x do tyzdna, to by bolo idealne 🙂
Pekny den vam pajem 😉

boska79
9. aug 2012

@zuzka2010 kaslinato... tiez som tu miestna atrakcia 😀 a uz par ludi mi hovorili, ze aj ony by chceli behat... no zatial nic

cherryblossomgirl
9. aug 2012

Ahojte, mozem sa k vam pridat? tiez som fanatik 😵 zacala som behat v septembri 2011, za dva mesiace som sa dostala na svoju idealnu 10-kilometrovku, chodievala som niekolkokrat do tyzdna, ako sa mi dalo a behala som pre radost. Postava sa zmenila na nepoznanie, ja som sa citila super super. A potom som otehotnela 😀 o par dni mam termin a neviem sa dockat, kedy zase zacnem behat. Lekarka mi vravela, ze mozem zacat uz po par tyzdnoch, ked sa na to budem citit, a samozrejme velmi pozvolna, zacat joggingom a postupne prejst do behu.

@katpetdo a ty si rodila prirodzene, ak sa smiem spytat? preco ti lekar kazal cakat 2 mesiace? nechcem nic unahlit, ale ked mne ten pohyb tak velmi chyba 🙄

cherryblossomgirl
9. aug 2012

@zuzka2010 tiez mi najprv vadili pohlady ludi, lebo chodievam behat po parku, ale cast trasy mam aj normalne na ulici. Potom som si na to zvykla, navyse som si dala okuliare, do usi hudbu, siltovku na hlavu a mozu mi byt vsetci ukradnuti.

susul
9. aug 2012

@zuzka2010 tak ako ti pise @cherryblossomgirl daj si siltovku, sluchadla a pocuvaj muziku, ludi si nevsimaj, ved bezis, za par sekund tam uz nebudu, ale dobry pocit po behu a pevna ritka za to stoja 😉 a za urcity cas to nebudes vobec riesit.

katpetdo
9. aug 2012

@cherryblossomgirl rodila som prirodzene. Mala som vsak super lahky a rychly porod (30min po odteceni vody) s natrhnutim iba prveho stupna, takze po tyzdni som bola fit.

zacinala som po porode velmi opatrne, lebo som stravila 2m na rizikovom v polohe lezmo, tak som sa bala, ze kondicka uplne odisla, ale na moje prekvapenie som na tom bola ovlea lepsie ako som predpokladala, len nohy boli zo zaciatku ako zelatina, ale po 2-3t sa to upravilo. Po dlhej dobe by som uz aj na nejake rekrekacne preteky zasla, musim pozriet terminovky.

sakura77
9. aug 2012

baby,ja potrebujem spevnit,ani nie nejak schudnut,ale pri oboch tehu islo hore 17kg a tie aj dole,ostalo mi nejakych 4navyse,ale tie neriesim,aj tak mi vsetci hovorili ze som predtym bola moc chuda,ale ide o to,ze to dalo postave zabrat,takze sa citim ako roztrasena huspenina😀 myslite ze beh by bol na to fajn? spevnit stehna a zadok?

inak tiez by som tu bola atrakcia 😀

katpetdo
9. aug 2012

@cherryblossomgirl neodpovedalasom ti uplne....musela som cakat 2m lebo mam takeho opatrneho lekara a kvoli svalom panvoveho dna, mala som ich trochu viac nejak ochabnute, ci posunute,....nerozumela som mu celkom.

cherryblossomgirl
9. aug 2012

@katpetdo vdaka, to som chcela vediet.. asi by nebolo odveci sa zregenerovat pocas sestonedelia, ist na kontrolu a potom pomaly zacat

@sakura77 jasne, beh by bol idealny 😉

inak sa mi paci, ake zacalo byt behanie trendove.. asi je to dosledok usedeneho zivotneho stylu, predsa len to ludia potrebuju niekde vyventilovat

sakura77
9. aug 2012

@cherryblossomgirl 🙂
dakujem
uz dlhsie nad tym uvazujem ale som v tomto celkom mimo,urcite viem zeby som rano behala,lebo vecer by ma do toho uz nedokopal nikto,takze kym mm a deti spia,by som vybehla🙂 a baby ktore rano behavate,akoze vstanete a sups na to? alebo aj papate najprv? lebo zas s plnym bruchom by to asi neslo,co?ja viem ze pre vas asi primitivos otazky,ale fakt sa v tom este neviem orientovat 🙂

cherryblossomgirl
9. aug 2012

@sakura77 ja som bola tiez ranny bezec, dala som si max. pol bananu, vodu a vyrazila som. S plnym bruchom sa mi neda behat 😅

miskap2111
9. aug 2012

@sakura77 , ja som tiež ranný bežec. Bežne chodím behať o 7.00, alebo aj skôr. Budík si dávam cca 30-35 min pred behom, uvarím si kávu a čaj - vždy dbám na to, aby som vypila aspoň pol litra tekutín pred behom. S plným bruchom jedla sa nedá a ani nemá behať. Raňajky si dáš, keď sa vrátiiš z behu a budú ti stašne chutiť. 🙂 Ale aj po behu jedz tak polhodinkou potom- najprv sprcha, potom raňajky. No a keď začínaš, buď pripravená, že to na začiatku až tak veľmi "nebeží". 🙂 Striedaj chodzu- beh a postupne sa k behu prepracuješ - aj k super postave. 🙂

jeackynka
9. aug 2012

A mozem sa opytat,chodievas behat aj v zime,myslim takej tej treskucej,alebo ako to potom riesis.?

miskap2111
9. aug 2012

@jeackynka , v zime som vždy chodila behať do fitka- na bežiaci pás. Ale tento rok chcem vyskúšať behať aj v zime vonku - aspoň keď bude vonku ako tak- nie nejaká fujavica, alebo veľký mráz.

katpetdo
9. aug 2012

@cherryblossomgirl myslim, ze to bude asi najlepsie. Predsa len to sestonedelie ma nejaky vyznam. Tak drzim palce pri porode.

bonaquaba
9. aug 2012

😀 @zuzka2010 nevadi ludi si nevsimaj ide o teba a nie o nich, ja som tiez chodila sama behat a pozerali po mne ci som prisla z inej planety a do toho sa ma pytali, preco chodim behat, ked cakam babo,ale to ja take velke brucho mam ako pred porordom 😀 a teraz ked beham sa ma aspon nikto nepyta, ci idem rodit, ale baby sa zacali ku mne pridavat a behame uz tri, tak uvidime ako nam to dlho vydrzi
co sa tyka jedalnicka ja jem vsetko co najdem 😀 , kedze mam deti tak varim vela strukovinovyhpolievok sosovica, fazula, hrach striedam so zeleninovouo a inymi ale tie strukovinove su pre nas zaklad,,leb o su huste, len ja ich zahustujem ovsenymi vlockami a nie mukou,potom maso so zemiakmi a na ranajky co najdem mne velmi chutia cornflaksy s mliekom alebo chlieb s dzemom to je moje oblubene sunky a salamu vela ja neejem akosi mi to nechuti to tak raz za rok si dam alebo potom zboznujem prazenicu s fazulou a parkami
a na vecer zjeme hocico len poobede vzdy na mna pride chut na sladke a to sa neviem dojest, uz sa snazim to kontrolovat ale najhorsie,ked dam detom, no nedaj si 😠 a jogurty jem na litre velmi mi chutia a tiez aj ovocie, o zelenine sa to neda povedat, jem jej velmi malo nechuti mi ani paradajka paprika obcas si dam mrkvu,ale mm robieva vyborne zeleninove salaty tak obcas mu ich jem ale ak mate nejaky dobry stravovaci rezim tak rada privitam

susul
9. aug 2012

@jeackynka behat sa da aj v zime, len pomalsie a opatrnejsie. Ale je tam nejaka teplota, kedy sa to uz neodporuca. Inak v zime su fajn bezky.

maria1610
10. aug 2012

Dievčence, ja som včera prvý raz pokorila 6 km - po 10 týždňoch od kedy som sa dala na beh 🙂 - som bola na seba taká pyšná 🙂 - ja, čo som mala antipatiu k behu, teraz zabehnem 6 km za 45 min 🙂

miskap2111
10. aug 2012

Super, @maria1610 ! Za chvíľu to bude 10km/hod ! Ja sa k tomu tiež prepracovávam a každý týždeň sa snažím pridávať tých odporúčaných 10% naviac. Ale už musím prejsť na striedanie rýchleho a pomalšieho behu- tak sa super buduje kondička. Dnes som zabehla len 45 min, ale naschvál. Ja som už totiž pomaly "závisláčka" na behu a behám každý deň, čo nie je dobre, lebo svaly sa musia aj zregenerovať, ak od nich viac chceme . 🙂 Včera som behala 50 minút, tak dnes som to trošku skrátila (aj keď nie výrazne 🙂 ). No a objednala som si hodinky s GPS! 🙂 Síce najlacnejšie z radu hodiniek GPS, ale aj s verziou merania tepovej frekvencie - Garmin Forerunner 110 HR. Na dovolenke som si urobila malý "prieskum" a tieto by mi mohli stačiť. Existujú aj lacnejšie verzie, ale tie nemajú GPS, len fabrikou nastavené meranie vzdialenosti, tak že vraj tie nebývajú veľmi presné. No a samozrejme, existujú aj namakanejšie verzie, ale to ja nepotrebujem. Aspoň zatiaľ 😀 Tak super behanie prajem!!!

modrofuzik11
10. aug 2012

jaaaj, tak rada by som zacala behavat. baby, kde na to beriete cas? mam dve male deti 1 a takmer 3 rocne a cas pre seba takmer ziadny. verim, ze s ich vyssim vekom to bude lepsie.

susul
10. aug 2012

@modrofuzik11 tak u nas to funguje len vdaka ochote tatina, tiez sportuje a vie, ze ked ma pusti tak ma doma kludnejsiu a spokojnejsiu zenu. Ale cas sa da najst, je to len o tom, ci ho pre beh obetujes a ci ti ma kto aspon na tu hodinku postrazit deti, ale ja som bola vcera behat az ked som nasho maleho uspala, cize vyrazala som cosi pred osmou a dobiehela som domov nieco pred deviatou. Ja svoju rodinu lubim, ale kebyze nemam cas aj pre seba tak som za par tyzdnov zrela do ruk psychiatra....

miskap2111
10. aug 2012

@modrofuzik11 , ja mám už veľké baby, takže behať môžem našťastie koľko chcem. 🙂 Ale koľkokrát si prajem, aby ešte boli malé! 🙂 Len teraz naplno chápem význam veľmi známej vety : "Malé deti - malé starosti, veľké deti - veľké starosti"... 🙂 Ale čo sa týka behu - myslím, že na tomto fóre je zopár mamičiek s malými deťmi a behajú. Aj ja ich obdivujem!