icon

Beh a chudnutie

zuzka2010
20. feb 2012

ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..

mirka907
18. jún 2013

@opica taky tak...radsej som si privstala ked som si predstavila ten hic poobede po robote

romanovic
18. jún 2013

4,15 hod. start, 9,97km. Pekny den!

zuzkanik
18. jún 2013

Tak som si včera konečne kúpila kvalitné bežecké topánky do terénu - Salomony. Večer som vybehla s kamoškami na hrádzu, reku okrstíme ich 8-mimi km behu. Bežím, bežím, zrazu strašná bolesť a z podrážky som si vytiahla dlhý klinec. Samozrejme, noha krvavá, ale viac ma štvali moje nové 70-eurové topánky. ☹ Ešte som dobehla domov, ale večer mi rana pekne spuchla aj spolu s jedným prstom. Teraz sa na nohu ani nepostavím. Som strašne nahnevaná na nezodpovedných ľudí - niekto totiž rozhádzal po tráve ihlice s bicykla (pravedpodobne ich už nepotreboval). Zopár z nich bolo ohnutých a jedna sa práve mne zapichla do nohy. Našťastie, na topánke som žiadnu "ranku" nenašla a snáď ich o pár dní budem môcť znovu obuť a budú mi ešte dlho slúžiť. Odteraz sa však budem musieť viac dívať pod nohy.

miskap2111
18. jún 2013

@zuzkanik určite choď s tým lekárovi - kvoli tetanu! Skore uzdravenie a behanie!

miskap2111
18. jún 2013

Aj ja už mám dnes odbehané - bola som o 7.15 a už úpek. Na nábreží Dunaja teplomer ukazoval 28 stupňov. Našťastie, takmer celá trasa na nábreží je ráno celkom v tieni, ale aj tak bolo horúco.

zuzkanik
18. jún 2013

@miskap2111 Nestraš ma 😒 Už teraz ma to riadne bolí, že ani nedostúpim na nohu, asi fakt radšej zabehnem k doktorovi.

miskap2111
18. jún 2013

@zuzkanik radšej choď- pre istotu.

romanovic
18. jún 2013

Zeny, rano o 4,15 bolo u nas na balkone este skoro potme 24 stupnov... 😖 😨

opica
18. jún 2013

@zuzkanik veru, chod kvoli tetanu

opica
18. jún 2013

@romanovic u nas na zahradnom domceku o 5.30 20C

ale ja som stihla uz aj upratat, tak mam telesnu aktivitu na dnes za sebou ;)

maria1610
18. jún 2013

Ahojte dievčence, ja som bola teraz večer, o 20:00 ešte 31 stupňov 😝 - statočne sa priznávam, že som odbehla len necelých 7 km a to som mala aj 3 prestávky, kde som striedala beh a chôdzu, s časom sa radšej ani nepriznávam 😒 - nič to, poučenie, musím si v horúčavách privstať...

iconka
18. jún 2013

Aj ja som sla az cca o 20:15, neviem kolko bolo stupnov, ale uz tam bol chladok, ale teplo otrasne, prvy krat som si zobrala so sebou aj vodu, dala som len pol hodku a letela domov.

ververka
19. jún 2013

ja som vobec nezvladla ist behat tento tyzden a asi sa o to ani nebudem pokusat, ked bude nad 30 stupnov :/

romanovic
19. jún 2013

04,15 start, 10,52km, cas priserny... 😝

kaja153
19. jún 2013

Ahojte 🙂 Ja som behávala ked som mala prázdniny. Stravu som neobmedzovala, nedržala som žiadne diéty ale vsunula som do jedálnička viac ovocia a zeleniny. Celé prázdniny som bola u babky a tá má veľkú záhradu takže tam som vždy našla čo som chcela. Môj jedálniček vyzeral asi takto: Raňajky-jogurt, ale chleba(rožok) s maslom salamom a veľa zeleniny-rajčiny, paprika, uhorka...; desiata - to bolo väčšinou jablko lebo tie milujem ale hocijaké ovocie je v pohode; obed bol úplna klasika čo babinka navarila ale delila som si ho tak že okolo 12-13 som si dala polievku a okolo 16-17 som si dala druhé. No po 18 som už nejdela a každý deň som behala aspoň hodinku a potom takých 15 minút chôdzu. Dôležité je dať si pred behom aspoň 10 minút strečingové cvičenia aby ste si nenatiahli sval alebo niečo a tiež hned po behu som si dala chôdzu lebo ked si hned sadnete príde svalovka. Potom som si dala pár brušákov tak 50-60 tri dni potom deň pauza a tak dalej. Tiež je dôležitý spánok a piť veľa veľa vody, pretože močom sa s tela vylučuje najviac tukov. Takže kvalitný spánok, čistá voda, zdravá strava a beh+cvičenie nejaké doma pozrite si prípadne "cvičenia s vlastnou váhou".

kaja153
19. jún 2013

@zuzkanik moja mala by si ísť fakt lekárovi s tým. Ked ti to hned opuchlo..Kvôli infekcií, môže ti to hnisať a zbytočné komplikácie s tým. Skoré uzdravenie prajem 😉

opica
20. jún 2013

dnes 5,15 23C, 6.5km...cas nepisem, nic valne, ael vramci moznosti, kedze soms a prve 2 km este len budila 😀 a najblizsie uz po plazi 😎

romanovic
20. jún 2013

Ja dnes nic, vcera som sa "sundala" s kamoskou, som rada, ze som trafila s umytou hlavou do prace 😀

mirka907
20. jún 2013

@romanovic v tom teple ani vela netreba 😀 ja som si dala trosku vina dva dni dozadu a tak ma kleplo z neho...uz o 9tej vecer som spala

zuzkanik
20. jún 2013

@kaja153 No, včera som sa teda vybrala k lekárovi s tou mojou nešťastne prepichnutou nohou. Našťastie sa to začína hojiť, dostala som pre istotu tetanovku a pevne dúfam, že v pondelok to už bude na beh. Priznám sa, že som z toho riadne vykoľajená. Pohyb je asi fakt dosť návyková droga. 🙂

lenica81
20. jún 2013

baby, ja neviem, ci sa cez vikend vobec prinutim bezat... 😖

marfigirl
20. jún 2013

Ahojte,
ja by som sa taaaak rada k Vam pripojila. Chodim behat iba chvilu. neviem kolko km, ale chcem si to zmerat na bicykli, casovo je to 30 minut, chcela som uz zvysit na 40, ale v tychto horucavach neviem ako zvladnem 30 minut.
Vcera som bola ranoo 6.10, ale to bolo hrozne. Radsej idem vecer, ale to je este teplo. Neviem co vymyslim.
Beham kvoli radosti a spevneniu.

kapverdanka
20. jún 2013

Ja sa chystám zajtra takmer po roku na bratislavskú hrádzu. Tak mi prosím držte palce 🙂

mirka907
20. jún 2013

baby shmu.sk...model aladin 10 dni......prosim prosim nech je to pravda..ochladenieeeeeeeeeeeeee

mirka907
21. jún 2013

bola som rano o 5.30 ale fuj ako hnusne uz vtedy bolo...po 7micke som bola hotova ako po 20tich v chladnom pocasi...

zuzkanik
21. jún 2013

Ja zajtra ráno idem po týždňovej prestávke o šiestej ráno. Dúfam, že odbehnem aspoň osmičku. Noha ešte trochu bolí, tak to nechám na vlastné telo. Ale už mi beh neskutočne chýba.... A mimochodom, na budúci týždeň sa má konečne ochladiť. 🙂

romanovic
21. jún 2013

4,15 start, 9,5km, cas hrozny, potom odvoz deti z opatrovatelke a ako bonus dna defekt,vrrrrrr!

kapverdanka
21. jún 2013

Baby, tak som to dala, aj keď po prvej minúte mi bolo všelijako! Ale ten pocit, keď som dobehla a vyplavili sa všetky hormóny, ten za to stál 🙂

romanovic
22. jún 2013

Ja dnes asi bez aktívneho športu, od 7 som s deťmi na plávaní, potom som im sľúbila Rosnicku a večer ohňostroj na Kuchajde

iconka
22. jún 2013

Ja som si dnes o 4:25 dala svoju prvu 15tku 🙂...ale teploooooooo