Beh a chudnutie
ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..
4,15 hod. start, 9,97km. Pekny den!
Tak som si včera konečne kúpila kvalitné bežecké topánky do terénu - Salomony. Večer som vybehla s kamoškami na hrádzu, reku okrstíme ich 8-mimi km behu. Bežím, bežím, zrazu strašná bolesť a z podrážky som si vytiahla dlhý klinec. Samozrejme, noha krvavá, ale viac ma štvali moje nové 70-eurové topánky. ☹ Ešte som dobehla domov, ale večer mi rana pekne spuchla aj spolu s jedným prstom. Teraz sa na nohu ani nepostavím. Som strašne nahnevaná na nezodpovedných ľudí - niekto totiž rozhádzal po tráve ihlice s bicykla (pravedpodobne ich už nepotreboval). Zopár z nich bolo ohnutých a jedna sa práve mne zapichla do nohy. Našťastie, na topánke som žiadnu "ranku" nenašla a snáď ich o pár dní budem môcť znovu obuť a budú mi ešte dlho slúžiť. Odteraz sa však budem musieť viac dívať pod nohy.
@zuzkanik určite choď s tým lekárovi - kvoli tetanu! Skore uzdravenie a behanie!
Aj ja už mám dnes odbehané - bola som o 7.15 a už úpek. Na nábreží Dunaja teplomer ukazoval 28 stupňov. Našťastie, takmer celá trasa na nábreží je ráno celkom v tieni, ale aj tak bolo horúco.
@miskap2111 Nestraš ma 😒 Už teraz ma to riadne bolí, že ani nedostúpim na nohu, asi fakt radšej zabehnem k doktorovi.
@zuzkanik radšej choď- pre istotu.
Zeny, rano o 4,15 bolo u nas na balkone este skoro potme 24 stupnov... 😖 😨
Ahojte dievčence, ja som bola teraz večer, o 20:00 ešte 31 stupňov 😝 - statočne sa priznávam, že som odbehla len necelých 7 km a to som mala aj 3 prestávky, kde som striedala beh a chôdzu, s časom sa radšej ani nepriznávam 😒 - nič to, poučenie, musím si v horúčavách privstať...
Aj ja som sla az cca o 20:15, neviem kolko bolo stupnov, ale uz tam bol chladok, ale teplo otrasne, prvy krat som si zobrala so sebou aj vodu, dala som len pol hodku a letela domov.
ja som vobec nezvladla ist behat tento tyzden a asi sa o to ani nebudem pokusat, ked bude nad 30 stupnov :/
04,15 start, 10,52km, cas priserny... 😝
Ahojte 🙂 Ja som behávala ked som mala prázdniny. Stravu som neobmedzovala, nedržala som žiadne diéty ale vsunula som do jedálnička viac ovocia a zeleniny. Celé prázdniny som bola u babky a tá má veľkú záhradu takže tam som vždy našla čo som chcela. Môj jedálniček vyzeral asi takto: Raňajky-jogurt, ale chleba(rožok) s maslom salamom a veľa zeleniny-rajčiny, paprika, uhorka...; desiata - to bolo väčšinou jablko lebo tie milujem ale hocijaké ovocie je v pohode; obed bol úplna klasika čo babinka navarila ale delila som si ho tak že okolo 12-13 som si dala polievku a okolo 16-17 som si dala druhé. No po 18 som už nejdela a každý deň som behala aspoň hodinku a potom takých 15 minút chôdzu. Dôležité je dať si pred behom aspoň 10 minút strečingové cvičenia aby ste si nenatiahli sval alebo niečo a tiež hned po behu som si dala chôdzu lebo ked si hned sadnete príde svalovka. Potom som si dala pár brušákov tak 50-60 tri dni potom deň pauza a tak dalej. Tiež je dôležitý spánok a piť veľa veľa vody, pretože močom sa s tela vylučuje najviac tukov. Takže kvalitný spánok, čistá voda, zdravá strava a beh+cvičenie nejaké doma pozrite si prípadne "cvičenia s vlastnou váhou".
dnes 5,15 23C, 6.5km...cas nepisem, nic valne, ael vramci moznosti, kedze soms a prve 2 km este len budila 😀 a najblizsie uz po plazi 😎
Ja dnes nic, vcera som sa "sundala" s kamoskou, som rada, ze som trafila s umytou hlavou do prace 😀
@kaja153 No, včera som sa teda vybrala k lekárovi s tou mojou nešťastne prepichnutou nohou. Našťastie sa to začína hojiť, dostala som pre istotu tetanovku a pevne dúfam, že v pondelok to už bude na beh. Priznám sa, že som z toho riadne vykoľajená. Pohyb je asi fakt dosť návyková droga. 🙂
baby, ja neviem, ci sa cez vikend vobec prinutim bezat... 😖
Ahojte,
ja by som sa taaaak rada k Vam pripojila. Chodim behat iba chvilu. neviem kolko km, ale chcem si to zmerat na bicykli, casovo je to 30 minut, chcela som uz zvysit na 40, ale v tychto horucavach neviem ako zvladnem 30 minut.
Vcera som bola ranoo 6.10, ale to bolo hrozne. Radsej idem vecer, ale to je este teplo. Neviem co vymyslim.
Beham kvoli radosti a spevneniu.
Ja sa chystám zajtra takmer po roku na bratislavskú hrádzu. Tak mi prosím držte palce 🙂
baby shmu.sk...model aladin 10 dni......prosim prosim nech je to pravda..ochladenieeeeeeeeeeeeee
bola som rano o 5.30 ale fuj ako hnusne uz vtedy bolo...po 7micke som bola hotova ako po 20tich v chladnom pocasi...
Ja zajtra ráno idem po týždňovej prestávke o šiestej ráno. Dúfam, že odbehnem aspoň osmičku. Noha ešte trochu bolí, tak to nechám na vlastné telo. Ale už mi beh neskutočne chýba.... A mimochodom, na budúci týždeň sa má konečne ochladiť. 🙂
4,15 start, 9,5km, cas hrozny, potom odvoz deti z opatrovatelke a ako bonus dna defekt,vrrrrrr!
Baby, tak som to dala, aj keď po prvej minúte mi bolo všelijako! Ale ten pocit, keď som dobehla a vyplavili sa všetky hormóny, ten za to stál 🙂
Ja dnes asi bez aktívneho športu, od 7 som s deťmi na plávaní, potom som im sľúbila Rosnicku a večer ohňostroj na Kuchajde
Ja som si dnes o 4:25 dala svoju prvu 15tku 🙂...ale teploooooooo

@opica taky tak...radsej som si privstala ked som si predstavila ten hic poobede po robote