Beh a chudnutie
ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..
@keira ano mas pravdu 😉 ale ak chces behat dlhe trate a za dobry cas, tak intevalovo sa beha len tesne pred "sutazou" ako priprava. Alebo intervalove treningy maju vrcholovi sportovci bezci. Ti trenuju viac-menej len tak. Ale to sa neda porovnat, to je uplne iny svet, robia len to-sportuju. A my makame aj v robote aj v domacnosti 😠
ked hovorite o pulze. konecne som si po pol roku dala HRM a celkom som spokojna. dnes som sa sice strasne natrapila v tomto vetre, ale pulz som mala okolo 151...co ma tesi celkom 😀 myslela som si,z e to bud horsie. ale za toho pol roka som si veru zlepsila kondicku, ked tak na to kukam
ja ked beham, tak s kondickou by som vladala omnoho viac behat, ale nohy uz nevladzu. Aj teraz citim nohy a zadok. Ja beham po poli, takze idem po rovinke ale aj do kopca a z kopca.
Vy, co uz behavate dlhsie uz necitite nohy vobec?
@marfigirl hm tak to neviem poradit. Ale spytam sa muza, ten je triatlet aj pozna odpoved hadam na vsetko 😠
Nie vazne, tak ja som svalovku nemala ani nepamätam. Pri behu ale niekedy aj po behu citim kolena. Ale to je asi tou starobou 😢 Predsa, vek neoklames. Inak ja musim nieco robit, lebo ak tyzden nezabehnem aspon par km, tak to je potom ako keby som zrazu bola zaciatocnik. Tiez zalezi na tom ako si unavena. Mne sa najlepsie beha cez vikend okolo obeda. Svieza, ako tak vyspata, 2-3 hodinky po ranajkach.
Nooo, uz ked sme pri tych kolenach a veku, noze zeny, kolko mate rokov? Plus-minus?
A hned davam moj udaj: 43 (teda az za mesiac, ale to uz akoby bolo).. 😀 😀
@romanovic ja budem mať v novembri 45. S kolenami, ani kĺbami som zatiaľ problémy nemala (behám asi 3 roky, z toho intenzívne až od júna minulého roka). Ale čo sa mi stalo naposledy - pred mesiacom- po odbehnutí 30km, na poslednom kilometri mi odišiel adduktor (jeden zo svalov, spájajúci panvu, bedrový kĺb a stehno). A toto ma úplne odstavilo na takmer 2 mesiace a boli dni, keď som nevedela pomaly ani chodiť a bolesť bola sústavná, aj v kľude, aj poležiačky. Ale bola to moja chyba- pri počte km, ktoré som behala tie posledné mesiace (okolo 50-60 týždenne aj viac), sa žiada už aj nejaké posilovanie a určite strečing, na čo som ja kašľala. Inak si myslím, že veľkú úlohu v tom, aké máme dispozície k zraneniam, zohráva okrem iného aj individuálna stavba tela a genetika. A samozrejme ďalšie faktory - povrch po ktorom beháme, technika, obuv..
ja mam 35, a bolievaju ma aj kolena a po behu, ked slapem domov po schodoch tak mi dobre v nich vrzga 🙂
@marfigirl caf rovesnicka 😉
Tak ja behan uz nejaky ten piatokm len zo zaciatku velmi zle, kazdy den, vo sa hobbysportovcom neodporuca. Potom som to dost flakala. ale ani neviem kedy ma to dost chytilo a teraz beham zhruba kazdy druhy den. Ni a samozrejme ja debko, vsetko na poslednu cbcvilu, tak vezim kazdy den aj ba vlak 😀
Mne kolenA sice ESTE nevrzdaju ale obcas ma bolia. Ake som zistila z coho. Nie z behu. Ja cely den sedim a niekedy ma uz tak bolia nohy, ze neviem kde by som si ich vylozila.
@miskap2111 a už je noha v poriadku?
ja idem dnes odbehnut po piatich dnoch, ale teraz si dam najprv langosik🙂))
@mracik idem otestovať ráno. Konečne necítim žiadnu bolesť. Takže uvidím.
Odcvicene, odbehane, dnes 7,7km, ale zle sa mi bezalo, aj dost fukalo. Proste nie je nad beh skoro rano, takto poobede to nikdy nie je ono.
10.3km ale tazky beh dnes.
Hlasim cca 10km, GPS sa mi zaplo na posledne 2 km, takze vo finale mam priemerny cas 30min/km... 😀 😀
@yanni Prosim ta, ved nervacim uz 2 mesiace. Bud sa nechyti vobec, alebo sa chyti na zaver. Mala som ho aj v servise, fachalo to cca 2 tyzdne a odvtedy blbne. Uz som ho chcela odniest do servisu, potom zase 2-3 dni islo a teraz mi robi toto a medzitym neviem, kde som zalozila zarucny list. Vrrrrrr!!!
@romanovic Hm by ma porazilo. Tomu asi servis nepomoze. A co to mas? bezecke hodiny?
Tak ja mam tiez uz druhe. Mne tie prve aj ked boli vypnute, sa nejako same zapli a zastali vzdy presne o 23:59. Uplne zamrzli. Nervyyyyy. Muz ich isiel vratit a chlapik uplne debo, povedal muzovi, ze nech mu to ukaze. A muz, ze si tu ma do pol noci trcat 😀 😀 😀 A to bol obed. A tiez ze ich posle do servisu. Ale po tyzdni este stale hodin nebolo, tak muz sa nasral a dal vratit prachy. A tie druhe, presne take iste, frcie bezproblemovo. Aj na Malte bez problemov, v Abu Dhabi a v Dubaji tiez, takze nestrajkuju ani pri velkych horucavach. GPSko naskoci fakt do par sekund, najdlhsie to bola nejaka minuta.
Cafte babenky, chcela by som sa poradiť ohľadom takej delikátnej témy....bežkám si bežkám a zrazu mi zakrúti črevami a musím urgentne na toaletu. V KE mám svoje trasy a riešim to tak, že si dám "technickú prestávku" a pokračujem. Lenže som prihlásená na Velvet run (5km) a Košice night run ( cez 9 km). A bojím sa, že čo tam. Hlavne ten nočný beh....skryjem sa niekde k múriku.. 😖 Máte s týmto niekto skúsenosti resp. nejako upraviť stravu? Ďakujem, nech si tam neurobím hambu 🙂

@marfigirl to sa tzlepsi, neboj. Len pravidelne musis. kazdy druhy den. Ja som zacinala 4 km za 20 Minut. A prisla som domov znicena ako keby som odbehla maraton. A teraz odbehne v pohodicke polmaraton.