icon

Beh a chudnutie

zuzka2010
20. feb 2012

ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..

mojinecka
16. júl 2013

@yanni ďakujem, že si nezabudla a nemusíš mať zo mňa nočné mory 🙂 Pobežkám zatiaľ bez toho kým kojím. Na veľké preteky sa nechystám, tých 9 kilákov na night rune dajako dám, veď niekto musí byť posledný 🙂. Pre mňa bude víťazstvo, keď to zabehnem. Veď behám len od jari...Keď sa vrátim do svojich školských čias ako som nenávidela, keď učiteľka povedala, že beháme 12 minútovku a teraz sa teším, keď si urobím pol hodinku pre seba a beh 🙂

michalag
16. júl 2013

Baby rozmyslam zeby som zacala
Kolko ste zacinali uplne na zaciatku? A naozaj sa da behami schudnut? Kolko krat do tyzdna behavate? Kedy ste zbadali prve vysledky?

katpetdo
16. júl 2013

AHojte,

tak vidim, ze behate, idete niektora do Viedne na NIght run? Kolega vo Veidni ma ukecal a ja som presvedcila dalsich, takze normalne velke zastupenie. Je to 5km. Je to sice az v oktobri, ale uz teraz sa tesim.

Inak uz beham 4-5x tyzdenne, cca 30-40km. Noha je raz lepsie, raz horsie ,ale neboli. Len ked sa zle vyspim, tak ju mam stuhnutu, a po celom dni v kancli to iste. Beh mi pomaha to stuhnutie uvolnit. DOstala som kontakt na jednu sportovu fyzioterapeutku, ale asi je na dovolenke, kedze uz 2. tyzden nedviha telefon.

K tym bundam, podla mna to nie je nevyhnutne, suhlasim s @yanni. beham uz hodne dlho a aj v dazdi a ked su tie spodne vrstvy dobre, je jedno ci zmoknem. DOlezite je po zmoknuti sa hned prezliect. Chora som nebola ani nepamatam. nam trener vzdy vravel, ze nie sme predsa z cukru, aby nam vadil dazd.

iconka
16. júl 2013

Dnes moj 40.ty beh, wau 🙂, ale len 5km, lebo bolo teplo.

bonaquaba
16. júl 2013

@michalag ja ked som zacinala tak som dala jeden kilometer a mala som dost ale predsa len dobry pocit ze som nieco pre seba spravila teraz maximalne zabehnem styri kilaky ale len preto lebo ja beham maximalne 40 minut a to tie styri dam za tuto dobu🙂 co sa ta tyka chudnutia tak na sebe citim vzdy zmeny ked beham ja mam obrovske brucho a ked behavam tak mi trochu splasne a nevytrca tak a staci mi behat tak dva tyzdne a to brucho nie je tak vidno ale inac som chuda takze na ostatnych partiach neviem ako to funguje ale kazdy sme iny aaj metabolizmus mame iny ja behavam kazdy rudhy den niekedy ajkazdy den ako mam cas
behanie urcite odporucam chdunutie ie pomaly tak isto ako sa pomaly lepili kilecka na teba ale ak si zamilujes beh tak potom to nebudes robit kvoli postave ale skvelemu pocitu a uznked budes behat tak zacnes rozmyslat aj nad tm co das do ust a nezjes cokolvek respektive

michalag
16. júl 2013

@bonaquaba ja cvicim aj Jillian, posilovacky na brucho ale chcem poriadne kario a myslim ze behanie je. ci? A druha vec chcem nieco kde sa da poriadne zapotit potom mam aj ja dobry pocit
A podla coho si vedela ze si odbehla 1km. Ja mam len na bicykel co rata ale to je asi ine 😅

mimm2
16. júl 2013

@bonaquaba Musím súhlasiť,behanie je naozaj štýl a vášen,ja som sa k behu vrátila 6 mes po porode,lebo som chcela čo to schudnúť,ale teraz už beham preto,lebo ma to baví,ten pocit,že telo poslucha a ty sa o neho staraš,ten pocit ked od detí možem na hodku vypadnút a prečistit si hlavu,vobec to nie je musím ,ale chcem,no a potom začneš rozmyšlat,čo daš do úst,nech to nie su len prazdne kalorie,je to taky smer,každý robí čo ho baví,ja som sa našla

pusinka7
16. júl 2013

ja som dnes odbehla 6km a pomaly, ale isto vydrzim stale viac a viac v kuse..dnes som mala uz iba dve kratucke prestavky, ked si to odkracam..bolo dost teplo a este aj nespratne decka sa po skvare bicyklovali a prasili..nedalo sa tam dychat

romanovic
17. júl 2013

Dnes som nevedela zaspat, nakoniec som az okolo 02,00 nadranom zalomila, potom som sa samozrejme nevedela vytrepat z domu, takze som dala len nejakych 9km, GPS sa mi zaplo po 2... 😀
A k tomu rozmyslaniu, co da clovek do ust - vcera mi to moc nevyslo, vecerala som 1/2 flase cerveneho sampanskeho + 5 krekier 😀 😀 😀

tofik
17. júl 2013

@mojinecka ja som tiež začiatočník. Behám iba 3 mesiace. Počiatočná váha 100 kg. Teraz o 14 kg menej. Takže behom to ide. Ešte musí zmiznúť aspoň 18. Ja som začínala chôdza - beh. Dnes prebehnem / ale naozaj v pomalom tempe / 15 km. Som strašne šťastná, že ma to baví, tak dúfam, že nebudú zranenia a dokážem to.

tofik
17. júl 2013

@michalag malo to byť pre teba 🙂

mojinecka
17. júl 2013

@tofik nevadí 🙂 pekne si dala dolu kilečká, len tak ďalej. U mňa to bolo podobné, chcela som schudnúť. Po tehotenstve som mala v januári 76 kíl a vo výpredajoch pozerala na vrecia veľkosti 44/46. A povedala si dosť! Najskôr prišla na rad strava, lebo od malého bábätka, ktoré som kojila každé 2hodiny sa mi ťažko niekde utekalo cvičiť na stanovený čas. Beh sa mi zdal taký, že idem kedy chcem. Našla som si parťačku a keď sa nechcelo jednej, druhá ju vytiahla. Začali sme pomaly kolečkami na športovom ihrisku. Vertrali sme hlavy od detí a kecali a behali. A zistili sme, že to ide! Teraz mám 65 kíl. A dám už 8 km 🙂 svojím tempom. Včera ma síce obehla dôchodkyňa na bicykli, ale nevadí. Ona išla z kostolka domov a ja na ďalšie kilometre...len GPS mi začína haprovať vrrrr Na behanie sa teším, už to nerobím kvôli váhe, ale pre ten úsmev na tvári 🙂

michalag
17. júl 2013

@tofik @mojinecka a ako casto behate? a kolko alebo ako dlho ste behavali zo zaciatku?

mojinecka
17. júl 2013

@michalag ako to výjde pri dvoch deťoch a zaneprázdnenom manželovi 🙂 My sme išli do toho s kámoškou tak hurá systém....bez toho aby sme mali niečo prečítané. Behali sme tri kolečka a jedno prechodili, ale popri tom sme riešili kakanie a pišanie a spanie a trucy starších detí. Potom sme zistili, že vraj beháme správne, keď pri tom kecáme a vládzeme. Dali sme tak možno 8-9 kolečiek na ihrisku (možno cca 300 metrov jedno), tak 2x do týždňa. Potom nám to už pripadalo, že psychiatria dokolečka dokola, tak sme vyšli na ulicu medzi ľudí. A bežkali a kecali a kukali dookola a keď sme pozreli na endomondo, ziistili sme, že jéééj 4 km...možno sa tu niektoré pousmejete, že takto sa to nemá, ale hovorím, my sme do toho šli bez prípravy, tak ako sme to cítili a šľapeme obe ďalej. Neviem, možno sa to tak nemá, ale my sme boli spokojné....

marfigirl
17. júl 2013

Ahojte
nestiham tolko toho mame v praci 🙂
ale beham statocne 6km cas cca 47min
potom si docitam uz sa tesim co ste popisali

tofik
17. júl 2013

@michalag tiež ako príde. Chcela by som 4-5 x za týždeň. Ale niekedy som rada ak 2 -3x. Nestresujem sa preto, veď behám pre radosť. Dokonca som mala týždňovú prestávku. Boleli ma šlachy na nohe.
Dievčence, začala som mať problém s oderkami od podprdy. Kupila som si ju ešte pred tromi mesiacmi cez net - športová, ale ja neviem, asi nie je na beh ... Akú nosíte?

ververka
17. júl 2013

Inak ja som zistila, ze ked mam pauzu, napr tyzden-dva, tak zabehnem prvy beh po pauze s ovela rychlejsim casom nez ked beham kazdy druhy den. Je to zaujimave. Na druhu stranu som potom viac unavena a dalsi beh uz je pomalsi.

@tofik ja som si kupila Lonsdale podprsenku v Sportissime a je v pohodicke. Neodiera, netlaci, je pevna, takze som spoko. Skus si pod to miesto kde ta zodiera dat naplast, taku tu umelu, nech moze po tom latka "jazdit" 🙂

tofik
17. júl 2013

@ververka ďakujem skúsim to Sportissimo. Mám dobrú skúsenosť pri výbere topánok.
Olepená som bola už dnes behat. Predtým ma to nenapadlo. A to sa trápim už druhý týždeň. 😝

mojinecka
17. júl 2013

@tofik triaction Energy N značka Triumph a som spokojná

kvixa
17. júl 2013

ahojte, ja beham asi mesiac a pol. Pomaly si zvysujem. Zacinala som s 2 KM, vcera to bolo 16 ale mala som co robit 🙂 len mna tak strasne bolia kolena...

romanovic
17. júl 2013

@kvixa Podla mna ides na to strasne rychlo. Za 6 tyzdnov 16km...necudo, ze ta bolia kolena. Myslim, ze by si mohla trochu ubrat.

mracik
17. júl 2013

@mojinecka dôchodkyňa na bicykli ma pobavila.
Mám knihu, v ktorej sa píše, že zásadne nemáme behať rýchlejšie, ako najpomalšia babka na bicykli 😀

mňa v začiatkoch behania obiehala na dráhe dôchodkyňa v každom kolečku, čiže behala dva krát rýchlejšie ako ja. No bola to dobrá skúška pokory.

neviem, či už som aj tu hádzala túto knihu http://www.martinus.sk/?uItem=147771
dnes som si ju kúpila, za peniaze, čo som vyhrala na preteku 😎 a je fakt skvelá, som na tretej kapitole a neviem, či dnes doma niečo urobím 😝 😀

mojinecka
17. júl 2013

@mracik hej dôchodkyne to je kapitola, veď ony musia trénovať na akcie v obchoďákoch, aby boli prvé. Mne sa najviac páčia tie, čo utekajú za električkou a palička v ruke. Prídu dnu a sťažujú sa, že starého človeka s paličkou nepustia mladí sadnúť....ale ja pustím vždy, aj bez vyzvania, mám úctu k ich veku. Keď prelúskaš knihu, daj mi prosím vedieť, či sa oplatí kúpiť. Diky

susul
17. júl 2013

@mracik aj mne sa paci, tiez som par dni nestihala nic doma, lebo som citala 😵

bonaquaba
17. júl 2013

@mimm2 to je pravda,ja sa tiez rada odragujem od deti a pre mna je beh relax kedy si hlavu precistim a vyselektujem myslienky a potom ma skvely pocit

bonaquaba
17. júl 2013

@tofik ja nosim klasicku,ale boli tam kostice tak ma tiez odierala, tak som vytiahla kostice a odvtedy je po probleme len ja mam vacsie prsia,tak na nu este davam sportovu,lebo keby som mala ist iba v sportovej, tak cicy su niekde na bruchu a fest by ma boleli a ta sportova mi ich potom este pekne drzi 🙂

bonaquaba
17. júl 2013

@michalag ak chces schudnut tak si daj najprv beh, pri nom sa najlepsie zapotis a po behu si daj to cvicenie Julian,lebo vtedy budes spalovat tuky,ked organizmus uz bude zahriaty, ale iba ak budes vladat, ja najprv beham 40 minut potom 8 minut cviky na brucho a potom cele telo drem, kliky,spory, vykopy a vsetko mozne, takze mne celkove cvicenie zaberie 2 hodiny,zo zaciatku to bolo tazke, postupne si telo zvyklo a teraz pokial netecie zo mna ako zo spongie tak to nie je ani ,ale samozrejme ty si sama stanov ako ti bude vyhovovat behat a cvicit,
a km si odmeras,ked si stiahnes nejaku aplikaciu do mobilu a bude ti to ratat vsetko km, cas, kalorie....
tak pekne dobehania a daj vediet ako sa ti vedie

marfigirl
17. júl 2013

k podprsenke: ja tiez nosim dve na beh, ale mam to naopak najprv sportovu a potom klasicku, ale ked cvicim tak mam len sportovu.
viete mi, prosim, napisat nazov knihy o behani, o ktorej sa tu pisalo asi zo zaciatku, ale neviem to najst. Budem mat meniny a asi si ju necham kupit 🙂
@kvixa to si dobra, ze uz 16km. Ja sa chcem dopracovat k 10km, zatial beham 6km, to som bola 2x pred tym nejakych 5.5km 2x, ale z tych 6km neviem kedy pojdem vyssie. fuuu ze 16km, to je fakt sila. za aky cas to das?

michalag
17. júl 2013

@bonaquaba ja mam stary telefon 😅 a nevies ako sa tie aplikacie volaju?

bonaquaba
17. júl 2013

@michalag vies co mne to mm stiahol ja som anti do techniky ale baby ti tu urcite poradia,