icon

Beh a chudnutie

zuzka2010
20. feb 2012

ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..

yanni
17. júl 2013

@michalag napr. Nike Running. Ta je celkom fajn. Ja som tiez najskor pouzivala mobil ale potom ma to zacalo stvat, ze GPS sa zapinalo ako chcelo a aj pocas behu bolo dost nestabilne, tak som si kupila bezecke hodinky. A to je uz ine kafe, ti oviem. Super vecicka. Ale na zaciatok, ked este nemas nejake velke pol- ci maratonove ambicie, by si si mohla vystacit aj s tym Appom.

marfigirl
17. júl 2013

@yanni a tie hodinky ti ako funguju ked nie na GPS?

marfigirl
17. júl 2013

uz mam ten nazov, zrodeni pre beh 🙂

kvixa
17. júl 2013

@romanovic myslis,ze To Mam ztoho?
@marfigirl ja Beham Na Slimaka🙂 Vyse Hodiny A Pol

mojinecka
17. júl 2013

@michalag ja mám stiahnuté endomondo

hallie
17. júl 2013

tak ja som dobehala 🙂 ale dôvod stojí za to 😉 ♥

mirka907
18. júl 2013

@kvixa ja som behala na zaciatku tiez tak podobne...rychlo rychlo co najviac 😀 ...pol maraton som si zabehla do 3 mesiacov...spatne to hodnotim ako zly zaciatok....prinieslo mi to akurat zapis v Garmine ze uz som si ten polmaraton zabehla ale cas teda nebol nic moc 😉 ... a odnieslo si to vtedy taktiez koleno

kvixa
18. júl 2013

@mirka907 dik za radu..dnes idem len 2km 😉

maria1610
18. júl 2013

Jéééj baby, tá súťaž na http://www.runpedia.sk/n/zanechaj-stopu-posli-f... je super - aj ja som sa práve vrátila z dovolenky, bola som si aj zabehať, skúsim teda, či sa na mňa neusmeje šťastie 🙂

romanovic
18. júl 2013

10 km 😀

yanni
18. júl 2013

@marfigirl jasne ze GPS, len technika je asi lepsie. Ja sa v tiom fakt nevyznam. Viem ich akurat tak ovladat. Ale mne to nabehne za par sekud. S mobilom som mala len problemy.

yanni
18. júl 2013

@maria1610 posli posli. Super sutaz. Ka uz som aj vyhrala 😀 Tricko uz je doma. Som ho sice este nevidela na vlastne oci ale mama mi vravela, ze ake cukrikove zelene 😕 😀

yanni
18. júl 2013

@mirka907 ja som prvy krat polmaraton zabehla po dvoch mesiacoch ale len treningovo v strasnom case. Prvy pretekovy po ca. pol roku a na hobby sportovca, co to obcas aj flaka, vo vybornom case.
V oktobri ideme do Kosic, tam ja ale tiez len na polmaraton a tam by som ten cas chcela este lepsi.

yanni
18. júl 2013

@mojinecka myslim na teba 😀

http://www.gu-versand.de/GU-Energy-Gels/GU-Ener...
Mame to espresso a este vanilku. Chutovo no da sa.

Inak ako som uz pisala, pokym nebudes behat riadne maraton, tak to nepotrebujes. Ja osobne odbehnem polmaratom bez vselijakych gebuzin. Akurat to Iso je celkom fajn. Ale s tymi gelmi by som radsej pockala. A pocas treningu to nepotrebujes uz vobec.

romanovic
18. júl 2013

@yanni Videla som Tvoju fotku na runpedii. Hviezda si! ;)

yanni
18. júl 2013

@romanovic hihi ze hviezda 😀 Muz sa uz len rehoce, ze aka celebrita. Naskor bol shocking, ze to je co, kde som sa to dostala. Po slovensky nevie ani ceknut, tak akurat "jest a pit". U neho je jedlo veeeeeeelmi dolezite, tak sa aspon to slovo naucil 😀 😀 😀 😀 Tak si tu stranku kukal s nemym uzasom 😀 😀

mojinecka
18. júl 2013

@yanni ďakujem, že si nezabudla. Len tak pre zaujímavosť pokukám, čo to všetko obsahuje.
Potom daj vedieť aké máš číslo na MMM, určite pôjdeme povzbudzovať, tak ti budem tlieskať v dave, aby sa dobre bežalo. 🙂

yanni
18. júl 2013

@mojinecka ciesielko napisem. Ale bude len polmaraton. Na cely si este netrufam. Viem sice, ze by som ho odbehla, ale ten cas si nechcem ani predstavit. Tak radsej este trosku trenovat a buduci rok si mozno dam uz aj cely.. Muz vravel, ze si dame Dubaj Marathon ale tam je blbe, ze tam nik nepovzbudzuje. Akurat tak nejaky ten doprovod, co pride so sportovcami ale Arabom je to u riti. Morno ze to stihnem natrenovat do Februara a by som si zaletela na Malta Marathon. To je celkom mile. A pocko tiez super v tom case. Ani kosa ani horuco.

mojinecka
18. júl 2013

@yanni Fíha ty si ale turistka 🙂 Držím palce aspoň na diaľku. Inak, veď zabehnúť polmaratón je úspech. Ja by som nedala. Takže ak budeme živí a zdraví, tak beháme s vami popri trati. A keď budem môcť ešte fandiť niekomu navyše, tak super 😀

yanni
18. júl 2013

@mojinecka no my lietame ako keby nam za to platili 😀 😀 😀 V marci sme boli na Triatlone v Abu Dhabi. Ale tam uz asi nepojdeme. Beh a plavanie je OK ale bicykel eeeeeeeee 100 km a nikde nikoho. Akurat tak Toi Toi domcek a nejake "obcerstvenie".

Ale vsetko co je v Europe je super. Europania su zvedavi a idu aj len tak kuknut tak, kde sa nieco deje. Oni to ked aj cudzi ludia povzbudzuju strasne pomoze.

A polmaraton natrenujes rychlo. Len treba behat ale zase neprehanat to. Obcas mozes byt aj leniva. Ja to napr. teraz uz druhy tyzden flakam. Za 1,5 tyzdna som bola len tri krat a raz na pilates. Tot vsjo. Jednoducho mi to momentalne casovo nevychadza. Roboty vyse hlavy, a kupili sme minuly tyzden pozemok, tak mame rozrobene s domom, vsetko naplanovat, povybavovat aby mohli v oktobri zacat stavat. A vela ostava len na mne, kedze muz je zase v trantarii. Ma len raz porazi. A vcera som si napr hodila za hrst gumovych medvedikov. Normalka, to clovek tiez potrebuje 😀

dievcatko_123
18. júl 2013

@erique12 ahoj ako dlho beháš?

mojinecka
18. júl 2013

@yanni fuuuha, ty teda riadne makáš, ešte aj triatlon. Všestranne nadaná 🙂 klobúk dolu. A k tomu máš novú disciplínu - beh po úradoch. Keby si bola na SK, tak by to chcelo keždý večer gumkáčov 🙂 a čokoládu k tomu
Inak mňa teraz kámoška nahovára, či keď zabehneme v Košiciach night run, tak či nepôjdeme v októbri na MMM na štafetu. Hmmm tak sa možno aj na trati napokon stretneme. Ale tohto roku asi nie. Budem rada, keď dám vôbec ten nočný beh v septembri. Inak dnes mi napadlo, či hroznový cukor nepomôže počas behu. Nemáš skúsenosť?

yanni
18. júl 2013

@mojinecka no to hej. len ja bicykel velmi nemusim, tak to riesim bud stafetou alebo neriesim vobec. Chcem sa viac zamerat len na beh. Plavanie nie je problem ale to mam skor na krize, kedze cely den sedim 😀 A na "pretiahnutie" chodim na powerfit a pilates. No a sportovu disciplinu "behanie po uradoch" mi ani nespomienaj. Sama robim na urade 😀 😀 😀 A to bezim kazde rano a kazdy vecer na vlak a niekedy dobre ze nie aj za vlakom, len aby mi urad "neusiel". Ale nie vazne, tak s tym domom su skor stresy ako co pomenit, ake kurenie vybrat atd. Ostatok, vsetky uradne veci vybaví firma za nas. My sa o nic nemusime starat len podpisat a hlavne platit 😠

Inak na MMM je stafeta aj na pol maraton? Ak hej tak sa prihlas. 10 km zvladnes. Velkou vyhodou je, ze na pretekoch mas na trati obcerstvenie. Ta voda, ci iso alebo banan fakt pomaha. Som tu uz pisala, bola som koncom juna na polmaratone tu u nas v Mnichove a mne stacila len dvakrat voda a dvakrat iso a pol bananu. 10 km zmaknes aj bez vody.
My ideme tiez len na polmaraton. To fakt staci.

No hroznovy cukor je tiez energia ale aj cukor, aj ked ovocny. neskusala som. ale mal by pomoct. Len on myslim nezaberie hned, nejaky cas potrebuje. Ale neporadim, fakt neviem. Ale kedze kojis, tak radsej to ako nejaky gelovy sajrajt. Ono ked si nabulikas, ze to pomoze, tak pomoze. Mozes jest aj lentilky. A to s tym placebo efektom fakt funguje. Mam vyskusane. Mne staci si pomysliet, ze ma boli hlava aj ked ma neboli, a pis si, ze ma skor ci neskor zacne boliet
😕 🙄

maria1610
18. júl 2013

@yanni fiha, Ty si pobehala kus sveta, tak posli este dalsie bezecke foto, nech je tam vacsia exotika

iconka
18. júl 2013

@katpetdo ahoj, raz som ti slubila, ze ti premeram na biku a pocas behu rovnaku vzdialenost, ze kolko to spravi. Konecne som dnes vytiahla bicykel a zmerala to, takze takto cca:
8,2km na biku som dala za cca 25minut (nesmejte sa, bola som na nom len 2x tento rok) a pocas neho som spalila 197kcal (cca 827kJ) pri priemernej rychlosti 19.8km/hod
a hladala som priblizne rovnako dlhy beh, ale nasla som najpodobnejsi tento:
7,71 km behu za cca 40minut a pocas neo som spalila 498kcal (2091kJ) v tempe 5:53

miskap2111
18. júl 2013

@mojinecka hroznový cukor na beh nie je dobrý. Je to totiž glukóza a tá pri behu "preháňa". Vo viacerým bežeckých časopisoch som čítala, že glúkóza sa nemá pred behom konzumovať, lebo hrozí, že človek skončí niekde v kríčkoch v prírode, alebo na toy-toykách. 🙂

mojinecka
18. júl 2013

@yanni no ešte, že beháš takéto svetové maratóny. Potom je pre teba vláčik malina. Len asi v práci trpíš, keďže máš sedavé zamestnanie. Mne by asi nohy behali pod stolom. Ja sa naopak v práci nabehám a ešte aj hore dolu schodmi, potom chvílu posedím, popíšem a opäť lietam. Keď sa vrátim po rodičovskej opäť do práce, budem tam za hviezdu, takto natrénovaná.
Inak keď cez týždeň beháš, tak po koľko km? A keď trénuješ na maratón, tak sa to nejako mení? Napr. dáš menej, ale rýchlejšie...či? Do septembra skúšam fungovať na jednej káve, lebo tej hamby na trati sa najviac bojím a skúsim ten hroznový cukor vytestovať.
No ale tá vidina, že budeš mať domček stojí za tie vybavovačky, že 🙂

mojinecka
18. júl 2013

@miskap2111 waw, to fakt? Dobre, že mi píšeš, lebo ja mám práve s tým problém, že mi beh rozhýbe peristaltiku a musím robiť hmmm technické prestávky na trati. Joooj asi to blbo vyzerá, že robím, kde tu kopky, ale ja nebehám ďaleko od domu a rýchlo sa vrátim späť. Ale véééľka vďaka, ušetrila si mi jednu nepríjemnosť. Chcela som ho použiť ako dobitie energie pri preteku, keďže ešte kojím. A toto sa mi zdalo niečo prírodnejšie. Tak pôjdem, čo mi vlastné sily budu stačiť.

miskap2111
18. júl 2013

@mojinecka hlavne sa musíš dobre stravovať tak týždeň pred pretekom, aby si si doplnila hladinu glykogénu. Takže hlavne cestovinky. 🙂 Niektorí bežci pred pretekom si dokonca dajú trochu slaniny. 😀 Že vraj to tiež pomáha.

mojinecka
18. júl 2013

@miskap2111 oooo to slaninku dopĺňam aj teraz 🙂