icon

Beh a chudnutie

zuzka2010
20. feb 2012

ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..

mojinecka
18. júl 2013

Dostala som sa ku knihe - Malá červená kniha o behaní. Čítali ste niektoré? Oplatí sa začať?

miskap2111
18. júl 2013

@mojinecka super, len som zabudla povedať, že tú slaninku treba večer pred pretekom, nie v ten deň, lebo by to asi tiež zle dopadlo. 🙂

mojinecka
18. júl 2013

@miskap2111 aha, takže redukujem kávu na jednu denne a redukujem aj slaninu ☹

miskap2111
18. júl 2013

@mojinecka myslím, že to je taká bežecká klasika. Určite sa oplatí. Aj keď niektoré veci, ktoré sa tam píšu, už niektoré iné výskumy/zdroje vysvetľujú inak.. Ale treba prečítať. 🙂 Mne sa najviac z bežeckých knižiek páčila Stovrení pre beh, ale tá sa niektorým veľmi páči a iným vobec. A ešte "O čom hovorím, keď hovorím o behaní" (Haruki Murakami), ale to nie je technická knižka, ale filozofická.

mojinecka
18. júl 2013

@miskap2111 Ďakujem za rady, uložím ešte dcérku a idem do noci čítať, nech sa nevypytujem somariny 🙂

romanovic
18. júl 2013

Ten Murakami sa mi tiez velmi pacil. Akurat citam Kroniku vtacika na klucik, 3. cast. Sorry za off topic 😉
A dnes som okrem standardu nie zjedla, ale ZOZRALA asi 2kg marhul....summa summarum dnesny den: budicek 04,00, 10km, 8,5 hod. v praci, nakup, 2,5 hodiny vonku s detmi, upratovanie domaceho bordelu, vecerny vodkovy strik a este ma caka pradlo v pracke....

romanovic
19. júl 2013

10,5km, zase ma otlacili Adidasky a este mam aj deti v praci. Tento tyzden mam v nohach cca 50km a kedze poobede odchadzame na cely vikend prec, tak pokracujem az v pondelok... 😉
Pekny den, damy!!!!

marfigirl
19. júl 2013

@romanovic to si dobra! ze 50km. super.
ja som mala ist vcera, ale nevyslo mi to :( teraz trochu prerabame, ale dufam, ze budem moct dnes bud beh alebo korcule.

poradite mi, prosim, podla coho si vyberat bezecke boty? Ked ich je tolko...neviem na co sa mam zamerat, na co dat pozor

megba
20. júl 2013

@yanni jaaaa 🙂 ale teda na polku

yanni
20. júl 2013

@megba ja tiez len na polku. Ak myslis Kosice. Moj muz tiez. Lebo ideme do KE len na otocku. 1000 km autom do KE, prespime v hoteli, odbehneme si, potom do BB k nasim a dalej 800 km do Mnichova grrrrr

yanni
20. júl 2013

No baby, tak chceli ste exotiku. No co ja viem, ci to az taka exotika je, ale tak trochu nieco ine. Zial lepsiu fotecku na mobile nemam,, vsetky su uz stiahnute na MACu a ten ma moj muz. No a teraz je prave v Saudskej Arabii, takze sa k foteckam nedostanem 😠

yanni
20. júl 2013

Ozaj, vcera 10 km za 55 minut. Fuuuuuj horuco bolo.

megba
20. júl 2013

@yanni hej Kosice

yanni
20. júl 2013

@marfigirl k tym botam. Odpoved: podla nicoho. Hladaj obchod s beziacim pasom, kde ti mozu urobit analyzu. Ja viem, ze boty su drahe a ked vela behas, znicis aj dvojo za rok ale do topanok treba investovat. Hore mozes mat oblecene aj vrece zo zemiakov ale nohy si chran. Raz sa zranis a uz to nikdy nebude ako predtym. Vyber si hocijake a zabehni v nich mar metrov na pase. Analyzou sa zisti, ci naslapujes via dovnutra alebo na vonkajsiu stranu. Ak dovnutra treba ti stabilne. Tie rozoznas podla toho, ze maju uplne tvrdu pätu. Znacka je jedno aka. Ja som mala vzdy stabilne adidasy. Na jarvmi boli treba nove. Kupila som podobne adidasy ako mam, kedze tie vlanajsie uz nevyrabaju. A cuduj sa, odbehla som dva 10 km behy a obidva razy mi narobili otlaky na klenbe. Vymenila som aj vlozku a nic nepomohlo. Tak som ich vratila a vyskusala inu znacku. A s tymi som spokojna. Beha sa v nich super, akurat co bolo na zaciatku blbe, ze su trochu tazsie. Ale zvykla som si.

yanni
20. júl 2013

@megba tak dame stretko?

h0sher
20. júl 2013

@marfigirl nosim mizuno wave ascend 8ky a spokojnost....podla toho ci mas styl supinacie alebo pronacie... neutral sa menej casto vyskytuje.. asics+NW su este fajin znacky...ostatne ee

yanni
20. júl 2013

@h0sher ono sa to takto pausalne radit neda. Musi jednoducho vyskusat. Kazda noha je ina a kazdemu vyhovuje nieco ine.
Mne na priklad ascsi nesadli. Ani jeden model. Nike tiez nie. Vsetko je individualne.

h0sher
20. júl 2013

@yanni pronacia,supinacia,neutral=tam zacina cesta vyberu topanky..znacka je druhorada....mizuna pouzivam 15 rokov na behanie 😝

yanni
20. júl 2013

@h0sher ano ved to iste som pisala hore vyssie. Nech si da urobit analyzu. Na obrazovke to nadherne vidiet.znacka je jedno. Ja pouzivam teraz paralelne od dvoch roznych vyrobcov a pasuju.

iconka
20. júl 2013

Dnes 12.2km za 1:03 som spokojna 🙂

michalag
20. júl 2013

Dnes som bola odhodlana zacat behat ale zacinam az zajtra lebo vratili sme sa neskoro. Dokonca aj mm sa po dlhej dobe rozhodol ze opat zacne tak som ho super navnadila 🙂 Dokonca co milujeme sladke tak sme sa dohodli ze budeme bojovat spolu a nebudeme kupovat nic iba detom 🙂
Baby je to blbost ci sa oplati.

megba
20. júl 2013

@yanni ja som za... uz som to tu kdesi aj navrhovala par tyzdnov dozadu, lebo nas je viac v skupinke co ideme do KE bezat 🙂 btw, ja som prave v KE 🙂 nahodicka

yanni
21. júl 2013

@megba super. Es tak to este dohodbeme 😉

@michalag blbost to nie je. V ziadnom pripade. Ale ak si este nejak extra nebehavala, este nekupuj. Zatial staci, bud s mobilom a app alebo si len tak odhadom zmeraj vzdialenost a cas normalnymi hodinami. Ten Brustgurt (sorry slovensky ekvivalent nepoznam ☹ 😠 mne osobne lezi pekne krasne doma, ja to fakt nemusim. Ale moj muz ho ma stale pri behoch.

mirka907
21. júl 2013

Dnes som si dala nieco dlhsie..25km za 2 a pol hodky...tazko na tom slnku

yanni
21. júl 2013

@mirka907 uff to velaaaa. Ja idem az vecer. To je na vykyd teraz.

sjuz
21. júl 2013

@michalag ja mam tento z lidla a som spokojna, neviem ci je presne rovnaky, ale vyzera velmi podobne. kedze chcem schudnut beham podla tepovej frekvencie a na to je to super. inak si neviem predstavit ako by som si ju ustriehla. No a meria aj kolorie, aj ked si nie som ista ako presne...

h0sher
21. júl 2013

dnes 135km na bajku regeneracia... tepova zona cca 125 tep/min.... bez tepoveho pasu nesportujem vobec.... 😉

ewellina
21. júl 2013

ahojte žienky, potrebujem poradiť. Ako je to s veľkosťami tých športových podprseniek? Je tam iné číslovanie a vôbec sa v tom nevyznám. Chcem kupovať online.

ewellina
21. júl 2013

Tiež by som potrebovala poradiť nejaký spoľahlivý model.

yanni
21. júl 2013

@sjuz to je z lidlu? 😕 a funguje to dobre. Ja uz si tu frekvenciu viem ustriehnut aj bez pasu. Clovek sa musi len viac pozorovat a zaoberat vlastnym telom. Ale na zaciatok je to pomocka. Len nie pozerat na hodinky ale aj sledovat ako sa telo pri ktorej frekvencii sprava. A cim trenovanejsi, tym sa to aj tak meni. Moj muz je triatlet, sice len amater ale chodi na svetove sutaze ironman Distanz viackrat do roka. Treningovo ma pas len pri behu, ale len pro forma. Vie si to ustrazit aj sam. Na bicykel hodiny nepouziva, tam ma powermeter.
@michalag