icon

Beh a chudnutie

zuzka2010
20. feb 2012

ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..

ma.senka
27. jan 2014

@putney
@opica super, ze sa do toho zapajaju aj vase drahe polovicky. ja toto asi musim nejako zmenezovat sama. zavidim vam tieto spolocne rodinne akcie 😉
synatora chcem naucit behavat uz len kvoli zabave a celkovo aj kvoli navyku na sport ako taky. vsimla som si ale, ze nevie pri behani vobec dychat. rychlo sa zadycha a samozrejme za chvilu nevladze. a to hovorim o beznej nahanacke medzi nami dvoma. nejako specialne ste deti aj viedli, ucili behat, dychat? podotykam, ze nema ziaden respiracny problem (choroby sice toci jedna radost ako pravy skolkar, ale nema ziadnu diagnozu ako astma a pod.)
@janinkakvetinka a kde si mala synatora? ja sa bojim syna nechat sameho vonku v parku alebo na ihrisku a ist si zabehat 😒 (ma 5 rokov, mozno mas starsieho syna a uz sa da) . toto od vas sondujem ako to riesite aj beh aj mat pri sebe vonku deti, kt. sa bud zapajaju alebo "robia si svoje" ... 😉 diiiky 🙂

ma.senka
27. jan 2014

@opica to by aj mna zaujimalo - ten monitor tepu, kt. spominas @zoh2011 .
vies aj doporucit, dat nejaky link kde su tieto hodnoty uvedene? vdaka

opica
27. jan 2014

@ma.senka toto je linka, kde si vyratas svoje aerobne a anaerobne zony http://www.digifit.com/heartratezones/training-... alebo http://www.runnersweb.com/running/hr_calculator..., ono je fajn, ked mas monitor a sama si odmerias svoj absolutne kludovy tep (hned po zobudeni, v posteli, bez akejkolvek namahy) a najvyssi (ten idealne pri fartlekovom treningu, resp. sprintoch) a z toho si uz sama vies urcite, kedy ides v ktorej zone a vies si to aj odregulovat. vo vseobecnosti plati, ze maximalny tep, by si mala mat 220-vek. je to vsak len cisto odhad. takisto zalezi, co chces behom dosiahnut a od toho sa uz potom odvyja aj trening.
profic si napr. davaju tieto hodnoty merat u specialnych sportovych lekarov, tusim, ze take vysetrenie stoji okolo 30 eur, ale minimalne zo zaciatku to treba robit dost casto, kedze sa ti exponencialne zvysuje vykonnost. cim dalej to ide potom pomalsie, ale to je pri kazdom sporte...
inak, ja behavam 90%-krat sama, ale my sme celkom behacia rodina, takze obcas sa niekto primoce (sestra, svagrina, muz). moj otec ide mat v aprili 60 a behava takmer kazdy den tak hodinku, ale je pravda, ze ma znicenu achilovku, bolievaju ho klby, ale vies ako, pred 40-50 rokmi nebola obuv a znalosti tam, kde su teraz 😀

mirka907
27. jan 2014

@opica k hodinkam...mne ked moje 110 dosluzia tak 220 beriem...si sa pytala na suunta, tak brat ma lame na tie, ze si tam viem stiahnut mapy, tie vyssie rady maju barometer atd atd....tak na beh do lesa idealne....ale stale to vyhravaju tie 220....do tych som sa zalubila hned ako som ich videla na webe, ked ich prezentovali 🙂 a kym ja budem davat schopne casy v lesoch, este aj tie 220 odidu 😀

opica
27. jan 2014

@mirka907 no isto, ze schopne casy ;) odpadnem! ked mne uz je luto dat dalsich 100 eur navyse...videla som ich v shope, su krasne, ale...ako sa poznam, aj tak budem 50% casu behat bez hrm, strasne mi to vadi 😉

iconka
28. jan 2014

Baby, mate niektora skusenost, ze by beh mohol nejakym sposobom suvisiet s bolestou ucha? Mna uz par mesiacov bolieva lave ucho a nech rozmyslam ako chcem, stale neviem preco. Dnes som uz rozhodnuta, ze sa idem objednat na usne, lebo som z toho uz celkom dost na nervy. Len stale sa mi to tak spaja, ze to zacalo tak nejako ako som zacala behat. A mozno mi len z toho uz sibe... 😒

opica
28. jan 2014

@iconka nuz, co ti budem hovorit, ked ja som si behom privodila zavrate...podla mna to kludne moze suvisiet a realne to nemusi byt ucho, ale moze to byt kludne z krcnej chrbtice, ale aj nemusi...mna to vsak naucilo dve ceci-regeneracia, nebehat za kazdu cenu a kazdy den a relaxacia, vediet si riadne pouvolnovat telo...preto ficim na pilatese cim dale tym viac 😎

ma.senka
28. jan 2014

@opica ahoj, dakujem, musim to trosku nastudovat, to je cela veda 🙂

pekny den zelam vsetkym bezkyniam 🙂

iconka
28. jan 2014

@opica uz som sa objednala na stvrtok na usne aj k obvodnemu, uvidim co mi povedia. Snad nic vazne.

mracik
28. jan 2014

@ma.senka naši chalani radi chodia na preteky, ale neradi trénujú, tak to aj tak vyzerá, väčšinou dobehnú medzi poslednými. 😀 Iba tretí syn je rodený bežec, ten už aj pohár domov doniesol
https://www.modrykonik.sk/blog/mracik/album/let...

janinkakvetinka
28. jan 2014

@ma.senka ja behám po bežeckom ovále pri škole, synátor má takmer 11 rokov...ale tiež som sa zlakla, keĎ som ho po jednom kolečku nevidela na tom mieste, kde bol....ale bol si len po další sneh trošku dalej (ja mám v Petržke riadne bujnú fantáziu)....ja by som chcela aby obaja synátori začali so mnou behať...ale teraz je pre nich moc studený vzduch a oni nemajú ani teké bežeké topánky...a nechcem ich nútiť v tých čo majú, lebo sama viem, že keď nie sú topánky bežecké, tak to moc dobrotu pri vývoji korstry neurobí

dracik1
28. jan 2014

ahojte, vcera 7.4 km , ale bezalo sa mi zle , tazke nohy, 1000 myslienok v hlave a musela som davat pozor aby som sa nepodsmykla na snehu, inak bolo krasne

dracik1
28. jan 2014

nasi vcera cvicili s tatinkom brusaky, som sa narehotala, mladsi o 3 min dal 20 brusakov vkuse- on je ina dynamika, starsi taka obtiahnuta spageta dal 10 a cely sa triasol....strasne boli zlati

marfigirl
28. jan 2014

@ma.senka ahoj, ja mam dve deti, 8 a 5 rokov a chodim s nimi (hlavne cez vik), starsi kolobezka a mladsi bicykel a ideme mojich skoro 9km

zoh2011
28. jan 2014

@opica prosim ta a ked budem behavat tych 20-30 min. denne pomaly za kolko asi realne schudnem alebo aspon uvidim nejake zmeny? Ja potrebujem byt motivovana mam slabu pevnu volu a bojim sa ze to coskoro vzdam ked neuvidm vysledky 😀 😅 😔

mima595
28. jan 2014

@zoh2011 - zmeny uvidis velmi rychlo....

opica
28. jan 2014

@zoh2011 ako pise @mima595 zo zaciatku to ide velmi rychlo

opica
28. jan 2014

baby, ja som si dnes na seba dala riadny hardcore. mala som cas, tak ze idem aspon na 10 km. aj som ich dala, ale som skantrena ako taka troska. som cely cas isla po nasom poli, co by nebol problem, ale je nasnezne a pod tym namrznute mlaky. no cas hotova katastrofa, ale co, tesnisky ustali aj toto 😀 nesmyklo ma ani raz, ale sla som jak pototo ;)

mirka907
28. jan 2014

@opica hehe tempo ako ja🙂 ale ja som mala cas len na nejakych 7km...potom beh do skolky a roboty🙂
V KE statocne nakydane, chodniky neodpratane ale ten KLUD raaano.... tempo som dnes vobec neriesila....potrebovala som vycistit hlavu ale tych 7km pomohlo len na kratko....to by som minimalne maraton dnes musela zabehnut aby som prisla k nalade...

mirka907
28. jan 2014

@opica vazny konkurent pre 220/620 forerunner.... http://www.suunto.com/News/Suunto-launches-Ambi... .... hmmm

opica
28. jan 2014

@mirka907 pekne, ale kolko stoja?

mirka907
28. jan 2014

@opica este neviem...len dnes vypustili info o nich...Az v marci budu oficialne v predajniach

marfigirl
28. jan 2014

@mracik teda klobuk dole pre tebou. fotky su krasne. Mam dvoch chalanov a teda uz by som ani tretieho nezvladla 😀 . tie fotky su take harmonicke akoby u Vas ani hadky medzi detmi neboli 🙂
cvicis este nejako alebo len behas?

opica
28. jan 2014

@mirka907 tak tie na man uz nepockaju ;) dovtedy uz musim nieco mat

marfigirl
28. jan 2014

@mracik ja stale nechapem, ako fungujes? ako stihas domacnost s tolkymi clenmi a este aj behas? 😲 a to ty si pisala ze ides na dvojfazove treningy, to kedy??? daj nejaky navod 😀

megika1
28. jan 2014

behom,celkovo telesným pohybom vydáme ,ale zároveň získame energiu,človek sa cíti dobre,tak sa k tejto činnosti vracia a rád ,dokáže zmeniť aj termín kávičkovania s dobrou priateľkou 🙂 konečne som bola na bežkách,hneď je svet krajší 😵

dracik1
28. jan 2014

@marfigirl, tak to ako funguje @mracik nechapem ani ja, ja mam dost deti, roboty a roboty doma, varenia a tak...este stastie ze ma muzik podporuje a mozem vybehnut a chodit aj na anglictinu......ja si to neviem predstavit varit a upratovat po tolkych chlapoch....minule som vyberala pracku a normalne som nad tebou @mracik rozmyslala, ze vy mate doma asi len plnu pracku ponoziek, ze? 😀 😉

marfigirl
28. jan 2014

@dracik1 🙂 to je fakt, na pranie som sa zatial v myslienkach nedostala 😀 zatial uvazujem nad varenim, upratovanim a ulohami a ukladanim do postele, velkym autom 😀 fuuuu, no to pranie bez susicky asi nema sancu

marfigirl
28. jan 2014

ale ja by som chcela taku velku rodinu, len by som nemohla chodit aj do prace. v dobrom zavidim, musi to byt uzastne

opica
28. jan 2014

@megika1 kde? boze, tento rok ani raz. dokonca sme gregorovi kupili bezky a este sme ich ani neoprobovali. tu uz sneh z ciest a chodnikov zliezol