Beh a chudnutie
ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..
Aj ja to uz mám dnes za sebou. 🙂 Hodinka a 10 minút. O km nemám ani šajnu - ešte som v Belgicku. Zajtra letím naspäť na Slovensko a behať budem večer už v Bratislave.. A vo štvrtok už snáď aj budem vedieť koľko km to vlastne denne dávam. 🙂 Musím aj ja zájsť do toho Lidla, možno ešte budú niečo mať.
@miskap2111 a kde v B si? ja som tam chvilu zila. v gente a tam som vlastne z nudy zacala behavat (to uz bolo pred 5 rokmi). odhadujem ta tak na 12 km za tu hodinu 10 ;)
inak, od septembra sme sa s muzom dohodli, ze si vezmeme bezeckeho trenera, tak som zvedava. ja najma kvoli strave chcem vediet, co mi povie...mate niektora skusenost?
@opica , ja som v mestečku Wevelgem, blízko Kortrijk. Asi vieš kde to je. Mám tu priateľa a v budúcnosti sa tu chcem presťahovať, ale chceme ísť bývať do Brugge ( alebo Gentu 🙂 ). Cez víkend sme boli vo Westende na pobreží, tam sú kilometre pláže na behanie- ťahalo ma to behať až do Oostende. Ale to až na budúce, ešte by som to asi nezabehla- možno len tam 🙂. Tu vo Wevelgem behám popri rieke- tiež super trasa.
Čo sa týka stravy- je o tom kopu článkov - akurát som teraz čítala perfektný článok - je trochu dlhý, ale super! http://www.marathonguide.com/training/articles/...
@miskap2111 super ;) pre mna bol gent top. brugge je male a az prilis turisticke 😉 pobrezie je krasne a mne sa hlavne paci, ze je take nestandardne, ine ako v letnych detinaciach.len ten vetrisko 😎 a ved kortrijk he hned vedla gentu. obdivujem ta,ze tam chces byvat, mna ta byrokracia zabijala. ale mam tam kamosv a tak raz do roka zvykneme chodit na navstevy. mam pocit, ze belgicko (hlavne flamsku cast) mam schodenu ovela viac ako slovensko.
dik za clanok, vecer pocitam, ked certi zaspia 😉
@opica super! Tak keď sa sem presťahujem, tak tiež ma musíš prísť navštíviť! Pobeháme po pobreží! 🙂 tento víkend tam boli tropické teploty, ani vietor tak nefúkal- normálny hic. 🙂 Akurát pri tom behu som ho cítila - keď som bežala smerom tam, tak mi slnko pražilo do tváre a keď som bežala naspäť, tak protivietor. Hodinka behu bol teda zaberák, ale bolo to strašne príjemné bežať po pláži, konečne iný povrch ako ten večný asfalt na ktorom behám v BA. A ty kde v BA behávaš?
@miskap2111 my byvame v dunajskej luznej, takze tu pri nas. po poli ku jazeram a kade sa da...ale nie je tu skoro vobec tien, tak sa obcas riadne natrapim
@opica , ale aspoň si v prírode! Horúčavy čoskoro prejdú. Ja sa v BA plahočím 🙂 na nábreží Dunaja -veď som to spomínala. Mám to najbližšie z domu, nemusím sa presúvať nikde autom- zdá sa mi to také blbé, že keď si chcem zabehať, idem tam autom 🙂. Ale raz do tyždňa sa asi začnem dopravovať niekde bližšie k lesu, mám strašne rada voňu stromov, keď behám.
Ahojte, ak ste tu prosim surne o radu...
zajtra idem kupovat nove boty, lebo stare ma velmi tlacia... neviem sa rozhodnut ci nieco na tento styl http://www.google.sk/search?q=adidas+climacool&...
alebo radsej stara klasika tohto typu.... http://www.exisport.com/katalog/product/2129-Ad...
prosim poradte, behavam na poli ale budem uz aj na antuke....
velikanska vdaka za vase nazory....
@mirka099 , s teniskami je ťažko radiť - veľmi závisí aj od toho, ako našlapuješ. Tie climacool sú vhodnejšie na mäkši povrch - kopírujú trochu barefoot running - behanie na boso- čo je teraz moderné. Tá klasika je skôr na tvrdé povrchy. Ale ja nie som odborník na bežecké topánky a momentálne zvažujem, že si zadovážim práve tie na free or barefoot running, ale len ako doplnok ku klasike.
@miskap2111 nabrezie dunaja je naj🙂 ja este sa len vraiam spat o fomy porode v posilke na pase ale uz teim ako vybehnem🙂 prva skuska bude night run🙂
ja som dnes nebola behat, ale bola som na korculiach, 12 km, no aspon nieco. bola som nachystana behat a kamoska ma presvedcila a vytiahla na korcule. ale zajtra pekne beh 🙂
caute babule,
tak ja mam dnes hodinovy beh za sebou, taka mokra som domov este neprisla, myslim od potu, nie neprsalo, skoda 😀 😀 😀 , ale to bude asi aj tym teplom, ale inak sa velmi dobre behalo, aj ked bolo teplo...
zase som kombinovala pomalsi beh so sprintom, takto ma to viac bavi a aj vaha si to vsimla 😀
@mirka099 ja ti neviem velmi poradit, ja mam asi 3 roky reebok-y a som s nimi velmi, velmi spokojna, stale vyzeraju ako nove, takmer 🙂
@anika159 tak to sa tesim potom na referencie z night run, ja by som chcela ist 8.9. na zensky maraton, tak snad sa mi to podari a pojdem....zatial trenujem poctivo 😀
@miskap2111 zavidim ten beh po plazi, ale samozrejme, ze v dobrom 😉
ja zacinam od zajtra posilka beziace pasy 🙂 som zvedava neviem poradte ako na zaciatok zacat?
inak zhanam sportovu podprsenku ale u nas nemaju ☹ nemate nejake typi?mam vacsie prsia
@dnika2
ja mam takuto od triumph a som nadmieru spokojna,v pohode v nej chodim behat aj cvicit a nemusim mat vrchny diel
http://at.triumph.com/TRIACTION-EXTREME/1005367...
@dnika2 skus taketo nieco http://bezecke-potreby.sportobchod.com/sk/p/280... , su rozne, http://podprsenky.heureka.sk/nike-rival-bra/ a su aj lacnejsie, napr. v HM, v bonprixe , na nete ich najdes vela. vela uspechov 😉 🙂 preco nejdes behat von? vonku sa lepsie beha ako v posilke.... teda ak ti ide hlavne o beh... 😉
@miskap2111
@boba82
dakujem, no asi sa rozhodnem az v obchode.... neviem, ci by ma ta makka, ohybna podrazka podporila alebo skor nie.... ci by nebola lepsia klasicka, tvrda podrazka... lebo na tej adidas climacool teniske ju viem ohnut az na pol....
@mirka099 ja mam adidas adifast..... Taka klasika, nic extra no beha sa v nich super.... Najblizsie uz ale kupujem mizuno alebo nieco podobne...,,adidas sa na bezpečne len hra, predsa len neda sa byt dobry vo vsetkom co sa adidas snazi pokryt....zajtra som na 9tku nahovorila aj mm, som zvedava či to da....niekedy behaval len teraz uz dlho nie.....
ja som mala dnes asi zase krizu... alebo som sa skor bala burky??? zamracilo sa, hrozivo vyzerajuce oblaky, tak som sa po 10 minutach otocila s tym, ze ked dojdem na zaciatok trasy, potiahnem opacnym smerom, aj som potiahla, ale akosi som urobila opat "len" 34 minut, mam dojem, ze moje nohy vladzu, aj cele telo, ale mam problem s dychanim, akoby mi objem nosa nestacil na mnozstvo vzduchu, ktore potrebujem vdychnut 😒 😒 ma to mrzi, lebo inak by som sla ovela dlhsie aj rychlejsie, proste telo vladze, len tie pluca.... a to nie som ani fajciarka...
@mandragora22 ale ved to je pekne 34 minut, lepsie nez nic...... a mozno tvoje telo ziada regeneraciu, oddych... chodis kazdy den ?
@lenitta007 snazim sa casto, v nedelu som mala oddych a predtym v utorok...
@mandragora22 ved to je pekne co si zabehla 😉 ...ja behavam teraz 4-5x tyzdenne, ale aj tak mam vzdy aspon prvych 20min. problem s dychanim, aj sa vzdy citim taka drevena, potom sa to uz upravi a je to ovela lepsie...takze, podla mna je to ok....ono sa to tak strieda raz je to lepsie, inokedy horsie 🙂
@boba82 ja uz som myslela, ze som vhodna na kardiologiu 😀 😀 😀 dik 😉
dnes idem na to, sa normalne tesiiiiiim 🙂 ale pojdem neskor, asi az okolo 8, lebo ideme do rakuska na nakupy 😉 ale nevadi, aj tak je strasne teplo...... 😝
@mandragora22 , aj mne sa prvých 30-40 minút beží trochu ťažšie, ale potom sa to poddá. Najlepšie sa mi beží okolo 50 minúty behu. Ty máš hodinky na meranie tepu? Tu by sa ti práve zišli- odsledovať si, aby si bežala v aeróbnej zóne. (Ja si idem akurát po moje, takže sa tiež začnem trochu sledovať 🙂. Práve som sa vrátila na Slovensko - teda riadna horúčava! ) Radšej treba bežať úplne pomaly, aj keď sa ti bude zdať, že preslapuješ z nohy na nohu. Ono sa to poddá. Ale ako píše @boba82 , sú lepšie a horšie dni.
@lenitta007 , aj ja idem okolo 8mej večer. Ráno som nestihala. Dúfam, že sa nám dobre pobeží. 🙂
@miskap2111
@lenitta007
@boba82
@mandragora22
caute bezkyne...ja za pol hodku-hodku vyrazam....idem sa rozcvicit....a chystam sa na 9tku....ale idem behat len tak, nie na cas, lebo sa chystam ist trasu do kopca...

tak o 6,05 som uz bola na trati...pre dnesok 6.3 km...prijemne...slnko este nesvietilo, 16 stupnov, paradicka. to mam rada, ked je chladnejsie a s pocitom, ze mam super telesnu aktivitu za sebou idem zacat chystat veci na obed 😎