icon

Beh a chudnutie

zuzka2010
20. feb 2012

ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..

mirka907
11. máj 2014

Caute zeny...ja som si dnes svoj stredajsi osobacik zas o nieco vylepsila...par sekund ale aj tak potesi...dnes ma hlavne tesil priebeh behu....ze som to dokazala na zaver vygradovat a poslednych 5km v tempe bolo pod 5 min/km....inak 16,6km a dobry pocit 😉 ...a idem si upiect babovku s horkou cokoladou za odmenu...mnam mnam

romanovic
12. máj 2014

Po vcerajsej 4 hodinovej saune som to dnes odplazila... 😉 😉

opica
12. máj 2014

tak konecne spolocna ;)

dracik1
13. máj 2014

@opica, ste pekna rodinka, taki riadni symposi

no ja som s behom uplne biedne, muzik uz 4 tyzden prec, dufam, ze uz nikam nepojde a ja zacnem konecne behat

katpetdo
13. máj 2014

Ahojte, dnes som zistila ,ze v H&M maju celkom schopne veci na behanie za priajtelnu cenu.dokonca som objavila aj typ treniek, ktore by nemali oskierat na stehnach.este ze som nemala pri sebe peniaze by som to hned vykupila. 🙂

romanovic
14. máj 2014

Dnes odbehnute. Ale nejak sa furt trapim, pomala som ako slimak. Dajte zeny dake mudre rady, co s tym, lebo si fakt leziem na nervy 😠

mirka907
14. máj 2014

Ja uz mam tiez odbehane...intervaly nalacno vo vetre 11km...no teda poviem vam mam dost....ale ked som kukla, ze sa to pocasie este zhorsi, musela som ist

lalus
14. máj 2014

@mirka907 tu to tiež vyzerá tak všelijako, ja sa chystám von za cca hodinku, dúfam, že dovtedy to vydrží a nepustí sa lejak 😝
starší ide v sobotu na detské štafety 3x250m, tak sme boli včera podvečer aj s kamarátmi trénovať na ihrisku, aby vedel čo to tá štafeta vôbec je 😕 😀 vystihli sme chvíľku kedy už nepršalo a netiekla voda prúdom po cestách a aj tak kým sme došli na školské ihrisko už mrholilo, deti si odbehli každý nejaké 3 kolečká v slabom daždi vo vetrovkách a kapuciach a domov sme už šli v poriadnom lejaku 😝

@romanovic nejaká prestávka by ti neprospela? pár dní, kedy by si sa venovala niečomu inému a iným spôsobom dobíjala energiu? 😕 😅

mirka907
14. máj 2014

@romanovic co znamena pomala? nie je to len tvoj subjektivny pocit? inak @lalus dobre radi...Treba si dat oddych par dni...Kedy si naposledy mala bezecku prestavku?
Ja som tak nadavala na tu moju nutenu pauzu mesacnu a teraz sa mi beha vyborne...Myslim ze tyzden - dva by mohli pomoct...alebo potom zarad intervaly a tempove treningy a tak sa zrychlis urcite...len to o 4tej rano a na lacno nie dobry napad....dnes som mala intervaly na lacno a vobec to nebola sranda 😠

priadka
14. máj 2014

@romanovic dobre sa vyspi a dobre sa stravuj, oboje aspon 3 dni za sebou. Kedy chodievas vlastne spavat, kedvstavas uz pred piatou? Este mi napadlo, ze je dnes spln mesiaca -niektori ludia horsie spavaju, cize aj tazsie regeneruju. A niektori takemuto vysvetleniu vobec neveria 😀

iconka
14. máj 2014

@romanovic nic si z toho nerob a uzivaj si aj pomale behy. Ja mam teraz take obdobie, ze tiez som taka pomala a nie som schopna si teraz nejake osobaky zlepsovat, ale snazim a uzivat si prave tie pomale behy.

romanovic
14. máj 2014

@mirka907 @priadka @iconka prestavku som mala - ved od augusta, ako mi zacali bolesti klba, som to vobec neprehanala, dokonca sem-tam som si dala aj tyzden pauzu, ked som to tak citila. Co je pomaly - neviem presne zmerat, lebo viete, ake mam GPS uz v druhom mobile. Ale pocitovo je to take strasne smochtave, od takej 40 minuty bezim len preto, ze som daleko od domu a musim sa stihnut vratit a zobudit deti 🙂, jednoducho tazke nohy, ale fakt tazke a po tych 70 minutach som rada, ze som. Kde su tie casy, ked som davala 15km a nebyt casovej tiesne, dam v pohode dalsiu 15...
Stravu mam podla mna normalnu: rano kava, v praci ranajky (zemla so sunkou a syrom+salatova uhorka+cherry paradajky), obed klasik tackaren v Eurovea (cestoviny, maso+ryza, atd.), po prichode domov nejake ovocie, kus sunky, tvrdy syr, vecer pohar vina.
V strave nevidim nejake zavazne nedostatky, ale stale mam tych cca 4-5 cm navyse oproti minulemu roku.
Rano v praci pijem magnezium, poobede chia, medzitym cistu vodu.
@lalus Spim cca 6 hodin, vstavam o 04,00, ale mne to staci. Dakedy som spavala 2 hodiny a bola som OK, takze nemyslim, ze by bol problem v spanku.
@mirka907 nemam inu moznost nez rano - mam male deti, ktore este nemozu ostat same doma, ziadna rodina nablizku, muz chodi domov v noci (napr. ani teraz este nie je doma), takze rano je jediny cas, kedy mozem robit nieco pre seba. No a ked vstanem o 4,00, nemozem nieco hned do seba natlacit (okrem L-carnitinu 😀 ), aby som o 4,15 uz startovala... Mas nejaku myslienku?

priadka
14. máj 2014

@romanovic fiiiha, tak to mas naozaj riadne zorganizovany cas. Skoda, ze sa Ti nepodari zaradit ranajky naozajrano, nemyslim pred behom, ale napr. hned po. Lebo tie ranajky v praci su casovo uz vlastne Tvoja desiata. Ale inak mas stravu naozaj ok, myslela som, ze mozno nestihas jest a potom nevladzes fyzicky. A ten spanok... to urcite nie je dobre, ked stacia 2 hodiny spanku 😕 Sest hodin uz znie lepsie. Ale chapem, ze v ramci Tvojho programu a rodicovskych povinnosti nemaskedy spat dlhsie. Tak asi nic, len cakaj a ver, ze sa beh opat zlepsi 😉

dracik1
15. máj 2014

@romanovic, podla mna je to stereotyp, ani unava a ani nic ine....proste kazdy den to iste, ranne vstavanie, rovnaka trasa na behanie a dalsia ta ista denna rutina, mne by z toho švitorilo....skus vypustit niektory ranny beh a poobede ak sa ti da, chod s detmi na bajk, ja chodim sama s chalanmi na bajku na hradzu a je to prijemna zmena...

mracik
15. máj 2014

@romanovic no chcelo by to pulzmeter 😅
bez tempa a pulzu ťažko radiť. 😒

Ja som sa konečne rozhýbala, no ale škoda, že dva týždne pred polmaratónom. 😅 Takže to zas nejak nepreháňam, behám si fakt pomaličky + sem tam intervaly
A z novej Bielikovej knihy mám super myšlienku, že ak chcete urobiť niečo na zlepšenie výsledného času dva týždne pred pretekom, venujte sa poctivo strečingu.
Tak naťahujem ostošesť. 🙂

mirka907
15. máj 2014

@mracik inak Bielikovej myslienke verim...odkedy robim silove cvicenia, natahujem sa parkrat tyzdenne ako doplnok k behu, ide mi to nejako lahsie

mirka907
16. máj 2014

zeny, toto si raz zabehnem http://www.obehnisvet.sk/n/wachau-marathon-1592013
len ta samotna reportaz ma laka obut si botasky a ist behat 🙂 ...ale vietor nevietor, dnes uz som bola rano na esay 9km.

iconka
17. máj 2014

Ako lepsie zacat vikend ako rannymi intervalmi? 😀 Mam to za sebou, bolo to tazke a unavne 😀

p.s. ja som asi ina, ale mna ta Bielikova kniha nenadchla.

romanovic
17. máj 2014

Devecky, dajte pls link na toho Bielika.
Doma vybuch, mladsia tu ma 2 kamosky, vsade su pukance a plastelina, ale ja to mam rada, take to chichotanie, behanie, vytahovanie hraciek o ktorych som si myslela, ze su davno prec... 😀
A vecer idem s kamoskou na Starceka, ktory vyliezol z okna a zmizol. Kniha sa mi straaasne pacila, uvidim, ci filmom nebudem sklamana, ako to uz chodi...
Toto bol taky nebezecky prispevok, len tak, akoze bojujem so stereotypom aj na nebezeckom fronte... 😉

iconka
18. máj 2014

Odbehane, vymoknuta, vyfukana, ale spokojna 🙂

mirka907
18. máj 2014

Ja tiez odbehnute...a dnes paradny beh....chcela som ist tempa ale nakoniec sme to v aute zavrhli a sli taky 19km aj nejake drobne okruh...a sialenstvo lebo cast v lese = popadane stromy, cast na hlavnej ceste = adrenalin, lebo auta a cast popri golfovom ihrisku = krasne prostredie...do toho dva kopce....jeden taky 5km dlhy stupacik a posledne 2km kopec na infarkt :D...strasne som si to uzila

laja77
18. máj 2014

ja sa hanbim, ani som sem radsej nepisala 😝 , 12dni ziadny beh- to je tusim rekord, odkedy som po porode znovu zacala behat 😅 , ale dnes 7km a hned mi je lepsie 🙂

iconka
18. máj 2014

@mirka907 super beh, gratulujem! 😉

mirka907
18. máj 2014

@iconka dakujem Zuzi....som sa citila ako ryba vo vode dnes pri behu 🙂 som si to uzivala

verbal
18. máj 2014

Aj napriek dazdu som dnes vybehla. Ale nebolo mi dopriate... Este sa viac rozprsalo, musela som to zakratko otocit domov. Prisla som domov, ako z bazena! 😲

janinkakvetinka
19. máj 2014

dievčence, čo máte garmini....ako sa dá zdielať beh (aktivita) na FB? včera som to skúšala, no vôbec mi to tam nezobrazovalo-len to urobilo odkaz na stránku a v tej nikto nič nevidel...

mracik
19. máj 2014

http://zena.sme.sk/c/7206923/silvia-petrjanosov...

táto žienka je pre mňa už dlhšie veľkou inšpiráciou.
Ja včera tiež krásny beh, netuším koľko kilometrov, ani koľko minút, ale dlho a veľa 😀 a dobre 😵

iconka
19. máj 2014

@janinkakvetinka sice svoje behy nedavam na fb, ale teraz som to pozerala a ked si otvoris svoj beh, tak nad tym ZHRNUTIE mas riadok a v tom riadku ZDIELAT, exportovat, odoslat do zariadenia...tak skus to zdielat.

mirka907
19. máj 2014

@mracik na pocity...kraaasa....to je prava radost z behu....ja uz som otrokom hodiniek....zial priznavam