Beh a chudnutie
ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..
ahojte,
ked sa uz bavite o hodinkach.... muz chcel kupit bratovi Garmin FR 110 a udajne sa uz nevyrabaju. 210 je uz nad rozpocet a tak zvazujeme kupit mu garmin 10. V com sa lisi od 110? Brat len zacina s behom a nechysta sa nejak trenovat, skor len tak rekreacne behat na zlepsenie kondicky, cizen epotebuje nejake extra funkcie.
Inak je zo mna tiez chromy bezec zase. Dala som si zopar dlhsich trailovych behov a zacalo ma boliet koleno z behu dolu kopcom. POrazi ma. Ale to asi dan za ten maraton. Vraj mam slabe stehenne svaly a tak som zacala posilnovat cele telo a po 4t uz vidim pokroky. K behu som pridala aj bicykel a asi budem cez leto kombinovat oboje. Lebo po bicykli ma koleno neboli vobec. PO behu je to teraz uz len taky neprijemny pocit.
ked som zacinala behat presmirovala som youtube s roznymi videami a radami od bezeckych trenerov...ked tam jeden pan povedal ze z uplne netrenovaneho bezca, by sa mal pravidelnym treningom za 2-3 mesiace stat bezec schopny odbehnut 10km pod 1 hodinu...ze haha celkom ma to vtedy pobavilo, ale ja som to vcera konecne dala!! po necelych 3 mesiacoch..yes 🙂
@zuzkanik ja mam 210 a som fakt spokojna, vela som to riesila s roznymi ludmi. volakedy som mala len obyc hodinky s hrm z lidlu 😎 ale odisli, potom cca rok az rok a pol som bola bez a som si povedala,ze sa chcem zlepsovat. zrazu to zacalo nejak stagnovat...pozerala som vselijake a tieto boli dobry pomer cena/vykon. od muza na narodky som ich dostala a su fakt pohodlne, pas ma neomina, maju intervaly, mozem ich vziat aj do vody vramci plavania, co tiez v lete pri mojich behoch spojenych s plavanim ocenujem.
k hodinkam...ja mam 110 garminy a z coho pri nich sediviem je kym mi chuti GPSko...je tam slaby chip...este trojkovy a to je nic moc...nove garminy uz maju 4rkovy..ak by som sa mala rozhodnut pre nove garminy tak 220 alebo 620tky...Ja ale uz nove chcem Suunta.....to si planujem kupit ako darcek, ked dosiahnem bezecky ciel co som si dala 😉 ..suunta preto, lebo na trail do lesa su mi lepsie...viem si stiahnut mapu, maju barometer, prehladnejsie grafy...
@mirka907, zabludila si? mne sa to stava dost casto, bezim po cervenej a zrazu si uvedomimm ze uz som dlho nevidela znacku 😀 , naposledy som baby bludila v kruhu jak blba 10 min a to fakt....krizovatka s 6timi cestami, vsade blato, rozmacane, tazili drevo, pribehla som odniekadial a bezala som dalejzrazu nevidim znacku , vratim sa....ale problem bol, ze ja som ani nevedela odkial som pribehla 😀 😀 😀 sranda to bola, ale som sa na seba jedovala, ze som trulo
@dracik1
@mirka907 ja som sa tiez raz tak nestastne stratila. A to bolo len vo vedlajsej dedine. Nrmalne som nevedela kde som a tiez som nevedela ako sa mam vratit. Hroza. Trikrat som behala stale do kruhu. Uplna dezorientacia.
@mirka907 ja mam 210 a uplna spokojnosti. GPSko sa mi zapne zväcsa hned ako vyjdem z domu. Len nesmies dat hladat uz v dome. Az ked vyndes von na ulicu dat hladat satelity. Som to nahodou zistila. Ked zapnem este v dome, tak aj 200-400 metrov a nic nenaslo. Na nervy. Ale teraz rychlo ani sa nenazdam a uz mozem bezat 😉
Inak ide ma porazit. Tak dnes volno, co by sme mojhli cela rodina niekde vybehnut tak lejeeeeee. Ale baby, to je fakt lejak. Strasne. Este ze doobeda sa ako tak udrzalo, Boli sme krpceka ucit bicyklovat, no poviem vam, to bude tazky porod. 😠
Teraz som ich poslala do kina, lebo uz somrali, ze co leje, ze sa doma nudia, ze chcu ist von. No tak pusti ich v tom dazdi. V kine je aj take mensie indoorihrisko, tak nech sa pred filmom vyblaznia, lebo by sa len hrajkali na PC a to je nerada vidim.
@katia77
Šprint samozrejme rýchlejšie spaľuje energiu, ale energiu z glykogénu, ktorého zásoba je pomerne malá. Keďže ho treba doplniť novou energiou, na chudnutie to nie je. Ale budujú sa mohutnejšie svaly, kdežto pri dlhých pomalých behoch ide skôr o "vyrysovanie" a zhadzovanie tuku.
@dracik1
@yanni tak ja nastastie beham s bratom a jeho zenou kopce ale nie vzdy chcu so mnou ist a to je potom ina divocina....teraz cez vikend sme mali teambuilding, sme boli na chate na 3 dni v Levocskej doline..krasne moznosti na behanie...v piatok sme si dali polmaraton na Krizovy vrch a v sobotu sme chceli Mariansku horu ale brat bol nalomeny na chorobu, tak nesiel....isla som sama a ked som treti krat stratila stopu a akurat som bola v hlbokom lese, pavucina vsade na mne, cesta komplet blato, strmak a v nohach 21km z dna predtym otocila som to...s hodinkami by som si skor verila...
11,5 km, podla mapy zase duatlon 😀

@lalus 😀 😀 😀 😀 😀 😀 uz som aj sama pochopila. Dnes si stojim trochu na vedeni. Cela banda doma, je dnes sviatok, tak ma uz sviha. Decka buntosia uz od 5tej 😕 😕 😕 😕 😠 😠 😠 😠 😠