Beh a chudnutie
ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..
Vecer zehlicka s chedarom a 2 vodeckami, teraz desinka a hor sa zvysovat HDP... 😀 😀
ja dnes zase 6km, nejako nemam cas na dlhsie trasy 😖 , ale hadam sa to zlepsi 🙂
@iconka, kde si ich prala v pracke? ja tenisky len kartacujem, resp. sprchujem vodou a mydlom/praskom....hlavne tie teren topanky a podla mna ti to vyreklamuju.....ved vyrobca udava aj "spravne" cistenie - ved topanky snad treba cistit
@laja77 , ja tiez nemam vobec cas behat kazdy den 1 h, tak som sa rozhodla, ze iba 1 max 2 x tyzdenne dam dlhsi beh a ostatne tak 4 max 5 kilakov a vo vyssom tempe, vcera sa mi dokonca podarilo bezat na tartane 340 metrov v tempe 5:11 som skoro umrela, ale super pocit ale videla/ citila som rozdiel, ked som tam bola behat naposledy na tartane tak cca pred mesiacom isla som podobnym tempom a po 150 m som umrela, teraz som to v pohode rozdychala
u mna vidim zlepsovanie sice pomalicky ale vidim a je to fakt len pomalym behom v pace do 7:00, pricom ja viac ako 65 km za mesiac nedam, nie je cas
inak pisem ako hotentot, tak dufam, ze pochopite, co som chcela povedat/napisat 😀
ahojte 🙂 kočky,chcela by som začat behat,ale som uplny "novačik" v tomto smere. nechcem si ale ubližit alebo znechutit.viete mi poradit nejake tipy a triky?
cafte kocky. Tak ja mam ten moj nedelny polmaraton uz daaavno za sebou. len nebol cas citat a pisat, kedze hned v nedelu vecer som cestovala 200 km na sluzobku.
Poviem vam, to bola hroza. Lialo od soboty vecera vkuse. Boli sme ako svine. Blato som mala hadam aj za usami. Od ca. 15. km zacalo este aj fukat. Hroza. Normalne mi zima bola. Ale bezala som pomalicky, dve hodky. Koli tej nohe a aj cestovaniu. Keby som si to koleno este viac poserkala, tak neviem ako by som odsoferovala 😠
Skoda, ze to pocko bolo take na dve slova. Lebo inak sa tam bezi fajn, asfalt sa strieda so strkovou cestou, bezi sa aj v meste aj cez park, oolo rieky, jazera, velmi pekne prostredie v Mnichove. Vlani bolo super, aj sranda, teraz bolo vidiet aj citit, ze ludia toho mali plne zuby a kazdy chcel len rychlo do ciela a potom to teplej vani 😕
Inak obdivujem vsetkych, co zacnu bezat s nadvahou. Moje boty mali tak 5 kg, mokre, zablatene fuuuuj. A normalne to citit. Ked clovek nie je na tu vahu zvyknuty, to je fakt rozdiel citit. Myslela som, ze mam ocelovu gulu na noahach priviazanu. 😨
@8760299856 uz to nieje aktualne...
dnes som si dala 14km...2km rozklus ...test na 10km a 2 km vyklus. Osobacik na 10km je tam...Konecne som to dala pod 50min ..Na to ze som na test sla nevyladena spokojnost ze az 🙂 To len brat mi vcera tak BTW povedal, vies co ? pod si dat test na 10km, ci to das pod 50min po zatazi cez vikend ...a mne dvakrat hovorit netreba 😀
@laja77 dakujem dakujem. Noooooo my sme sa fakt nasli. Dvaja medvedici 😀 😀 😀 😀
Jaaaaj dala, ale ten cas sa mi nepaci. Ale co uz, invalidka a to pocko a este potom ta jazda aj ked na tom nasom medaku a na automatike sa jazdi dobre ale plyn je akurat na pravej nohe 😠 😠 😠
A ved som povedala, ze ja som tvrdohlava 😀 a ja truba, dnes poobede som sa vratila zo sluzobky a hned brala moj bezecky kalendar a okatila po nejakom dalsom maratoniku. Polke samozrejme. Zial v auguste niekde tu na okoli nic nie je a v juli uz nebudem stihat. Tak uz to fakt necham az na september, dovtedy nieco potrenujem a dam cvachtu dokopy 😀
@dracik1 hej, raz som ich dala do pracky. Ale uz su nachystane, reklamacia napisana a zajtra ich posielam do CR...bud, alebo....mam ich ani nie 5 mesiacov, zo zaciatku som v nich nebehala, lebo bola zima a mokro a tak som si ich setrila a beham v troch paroch, takze take opotrebovane nemozu este byt. Som straaasne zvedava ako to skonci...
@iconka ved skus a uvidis. Ale s pranim to nema urcite nic spolocne. Moj muz tie nase nedelnajsie zablatene tiez hodol do pracky a nic sa im nestalo. akurat, ze treba vybrat vlozky a tak prat. Sietka a vsetko v uplnom priadku.
Mne sa na mojich brooksoch tiez uz zacina vpredu dobkat dierka na sietke ale uz ich mam rok a asi to palcom dobkam. Neviem. Ale zase po roku, aj ked striedam pary, uz si svoje takmer odsluzili.
Inak teraz "lajt" vyklusova 5tka v dazdi...to uz ma 2hy krat zlialo tento tyzden...a teraz smelo do prace
ahojte, ja mam zasa seknuty krk, uz som fakt nasrata, stale nieco, raz pad, 1000 x muz na sluzobke, raz choroba a teraz tento krk, bola som v prievane tak mi treba, vcera som myslela, ze koniec sveta, som si na to nastriekala elmetacin, tepla voda , mila kolegynka pomasirovala, dnes lespie, chcem ist dnes 10 km tak uvidim 😀
@iconka, to ze si ich prala v pracke nehovor radsej, ja som raz prala detom v pracke tenisky, skoro sa rozpadli a ked som si kupovala tie asicsy, ujo mi vravel, ze ziadna pracka ale vlazna voda a vysprochovat, dufam, ze ti ich vyreklamuju
@dracik1 uff tak sa uzdrav. Moj muz ma od nedele tiez nieco s krkom, asi prechladol na tom polmaratone v tom dazdi alebo co, vcera som mu vecer v posteli tiez natierala aj masirovala.
Inak hlupost, my sme prali teraz (muz pral) moje aj jeho asicsy a jeho brooksy a su ako nove. Dal ich na 30 stupnov bez zmykanie, na sensitiv, 30 minutovy program. A normalne s gelom na pranie bez avivaze. Mame ten Perwoll Sport na sportove oblecenie. A nic sa im nestalo. Pral ich v takom tom vrecku na ponozky, podprdy atd.
@dracik1 ved jasne, nenapisala som im do reklamacie, ze som ich aj oprala, to len medzi nami ;) Inac ja tiez bezne tenisky periem a nikdy nebol problem az mozno po 10tom prani, ale to uz mali zase svoje odzite, takze ani teraz to urcite nie je tym, aspon podla mna nie. Uz cestuju, tak som zvedava, len dufam, ze to nebudu natahovat tych 30dni. Som sa rozhodla, ze dnes si skusim zabehat v lidlovkach 🙂
@yanni jasne, ludia ich bezne peru, ale nema sa to a este aj v letaciku co k tomu pribaluju je jasne napisane, ze sa prat nesmu 😉
Aha, co som nasla: https://www.modrykonik.sk/group/6662/
Desinka 😎
ahojte, vcera 9 km, krk mojimi opatreniami uz iba pobolieva 😀
Kocky, akoze urcite som pri behani nechudla (az ked som aj aktivne posilnovala) - ale od kedy som tehotna a spomalila som tak sa z toho priberam... a to sa bavime len o 9tt! 😝 😝
@verbal zenooo ani to nespominaj. Ved ja sa tiez chystam este na pipinocku 😀 😀 😀 😀
Ale tak zo spomalenia nepriberas, to skor z toho tehotenstva 😀 😀 😀 😀 😀
Inak baby, ja teraz len tak pomalycky, vcera desinka vecer, pomaly, drzala som to tesne pod 6. Ukradla som si hodinku ked chlapi pozerali futbal. TO bola sranda, dedina ako vymreta, nikde ani zivej duse. Ale bolo fakn, vecer sa zatiahlo, na obed este strasne palilo. Bola tu "piesocna burka", normalne, ze vraj piesok zo sahary k nam zavial. Normalne sa to dalo rozpoznat. Na oblohe ako keby taky zavoj bol. Dost strasidelne to vyzerala. A ja sama po tych poliach pobehuvala. 😕
Ahojte, uz mesiacom som na cestach tak vas vobec nesledujem.behala som na uzasnych miestach.prve tri tyzdne som behala v nadmorskej vyske 1700 az 2500mnm.teraz sme pri oceane a mam pocit, ze lietam. Beh vo vysokej vyske bol prekvapivo v pohode, kopce ma zo zaciatku nicili.
Kupila som si aj dvojo tenisiek Mizuno wave ride 17 a inspiration 10 v prepocte za 35eur/par.jeden velky sportovy obchod mal dopredaj sarze tak ich predavali za takuto smiesnu cenu.Nie ako tie zlavy u nas na SK.
Dufam,ze sa vam dobre behatiez.

@shopoholocka ja Ta uplne chapem, tiez som taka prizemna osoba 😉 Na teren som si kupila tieto inov8:
http://www.behnaboso.sk/inov-8/inov-8-trailroc-...
Su vyborne, lahucke, vzdusne, ohybne, ziadne kopyto, maju sklon pata-spicka 6mm. Ale ak chces co najlahsie, mozes si vybrat aj nulovy sklon, pripadne 3mm. Pozri si este ostatne Inov8 modely, podla mna si urcite vyberies.
Tie balerinky nie su vhodne na beh, lebo by sa mohli zosmykovat z paty. Ak sa Ti pacia dizajnovo vivobarefoot, vyber si radsej nejaky bezecky model, lebo tie ultra nie su primarne urcene na beh, ani nemaju podrazku s ochranou proti prepichnutiu.