icon

Beh a chudnutie

zuzka2010
20. feb 2012

ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..

miskap2111
16. aug 2014

@susul áno mobivenal micro má podobné zloźenie. Je podstatné, aby diosmín bol mikronizovaný a lǎhšie prenikol cez membrány.. Ale nikdy som ho nebrala, tak neviem posúdiť účinok - predsa len Detralex je originál. Ale na druhej strane, asi by bolo dobré to vyskúšať a ak to bude fungovať, tak to aspoň vyjde človeka lacnejšie.. Inak taká zaujímavosť - mne Detralex zabral aj na celulitídu. On pôsobí aj na lymfatický systém a aj mnohé lekárky ho používali kvoli celulitíde, nielen na žily. 😀 Tento liek je fakt vydarený.

janka1012
16. aug 2014

@miskap2111 To vazne?Tak ak zabera aj na celulitidu,tak to by som zabila 2 muchy jednou ranou 😝
Asi trosku odborna otazka,ale nevies mi napisat ako ten diosmin funguje?Myslim tym co ten diospin v tele robi a ako sa dospeje k tomu celkovemu zlepseniu.(opuchy,bolest atd)
Robi to len ten diosmin v tom lieku?Neda sa ziskat aj inym sposobom?Napr v potrave?
Len ma to zaujima,az si viem predstavit ako to funguje...

miskap2111
16. aug 2014

@janka1012 nejde len o diosmín, ale aj o hesperidin- obidve zložky sú potrebné. Jedlom toto určite nedosiahneš. To je akokeby si sa chcela liečiť plesnivým citrónom, ak potrebuješ antibiotiká, lebo aj zelená pleseň na citróne je vo svojej podstate penicilín. 🙂 Ty máš nejakú fóbiu z liekov? Ale v každom prípade, tu je celkom dobre rozpísaný MÚ Detralexu: http://www.opuchnutenohy.sk/index.php?id=104

janka1012
16. aug 2014

@miskap2111 dakujem za link 😉 Nie,nemam fobiu,ja len naozaj nejem lieky pokial to nieje akutne 🙂
Ja mam na lieky svoj nazor a ludia casto beru lieky aj vtedy ked netreba.Davnejsie som citala ako prebieha schvalenie lieciv,zatajovane vedlajsie ucinky,kratka testovacia doba lieku atd...Ako netvrdim ze lieky su zle,ja len ze prv nez nieco zacnem dlhodobo brat,chcem mat jasno co to je za liek,ake ma zlozenie,vedlajsie ucinky atd.Proste nezacnem nieco brat len preto,ze pan doktor povedal...Proste chcem vediet cim sa budem napchavat niekolko rokov,to je vse 🙂

opica
16. aug 2014

@janka1012
@miskap2111
baby, moj uz uz uzival len mobivenal. moja sestra robi v lekarni a pacosi s tym maju super skusenosti. co sa tyka rozdielu medzi liekom a vyzivovym doplnkom, tak pri vyzivovom doplnku musi byt primarne stanovene len to, ci je bezpecny. v dnesnej dobe sa vsak robia skusky, aby sa zabezpecilo, ci tam naozaj ucinna latka je v deklarovanom mnozstve, takze tohto by som sa nebala.
cos a tyka tenssiek, myslela som to tak, aby si si nasla presne v obchode a kupila cez net, bude to urcite apson o tretinu lacnejsie

opica
16. aug 2014

jak mne je zas luto, ze som nesla na OTKD...snad zas o rok, ak dozijeme 😀 toto tu slubujem uz druhy krat, ja viem 😝 ale zas, kto mal dnes tu moznost vypocut si origod pesnicku od tatier k dunaju od elanu, len ludia, co dnes boli v plostine, ako ja ;) milujem tuto dedinu!!!

janka1012
16. aug 2014

@opica a pomohol mu ten Mobivenal?Ak som to spravne pochopila,tak Mobivenal je zlozenim to iste co Detralex?Takze Mobivenal kontroluju ci tam je ta ucinna latka v deklarovanom mnozstve?
Lebo ak ano,ten mam este doma,a mam usetrene.Vyberiem mesiac a uvidim ci to bude mat daky ucinok...

opica
16. aug 2014

@janka1012 presne tak. pomohol rovnako ako detralex

miskap2111
16. aug 2014

@janka1012 mesiac je málo.

janka1012
16. aug 2014

@miskap2111 myslela som ze ucinky pocitim uz po prvych dnoch.To kolko teda treba brat kym s dostavi ulava?Samozrejme to nebudem brat tak kratko,ale po mesiaci som dufala ze uz budem vediet aspon zhodnotit ci mi Mobivenal pomaha,alebo ziadna zmena a skusim ten Detralex.

janka1012
16. aug 2014

Inak kukala som dnes na nete dake kompresivne pancusky.Asi by som mala zacat s najslabsim stahovanim.Chcem cele az po pas,lebo tie podkolienky mi padali.Len neviem ci sa v takych puncuchach moze aj behat.V podkolienkach viem ze hej,len som nepocula ze by dakto behal aj v pancuchach. 🙂
Niektore pancuchy to su ine palky 😕
Sla by som aj k cievnemu,ten tiez predpise kom. puncosky,(doplaca sa okolo 3 eu)ale len 2,3,4stupen kompresie preplaca zdravotna a mne by asi na zaciatok stacili tie slabsie.
Musim zajtra pomerat nohu,lebo nemam ani sajnu aky mam obod clenka,lytka atd.Najhorsie je,ze ja mam tenucke clenky a ozrutne lytka,tak hadam myslia aj na take proporcie pri vyrobe kompresie 😀

miskap2111
16. aug 2014

@janka1012 po mesiaci už budeš cítiť základný rozdiel - menej ťa budú bolieť nohy a mal by sa ti zmierniť aj opuch.

miskaie
16. aug 2014

Baby mozno blba otazka ale chcem sa nieco opytat...fajcim a chcem zacat behat...myslite ze budem vladat? Cvicim na orbitreku kazdy den hodinu a tam to moc necitim ze fajcim ale pri behani to bude asi horsie vsak?

janka1012
17. aug 2014

Ahojte kocky
No ako som tak citala temu,(kym ku celu precitam,budu Vianoce)d 🙂 vela zien tu pise ze nosia sportove podprsenky.Asi by to bolo dobre kupit.
Ake mate skusenosti?Bezi sa v tom lepsie ako v klasickej?

miskap2111
17. aug 2014

Baby, inak pozerám predbežne výsledky Od Tatier k Dunaju a našim babám sa strašne darí ( @mirka907 @iconka). Ich team Anymo je už v cieli a zatiaľ sú 28.!!! Môže sa to ešte meniť, lebo teamy ešte dobiehajú, ale skončiť takto zo 130 teamov je neskutočné!! Úžasné sú a pritom Mirka behá 2 roky a Zuzka len 1!! Fantázia!! Aj toto sa dá, keď človek chce! Beh je úžasný !!!

iconka
17. aug 2014

@miskap2111 dakujem Miska za krasne a povzbudive slova! 😉
V celkovom poradi sme skoncili na 53. mieste (strasne sa tesime, nedufali sme v to!) a v kategorii 45. miesto. Uzasne!!! 🙂 Mirka je riadna makacka! 😉 A zvysok timu ani nehovorim, ale to uz boli chlapi 😉 Ja som bola najslabsia, ale tak co uz ☹ 😀 😀

katpetdo
18. aug 2014

@iconka gratulujem, super ste bezali. Ake to bolo bezat v noci?

Cez vikend som zazila uzasny beh...26km v N. Tatrach, prevysenie 350m, bezalo sa mi super, a ta priroda... 🙂

mirka907
18. aug 2014

@iconka iconka isla si super.....povedala by si pred rokom ze nieco take zvladnes? ja som citila velke uznanie, od inych timov v nasej kategorii, ze sme sli 9ti a nie 12ti 😉

mirka907
18. aug 2014

no a pridam svoje pocity k OTKD:
Pre mna to bola cele uzasna skusenost...
Moje useky boli priemerne tazke...Nemala som ziadny extra zabijak a celkovo som podla odhadovanych casov stiahla 15minut. Kedze odhadovany cas som ja za seba davala priblizne realny, som velmi spokojna....
Moje useky boli celkovo 37km a dala som ich v priemernom tempe 4.57min/km.
Najlepsii pre mna bol usek v noci...to bol zazitok, ktory vy mne vyvolal vsetky mozne pocity...
Na ceste som stretla len jednu zenu a jedneho muza....Zenu som predbehla hned na zaciatku...muz frcal v tempe 4.20, tak predbehol mna...Inak nikde nikoho..Vbehlo sa do lesa kde bola uplne tma, len ja celovka a adrenalin v tele...mne nocny usek vysiel na 0.50 start, ozaj bola tma tmavuca...zasvetili na mna oci...macka to bola 😀..potom clovek vybehne z lesa a bezi bezi...hovorim si sakra co sa mi tak zle ide a az potom si uvedomim, vsak ja kopec bezim...proste beh v noci ma svoje velke caro....Tu som si spravila aj najlepsi cas, tento usek som mala v tempe 4.50.
Prvy usek som mala vlnovity s jednym prudkym tiahlim kopcom...velmi dobre sa mi siel...predbehla som par ludi, jednu dievcinu priamo v tom kopci. ...Tento usek som sa brzila, ved este 3 predomnou som si vravela...sla som asi na 80% a bol v tempe 4.54.. No a potom som mala dva orientacne tazke useky, jedno bolo dedina pred Salou a samotna Sala..no a nakoniec Bratislava...V BA ma sklamalo znacenie na prvych km...radsej som sa zavesila na jedneho bezca predomnou, ktory ale siel extremne rychlo, takze prve km mam aj ja v na mna uz salenom tempe a skludnila som sa a spomalila az potom, ked som videla dobrovolnikov ukazujucich smer a par bezcov predomnou. Blavu mam najpomalsiu v tempe 5.04 ale to som sla uz na max...bolo hrozne teplo a hnusny strasne silny vietor...No a ta Sala predtym, to bola uplna pecka...Tam som predbehla asi kazdeho predo mnou...potom sa na mna jeden nalepil a drzal sa, ma....nasledne som ja spomalila a pustila ho dopredu (vedel cestu, ja som si nebola ista ) a sla stale v zavese za nim a potom sme si spolocne dali sprint do ciela a dorazili spolocne......bolo to cele take mile..Velmi vela ludi sa mi prihovaralo, srandovali sme....Fotila som sa ani neviem s kolkymi...proste ja som sa citila skvele a pacil sa mi aj respekt, zo strany chlapov voci mojmu behu...to clovek nezazije casto...Takze ja buduci rok idem bez debaty zas...ci uz do 9tky alebo ULTRA emoticon

dracik1
18. aug 2014

@janka1012, moj MM presiel z detralexu na Mobivenal, on je dozivotny pacient zavisly na tomto lieku + musi na 1 nohe stale nosit kompresivnu pancuchu - bohuzial ma "pokazeny" lymfaticky system........kvoli tomuto nebeha....ale bajkuje, lyzuje a bezkuje, plava.....

@mirka907 , @iconka , baby ste super, gratulujem.....

my cez vikend krasne 2 tury s detmi, jedna 10 km a druha 15 km, na hrebeni chladno, hrozne vela dubakov, maliny, uzasna uz skoro jesen....som uplne saturovana 😵

laja77
18. aug 2014

@iconka uzasne, gratulujem ! 🙂

miskap2111
18. aug 2014

@mirka907 Mirka, úžasné!!! Ty si strašne talentovaná, škoda, že si nezačala behať skor, určite by si bola minimálne slovenskou rekordérkou.. Ale nič nie je stratené! 🙂 Teba vidím za pár rokov ako brázdiš ultramaratóny, lebo každý splnený cieľ je pre teba len krátkou zastávkou za tým ďaľším, ešte náročnejším. 🙂 Nádhera. A veľký rešpekt a obdiv.

iconka
18. aug 2014

@katpetdo Nocne useky som mala dva. Teda jeden bol od 21:41 a druhy od 4:25, ale pocas oboch bola tma. Na tom prvom som mala doprovod na biku jednu kocku co nam robila obcas sofera (jej muz s nami bezal). Ona sla po pravej strane cesty a obcas ma povzbudila a hlavne mi posvietila trochu na cestu, lebo inac by som moc nevidela. Ale super to bolo, lebo som si vobec neuvedomovala tie kopce. Bol to moj najnarocnejsi usek, taky hore-dolu a keby som tie kopceky realne vnimala, tak to isto nedam ani tak ako som to dala. Skor podla bicykla som si uvedomovala kedy idem hore, lebo som zacula prehodenie prehadzovaciek na biku a zase z kopca som pocula brzdenie 😀 ale neboli to take brutalne kopce, to nie.

mojinecka
18. aug 2014

@iconka @mirka907 Baby ste nase hviezdy !!! Skvely vykon, tlieskam a obdivujem vas.

iconka
18. aug 2014

A este tricka na pamiatku ;)

bobusa1
18. aug 2014

@mirka907 @iconka baby blahozelam a klobuk dole pred vami. Ja som bezala len 3 useky, ale ten posledny som mlela z posledneho. Jednoznacne najlepsie sa mi bezalo v noci, predbehla som 8 bezcov, aj chlapov, ale to preto, lebo zrovna to bolo take zhustene a bolo s kym sutazit. Celkovo ma predbehli iba dvaja bezci, ja som dala 12-tich. Tiez som si urobila rekordy, prve dva behy boli v tempe 4:45, posledny rovnych 5. Celkovo sme dobehli na 43. mieste, v kategorii na 36. Stiahli sme oproti planovanym casom 1:45 hod. Zazitok obrovsky, ale dnes som dost rozbita.

iconka
18. aug 2014

@bobusa1 gratulujem k vysledku! 😉 aj ja som rozbita, ledva sa postavim ;))

opica
18. aug 2014

@iconka
@mirka907
zey, ste hviezdy!!! nic ine ako super vysledky sme od vas ani necakali ;)

opica
19. aug 2014

ku kopcom-dnes som si dala na 2 km prevysenie asi 100 m, vladat som vladala, ale desim sa 13.9., to bude faux pas jak vysite ;)

blue99
19. aug 2014
Používateľ blue99 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od blue99.