Beh a chudnutie
ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..
Caute, caute... tak ja este beham i ked prve co mi odide bude asi mechur! dnes som si uz vhupla do krickov! 😀 inak tych svojich 45minut nedobehnem... asi zo solidarity k synovi, kt. oducam od plienok! nech vidim ake to ma tazke! 😀 😀
Od dnešného dňa začínam trénovať došlap na špičku:
https://www.youtube.com/watch?v=mTMgIViinuQ@verbal, ja nemusim byt ani tehotna aby mi netrebalo curat...v pondelok na hradzi to istil lesik 😀
@zuzkanik , zaujimave video......ale oni robia strasne dlhe kroky........ja bezim skor mensie kroky, doslap spicka.....ked som bola v sportovom obchode na diagnostike chodidla, ujo mi zistil, ze ma neutralny doslap s miernou suspinaciou...pre mna je uplnou zahadou ten beloch co bezi na patu, to by som nedokazala 😕
baby, ja mam problem s chrbtom...asi mam slabe svaly, nie asi ale urcite ....prosim nejake efektivne cvicenia...v pondelok som dala nieco cez 13 km a poviem Vam , ze ma strasne bolel chrbat 😝 v spodnej casti
Inak kolko krat do tyzdna behavate?Vraj treba aj dake dni odpocinku a ja neviem ako to rozvrhnut.Viem ze niekto beha aj 6 krat do tyzdna,ale nieje to vela?Moja znama chodi behat skoro kazdy den a vecsinou behava 8 az 10km.Ale ked ma svoj den,da aj viac.Chcela by som daku pravidelnost s tym behanim a samozrejme zaradit aj odpocinok.Nerada by som telo ustvala,alebo zase behala malo.
Podla coho sa mam riadit?Unavou?Viem ze asi kazdy beha inak,ale asi nieje dobre behat kazdy den nie?
Dakujem kocky za odpoved 🙂
Poslednu dobu behavam dost casto a vaha este isla hore o kg.Jem vsetko,neobmedzujem sa,no myslela som ze behom ju dam aspon o kg,2 menej.
Vy ako skusenejsie urcite viete ako sa stravovat.Ano viem,na internete je toho kopu,ale najlepsie je opytat sa niekoho kto ma s tym uz skusenost.
Preto Vas prosim o radu.
Je pravda ze vecer uz clovek nema jest?Alebo sa ma jest 5 a viac krat do dna?
Neviem sa s tym pohnut a asi je na case upravit stravu a aj z.acat jest ako sa ma a nie ako to robim ja ze sa najem 2 krat do dna a to rano a vecer a doslova zjem toho ako kon...Navyse casto cestujem a niekedy mame apartman bez chladnicky,sporaku,takze papam 2 tyzdne len chleba s niecim...Potom ma napadlo ze ked som v praci a nemam k dispozicii nieco varit,mozem byt na ovoci,semienkach,zelenine.Ale neviem ci si tkto neublizim.Ci telo dostane co potrebuje.Tak prosim poradte ako sa stravovat.Dakujem
@draik Dakujem za odpoved.Chodim spat okolo 22 00,ale aj neskor.Tak dajme tomu este o 20 00 mozem vecerat?A co ake?Takze nie sacharidy(chleba,ryza,zemiaky)Je to velmi tazke naucit sa spravne,vyvazene a zdravo jest.O to tazsie,ked clovek vyrasta na vsetkom nezdravom.Uvazujem uz aj nad tym,ze si dam zostavit jedalnicek profikom,ale viem ze to nieco stoji a urcite nie 20 eu.Kebyze som doma,je vsetko lahsie,ale ako som uz spominala,casto cestujem a nemam k dispozici ani chladnicku,ani sporak,takze riadit sa dakym jedalnickom kde treba aj varit je nemozne ☹ V praxi by to fungovalo tak,ze 10dni co som doma by som sa stravovala podla planu a ostatok by bolo asi tak,co situacia dovoli.Do 22 rokoch som nemala problem s vahov a zrazu posledne 3 roky mam o 7 kg viac. 🙂 Neviem ci to sposobili lieky co som brala,alebo to,ze clovek uz nelieta ako za mlada,ponocovanie,cele dni vonku atd.Teraz som rada ked nemusim nikam ist a mozem doma kukat telku🙂
Ale stravujem sa stale rovnako ako aj 20tich ked som vazila 55 kg.Asi to chudnutie nieje take jednoduche ako som si myslela a to mam len 7 kg navyse,ale drzia sa ako kliest.Uz mam asi aj spomalene spalovanie,aj ked som davnejsie jedla ako kon a nepribrala som.Musim zistit kde je problem,mozno zadrziavanie vody,mozno telo uz nespaluje ako za mlada a bude treba ubrat stravu,len sa bojim ze si telo tak zacne robit zasoby a zacnem priberat.Neviete kto by mi s tym mohol pomoct?Je nutne navsivit odbornika a zaplatit mu?
Kocky sorry za taky dlhy prispevok,ale musela som sa vykecat 🙂
Nie je potrebné navštíviť odborníka. Diagnóza vyzerá byť jasná - nesprávny stravovací režim. Metabolizmus sa vekom spomaľuje. Na šalát s tuniakom a podobné veci na večer netreba veľkú kuchyňu...
Ahojte bežkyne.Potrebovala by som poradiť.Začala som behávať ,ale bolela ma na pravej nohe píšťala a potom začalo bolieť aj koleno.Dala som si spraviť v Intersporte analýzu chodidla a podla odporúčania som si kúpila aj bežeckú obuv zn.asics.Dnes som ich vyskúšala ale tá bolesť bola aj tak.Neviete mi poradiť prečo ma to bolí pri behu??Dakujem za odpoved.
@stanka29 - zla obuv...mna tiez zo zaciatku bolela noha..mala som stare botasky..potom som kupila nove, tiez Asicsy..a po urcitom case to preslo...jednak ta bolest musi dozniet...ale do tyzdna budes fit..aspon u mna tak bolo...
a ta bolest pistaly je uz nejaky zapal..len teraz si nespomeniem, na presny nazov...
http://www.bezeckaskola.cz/clanek-264-beh-zere-...
odporúčam prečítať
zeny caute...nestiham citat ani pisat ale poctivo beham...po OTkD som mala oddychovy tyzden..len take lajtky kratke som bezala ale vcera a dnes konecne zas rozbijacka...Dala som 42km dvojfazovo v 16hodinach...Vcera 25km v Tatrach (riedsi vzduch, kopce, lejak, vetrisko)...dnes 17 aj nejake drobne rovinka, lejak ...cele v tempe ako by som chcela ist maraton...som K.O..ale tak dobre K.O 😀
ahojte baby ja beham este len druhy mesiac ,snazim sa 3 x do tyzdna po 3 az 3,5km,lebo moja kondicia a vykon boli na nule ked som zacinala, neodbehla som ani tie 3km vkuse, teraz po 2 mesiacoch vidim ze sa to zlepsilo uz nemusim kazdych 500m kracat,pekne to odbehnem na 1sup,ale vy tu davate ine behy , ja ale potrebujem skor rozhybat metabolizmus lebo mam stitnu zlazu a aj ked som cvicila uz vyse roka kg mi stali a nie a nie schudnut, po behu dvojmesacnom vidim vysledky, normalne ani nemam pocit ze by som nejako schudla ale pekne sa vojdem do veci co som nosila pred tehu, a kedze chcem ist do prace tak chcem mat zo seba dobry pocit,ze sa budem moct pekne obliect, a nejako mam pocit ja co som beh neznasala ze ked vynecham mam normalne abstak deficit, mam ale otazku ako riesite behanie v zime, jasne ze ked je taka zima ako minuly rok tak sa da behat, dlho ale co ked napadne sneh, ako nahradzate vtedy pohyb
@mirka907 ty budes super pripravena do kosic. Ja sa od katastrofalneho polmaratonu z Rajca nejak neviem dostat do toho. Objem by bol, aj tempo 1x tyzdenne sa donutim, ale nejak chyba motivacia. Objavilasom caro kopcov a najradsej by som behala len tam, ale potom sa tie tempa nedaju dodrzat. V utorok som bola 19, z toho 16 v tempe maratonu a strasne sa mi nechcelo. Zajtra ma caka prva 30, tak uvidime ako to pojde.
@janka1012 beham uz dlho a tiez som si vsimla, ze nemozem uz jest vsetko naco oci pozru. Som sice clovek s dobrym metabolismom a kaloricky prijem mam vyssi ako priemerny clovek, ale vylucila som uplne sladkosti a pecivo, vecer hlavne proteiny, cestoviny malo. Jem vela vselijakych semiacok (tuky), strukoviny, maso, quinoa, pseno, pohanka, zelenina a ovocie. Zo sacharidov este rozne tie ryzove, ci kukuricne chleby. A este vsade davam tekvicovy alebo olivovy olej. Jasne, ze ked mam chut na nieco nezdrave, tak si to dam, lebo zivot je kratky aby som si vsetko odopierala, ale nie je to pravidlo. Inak som zial "rozmaznana" a jem neustale, cca kazdu hodinu). Prve jedlo okolo 7 a posledne okolo 20, spat chodim okolo 22. Na jar som pribrala za kratku dobu tusim 5kg a to bolo len preto, ze som sa rozozrala so sladkostami. AKonahle som opat vysadila sladkosti, tak to pomaly islo dole. Musis asi vyskusat a prist na to, co funguje pre teba najlepsie. Drzim palce
ahojte, pekny clanok, myslim, ze aplikovatelny aj na mensie trasy:
http://blog.behnaboso.sk/2014/07/chces-byt-ultr...
no a ja som uz tiez prihlasena na akciu 7.9. , nikto so mnou nechce ist, tak snad nezblbnem, nezabludim a dufam, ze do ciela dojdem, predsa je to len 49 km 😀 😀 😀
ahojte ... chcem sa spýtať, začala som s behom niekedy v júni, potom som prestala - pre vysokú váhu, dostala som sa na 90 kg a začala znova. Po 4-5 x behania - myslím tým beh s chôdzou, 2/3 behu a 1/3 chôdze ma ale neskutočne bolia kolená, čo a v júni neboleli.... ale ani nie pri pohybe ale v kľude... ako to odstrániť, stretli ste sa s takouto bolesťou? Vďaka

Dnes vyklus po OTkD, takze len pohodovych 5km.