icon

Beh a chudnutie

zuzka2010
20. feb 2012

ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..

matuska2810
14. sep 2014

@mojinecka dobehnuté a namotivovaná na ďalší rok🙂
Fakt super zážitok a na to, že nebehám až tak dlho, som obstála celkom fajn 🙂 Ako puberťáčka som beh neznášala, ale teraz začínam čoraz viac objavovať jeho čaro...Baby obdivujem vás za tie vaše maratónske behy so skvelými časmi.Klobúk dole a idem sa aj ja poriadne pustiť do svojho zlepšovania 😝

iconka
15. sep 2014

Rannych 11km odbehnutych ;) Pekny den prajem ;)

dracik1
16. sep 2014

ahojte, @opica, super... a inak k tym casom, tam preteka nejaka elita?

ku spolupatricnosti k startujucim na tom nocnom sobotnajsom behu, ktori zmokli, aj ja som si vybehla len tak svoju obvyklu trasu a paradne som zmokla 😀 😀 😀

romanovic
17. sep 2014

odplazila som 9,5 - bleeee, nabiehanie na rezim je priserne.... 😠 😠 😠

idris
17. sep 2014

ahojte máte super výsledy pri tých behoch v dobrom závidím, a hlavne gratulujem 😵 😵 😵 😵

chcela by som sa spýtať jenormálne že po behu mám svolovku na vnutornej strane stehien ?? behávam asi 2 mesiac. Mala som pauzu asi 2 týždne a teraz toto . Pochopím že je svalovka na stehne vpredu vzadu ale čo robím zle že z vnútornej strany?

včera som dala 9 a dnes iba 5 a nejaké drobné nejako som nevládala

yanni
17. sep 2014

@idris hihi svaovku mozes mat vsade. Aj na jazyku a ocnych vieckach 😀 😀 😀 😀 Nie vazne, normalka, fakt mozes mat svalovku vsade.

Inak baby, nechcem to zahkriknut, ale ja uz asi fakt nabieham na moj zimny rezim. Zima u mna vzdy vyhrava.
V nedelu fakt ssuper desinka, v pondelok 2000 m plavat, vcera desinka, dnes s aide kupovat nova pracka (ma skoro porazilo v pondelok v noci. Potopa 😕 😠 ), zajtran nas officovsky beh (skor bezik 😀 😀 😀 😀 ), v piatok mam volno, konecne ideme dat tu blbu kuchynu dokopy naplanovat chcem nejaky slabsi bezik uvidim ako sa bude stihat. V nedelu je polmaratonik. Uz sa celkom tesim, mame aj dobre pocko, konecne.

idris
17. sep 2014

@yanni mala som už asi všade ale pri tých vnútorných stehnáach mám nohy ako z olova . Ani strečing nezaberá. Tak nič zajtra sa ide znova pohopsať :D :D nech to rozbehám čím skôr a kým nám tu neprší 😅

yanni
17. sep 2014

@idris daj si kupel. Ja idem po kazdom behu, jedno aky dlhy ci kratky, do vani. A kydnem si tam Kneipp sol. v lete väcsinou len na svaly, v zime miesam aj so solou proti prechladnutiu. Ja som zaciatkom roka cely mesiac nenabehala ani meter co som bola taka chora a potom vybehla a svalovku som nemala. A skus obcas plavat. To tiez pomaha. Ja po dlhsom behu, co mavam väcsinou v nedelu, v pondelok idem na plavaren. A ak sa ti da, skus behat viac po "mäksich" povrchoch. Polna cesta, les atd. Alebo streidaj. Urob si trasu, aby si nebehala len po asfalte.

http://shop.kneipp.de/produktkategorien/baden-d...

http://shop.kneipp.de/produktkategorien/baden-d...

Obidve su super. Urcite sa daju kupit aj na SK alebo nieco podobne, slovensky ci cesky produkt. V drogoske alebo lekarni. Je to fakt na nezaplatenie. Ale kupuj len sol. Je to nejake ine ako pena ci olej do kupela.

idris
17. sep 2014

@yanni ja beham po tráve z času na čas strkovo-hlinená cesta, asflat mám asi 1 kmdokopy. Takže povrh je podla mňa OK . Plávať chodíme každú nedeľu a asi budem musieť pridať ešte jedno plávanie. Soľ som práve pozerala v Uk nedostupna a ak tak raz toľko je poštovné no pohľadam niečo podobné 😉 Ďakujem za rady

yanni
17. sep 2014

@idris aha ty si v UK. Sorry, som nevedela. Plavat je super, ono to nejak uvolni,

Ozi kukni. len neviem kolko to je €, neviem aky je kurz.

http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_ss_i_3_6?ur...

kvetinka0099
17. sep 2014

ahoj te baby, som 2 mesiace po porode a pribrala som cez tehotenstvo skoro 20 kg ,teraz vazim 71 kg a chcela by som schudnut aspon na 55 kg ... mate nieco viskusane co zabera ? uz som zufala ..

iconka
18. sep 2014

@kvetinka0099 zdrava a pravidelna strava a k tomu pohyb. Nic viac a nic menej. Mam to odskusane 😉

katpetdo
18. sep 2014

AHojte, po dlhsej dobe vas citam. Ja si stale beham u nas po kopcoch a na rovinu ma to vobec nelaka.

@mirka907 V sobotu ma caka 32km beh, posledny pred maratonom. Za posledny mesiac som bola asi iba 3 dlhe tempa, zopar fartlekov v kopcoch, ale nic systematicke. zacinam bat obavy, ci je moj ciel 3:29 realny.

@megba drzim palce nech uspesne dobojujes do konca. ja som prelezala prve tehu tkamer 3 mesiace a tiez mi zo vsetkeho najviac chybal beh. Inak vybehla som hned po 6-nedeli a dala som 6km bez prestavky bez problemov a pol roka po porode som zabehla 4km za cca 16:50, takze navrat bude v pohode, telo si pamata.

@mracik gratulujem k c.5. 🙂 a zelam bezproblemove tehotenstvo

kvetinka0099
18. sep 2014

tak pohyb prave ze nem preto ze od babetka sa neviem pohnut ani na krok ,,ked tak len doma mozem cvicit,cas na to nemam na kolko je maly hiperaktivny...

iconka
18. sep 2014

@kvetinka0099 chapem, ze pri malom dietati to nie je lahke, ale bez prace nie su kolace...poznas to...

iconka
18. sep 2014

dnes nizkotepovych 12,5km ;)

anlu
18. sep 2014

@janka1012 ahoooj prepac vobec som nebola na konovi... cez vikend Spartan Race, potom hned praca a zajtra znova praca na cely vikend. Precitam co si pisala (dufam ze stihnem) a napisem ti 🙂

anlu
18. sep 2014

@janka1012 take jednoduche pravidla kombinovania potravin: ovocie len s ovocim alebo s listovou zeleninou, zelenina s tukmi. Este nie je az taka katastrofa ak skombinujes raz za cas ovocie so zeleninou. Najhorsie je naozaj ovocie s tukom. Surova strava je preto potrebna, lebo len v surovych potravinach su enzymy ktore clovek potrebuje k zivotu. Tie sa nicia pri teplote vyssej ako 42 stupnov.
Ja sa riadim intuiciou, necerpam velmi zo stranok ani z receptov. Jem jednoducho, ziadne patlaniny a zmesy. Mozno raz za cas ale urcite nie kazdy den. Ja sa stale smejem ze clovek na raw zlenivie 😀
Mozes si dat post 1 den, 3 dni, 5 dni, 7 dni... Ak budes drzat post napr. 2 dni, nic sa nestane ale je to skoda, lebo je to akoby si nedokoncila 3 denny post. V tele sa pocas postu deju urcite procesy a ty ich vlastne prerusis. A pocas postu sa nemaju brat ziadne lieky ani doplnky. Potrebujes stopnut travenie a to dosiahnes len tym ze do zaludka nedas nic, okrem cistej vody.

opica
19. sep 2014

baby, od nedele som nebehala. v pondelok sme sa vratili a tak ma zaclo boliet hrdlo,ze az, teraz uz ja soplim, no des. proste si nerisknem, kedze viem, ako by to mohlo dopadnut. snad uz zajtra sa mi podari aspon na chvilku ist...

opica
20. sep 2014

moji dvaja krpati bezci ;)
gregor napriek oneskorenemu startu dobehol stvrty ;)

janka1012
20. sep 2014

@anlu Prosim ta Anlu,co ta inspirovalo?Myslim tym,ako si dokazala prejst na taku stravu?Ja proste sa snazim,citam rozne debaty a drzi ma to jeden dva dni a potom ma chyti obrovsky hlad,alebo pazrutost a zjem hocico☹
Napr.dnes som si dala akoze salat na veceru,ale asi tonu dresingu k tomu a aj masko tam bolo aj syr.Ja som strasny pozitkar jedla a musi mi to chutit.Ak by tam bola len ta zelenina,asi by mi to velmi nechutilo.Proste by som to zjedla z hladu a nic viac🙂
Ako si s predtym stravovala?Chcem to porovnat,ci niesom moc skazena zlou stravou a preto mam taky problem.Proste uvedomujem si ze ta strava je pre mna prinosom,ze mi mozno vyriesi moje problemy atd,ale proste je to pre mna tazke.Preto sa pytam co ta hnalo dopredu?Ved vybrat si salat namiesto niecoho dobreho jedfakt uz pevna vola a tu ja asi nemam.Ci tebe zelenina viacej chuti ako napr bezne varene jedlo?
Ja len som zvedava,ci mi casom ovocie a zelenina zachuti tak,ze si judam s chutou a radsej ako napr.moje oblubene cestoviny.Alebo to bude len o trapeni,ze clovek by si daj aj to stare oblubene jedlo ale koli zdraviu si da proste salat🙂

laja77
21. sep 2014

a ja si idem konecne zabehat 🙂 , nove tenisky zatial len 2x prevetrane , no co uz, nejako nestiham 😅

dracik1
21. sep 2014

Ja som si dala v sobotu 14 km ale pomalicky,lebo nemam taku vydrz na dlhe trate ,dnes bajking s detmi 20 km,skoda,ze muzik odchadza v utorok na 2-3 tyzdne do korei, kruci vzdy ked som rozbehnuta niekam ide na tak dlho,takze mi zostava len oval 😒 s detmi

laja77
21. sep 2014

ja som dnes len 6km dala a tusim mi nesadol obed 😅 , tazko mi bolo od zaludka, fuuuuu 🙄

opica
21. sep 2014

a ja som bola prvy raz od nedele, konecne mozem aj dychat a neboli ma hrdlo jak fras. ale kedze mal moj muz kamosov z VS a po zavreti krcmy skoncili u nas, moc som sa nevyspala a navyse tesne pred obedom. bol to des a hroza, snad zajtrajskom trosku vylepsim moju tohomesacnu statsitiku..

yanni
22. sep 2014

cafte babule, tak su sa behaaaaaa 😉

Ja vcera ten dedinsky polmaratonik, uff 5 krat dokolecka okolo jazera. No aj hlava sa cloveku zakruti. Ale inak, keby nelialo, tak by bolo aj celkom fajn. Slnko vyslo, ked uz bolo po vsetkom. Moje nervy 😠

Ale ja som nepoucitejna, myslela som, ze toto bude posledny pol v tomto roku ale tak hadam este jeden dam. Nestacila som vcera vyliezt z vani a uz som guglila, ci nejaky v okoli nebude. Niekdy oktober/november.
Inak mam naplanovane este dve desiny, jedna z toho s detmi, ti pojdu 500 m 😀

katpetdo
22. sep 2014

@dracik1 to je v pohode, kym behas po dvore ako ja minuly rok, tak to nie je este take hrozne 🙂. Dvor mal 600m2. Susedia na mna pozerali ako na blazna

baby ja o tyzden 5km night run. Ideme cela partia s kolegovcami... uz sa tesim 5km je asi moja najoblubenejsia vzdialenost. Dufam, ze pobezim lepsie ako minuly rok (20:21)

dorotka2013
22. sep 2014

Ahojte kocky...mozem sa k vam pridat? nie som bezec v pravom zmysle slova...prave som bezecky pas objavila vo fitku...doteraz som sa mu vzdy vyhybala ale minule som skusila a celkom dobry pocit...vonku behat nelubim lebo u nas vsade samy pes a ja sa bojim :(... poradi mi niekto ako rychlo,ako dlho behat na tom pase aby som chudla? potrebujem zhodit takych 5kileciek...diky 🙂

idris
22. sep 2014

@dorotka2013 neviem či správne poradím ale pri behu sa chudne pomalšie ako pri rýchlej chôdzi. Lebo pri behu naberáš na svaloch tak sa skôr vyrisuješ ale kg idú pomalšie. Preto ak chceš len zhodiť len kg odporúčam rýchlu chôdzu v pulzovom tempe 120 -135 . Ak je rýchlejší pulz tak to ide na výkon a kondíciu. Ak nemáš pulzomer alebo niečo podobné treba sa riadiť rýchla chôdza kým sa nezadýchaš a vládzeš pri tom rozprávať. Ako náhle sa zadýchaš a začne ťa pichať v boku je to zlá technika dýchania a príliš vysoké tempo. Možno ma baby opravia ak sa mýlim. K tomu ako dlho prvých 15 min na bežiacom páse je na zohriatie(ak si pred tým nemala žiadne kardio) organizmu potom treba ešte pol hodinu.

Ja behávam krátko začala som s chôdzou ( asi 3 týždne) ale to mi nejako nestačilo 😅 tak som začala pomaly behať teraz už 2 mesiac veľmi veľa som okolo toho čítala. Tak snáď som nejako poradila behu zdar 😉 😉

dorotka2013
22. sep 2014

@idris ďakujem...určite vyskúšam a uvidíme 🙂