icon

Beh a chudnutie

zuzka2010
20. feb 2012

ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..

timea7
20. mar 2016

@lucinka511 5000kj je žalostne málo, je to na hranici možností, ako telu dodať všetko potrebné. Síce ide váha dolu, ale telo tento nízky príjem vyhodnotí ako stav núdze a keď sa človek dostane na vysnívanú váhu a čo len troška pridá na množstve, kg pôjdu hore. Potom je odkázaný na celoživotný nízky príjem, alebo sa vrhať z diéty do diéty. Dá sa znižovať váha aj na príjme okolo 7000kj, nie síce tak rýchle, ale trvale a bez jojo efektu.

lucinka511
20. mar 2016

@timea7 tak podla toho ,kto ako kedy jedol, pre man to bolo Optimum a potom kto chce schudnut , nemoze mysliet tak, ze zu som schudol , zacnem zasa jest, nie je to zu zivotny styl a je to potom dlhodobo,nie na par rokov ale dlhodobo, potom aj po tych 7000kj ked zacnes normalen jest tak naberes, to je normalne...cize ziadna dieta ale zivytny styl...na rezne a take veci treba navzdy zabudnut a clovek si potom zvykne aj na drave jedlo,dokonca mu to zacne chutit a nebude potrebovat rezne alebo sladkosti...obcas ano ale nei ako doteraz....

mojong
20. mar 2016

@trpezliva nad baby jogger summit xc neuvazujes?

trpezliva
20. mar 2016

@mojong ano. Aj ten je v uzkom vybere. Mas ho? Aky je? To otocne predne koleso sa mi paci.

mojong
20. mar 2016

@trpezliva nemam ale chcem, urcite by som do ineho ako joggera nesla, a fit ma koliesko na pevno takze je menej variabilny

sablona
24. mar 2016

@zdena7327 na kazdeho to funguje inak u mna to sposobilo hlavne pecivo...ano jem len ryzu aleminimalne skor prilohu zeleninu

zanet63
24. mar 2016
Používateľ zanet63 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od zanet63.

@majong to je co prosim ta?

vanda969
24. mar 2016

Baby prosim vas, mozem vyprat bezecke topanky nike v pracke a potom v nich nadalej behat?

yanni
25. mar 2016

@vanda969 jasne, my perieme bezne. Gel na pranie a ziadna avivaz 😀

vanda969
25. mar 2016

@yanni Dakujem 🙂 takze by sa tym nemali zhorsit vlastnosti topanok. Super 😀 lebo mam jedny ruzove a jedny zelene, no momentalne maju obe rovnaku farbu- šedú 😀

denisa12345
25. mar 2016

Ahojte 🙂 upravili ste aj stravu? Alebo iba behate? Ako casto?

zuzkakach
26. mar 2016

Ahojte baby, viete mi prosim vas poradit nejake behy kde su aj detske kategorie. Maly ma 5 rokov a velmi rad behava a na nete neviem nic najst, okrem csob detskeho behu, ale to je len 300m chcela by som nieco okolo 5 km. Dakujem vam

opica
28. mar 2016

@zuzkakach take dlhe behy pre male deti neexistuju sutazne...moj 6-rocny syn chodieva obcas behavat s nami,da tak 3-4km,ale na detskych behoch,ktore su tak do 1,5km sa aj tak skantri,kedze tam sa naozaj sutazi a to on je sportovec-hokejista od 4 rokov

zuzkakach
29. mar 2016

@opica dakujem, ja som to skor myslela, tak ze max. do 5km, sorry zle som sa vyjadrila. Takze 1,5km je uplne super a vies aj nieco poradit?

xenia2
29. mar 2016
Používateľ xenia2 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od xenia2.

To je super ze mas dieta tak sportovo zdantneho, nie vsetkych bavi beh

yanni
29. mar 2016

@zuzkakach som ti dlhy prispevok napisala a potom mi zmizol grrrr
Ako opica pise, cisto detske behy su, aspon v zahranici, do 2 km. A aj to tie dva km bezia väcsinou deti od 7-8 rokov co su v nejakych sportovych, atletickych oddeleniach. Prepac, ale ak ti syn v tom jeho veku nie je nejak zazracne nadany, popripade velmi trenovany, tak by ti asi aj pri tych 2 km vyplul dusu. ako opica pise, ide aj o cas-sutaz. nie si to "odbehnut" ci odkracat za hodinku. Nas najstarsi ma 9 r0kov a ani sam by si netrufal na 5 km sutazne. A to hrava roky aktivne futbal a behame so vsetkymi chalanmi od ca. 3 rokov. To ledva na 200 metroch prepletali nozickami.
Ano, deti su rychle, kratke trate, aj tych 5 km, odbehnu zavratnou rychlostou ale to len starsie, tie trenovane a väcsinou v cieli "odpadavaju". Tam zial uz nejde o zabavu ale o cas.
Ako priklad moj muz chodi kazdy rok na Triathlon Abu Dhabi. Tam sa da vybrat, moze prihlasit aj tim z troch ludi. Tenro rok som mala cas okukavat sportovcov 😕 😀 /mala mi drichmala v kociku a nedalo sa len tak vkuse prebehovat/, a akurat na beh sa mi podarilo na spritdicsiplinu zachytit aj bezcov v detskom veku (nie junior triathlon, tam su fakt ze kratke trate). Ti poviem, tie decka mali tak od 8 rokov vyssie a odbehli tych 5 km za 18-19 minut 😕 😕 😕 😕 😕 Fuuuuu A este v tej horucave. Ale v cieli boli uplne hotove tie babenky.

yanni
29. mar 2016

@zuzkakach to je jedno z tych deti, co bezali v Abu Dhabi tych 5 km. Nahodou sa mi ju podarilo zachytit. Neviem, kolko moze mat rokov? Najviac 10? Odbehla to za nejakych 18-19 minut, pozerali sme s muzom na Results. V cieli bola uple vyzmykana.
Ale na takychto sutaziach sa da krasne vidiet na tych postavach ako su tie deti vymakane.
Skoda, ze nemam nejaku fotku z junior triatlonu. Tam sa zacina kategoriou 5-7 rocne deti (aquathlon). Tam uz tie 6-7 rocne maju "schlachy". Ti najmladsi (tiny)bezia len 100 m a plavaju 50 metrov.
Junior od 7 rokov 200 m plavanie a 1,5 km beh. Cize tiez nie vela ale aj to im staci. A to nie su hobby sportovci.

trpezliva
29. mar 2016

V BA aj mimo je veľa cestných behov aj pre deti. Len tak z fleku..jarný beh v Bojnickach, Milá míľa v horskom parku, Vajnorksy minimaratón...bratislavský cross...beh devínskej kobylou...atď.
Kukni trrminovku na www.beh.sk určite daco pre syna nájdeš ;) .
Naše baby tiež veľmi nechcú pretekať. Oni sú drobné..a kým vyštartujú tak zvyšok je v cieli. Teraz je to obrovský rozdiel ak má niekto 130 alebo 110cm (a sú v rovnakej kategórii)/. Časom sa to hádam zmení a nebudeme všade najmenší 🙂

slavinocka16
29. mar 2016

Ahojte aj ja by som rada začala behať,bývame na dedine.Ake botasky odporúčate. A kedy je lepšie behať ráno alebo večer. Ďakujem 🙂

mirdy11
29. mar 2016

Ahojte holky.Tak dnes som zacala so sluchatkami v usiach,lebo bez nich by som nepresla ani krok....poznam sa xixi.Pred dvoma rokmi som sme sa prestahovali na dedinu tak si zacinam vychitnavat krasy prirody.Na prvy krat som dala pol hodinu.Asi zalostne malo ja viem.No muz sa mi smeje ze ja vlastne ani neviem behat ze iba cupkam.. ixixi.Nech je to akokolvek...hlavne je ze som konecne zacala.Po akom case ste videli prve vysledky?

yanni
29. mar 2016

@slavinocka16 nooo co sa tyka topanok, musis len vyskusat. Najlepsie zajst do sportu a dat si urobit anylyzu nohy. Kazdy je ina. Co pasuje mne, nemusi tebe. Tu je tazko radit.
Tiez ci behat rano alebo vecer, musis vyskusat. Ja napr. com rano nemozna, vecer aj po 10 hodinovej sichte v pohode. Moj muz zase radsej rano. Kamos aj o tretej v noci 😕 😀

vanda969
29. mar 2016

@mirdy11 po dvoch mesiacoch 😀 behavam 4x tyzdenne 7km

vanda969
29. mar 2016

@slavinocka16 s topankami tiez moc neporadim, zalezi na tvojej nohe, na tom, kde planujes behat (beton, trail) a co od topanok vyzadujes. A to rano/vecer: pokial si z dediny a mas moznost, behaj radsej na polnych cestach a nie na betone, no a rano je mokro, cize skor odporucam poobede. Ale napr. v lete beham aj ja rano, ked este nie je tak extremne teplo

zuzkakach
29. mar 2016

@yanni ahoj dakujem velmi pekne za odpoved. Moj syn nemyslim si aby bol neako nadany a nieje ani v ziadnom sportovom klube. Chodi behavat iba somnou, nenutim ho, chce sam. Ja beh milujem a behavam kazdy den, jeho bravam 3x do tyzdna a to odbehne stale 5 km za 30-35minut, bezime jeho tempom on ho udava. Ja chodim na rozne preteky, ci uz prekazkove alebo cestne behy a on sa ma stale pyta, ze kedy uz zoberiem aj jeho, ze on uz chce svoju medailu 🙂 a chce bezat sam 🙂

slavinocka16
29. mar 2016

Taká otázočka.. Napr.tie lidlacke myslím..že bežecká obuv..nemáte niektorá skúsenosť.! Nie že by som si nechcela kúpiť v športovom... Či je nejaký rozdiel!ďakujem

penelope2066
29. mar 2016

@slavinocka16 minuly rok som si kupovala v Lidli.Zdali sa mi fajn,ale len na behanie na antukovom ihrisku.Na asfalt su nevhodne,tak som si kupila asics.Na teniskach sa setrit neoplatí.

slavinocka16
29. mar 2016

@penelope2066 hej!súhlasím s vami!keď ma majú členky bolieť tak to fakt niečo lepšie ďakujem... Ja mam v plane behať po betónovej ceste..mám jedny také botasky, ale podrážka je asi umelina strašne búchaju a bolia ma v tom nohy. Ďakujem

zuzkakach
29. mar 2016

@trpezliva dakujem idem to pozriet 🙂

penelope2066
29. mar 2016

@slavinocka16 mne robili aj diagnostiku chodidla a vdaka tomu som zistila,ze mam skor supinacny (naslapovanie vonkajsou stranou chodidla) az neutrálny doslap.Dlhsi cas som behala po skvarovom ihrisku tam boli tie lidlacke celkom fajn.Ako nahle som vy behla na betonove chodníky a cesty uz to uplne ok nebolo ale dalo sa.Potom som zainvestovala do zakladnej rady asics,oplatilo sa.Sice mi prvych 5 pouziti trpli chodidla a mala som chut ich vysmarit do kosa ale bolo ich treba len rozbehat 🙂

opica
30. mar 2016

@zuzkakach no neobabres to,podla nejakych meritok su nastavene detske vzdialenosti. Ja som uz parkrat zazila behat deti s rodicmi napr. Devin-ba,ale ci to je vhodne neviem. Mozes skusit nejak takto,ale tu v nasich koncinach asi take dlhe deti pre dieta nezozenies