icon

Beh a chudnutie

zuzka2010
20. feb 2012

ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..

amalka72
17. sep 2012

@miskap2111 @trixi ja fajčím, a nikdy som neprestala, odkedy som v puberte začala... našťastie s dychom stačím aj nefajčiarom...samozrejme, že na to nie som hrdá, je to moja jediná neresť 😉 ale tak nejak to ku mne patrí

miskap2111
17. sep 2012

@amalka72 jedna moja známa bola fajčiarka a keď začala behať denne okolo 10km, tak po nejakom čase úplne prestala fajčiť. Tak možno aj ty tak dopadneš. 🙂

gudulo
17. sep 2012

Tak som dnes dala tu moju trasu zasa, čo má teší, že prvá fáza behu bola 24 min, takze som to zlepšila, potom 3 min chodza a zas 9 min beh 🙂 ta chodza to bol kopec, vlastne jeho vrchný časť 😝 Ale tak verím, že ho dám aj cely, ved nemusím hned vsetko hned, aj ked by to nebolo zle 😀

alubinka
17. sep 2012

no tak ja dnes prvy den.. ani som dokopy nebehala, len som sa "ponahlala" 😀 obzerala som trasu, ale tato mi moc nevyhovuje.. okrem toho ze som sa skoro pokadila od strachu, je aj dost kopcovita..
ale za to mam svalovicu paradnu.. po 20minutach veru citim nozicky 🙂 uz som aj kamosku namotala tak od stredy sa ku mne pridava.. hadam nam to pojde spolu lepsie..

ale chcela by som sa spytat, vas skusenejsich.. ako sa ma spravne dychat?? ku koncu som uz mala pichanice v boku, mohlo to byt z nespravneho dychania?

ivka225
18. sep 2012

@alubinka Z toho pichania si nič nerob, to časom prejde, vydrž. Zo začiatku to býva tak, že pľúca sa unavia skôr ako nohy. Keď bude to pichanie prichádzať neskôr a neskôr, budeš vedieť, že si na dobrej ceste.

trixi
18. sep 2012

Dnes super pocit z behu, uz sa rozbieham po pauze, nohy su uz lahsie, ziadna svalovica.

miskap2111
18. sep 2012

@trixi ja idem po práci, včera 10km, dnes pôjdem rýchlejšich 7km. Od zajtra má pršať, tak si to idem dnes úplne vychutnať, aj keď dážď mi v podstate až tak nevadí- ale predsa slniečko a teplota tak akurát - okolo tých 17-18 stupňov, je to, čo mám najradšej .

amalka72
18. sep 2012

@miskap2111 si zlatá 🙂 ale pochybujem, nikdy som totiž ani len neskúšala prestať, asi len keby mi dr. dal ultimátum (na to radšej ani pomyslieť ) ale fakt je, že obmedziť by som mohla no 😕

amalka72
18. sep 2012

tiež som bola ráno, pridal sa hneď pri aute ku mne nejaký hafan zatúlaný, taký bol zlatý, držal sa pár metrov odo mňa ale nespúšťal ma z očí 🙂 tak som mala spoločnosť, lebo synátora lenivca som nevedela vyhnať z postele...tak sme sa dohodli s hafkáčom, že sa zajtra vidíme opäť :D

miskap2111
18. sep 2012

@amalka72 no veď uvidíš 🙂 Ako som hovorila, ja som nikdy nefajčila, takže si samozrejme neviem predstaviť, ako vyzerá chuť na cigaretu 🙂. Ale čo som zažila, keď som začala behať, je chuť zdravšie žiť- keď pravidelne behám, tak ma neťahá ládovať sa o sto šesť 😀. Je jasné, že sú dni, keď si dobre naložím (napr. v nedeľu sme boli na račianskom vinobraní a tam so sa teda poriadne naládovala 🙂 ), ale inak ma ten beh akokeby núti jesť zdravo. Tým nemyslím, že si zásadne odopieram napr. aj sacharidy večer, ale je to skôr prirodzená seleckia potravín- telo si pýta zdravé veci - viac zeleniny, ovocia, chudšie maská, celozrnnné obilniny, zásadne všetko robím na olivovom oleji...

amalka72
18. sep 2012

@miskap2111 to je super, ja sa snažím tiež samozrejme, aj keď vždy mi najviac chutilo to najmenej zdravé- slaninky, tlačenky, klobásky plus milujem chlieb, ale teda vyrovnávam to zeleninou a ovocím ...a odkedy som skúsila norbiho, snažím sa viac, hlavne večer

rechty
18. sep 2012

ahojte baby ja chodim behat v ivanke pri dunaji k jazeru nemam to daleko...ak sa chcete pridat tak mi napiste na mail emmaja@centrum.sk..bude nam veselsie..chodim na dva tyzde robit do at tak ak som doma ..behat chodim rano..tesim sa na nove kamosky ahojte s.poz.Janka..

miskap2111
18. sep 2012

@amalka72 mne napríklad nevyhovuje stravovať sa podľa hocičoho, čo sa nejak nazýva 🙂 - či už Norbi, alebo čokoľvek iné, lebo to vo mne evokuje pocit, že je to len dočasne. Okrem toho, keď človek behá večer, tak jednoducho tie sacharidy by mal doplniť- samozrejme, treba si vybrať tie správne. ja nie som napr.zástancom sladidiel- keď človek nie je diabetik, nemá dôvod sladiť sladidlami. Ak nechce jesť biely cukor, tak by ho mal úplne vylúčiť a nie miasť si chuťové poháriky. Odkedy nejem biely cukor, tak chuť na sladké ani vobec nemávam. A keď mám, tak viem, že telo si niečo žiada a tak mu dám to najprirodzenejšie sladké- a to ovocie- samozrejme v rozumnom množstve a rada ho kombinujem s bielkovinou (jogurt, tvaroh, do mlieka..) pridám škoricu, alebo pár orieškov a super mňamka je na svete a kľudne si to dám aj večer po behu.

amalka72
18. sep 2012

@miskap2111 od Norbiho som okukala len princíp, dodržiavala som ho jediný týždeň ako manželova opora, dala som dole 2kg (práve teraz mám 170cm a 59,5kg čo mi abs.vyhovuje) ale zároveň som sa naučila jesť doobeda- čo predtým neexist, koľko x moje prvé jedlo bol neskorý obed ...tým pádom sa neprepchávam večer a nemám pocit ťažoby, inak neriešim...teraz som mala napr. navarenú úžasnú sviečkovú, tak som si v poho dala aj večer s knedľou, ja nehodlám žiť ako askéta, to by už nebol život 😉 ale aspoň trošku porozmýšľam čo dám do úst...kávu a čaj bez cukru nevypijem, ale roky používam len trstinový, chlebíka sa vzdať neviem, ale tak dám si len krajec a nie 3, stravujem sa trochu inak ale už viacmenej podľa seba, keď mnou večer lomcuje mlsná tak spakujem zmrzku s vedomím, že zajtra ju vyženiem z tela... min. 4x v týždni jazdím na koni, ešte ten beh som pridala, takže ako si už bola spomínala, rovnováha je dôležitá 🙂

miskap2111
18. sep 2012

@amalka72 super!

mima595
18. sep 2012

ahojte babulky, vcera sme sa vratili z kupelov a kedze bolo krasne, tak sme sa hned dohodli s kamoskou, že ideme si zabehat...pravdu povediac, mala som strach, kedže som tam behala iba na pase, že ako to bude v reale...ale ...parada....normalne som odbehla 5 okruhov v kuse a dala by som aj viac, minimalne este 2 bez prestavky a po prestavke urcite min. 2 alebo aj viac, ale kamoska už nevladala, a bola už aj tma, tak sme to ukoncili....prve 2 okruhy boli ake normalne ...akože nevladzem, kedy bude koniec 🙂 ..ale potom som sa dostala do tempa, postoja a islo to..uplne v pohode, lahulinko, taky suzvuk..nohy, paze 🙂 🙂 ..až mi kamoska vravi, že idem ako pila 😀 😀 😀
len som dychala ustami a už ma trapi kasel, musim to ustriehnut a dychat nosom....

takže len vydrzat, normalne mi beh zacina "vonat"
a este v posilke v kupeloch prisla jedna nova pani, tak sme trosku debatili, že ona chce zacat cvicit, lebo vela cvikov pozabudala, ale ze musi zacat s trenerom..tak jej vravim, že ja som beh nenavidela, ale že jej možem odporucit, že je to velmi dobre a kila idu dole..a ona mi na to, že ale by nemala taku vydrz ako ja, ked ma vidi na tom pase,, že ona by si na to netrufla... že odkedy beham..tak ja jej na to, že od 1.8. 😉 🙂 tak normalne neverila a že teda skusi..ja teda na tom beziacom pase ziadne extra vykony, ale prvych 10 minut som odbehla a potom som striedala po 2 minutach beh a chodzu..dokopy 32 minut, ale mokra som bola ako mys....

mima595
18. sep 2012

dievcence..este taka otazka, od skusenejsich..my mame oval dost daleko, takže k nemu je takych 15-20 minut peso do kopca...to mame ako zahriatie, to iste mame cestou naspat..ale tam je to z kopca, ale ideme miernejsim tempom, lebo už mame aj odbehnute...takže na ovaly sme tak cca. 20-30 min. kde behame, ale striedame to aj s chodzou na vydychanie, resp. rychlou chodzou...co vy na to??? staci to?? teda mne asi zatial ano, lebo ja mam velku nadvahu, potrebuje schudnut minimalne takych 12 kg, takže zatial je pre mna akykolkvek pohyb potrebny....robili by ste nieco inak??

susul
18. sep 2012

@mima595 rada, ktoru som ja dostala na zaciatok, bola neprepalit to. Rozhodne je dobre drzat sa pravidla ist z chodze do behu, striedat tieto useky. Bezat, co najpomalsie, aby to clovek udychal. Ja osobne sa nadychujem i vydychujem na tri doby. Mozno na zaciatok postaci rezka chodza, , nech si neprivodis problemy s klbami. Kondicka sa bude postupne zlepsovat, drzim palce. 🙂

miskap2111
18. sep 2012

@mima595 súhlasím so @susul !

mima595
18. sep 2012

@miskap2111
@susul - diky, takže podla mna ideme na to fajn, lebo kym dojdeme tam, tak mame rychlejsiu chodzu po asfalte..urcite sme aj pri dobrom tepe, lebo aj pokecame..to odbehnutie musim kamosku presvedcit, aby sme striedali okruhy s chodou, lebo ona, ked prestaneme behat a okruh chodime, tak sa jej už nechce behat..ale teda dali sme si zavazok, že po kazdych 4-5 treningoch, skusime pridat este aspon 1 okruh..a naspat mame zase chodzu ako vydycanie..co som citala na behame.sk, chyba nam už len strecing..ale ten dame neskor.... 😉 😉

susul
18. sep 2012

@mima595 tak potom parada, tak nech idu kilecka dole!

trixi
18. sep 2012

@amalka72 jazda na koni - to sa mi paci. Ale nenasla som nikdy odvahu. Obdivujem kazdeho kto to vie.

@miskap2111 ja po pauze teraz 6 km. Teraz davam max. 8 km. Uz 10 km nedam. Boli casy ked kazde rano 12 km. Ale to som mala o 13 rokov menej.

miskap2111
18. sep 2012

@trixi ale dáš a skoro! 🙂 Ja som začala behať po 6-7 mesačnej pauze, teraz koncom júna, a ledva som vtedy odbehla pol hodinku, fucala som ako kôň. 🙂 No ale v lete som sa rozbehala, okolo 20 augusta som zabehla už hodinu a pol v kuse, bez hocijakých problémov. No a potom som si zaobstarala hodinky s GPS - Garminy a konečne som aj zistila, koľko to asi behám. Koncom augusta som dala 12 km za cca 1hod13min, čo síce nie je nič moc, lebo stále ešte nestiahnem desinu pod hodinu, ale som na dobrej ceste. 🙂 No a vek- ja som tu medzi vami asi najstaršia vykopávka - v novembri budem mať 44 rokov 🙂

nunusimi
18. sep 2012

caute bezkyne 😎 tak ja uz "bezim" 2,4km tak, ze dam 85% behom, co je pre mna uspech, kedze kondicka bola v minuse 😀 Kazdy tyzden pridavam jedno kolo 300m, ked ubehnem 3km tak na tom ostanem, kym to nedam na 100% behu.
Zatial nepozorujem, zeby som chudla, akurat sa citim lepsie, mam viac energie a to je hlavne. Mozno casom aj chudnut zacnem :D zislo by sa 🙂

miskap2111
18. sep 2012

@nunusimi ono to chudnutie príde, neboj! Na behu je super to, že keď ťa chytí, tak už budeš behať hlavne kvoli super pocitu, ktorý z neho budeš mať, no a potom sa dostaví aj úbytok váhy. Samozrejme, treba nájsť tú správnu rovnováhu aj v strave- nejesť ani málo, ale ani sa príliš napchávať 🙂.. Určite zaradiť celozrnné obilniny, vločky, ovocie, zeleninu - proste zdravé veci 🙂... Veď to nie je nová informácia. Ja som to už viackrát spomínala, že keď som začala behať pred pár rokmi, tak som mala veľkosť cca 44 a za 6 mesiacov som sa zmenšila na 36tku 🙂... Potom som mala úrazy a prestala som behať, tak som opäť nabrala, ale keď som sa k behu vrátila, vždy som zase schudla.

nunusimi
18. sep 2012

@miskap2111 ano snazim sa aj tu stravu nejak upravovat. no ja mam teraz 40ku velkost, ale mam siroke boky a brucho po dvoch deckach... pre mna je dolezite, aby sa to spevnilo, nemusim vyzerat ako v 17tich 😅
Uz sa tesim na zajtra, dnes bol day off

lenitta007
18. sep 2012

caute kocky, dlho som tu nebola, ja som beh trosku flakala, od kedy sme boli na dovolenke, kde som samozrejme nebehala tak, ako som chcela, som zlenivela, ale uz chodim zase aj do fittka, uz som sa nastartovala.... do fittka chodim rano alebo okolo jednej na obed... neviem ci mam zaradit este aj beh vecer.... poradte 😉 🙂 chcem aj schudnut, myslite, ze sa zrychli proces chudnutia, ked pojdem do fittka a vecer behat? 🙂

lenitta007
18. sep 2012

@mima595 a behavas iba v posilke na pase alebo aj vonku? 🙂 😉

mima595
18. sep 2012

@lenitta007 - teraz sme boli na lieceni a tam som nechcela behat popri pubertiakoch..tak som chodila do fitka na pas...ale inak vonku na okruh, ale dost z toho kaslem, tak neviem...ako dalej....som chcela chodit von, kym sa bude dat