icon

Beh a chudnutie

zuzka2010
20. feb 2012

ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..

miskap2111
15. sep 2012

@amalka72 ja mám 2 dcéry- jedna má 21 (ročník 91) a druhá bude mať 19 ( november 93). Chodím behať s mladšou na nábrežie Dunaja- od Eurovey po pKo, resp. Most Lafranconi a keď idem sama, tak a ďalej a naspäť. 🙂

eeffka
15. sep 2012

@miskap2111
@amalka72

vy sa mate 😀 , moja ma jedna 7rokov a druha 7mesiacov , to zo mnou nezabeha ani jedna a muz musi robit operku kym ja beham.Tak len tak po skole, prislo mi to take bezpecne, chodi tam behat dost ludi.

amalka72
15. sep 2012

@miskap2111 pekne dávaš 😉 my zatiaľ cca 4 km odhadujem, ale tak na začiatok stačí

amalka72
15. sep 2012

@eeffka moja babuľka má 6 🙂 ja keď som chodievala sama tiež som mala obavy, či nestretnem nejakého magora, takto je to fajn, s mojim bodyguardom

mamutka
15. sep 2012

@mirka907
@susul baby, diky, mm bol nadseny, ma 40 min a nejake sekundy na 9 km..... no ked som videla tych ludi ako ficia, ty brdo, nejakych 4.5 min na km po tych kilometroch, no mozem od zajtra kanalmi chodit s mojou "rychlostou" 😀 mm mal 7.kilometer za 4.13 ........ no, hadam to dam o rok 😀

@amalka72 ahoj, kde si jazdila na koni? a este jazdis? mna to laka strasne, davno som uz na koni nesedela ☹

amalka72
15. sep 2012

@mamutka jazdím stále, a tak skoro neskončím, to je čistá závislosť 🙂 jazdí aj manžel aj malá...postihnutá celá family

trixi
16. sep 2012

Peknu nedelu vsetkym bezkynam. Ja po 2 mesiacoch pauzy, som konecne zasa nasla cas a vrhla sa na ranne behanie. Vcera konflikt so psickarom a dnes pes z Vahu rovno na mna, otrepal sa a chcel sa asi objimat, pretoze radostne na mna zacal vyskakovat ako bol smradlavy. Tak opat konflikt. Zajtra beriem spray a asi ho streknem majitelovi rovno do tvare. Pes nemoze za to, ze je nevychovany. Inak super pocit z behu, velmi prijemne pocasie na behanie.

miskap2111
16. sep 2012

@trixi obdivujem ťa- ja by som sa už na to miesto behať nevrátila. Aj na nábreží Dunaja, kde ja behám, je dosť psíčkarov, ale keďže sa jedná o veľmi frekventované a turistické miesto, tak sú väčšinou tie psy na vodítkach. Našťastie.

trixi
16. sep 2012

@miskap2111 myslim, ze sa tam nevrati ten psickar. 😉

mamutka
16. sep 2012

@amalka72 a je vo v BA? lebo by som mala tiez o nieco zaujem, len neviem kam sa dotrepat - kde povazuju za normalne, ze dojde najaka tridsiatnicka, nie len same stredoskolacky. ale zase aby to nebolo daleko, koli dochadzaniu a casu.... diky 😉

amalka72
16. sep 2012

vo Vysokej pri Morave, chodia k nám aj z BA, aj dospeláci neboj...ja som začala pred rokom, teraz mám čerstvých 40 😉 našťastie tento šport nepozná vekové hranice, tak smelo do toho!

katpetdo
16. sep 2012

Ahojte,

vratila som sa akurat z dovolenky, kde som behala kazde rano 8-9km po lesnej ceste popri mori. Uplne idealne, uz dlho sami tak dobre nebehalo. Prihlasila somsa uz na ten dm zensky beh, @miskap2111 rozhodla som sa pre 4km nakoniec, tak sa tam na starte v dave "stretneme". Uz sa neviem dockat.

miskap2111
16. sep 2012

@katpetdo tak to je super! 🙂 Ja ešte nie som rozhodnutá, či idem. Uvidím, ako sa mi bude behať tento týždeň - ja keď pôjdem, tak 9km.

stanka_s
16. sep 2012

ahojte bezkyne, viete mi odporucit dobru obuv na behanie?

miskap2111
16. sep 2012

@stanka_s závisí od povrchu, na ktorom chceš behať. A samozrejme, koľko chceš do bežeckej obuvi investovať . Vo všeobecnosti, teraz je veľmi veľký výber dobrej bežeckej obuvi. Ja napríklad behám v ASICSoch a som spokojná.

stanka_s
16. sep 2012

@miskap2111 dakujem za info. Behat by som chcela po lesnej ceste, cize ziaden asfalt. O cenach bezeckej obuvi nemam ani paru, este som nic nezistovala, chcela som len vase osobne skusenosti, aby som sa vedela zorientovat v ponuke 🙂.

grimaska4
16. sep 2012

@stanka_s
v dobrej sportovej predajni ti poradia ,aj otestuju chodidla na pristroji.
Kvalitna bezecka obuv nestoji malo,ale oplati sa investovat do nej,ja mam Nike Vomero Zoom ,teraz mam v plane kupit si Nike free run, (ta obuv vraj pripomina beh naboso),inak obidva stoja cez 100 eur (u nas)

mirka907
16. sep 2012

@stanka_s v intersporte ti otestuju chodidla, ako doslapujes a navrhnu ti z modelov co ponukaju.... Samozrejme ze ti ale narvhnu boty vyssej cenovej kategorie a nie adidas ani nike, ktore oni nepovazuju za bezecke.... Ja prave na uvod odporucam lacnejsiu variantu nike, adidas a podobne a ked ta to chyti nechas si poradit a investujes do bezeckych znaciek .... Mizuno, asic, NB a podobne

alubinka
16. sep 2012

ahojte maminy, ako vas tak citam, pekne ste ma motivovali..
kedze mam velmi slabu volu, dufam ze prave u vas budem tu motivaciu nachadzat 🙂) zacinam od zajtra, len u nas po dedine, pokial chytim nejaku kondicku..
aky si mam dat podla vas limit? som uplny zaciatocnik- amater.. dufam ze neodpadnem po troch minutach 🙂

miskap2111
16. sep 2012

@alubinka tak super, že si našla motiváciu!! Na začiatku len striedaj pomaličký beh s chodzou, kľudne aj dlhšie choď, ako bež.. Najprv kľudne len do tej pol hodinky max a aj menej, ak nebudes vládať. Hlavne, aby si sa na začiatku neodpalila a aby ťa to motivovalo.. No postupne, ako to budes pravidelne chodit, tak meň intervaly - skracuj chodzu a predlžuj beh, az sa nakoniec prepracuješ len k behu. Toto prepracovanie sa k čistemu behu ti može trvať aj zo 2 týždne, aj možno viac- je to veľmi individuálne- závisí aku máš kondíciu a ako často budes chodit a ako ťa to bude bavit. Hlavne maj z toho radost a pojde ti to veľmi dobre!! Držím palce!!! 🙂

amalka72
17. sep 2012

ránečko! tak ja už mám dnešné kilometre za sebou, počko ideálne 🙂

zuzana84
17. sep 2012

Ahojte dievky, rada by som sa k vam pridala aj ja. Tuto jar sme s kamoskou chodili asi dva mesiace behat, no ked nastupili letne horucavy, tak sme prestali, a mne to velmi chyba, takze by som chcela znovu zacat, ale intenzivnejsie. Vcera som si bola zabehat, ale len tak na zaciatok pohodickovo, 15 min. Touto cestou sa chcem opytat skusenych bezkyn. Ci je mozne behat aj dva tri dni za sebou, ked dam na zaciatok len tak cca 20 min kazdy den. Ja by som dnes totiz strasne chcela ist znovu, len na druhej strane si nechcem uskodit. Viete poradit? 😅

mracik
17. sep 2012

@zuzana84 veľmi záleží na tom, ako beháš. Či beháš len "na cukroch", alebo aj pomalšie "na tukoch". Pokiaľ si vyčerpáš svalový glykogén trvá aj dva-tri dni, kým ho zas doplníš.
Samozrejme za 15 min. ho nevyčerpáš. 😀 Ale veľa báb behá prirýchlo, viac ako 40min a každý deň a vtedy prichádza veľmi rýchlo únava a stagnácia.

Takže kľudne choď behať 😀

Ja sa zas chystám spraviť si nejaký bežecký plán, lebo momentálne je to také živelné, striedam trasy, rýchlosti, povrchy. Čo je síce fajn, ale nejaký poriadok by to chcelo. 😝

trixi
17. sep 2012

Ahojte, tiez som uz vybehana. Klobuk dole vsetkym co idete na hromadne bezecke preteky. Ja "od prirody" nemam rada hromadne akcie, beham si uz len pre radost a v mojom veku a vahe som rada, ze mi to este uteka. Hoci po prestavke je to pomalsie, ale je to moja hodinka, vyborne si precistim hlavu, pluca (hlavne ked idem okolo cisticky vod 🙂 a v pozadi mam Atomku), teraz je uzasne pocasie na behanie, tak si to uzivam.

amalka72
17. sep 2012

baby bežkyne, aj fajčíte niektorá?

miskap2111
17. sep 2012

@amalka72 ja som nikdy nefajčila.

zuzana84
17. sep 2012

@mracik dakujem za odpoved, beham pomalicky, teda tak, aby som vydrzala co najdlhsie, kedze moja kondicka je .... teda, co je to kondicka??? 😀 Takze super, idem aj dnes, snad sa to po par dnoch urovna, a vydrzim uz aj dlhsie. Este raz dakujem 😉

stanka_s
17. sep 2012

@grimaska4 @mirka907 vdaka za rady dievcata 🙂

susul
17. sep 2012

@amalka72 ja som fajcila, ked som bola na VS v 22 som s tym skoncila, ale poznam aj bezcov fajciarov. Vedia, ze keby nefajcili tak sa im lepsie beha, ale holt kazdy mame nejake zlozvyky.

@mracik akurat citam Nelezme, bezme. Dik za typ, je to skutocne zrozumitelne napisane aj pre bezneho smrtelnika 😀

trixi
17. sep 2012

@amalka72 nefajcim a nikdy som nefajcila, bohuzial som bola ako dieta pasivny fajciar, rodicia fajcili. My sme taka silne nefajciarska rodina.