icon

Beh a chudnutie

zuzka2010
20. feb 2012

ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..

lenitta007
18. sep 2012

@mima595 ja rada beham vonku, chodim do lesa, res. po takej polnej ceste medzi lesikom a lukou, len sa obavam, ze uz nebudem dlho moct, lebo uz sa skoro stmieva a to este nehovorim, ked sa zmeni cas, a ked pridem z prace, bude akurat tak tma. ja chodim aj do fittka, tak to budem asi nahradzat tam na pase...

trixi
19. sep 2012

@miskap2111 tak si ma nepredbehla, teda v behu mi to natries, ale bohuzial vo veku vediem ja 😀 . 45 som uz oslavila 😉 . Ja beham tiez s GPS, takze mam vzdy vyhodnotenie behu. Dnes som sa zlepsila - bez par metrov 7 km.
Zajtra bude pauza, idem s Matkom na korculovanie na zimak. Ich skolka chodi kazdy stvrtok na hodinu rano korculovat. Chodim s nimi, pretoze nemaju k dispozicii autobus a tak rodicia, ktori mozu ich na Zimak musime povozit a hned aj zostavam aby sme sa pokorculovali. Je to parada, cele klzisko pre nas - 20 deti a par dospelakov.
@nunusimi no ja teda zdaleka nevyzeram ako v 17 tich, ale citim sa na tych 17 😀 , niekedy mam pocit, ze ma asi chyta dalsia puberta 😀 .

miskap2111
19. sep 2012

@trixi 😀 no myslím že rok hore dole okolo tej 45tky... Veď by nám to vlastne ani nikto nehádal 🙂.. Minule som bola s mojimi dcérami v meste na kávičke a čašník nás vo veľkom obsluhoval že "Slečny, čo si dáte.." 🙂 Proste slečny sem slečny tam.. Moje baby sa rehlili.. 😀 Ja dnes chcem ísť behať po robote, vyzerá to definitívne na zmenu počasia..

amalka72
19. sep 2012

@miskap2111 😀 mám podobné zážitky so synom, minule sa na nejakej žúrke zoznámil s kočkou, ktorá deň predtým šla s nami vo výťahu v auparku a že "nebol si včera v AU s takou babou?" a on ma ešte bežne oblapí okolo pliec... 🙂
ja som ráno ešte stihla v pohode počko ale teraz som prišla od koní- už pršalo...vraj má byť ale teplá jeseň a zima, tak teším 🙂

trixi
20. sep 2012

@miskap2111 tak to potesi, ked Ti tak zalichotia. Ja mam syna 5 rocneho a jedna mamina v skolke, po roku chodenia, hovori synovi: Nenahanaj babicku 😠 😠 😠 A ja ze, ale babicka je momentalne na Aljaske aj s dedom a nahanat sa nenecha. Ta mamina sa strasne ospravedlnovala, odvtedy ma tak uctivo zdravi. 😀 😀 😀
Este k Tvojmu mottu - Svata pravda. Mam skoro vsetky zarucene lieky na chudnutie odskusane a jedine co funguje je, zdravo a pravidelne sa stravovat a HYBAT SA. A mna este prekvapuje, ked nejake baby jedia len eko a bio a potom sa naladuju chemiou z lekarne aby schudli. Vsak ked som mala o nejakych par rokov menej aj mne poriadne hrabalo a s pribudajucimi rokmi vysledok - 30 kg nadvahy (opat), rozhadzany a spomaleny metabolizmus.
Teraz sa pochvalim - od soboty navrat k behu po 2 mesiacoch a 2 kg dole. Citim sa super, dnes sice pauza, ale vyblbla som sa so synom na korculovani.

miskap2111
20. sep 2012

@trixi Tak to je perfektné tie 2 kg! Super! Mne je tých báb, ktoré sa naháňajú za tabletkami, a nie po nejakom športovisku strašne ľúto... Ale asi sa väčšina z nich musí poučiť na vlastných chybách...
Ja dnes idem behať opäť po práci. To je najlepší relax!

susul
20. sep 2012

@mamutka ahoj, ako klby este bolia, alebo je uz lepsie?

mamutka
20. sep 2012

@susul ahoj, dik za opytanie 😉 bola som v pondelok skusit, lebo z bolesti klbu kdesi na bedrach to slo ku kolenu a postupne ma bolel vlastne len sval, tak reku uvidim co bude. Dala som 2 km pomalicky a boli to zase..... neviem, mozno som mala mat dlhu pauzu a nic neskusat. davam si na to konsku mast a objednala som si dajaku specialnu pre boxerov 😀 doktorivi nejdem, lebo prva otazka bude "sportujete" ked spomeniem beh, povie, ze sa vsetko vyriesi, ked behat prestanem a hotovo, "case closed" 😝
tak neviem, cakam co bude dalej a snivam ako si dobre zabeham a mrle ma zeru, ostali mi len stuple do usi s muzikou cestou do roboty.....
viem ze aj mm mal isty cas problem, furt sa dacim mazal, koleno si stahoval pri behu a preslo mu to, tak hadam nedopadnem zle a nebudu mi musiet vodu vytahovat a pol roka off 😒
ako, neboli to moc, ale behat da neda... tak netusim co s tym ☹

lenitta007
20. sep 2012

baby, ja mam stale pri behu vysoky tep? co robim zle? mam znizit rychlost, cas behu alebo co? 😒

mracik
20. sep 2012

@lenitta007 áno znížiť rýchlosť, keď sa budeš nudiť môžeš sem-tam spestriť šprintami 🙂 ak by to trvalo dlho, je dobré dať si urobiť krvný obraz, či nie si anemická. 😉

lenitta007
20. sep 2012

@mracik skusim teda znizit rychlost, niekedy beham aj do mierneho kopca, takze mozno aj preto..... dakujem za radu 😉

susul
21. sep 2012

@mamutka a skusila si nejaky vyzivovy doplnok na klby? Ja ked som pred druhym tehu začala behavat tak sa mi tak po mesiaci, dvoch behov zacali ozyvat bedrove klby a aj koleny. Tiez som to prezivala ako ty s hrozou, ze budem musiet skoncit, ked som sa konecne rozbehala. Ja som si vtedy kupila vyzivovy doplnok na klby a mne to pomohlo. Aj teraz beriem preventivne. Ale len ked si spomeniem, ja som velmi neporiadny pacient. 🙂 Drzim palce, nech boxerska mast zaberie.

trixi
21. sep 2012

ahojte bezkyne - dnes mojich zatial 7 km - trochu chladno, ale krasne slnecne rano, pocit z behu suprovy.
Vcera som si vecer nasla cas precitat posledne cislo casopisu RUN a dozvedela som sa, ze beham malo 😉 . Takze od zajtra predlzim drahu o 1 km. Vraj ak chcem aby som pri behu aj spalovala efektivne svoje bohate tukove zasoby, tak by som mala behat 5-6 krat tyzdenne po 12-15 km. Ale nie odrazu. Vraj zenam to moze trvat aj 3 roky, kym sa dostanu do takej formy. Tak mam co robit a hlavne mam rezervy 😀 .
Este je tam test hodiniek s pulzmetrom - velmi tam odporucaju beh s pulzmetrom. Testovali v cenovej relacii od 35 do 400 €.
@mamutka a mas dobru obuv na behanie? Je to vraj prva chyba bezcov zaciatocnikov, ze setria na dobrej obuvy a z toho potom bolia klby, kolena, krize. Moja suseda sa rozhodla, ze bude behat a kupila si uplne nevhodne tenisky - Reeboky, co bola na ne reklama, ze len si ich obujem a hned mam sexy zadok a stehna (taka kravina, dokonca v niektorych krajinach boli zakazane predavat-natrhnuta achilovka, slachy a pod.) a strasne si stazovala na bolest chrbtice. Tak som jej trochu poradila, dala test bezeckych zenskych tenisiek, kupila si nove a hned ju prestala boliet chrbtica.

sunnysummer
21. sep 2012

@trixi a ako vyisiel test tych hodiniek? ktores su naj? resp- ako vysli v teste suunto M2 (tie mam ja 😅 ) ak ma cas, tak ti budem vdacna 🙂

mima595
21. sep 2012

@trixi - inak može to byt pravda v botaskach..ja som najprv behala v outdoorovych Adaidasoch..inak vyborne botasky, ale strasne ma boleli holenne kosti a svaly lytok, ale nie vzadu, ale na boku a v predu...
a potom som zacal jest viac jogurtov + mlieko a hlavne som si kupila Asicsy na beh s gelovou podrazkou a odvtedy parada..aj beh je lahsi, aj bolesti prestali...
ja som ich kupila v Prahe vo vypredali v outletovom centre, vysli ma na 600CZK, ale povodne stali nieco cez 2000CZk...neviem, ci su to "prave" bezecke botasky, lebo cena sa mi zda nizka, ale teda som spokojna... 😉

mamutka
21. sep 2012

@susul ja beriem len Colafit, lebo som nabehla do lekarne a teta mi zacala punukat uzasne farebne balicky vyzivovych doplnkov s brutal cenami a tesila sa, ze mate tam aj C-cko, aj kolagen....... ja reku diky, C-cko mam doma v prasku ciste a dik za tip, kupim si rovno colafit......... ale kolegyna mi odporuca dajake MSM, pojdem to zohnat...vraj super na klby.

@trixi no toto mi napadlo, mam bezecke Nike, ale zabudla som ich u rodicov, esteze mi ich nerozzuzlal ich pes, ten vsetko testuje, uz ich mam naspat...... a vtedy som par dni behala v Adidasoch, ktore uz mam nejaku dobu a asi moc pevne uz nebudu. chyba velika. len neviam dokedy za nu budem platit......
a to som v tych botach robila svoj rekordik - 8 km prvy krat vobec a k tomu na asfalte. viem, ze to je cele moja chyba, len neviem dokedy a ci to moze mat nasledky...... este tyzden pockam a potom pojdem pokorne asi k dajakemu Dr. ... 😔

a take je uz super pocasie na beh, minule jedna baba bezala okolo a mne az luto bolo 😅 ach jo, no ale mudry sa uci na cudzich chybach a hlupy na svojich.

mamutka
21. sep 2012

inak uz ste poculi, ze tu bude Sportdirect, tusim namiesto Gigasportu? v BA v Avione vraj, v Kosiciach tusim uz su a ze super ceny....

mirka907
21. sep 2012

@mamutka jj v ke uz je asi 3 tyzdne.... A v Ba bude namiesto gigasportu..... Ceny trosku vyssie ako na oficialnej stranke ale dost slusne

krisbar
21. sep 2012

ahojte kocky. pridavam sa k teme. behat som zacala len nedavmo (predtzm som robila vsetky mozne sporrty ale eln rekreacne). musim povedat ze tak ako som behanie na skole neznasala, tak tak ma teraz bavi. zatial beham len 4 - 4.5 km. okolo 40 min.
zacala som aj preto ze som pribrala par ki. a chcem ich dat dole, resp aspon spevnit. uz som dve dala a tie dalsie uz pojdu tazsie.
zmenili sme aj stravu. zacali sa stravovat bio a viac smer vegetarianstvo. tak som zvedava co to s mojim telom urobi .\
zatial beham len po rovine - do kopcov si netrufam a ani nechcem lebo nechcem mat zbytocne vysoky tep, lebo potrebujem byt viac v rovine kde sa spaluju tuky ako v posilovacie.
ste tu niekto taky co tiez potrebuje par kil dat dole?

susul
21. sep 2012

@mamutka ja beriem tiez colafit 🙂, predtym som brala "artrostop". Osobne neviem,ci to ma nejaky efekt alebo je to len placebo efekt, ale to mi je jedno :D hlavne, ze nebolia.

mracik
21. sep 2012

@krisbar myslím, že kilá tu zhadzuje väčšina z nás 😀 ja už len kilo-dve. Od jari som zhodila 6 kíl. Pri behu to ide relatívne pomaly, u mňa cca pol kila za týždeň, ale postava vyzerá úplne inak ako po diéte. 🙂 Fakt to stojí za to.
Verím, že aj ty sa čoskoro dostaneš do fázy, keď kilá už budú druhoradé.
Čo sa týka vege stravy, ja ju tiež uprednostňujem, ale jem raz-dva krát do týždňa aj mäso. Treba si dať hlavne pozor na kompletnú bielkovinu - tú majú vajcia a mliečne výrobky, alebo kombinácia obilnina + strukovina, obilnina + mliečny výrobok, strukovina + semená, orechy. Treba si dať na to pozor, aby si nešla do katabolizmu. 😉

trixi
21. sep 2012

@sunnysummer ahoj, vecer Ti to pozriem v casaku, teraz v praci nemam. Ale myslim, najlepsie vychadzal Garmin - nejdem si vymyslat, upresnim vecer
@krisbar nie par ja ich potrebujem dat par desiatok 😀 😀 😀 , ale beham hlavne pre radost, kvoli nalade - beh potrebujem aby som nebola nervna, vsetok stres z prace vysumi.
@mracik ja som s vegetarianstvom skoncila po celodennom pochode hrebenom Zapadnych Tatier na druhy den - tak mi chutila anglicka slanina, ze som slintala ako Pavlovove psy 😀 . Teraz som vsezravec s tym, ze citam co kupujem, davam prednost bio produktom. Vcera som robila nakup 1 taska v Masiarstve - skvarky, salam, sunka, spekacky (drahy chce urobit utopence) - pre mojho chlapa a 2 taska v obchode so zdravou vyzivou - bio chlebik, bio cestoviny....bio produkty a 3 taska z trhu plna zeleniny 😀 Ja som teraz objavila chut sladkych zemiakov a neviem sa ich dojest a sladkej pecenej tekvice. Mnaaaam. Ale aj taky dobry steak z pravej svieckovej mnaaaam 😀 😀 😀 Co teraz nemusim jest je kuracina, precitala som si testy kuracieho masa a mam blok. A tak isto uz vyse roka sa vyhybam fast foodom. Mc Donald a KFC obchadzam na kilometre. Dovtedy som bola nazoru, ze raz za cas si dam ale zasa som videla dokument o priprave toho co tam ponukaju a dakujem nemusim. Doktorka Cajthamlova dokonca prehlasila, ze by na dverach mal vysiet oznam - Vstup do 18 rokov zakazany !!!

trixi
21. sep 2012

@mamutka
@mirka907 (pekne motto) diecata aky je to obchod Sportdirect? Gigasport bola katastrofa! Mne sa teraz paci Decathlon (chodim hlavne nakupovat sportove veci pre maleho - je len v CR), maju super ceny.

Videli ste, alebo skusali tie 5fingers Vibram? Testuju ich v tom RUNe, vraj super aj na behanie, dokonca v tom bezali Maraton.

mamutka
21. sep 2012

@trixi ja som videla, ze sa casto spomina ako ludia nakupuju na nete z anglicka z tohto shopu za super ceny, idem snorit http://www.sportsdirect.com/running uz sa na nich tesim 😵

krisbar
21. sep 2012

@trixi - my sa stravujeme v podstate rovnako. nevyhybam sa masu, ale vyberam si kde a ake si kupil. kurence len bio a aj to len take co majo okolo 80 dni a vyrastali na volnom vzduchu. ale celkovo ho jeme malo. mozno niekedy ani 1x za tyzden.
zato muz zje vela ryb a morskych plodov
@mracik - ano - na to aby sme mali bielkoviny si davam pozor. strukovinu mame dost casto, nahradili sme maso sojov a vyrobkami zo soje. cize my nie sme ti vegetariani, co len vysadia maso, ale sme taki co vysadia maso a hladaju sposoby cim ho nahradit.
no ja ani nepotrebujeme nejako urychlene schudnut. vlastne to co vravis, ze to ide pol kila za tyzden ,to u mna mozno aj menej, lebo uz beham/sportujem asi 6 tyzdnov a dala som dole "len" 2 kila. ale ja zase nemam na sebe tak vela (aspon si myslim 🙂 ) na zaciatku som mala 67, teraz 65 a chcem ist na svoju "svadobnu" vahu co je 61, a aj ked sa mi to nepodari tak si nebudem trhat vlasy, aj ked minuly rok ked som schudla na 62 tym ze som nordicwalkovala rano hned po zobudeni tak som sa citila fakt dobre.
druha vec je ze ma dost prepadaju choroby, takze u mna je to tak, ze ked zacnem behat tak bud dostanem nejaku nadchu, alebo zapla mocovych ciest (co mam teraz) tak ma to obmedzuje v plnej prevadzke. ale neajko s tym bohujem...

miskap2111
21. sep 2012

@sunnysummer
@trixi
Aj ja mám ten Run a keďže robím z domu, môžem to aj hneď pozrieť- takže Suunto testovali len Ambit za 400eur. Vo svojej kategórii ho porovnavali s Garminom 610 ( tiež za 400eur). Suunto Ambit bol hodnotený, že je príliš robustný.

Inak, ako som už viackrát spomínala, ja mám teraz Garminy110HR a som s nimi spokojná, lebo to, čo je u nich výhoda, je práve rýchly a spoľahlivý GPS signál a takisto sa mi páči, že ma po každom kilometri upozorní ako bežím. Samozrejme, je to ten najalcnejší model a v reviews na webe som si prečítala, že nie je veľmi vodotesný. Dážď a pot by mal vydržať(už som bežala aj v daždi a bolo to ok), ale pri nejakej riadnej expozícií s vodou má problém.. Takže uvidíme. Inak mi úplne vyhovuje a meria aj tep.

trixi
21. sep 2012

@miskap2111 ja si chcem kupit Garmin, ale vodotesne aj na nejake to snorchlovanie, hlavne vsak na plavanie - na leto. Presne tam vyzdvihli presnost a spolahlivost GPS signalu u Garminu. Vsak je to klasika. Ja si chcem kupit k iPhonu merac tepovej frekvencie. Beham s nim - dobry GPS signal, vyhodnocovac vzdialenost, rychlost... Este k dokonalosti merac tepovej frekvencie a bude to OK. Posledne vylepsenie - nove bezdratove sluchatka - super, nepadaju, dobry zvuk a ziadny kabel. Zajtra obuvam nove tenisky. Dnes som sa rozlucila so starymi 😢 😀

mracik
21. sep 2012

@miskap2111 koľko stáli tie Garminy? V intersporte budú mať teraz akciu na nejaký no name sporttester s GPS za 130€, tak rozmýšľam, či ísť do toho, alebo radšej kúpiť Garminy...

vidím, že ku strave máme asi všetky podobný prístup, teda všetko s mierou 🙂

@trixi ako robíš tú tekvicu? Mne sa jej tento rok celkom slušne urodilo, už mi ide trošku hore krkom 😝 chce to nejaký nový recept 😀

miskap2111
21. sep 2012

@mracik tie Garminy stali 157 EUR aj meracom HR. Bez HR stoja okolo 127 EUR.