icon

Beh a chudnutie

zuzka2010
20. feb 2012

ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..

ifkael
4. okt 2012

@miskap2111
Pozeram aj na ne...je pravda,ze mam na iphone aplikacie, nato ci sa zlepsujem a ubehnutu trasu mi to uplne staci...ci by mi nestacili aj bez gps - suunto..

No som z toho jelen...

miskap2111
4. okt 2012

@ifkael no ak beháš stále len tú istú trasu, tak by ti možno aj stačilo. Len ak sa budeš zlepšovať, tak budeš mať aj ďalšie ciele a možno ti potom už nebud´ stačiť... Treba sa zariadiť podľa toho, aký si naturel. Ak si prirodzene ambiciózna, tak choď na lepší model.

alinoko
4. okt 2012

@miskap2111 ja mam stale problem,ze mi ten hrudny pas pada-neda sa uz viac stiahnut!mam nervy!

mracik
4. okt 2012

@alinoko treba vložiť do podprsenky, napr. tej z tchiba 😉

alinoko
4. okt 2012

@grimaska4 prosim ta, aku mas tu podprsenku ze tam vlozis aj hrudny pas?

alinoko
4. okt 2012

@mracik diki to som nevedela super

grimaska4
4. okt 2012

@alinoko
ja mam od triumphu - Triaction,bola draha ☹ (okolo 50 eur stala),ale dobra je lebo v lete mozem nosit ju ako vrchny diel na behanie ci na aerobik http://www.amazon.de/TriAction-Damen-Bügel-Extr...
Inak v tchibe teraz maju lacnejsiu,ale kvalitou neviem aka je,tato je super pevna

mracik
4. okt 2012

v tchibe má pútka len tá stredná http://www.tchibo.sk/Sportova-podprsenka-p40002... je dosť pevná 😉

alinoko
4. okt 2012

inac kocky beham,beham pravidelne 4krat do tyzdna,zhruba tych 60-70minut je to priblizne tych 10km.potom idem este po syna do skolky 8km na bicykli no a vecer som hotova zaspim skor jak moje dite chichi. inac snazim sa pridavat kazde 5 min.rycly beh(jednu minutu)a potom znova bezim normalne.Ale baby mne sa nejak nedari ☹ ani bezat rychlejsie alebo viac-myslim viac km 😔 asi chcem vela na zaciatok,ze?ale mna to potom frustruje...ako to robite vy?diki

ifkael
4. okt 2012

@miskap2111 tak garmin...310hr alebo 410hr..

opica
4. okt 2012

@mracik druha v 9 km je ta moja znama, co skoncila aj 12. v zenach na night rune...inak vymakana je a to ma 2-rocnu dceru

grimaska4
4. okt 2012

@alinoko
a co sa ti nedari??ved behat 10 km si myslim ze je super,a cas?Ved to je jedno ak sa nechystas na nejaky maraton s tuzbou vyhrat tak tiez ok,ak behas len pre kondicku alebo pre chudnutie je to ok,az az.A este k tomu mas bicykel.
Ja tiez beham trosku cez 10 km a mne to staci,sem tam som si dala 12 km,par krat 15 km ale som spokoj 😉 na ze zvladnem tych 10-proste mne to staci

alinoko
4. okt 2012

@grimaska4 ja mam tiez trium nosila som ju na behanie ked som kojila je super musim popozerat,ta z Tchibo vyzera dobre,len ja mam" lentilky pod kobercom"potrebujem 70B a maju len 75B no ale pojdem zajtra vyskusat.inac moj muz sa smeje,ze v poslednej dobe kupujem same sportove oblecko a nekukam na zenske HANDRY haha.No ma ten beh nieco do seba-nie?

ifkael
4. okt 2012

@alinoko kolko takto behas?
@miskap2111 chcela by som, aby bolu aj do vody- a niesu..no radost.

opica
4. okt 2012

@alinoko kolko uz behavas?
ja som sem onehda davala jedno odporucanie od chalana, ktory mi obcas radi a mala by si proste striedat behy. povedzme tie 4 razy do tyzdna:
1. dlhy beh (10 km)
2 intervaly (povedzme 5-8 km, kde 1 km bezis rychlo, potom takych 300 metrov vyklus, idealne, aby ti tepl klesol pod 130 a zas opakujes...alebo proste kolko vladzes)
3. relax beh(cize 5-8 km uplne zlahucka, nizky tep)
4. okolo 5 km svojim idealnym tempom.

inak sa teslo prestane zlepsovat

a nie vzdy je najlepsie zacinat dlhe trate, niekedy staci tych 5 km a proste skusat, co telo dokaze. kazdopadne treba aj posilovat svalstvo a nielen behat. poznam z vlastnej skusenosti a veru treba striedat sporty.

alinoko
4. okt 2012

@grimaska4 mas pravdu ja viem,len ja sabojim tej stagnacie, ze ma to prestane bavit!

alinoko
4. okt 2012

baby idem po maleho do skolky,vecer sa ozvem,diki za odpovede zatial pa

miskap2111
4. okt 2012

@alinoko inak ja behám asi tak ako ty- dokonca mi to vychádza aj 5-6x do týždňa. Tiež sa nezlepšujem, ale ani na tom nepracujem a ešte sa mi na tom ani nechce pracovať 😀 @opica ti však dobre radí, že ak sa chceš zlepšvať, treba si ten tréning naozaj plánovať a robiť roznorodé veci, lebo príde stagnácia... No ale ak tieto ambície nemáš a beháš len čisto pre radosť z pohybu, tak to je potom v pohode, si myslím.. 🙂 Aj ja to tak robím (ale potom si sama sebe niekedy nadávam, že som len "do pohody" 😀 ).

miskap2111
4. okt 2012

@ifkael to musíš potom siahnuť do vyšších kategóríi a hlbšie do peňaženky 🙂... Ale napr.vodotesné budú aj nové Garminy10, čo by mali vyjsť okolo 100 eur, ale tie zase nemerajú tep...

ifkael
4. okt 2012

@miskap2111 uz aj tie 310 a 410su dost...vodetesnost mi za prasule navyse nestoji..

poslednych 8 tyzdnov nezlpsujem, som rada ze udrziavam...nemala som mobil, iphone bol v oprave, takze v sobotu vybieham aj s technikou :/ aj sa bojim, co mi to ukaze...ale nevadi, aspon si vyvetram hlavu

ifkael
4. okt 2012

@alinoko ja potrebujem 70C,ale za tie peniaze som tiez objednala z tchiba... snad buci tyzden tu bude balik. som si nakupila "motivacne" :D

grimaska4
4. okt 2012

@miskap2111
to je ale dobry blud teda-vodotesne ,ale nemeraju tep ☹ ,tak naco su potom??
Podla mna pri behu je pulzova frekvencia dolezitejsia ako vodotesnost

miskap2111
4. okt 2012

@grimaska4 aj tí, čo robili na ne reviews, sa nad tým trochu zamýšľali, ale úmysel asi bol, aby to bolo čo najlacnejšie a najuniverzálnejšie- čiže nielen pre bežcov, ale aj pre plavcov, cyklistov, triatlonistov - čiže rozšírili cieľovú skupinu a aby sa zmestili do ceny, niečo museli vynechať.

grimaska4
4. okt 2012

@miskap2111
hej,myslela som si,inak mam kamosa,ktory nema vodotesne,a dava si ich na holu ruku v zime alebo v dazdi a potom stiahne nato rukav,a podla potreby mrnknut rukav vysunie 🙂 .
Inak pre bezcov ani neviem naco su vodotesne,neviem ako kto,ale ja nikdy nebeham ked je lejak,v zime ked snezi ,ale to je ine ako dazd,aspon teda podla mna

opica
4. okt 2012

ja s mojim lidlackym emracom sa mozem hanbit 🙂 ked zacnem behat km pod 5.30 bezne, tak potom si kupim nove tenisky a moznzoe aj merac

inak, moj muz bol dnes na treningu bezeckom a uplne znechuteny. bezne to stoji 40 eur/mesaic, dva krat do tyzdna po dve hodiny. ale ze nik mu nic nepovedal, neupozornil, cele zle 😉 esteze to ma zadarmo z roboty. buduci tyzden asi zbehnem s nim kuknut a pokecat. ja som myslela, ze mu spravia riadny treningovy plan a tak,a el viditelne zatial nic...este tomu dame jedne pokus 🙂

mima595
4. okt 2012

@opica - aj ja mam lidl a som velm spokojna..na take behanie mi bohate staci

alinoko
5. okt 2012

@grimaska4 v novom Fit for fun na november pisu zaujimave veci o behani-pozri si(die beste lauf-formel).Asi zacnem aj s interval trening ako mi radite bude trochu zmena a uvidim co to prinesie 🙂

trixi
5. okt 2012

@grimaska4 nooo, pre mna. 😀 Hlavne na leto a na dovolenku. Velmi rada po behu hned skocim do mora si zaplavat, intenzivne aby som vedela ako daleko - na otvorenom priestore je vzdialenost velmi relativna. Ale ja som to vymyslela vodotesnym sportovym puzdrom na iPhone, len vtedy mi nefunguje zasa merac tepovej frekvencie. 😉
Dnes som bez mojej davky behu, balila som nas na vikend na chalupu, zajtra planujeme Rohace, ma byt celkom pekne pocko. Tak si zabehajte aj za mna. 😉 Pekny vikend vsetkym. Buduci tyzden sa nam ochladi, co ma velmi netesi, rana uz budu dobre chladne. 😢

amalka72
5. okt 2012

tu trávim moje rána 🙂