Beh a chudnutie
ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..
@ifkael no ak beháš stále len tú istú trasu, tak by ti možno aj stačilo. Len ak sa budeš zlepšovať, tak budeš mať aj ďalšie ciele a možno ti potom už nebud´ stačiť... Treba sa zariadiť podľa toho, aký si naturel. Ak si prirodzene ambiciózna, tak choď na lepší model.
@miskap2111 ja mam stale problem,ze mi ten hrudny pas pada-neda sa uz viac stiahnut!mam nervy!
@alinoko
ja mam od triumphu - Triaction,bola draha ☹ (okolo 50 eur stala),ale dobra je lebo v lete mozem nosit ju ako vrchny diel na behanie ci na aerobik http://www.amazon.de/TriAction-Damen-Bügel-Extr...
Inak v tchibe teraz maju lacnejsiu,ale kvalitou neviem aka je,tato je super pevna
v tchibe má pútka len tá stredná http://www.tchibo.sk/Sportova-podprsenka-p40002... je dosť pevná 😉
inac kocky beham,beham pravidelne 4krat do tyzdna,zhruba tych 60-70minut je to priblizne tych 10km.potom idem este po syna do skolky 8km na bicykli no a vecer som hotova zaspim skor jak moje dite chichi. inac snazim sa pridavat kazde 5 min.rycly beh(jednu minutu)a potom znova bezim normalne.Ale baby mne sa nejak nedari ☹ ani bezat rychlejsie alebo viac-myslim viac km 😔 asi chcem vela na zaciatok,ze?ale mna to potom frustruje...ako to robite vy?diki
@miskap2111 tak garmin...310hr alebo 410hr..
@alinoko
a co sa ti nedari??ved behat 10 km si myslim ze je super,a cas?Ved to je jedno ak sa nechystas na nejaky maraton s tuzbou vyhrat tak tiez ok,ak behas len pre kondicku alebo pre chudnutie je to ok,az az.A este k tomu mas bicykel.
Ja tiez beham trosku cez 10 km a mne to staci,sem tam som si dala 12 km,par krat 15 km ale som spokoj 😉 na ze zvladnem tych 10-proste mne to staci
@grimaska4 ja mam tiez trium nosila som ju na behanie ked som kojila je super musim popozerat,ta z Tchibo vyzera dobre,len ja mam" lentilky pod kobercom"potrebujem 70B a maju len 75B no ale pojdem zajtra vyskusat.inac moj muz sa smeje,ze v poslednej dobe kupujem same sportove oblecko a nekukam na zenske HANDRY haha.No ma ten beh nieco do seba-nie?
@alinoko kolko takto behas?
@miskap2111 chcela by som, aby bolu aj do vody- a niesu..no radost.
@alinoko kolko uz behavas?
ja som sem onehda davala jedno odporucanie od chalana, ktory mi obcas radi a mala by si proste striedat behy. povedzme tie 4 razy do tyzdna:
1. dlhy beh (10 km)
2 intervaly (povedzme 5-8 km, kde 1 km bezis rychlo, potom takych 300 metrov vyklus, idealne, aby ti tepl klesol pod 130 a zas opakujes...alebo proste kolko vladzes)
3. relax beh(cize 5-8 km uplne zlahucka, nizky tep)
4. okolo 5 km svojim idealnym tempom.
inak sa teslo prestane zlepsovat
a nie vzdy je najlepsie zacinat dlhe trate, niekedy staci tych 5 km a proste skusat, co telo dokaze. kazdopadne treba aj posilovat svalstvo a nielen behat. poznam z vlastnej skusenosti a veru treba striedat sporty.
baby idem po maleho do skolky,vecer sa ozvem,diki za odpovede zatial pa
@alinoko inak ja behám asi tak ako ty- dokonca mi to vychádza aj 5-6x do týždňa. Tiež sa nezlepšujem, ale ani na tom nepracujem a ešte sa mi na tom ani nechce pracovať 😀 @opica ti však dobre radí, že ak sa chceš zlepšvať, treba si ten tréning naozaj plánovať a robiť roznorodé veci, lebo príde stagnácia... No ale ak tieto ambície nemáš a beháš len čisto pre radosť z pohybu, tak to je potom v pohode, si myslím.. 🙂 Aj ja to tak robím (ale potom si sama sebe niekedy nadávam, že som len "do pohody" 😀 ).
@ifkael to musíš potom siahnuť do vyšších kategóríi a hlbšie do peňaženky 🙂... Ale napr.vodotesné budú aj nové Garminy10, čo by mali vyjsť okolo 100 eur, ale tie zase nemerajú tep...
@miskap2111 uz aj tie 310 a 410su dost...vodetesnost mi za prasule navyse nestoji..
poslednych 8 tyzdnov nezlpsujem, som rada ze udrziavam...nemala som mobil, iphone bol v oprave, takze v sobotu vybieham aj s technikou :/ aj sa bojim, co mi to ukaze...ale nevadi, aspon si vyvetram hlavu
@miskap2111
to je ale dobry blud teda-vodotesne ,ale nemeraju tep ☹ ,tak naco su potom??
Podla mna pri behu je pulzova frekvencia dolezitejsia ako vodotesnost
@grimaska4 aj tí, čo robili na ne reviews, sa nad tým trochu zamýšľali, ale úmysel asi bol, aby to bolo čo najlacnejšie a najuniverzálnejšie- čiže nielen pre bežcov, ale aj pre plavcov, cyklistov, triatlonistov - čiže rozšírili cieľovú skupinu a aby sa zmestili do ceny, niečo museli vynechať.
@miskap2111
hej,myslela som si,inak mam kamosa,ktory nema vodotesne,a dava si ich na holu ruku v zime alebo v dazdi a potom stiahne nato rukav,a podla potreby mrnknut rukav vysunie 🙂 .
Inak pre bezcov ani neviem naco su vodotesne,neviem ako kto,ale ja nikdy nebeham ked je lejak,v zime ked snezi ,ale to je ine ako dazd,aspon teda podla mna
ja s mojim lidlackym emracom sa mozem hanbit 🙂 ked zacnem behat km pod 5.30 bezne, tak potom si kupim nove tenisky a moznzoe aj merac
inak, moj muz bol dnes na treningu bezeckom a uplne znechuteny. bezne to stoji 40 eur/mesaic, dva krat do tyzdna po dve hodiny. ale ze nik mu nic nepovedal, neupozornil, cele zle 😉 esteze to ma zadarmo z roboty. buduci tyzden asi zbehnem s nim kuknut a pokecat. ja som myslela, ze mu spravia riadny treningovy plan a tak,a el viditelne zatial nic...este tomu dame jedne pokus 🙂
@grimaska4 nooo, pre mna. 😀 Hlavne na leto a na dovolenku. Velmi rada po behu hned skocim do mora si zaplavat, intenzivne aby som vedela ako daleko - na otvorenom priestore je vzdialenost velmi relativna. Ale ja som to vymyslela vodotesnym sportovym puzdrom na iPhone, len vtedy mi nefunguje zasa merac tepovej frekvencie. 😉
Dnes som bez mojej davky behu, balila som nas na vikend na chalupu, zajtra planujeme Rohace, ma byt celkom pekne pocko. Tak si zabehajte aj za mna. 😉 Pekny vikend vsetkym. Buduci tyzden sa nam ochladi, co ma velmi netesi, rana uz budu dobre chladne. 😢

@miskap2111
Pozeram aj na ne...je pravda,ze mam na iphone aplikacie, nato ci sa zlepsujem a ubehnutu trasu mi to uplne staci...ci by mi nestacili aj bez gps - suunto..
No som z toho jelen...