Beh a chudnutie
ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..
mne sa dnes zas potvrdilo, ze to netreba silit ;) po vcerajsej desinke som si isla dat svoju lahucku patku a veru som sa potrapilo, telo si pamata. ale pulz fajn, tempo tiez v norme 5.46/km
kazdopadne zajtra frei, muz ide z roboty na ch kazdorocny triatlon, tak som zvedava, ideme fandit 😀
@mirka907 držíme!!! 🙂
Ahojte, ja sa k vam ak mozem trochu vtiernem...som 2 mesiace po porode (cisarskom) a rada by som k mojej aktivite okolo drobca a plavaniu pridala aj beh...nie vzdy mi totiz vyjde cas na plavanie (musim dochadzat do mesta a komplikuje sa to strazenim maleho) ale behat mozem za dedinou teda maleho staci kratsie strazit...
...nedate mi prosim par dobrych rad na zaciatok? 🙂
@chirabell
zalezi od toho aku mas kondiciu a ci si pred tehotenstvom sportovala aktivnejsie alebo nie.Ale jednoznacne pevnu podrpsenku najme ked kojis,a neodporuca sa behat viac ako 30 minut (miernym tempom) ak dojcis.
Bezecka obuv je tiez dolezita,dychat nosom -najme teraz ked uz vzduch je studensi
@grimaska4 pred tehu (no...presnejsie pred rozhodnutim mat baby, co su 2r lebo prvy pokus nevysiel a nasledne druhy chvilu na to som bola PN na rizikovom, tak nic sa nekonalo) som aktivne sportovala, akurat som nebehavala (ak neratam vo fitku pas, na ktorom som rychlu chodzu striedala s behom, ak bolo vonku zle pocasie a nedalo sa na korcule)...ja by som aj teraz korcule riesila, len som sa prestahovala tu nemam na to podmienky...tak som si nasla ine moznosti no a beh mi pride ako najjednoduchsie realizovatelny...len by som nerada zacala zle, aby ma to neodradilo.
dievcata, co pocuvate pri behani?
@chirabell ak sa mozem opytat nemas obavu ist na plavaren? Ja som tiez mala sekcie a mne lekar hovoril, ze polroka trva kym sa vsetko zhoji, I tie vnutorne sitia. Mne sa jazva hojila bez problemov, ale do vody by som si netrufla. Ja som cca od 3 mesiaca chodila na rychle prechadzky s kocikom a cca po 7 mrsiacoch som pozvolna zacala behat. Veelmi pomaly, tak pomaly, ze ma chodci obiehali 🙂
Fun radio, wericha a manzel mi namixoval taky mix udernejsich pesniciek, ked chcem bezat rychlejsie.
@cherryblossomgirl ja nič 🙂 počúvam svoj dych, ako dupocem a po 10 km mi už je všetko aj tak jedno. 🙂
@susul vies co, nebojim...cakala som na kontrolu po 6to nedeli...jednak som bola dlhsie v nemocke, lebo mi vyberali svorky tam, nechceli ambulantne, takze ked vybrali uz to bolo ok. No a po 6tonedeli mi moj dr (ktory ma moju plnu doveru, lebo je to taka moja zachrana po viacerych fuseroch a on je nie len odbornik ale aj spravny clovek) skontroloval jazvu ultrazvukom a ze vsetko v poriadku. Potom sme sa rozpravali o tom ako sa to sije a hoji, dnes vraj sa pouziva material, ktory sa do 3m vstrebe a sceli tkanivo vo vnutri, pricom samotna rada sa zhoji vacsinou do 1-2mesiaca...takze tie odporucania ako pockat na dalsie tehu rok a pod a necvicit su len odporucania dr z dob minulych, ked sa silo inak a s inymi materialmi, maju to zauzivane...on vraj ma pacientky (romky) ktore po sekcii do roka nie len ze otehotneju ale aj opat porodia a bez najmansich problemov. Co sa tyka cvicenia, povedal, ze mozem vsetko s mierou, ako sa budem citit, ked mi bude dobre, mozem, ked mi bude neprijemne, mam pockat...pytala som sa konkretne na plavanie a behanie...takze som skusila a bolo to super. Zvonku je rana zahojena uz davno, nema sa tam aka infekcia dostat, zdnuka myslim ze tiez, lebo uz ma ani netaha ani mi netrpne brusko, ako bolo niekolko tyzdnov po sekcii. No a minuly tyzdne som skusila aj par "kalanetikovych" brusakov, nie vela, tak 15+15 a slo to...predtym som nebola schopna ani jeden, svaly boli tak uvolnene, ze to neslo
Takze to zhrniem, nebojim 🙂 ale ani to zas neprehanam...aj ked plavanie je podla mna dost neskodny sport co sa bruska tyka
@bonaquaba Sa blizila otrasna burka, fotila som z balkona a u mna slnko, na Furci mrak a nakoniec to odtiahlo na Ukrainu 😀
@cherryblossomgirl ja pocuvam seba nadych ( 1,2,3,4), vydych (1,2,3,4), potom tak v 3/4 ( 1,2,3)/(1,2,3) a posledne kolecko (1,2)/(1,2) ale to z cestyyyyy lebo idem do ciela a co mi zavadza zmetiem 😀 😀 😀
Mna hudba vyhadzuje z dychorytmu 🙂 a potom sa snazim bezat podla nej, zacne ma pichat v boku a som v rici 😖
@chirabell ja som skor myslela take tie zenske infekcie, ja ked som mala oslabenu imunitu, tak to vzdy skoncilo zle a teraz, ked kojim sa na mna lepi vsetko, co okolo mna prebehne. Ale ono je to zrejme velmi individualne, kazdy sa zo zakroku inak spamatava, ja som sa uplne fit citila po tom polroku, ale mam kamosku, co po troch mesiacoch po sekcii nevladala malu z postielky zdvihnut. V kazdom pripade je super, ze mas energiu a sportujes. Tak nech sa dobre beha.
@susul jaj taaak..no mam take tampony na plavanie...su napustene vazelinou alebo cim, odporucil mi to gyn, ale pouzivala som ich aj predtym ked som sla na verejne kupalisko ci plavaren...no a energia...heh...niekedy mam pocit, ze padam na hubu a strasne by som si rada pospala suvislo bez budenia aspon 10 hodin 😀 ale tak nejak to vzdy rozchodim, horsie vecer...takze moje sportove aktivity musia byt doobeda
caute baby
boliste niektora pozriet na kosickom maratone,ak ano napiste aka bola atmoska, aktora sa chystate niekde napretekvtychto dnoch
baby mam taky problem cchem behavat behavam no nie moc koli prsiam mam ich dost velke mam sportovu podprsenku ale nepomaha to a vo vystuzenej sa mi beha este horsie mate nejake tipy alebo overene podprsenky nejake sportove? 😒 😒

@amalka72 fiiha amerika, ja tu vecery, medzi veziakmi a skolou 😀 😀 😀 len na dokreslenie rozdielu, ale zopar stromov aj u nas prezilo