icon

Beh a chudnutie

zuzka2010
20. feb 2012

ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..

jenifer2904
22. júl 2012

Ahojte, tak citam a namotivovali ste ma...som po porode 8 mesiacov, som skoro na pôvodnej vahe ale tych 5 kil sa ma drzi ako kliest...inak nasla som velmi dobry prehlad po tyzdnoch, ako zacat a "dusu nevyplut"...mozno to niekomu pomoze:
http://pinterest.com/pin/29906784996216198/
a tento je po dnoch:
http://pinterest.com/pin/277745501989439094/

mirka099
22. júl 2012

Tak, motivujete kocky statocne..,.. prave mam za sebou svoju hodinku 😉 dik 😎 😎 😎

trixi
23. júl 2012

ahojte bezkyne, ja som mala cyklisticky vikend, na beh neostal cas. 😉 V sobotu sme testovali cyklovozik a moj novy bike okolo priehrady a v nedelu krasny cyklovylet okolo Neusiedlerskeho jazera. Cely cas som tahala vozik s 2 detmi. Napriek zatazi, dnes o 1 kg viac. Asi mi rastu svaly 😀 😀 😀
Krasny den vsetkym sportovkynam. 🙂

tilly
23. júl 2012

@trixi no ako bolooo??? kde ste boli? aky bol vozik? 😵

trixi
23. júl 2012

Napisala som ti do druhej temy 😉 . Cyklovozik - jeeej to je vynalez, ze som ja tava na to prisla tak neskoro ☹

tilly
23. júl 2012

@trixi ved pri druhom kupis 😵

nikush
24. júl 2012

ahojte, ak smiem tak sa k vam pridam, dnes idem druhy krat behat, tak sand to zvladnem 😉 😉 motivovali ste ma. skoda, ze nemozem behat po trave, len po asvalte ☹ nejako prezijem...len ma bolia bedrove klby z nedelneho behu- trval cca 20 minut, a len tak yjogging to bol

boska79
24. júl 2012

@nikush chce to kvalitnu obuv v tom pripade

Tiez idem dnes, rozhybat sa po nedelnej ture 😉

trixi
25. júl 2012

ahojte bezkyne, dnes bezecka pauza. Vonku "chci a chci" Aspon v praci aj nieco urobim 😀 , kedze som tu nacas. 😉

boska79
25. júl 2012

😵 vcera to super islo, dnes prsii takze pauza, dufam, ze zajtra uz nebude prsat, uz by som chcela si pridat na trase.... vcera by som vladala az neviem kam, uplne lahucka som sa citila len som musela ponahlat domov 😒

mirka099
25. júl 2012

Bezkyne moje, opät Vas chvalim, ze tu pisete... dnes som mala tazke nohy, nechcelo sa mi, neslo to nejak, ale radsej by som dusu vyplula ako sa Vam nepochvalit, ze mam za sebou svoju hodinku aj tri minutky 😎 tak a teraz zasluzeny slastny pocit. aaaaaaaaaaaach 😀

sunnysummer
27. júl 2012

caute baby 🙂 super tema, ja som zacala behat nedavno, manzel behava okrem ineho, takze aj on ma k tomu motivoval. najskor (pre tych co zacinaju) by som odporucila kupit dobru sportovu podprdu, ta sa da stale vyuzit. a potom topanky, teraz su take zlavy ze sa to super oplati. pisalo sa tu aj o pulzometri, ja mam suunto m2 a musim vam povedat, ze az s tymto cudom som sa naucila asi spravne behat. o pulzoch som mala nieco precitane ale nemala som predstavu kolko je asi 130 alebo 150. sok nastal ked som zistila, ze ja mam 130 uz pri rychlej chodzi 😅 taku mam ja kondicku 😒 a druhy sok, ked po takmer hodinovom behu mi naratalo 274 spalenych kalorii. nejako malo, ci?
ale tak zlepsuje sa to pomaly...

maria1610
27. júl 2012

Môžem sa k vám pridať kočky? Behám asi 6 týždňov 😅 - ale cítim, že kondička sa zlepšuje - už dám 5 km za 35 min., chcem to dotiahnuť na 10 km za hodinku 🙂 - uvidíme kedy sa mi to podarí - začala som behať po potrate a mám to ako psychohygienu - keď bežím, nemyslím na šťastíčko, ktoré nám tak skoro odišlo

bonaquaba
28. júl 2012

@sunnysummer a kde si kupovala ten pulzometer, nieco take by som aj ja chcela a tu podprdu si tiez musim zohnat, lebo moje kozociky 😀 lietaju na vsetky strany a aj trochu bolia

bonaquaba
28. júl 2012

@maria1610 Vitaj medzi nami, ako to zvladas,ked uz po takej kratkej dobe das 5 kilometrov a ratas to nejako,lebo ja beham tak dvadsat minut,ale neviem kolko je to kilakov, a ja potom davam este brusaky,lebo uz dva mesiace beham a ta pneumatika nie a nie dole, cela som chuda iba to brucho trci 😝
a neboj to stasticko este pride a ked behas, tak prides na vesele myslienky aspon u mna to tak funguje a dobre sa telo pripravi aj psychicky aj fyzicky
ja som dnes rano behala dvadsat minut,ale prsalo, tak som prisla cela mokra, potom som sa prezliekla a este som drela brusaky uffff

bonaquaba
28. júl 2012

@mirka099 supeeeeeeeeeeeeeer vykon a inac baby nerozmyslate o nejakom maratone,ja by som normalne niekde isla zabehnut

sunnysummer
28. júl 2012

@bonaquaba ahoj, ja som kupovala (teda dostala som od manzela na 30tku 🤐 ) z tadeto http://www.sportware.sk/suunto-m2-fuchsia-hodin... prebruzgala som cely net a tu boli najlacnejsie. prave pozeram, ze zdrazeli o 20 centov 😨 podprdu mam z HM, stala asi 10€ ale je super. nevedela som ci ma to bude bavit, tak som nechcela vyhodit kopec prachov za nejaku extra znackovu. ale podla mna tejto nic nechyba. a vy uz tak, ze maraton? fuu, tak to ja si netrufam ojooj ani zdaleka...

bonaquaba
28. júl 2012

@sunnysummer pozriem tie hodyinky, a kedze teraz nie som doma a je tu HM, tak si to teda pojdem pozriet a inac ja si na maraton netrufam,ale o rok by som chcela vyskusat, ako by som to zvladaala

tilly
28. júl 2012

ahojte, ja som bola tento tyzden rozlietana, tak nic, uvidime, co bude buduci...
@bonaquaba ja som uvazovala nad tym ladies run, tusim niekedy na jar to byva, tak o rok? 😀

boska79
28. júl 2012

@tilly bracho behava- byvaju 13km behy, 15... teraz bude niekde v ba tusim 9km...

bonaquaba
28. júl 2012

@tilly no jasne tak o rok tam bude stretavka 😀

maria1610
28. júl 2012

@bonaquaba ja som si trasu najskôr prešla autom, aby som si odmerala 2,5 km - a teda, keď zabehnem tam a späť mám 5 km 🙂

bonaquaba
28. júl 2012

@maria1610 no tak to by ma nenapadlo, ja najprv bezim po normalnych chodnikoch na ihrisko a tam potom robim kolecka kolko vladzem, dnes rano som bola tak som mala dobry pocit, az kym som nezacala jest, hned sa a mi nafuklo brucho,ale nevadi budem behat a behat a bude vsetko ok

boska79
28. júl 2012

@bonaquaba ja mam na mobile run keeper, alebo endomondo..a tam mi vzdialenosti odpocitava..

miskap2111
29. júl 2012

Ahojte! Ja som sa len dnes zaregistrovala, lebo som našla toto perfektné fórum a chcela som sa k vám pridať! Ja mám už s behom nejaké skúsenosti - začínala som v 2009 z prozaických dôvodov 🙂 - chcela som schudnúť. Začínalo sa mi ťažko - beh som odjakživa neznášala, a povodne som len začala vo fitku, na cross-traineri. No ale potom sme išli na dovolenku a keďže som chcela v cvičení pokračovať a tam žiaden trenažér nebol, tak som " vybehla" von. Bola to ale iba kombinácia beh-chodza - asi 1 min beh a 5 min chodza. Takúto kombináciu som vydržala asi 35 min. No a potom som sa snažila intervaly meniť. Uz na konci 2 tyzdnovej dovolenky som mala pomer obratený , s celkovou dĺžkou - beh- chodza 40 minút. Az neskôr, keď som začala čítať bežecké časopisy a blogy som zistila, že toto je presne taktika pre začínajúcich bežcov. Do 3 mesiacov som behala 10km za hodinu, a do decembra 2009 som zabehla 16 km. Samozrejme - postavička ako lusk - schudla som a postava si mi pekne vyformovala. Zistila som, že pri behu nemusíte ani robiť brušaky, aby sa brucho vyformovalo. Tiež netreba preháňať s diétami, ale dodržiavať určité zásady... Ale v decembri 2009 som mala vážny úraz (nie pri behu), operovali ma a beh som na pol roka prerušila. Keď som sa k nemu vrátila, opäť bolo leto, opäť kilečká navyše a opäť som začínala ako od začiatku. Teraz to však išlo trochu ťažie, lebo sa k tomu pridala moja nová pozícia v práci a menej času ( energie? Viac výhovoriek?) na beh.. No a čert nechcel, v decembri 2010 som si zlomila na lyžovacke koleno, takźe ďalšia polročna pauza... No a takto sa to som mnou vlečie. 🙂 Takže opäť z nejakých "dôvodov" zase začínam - teda začala som koncom júna. Môžem Vám povedať, že tieto " znovuzačiatky" sú presne také isté, ako úplné začiatky- s jedným rozdielom, že viem, že sa to dá. Ale nie naraz. Takže začínala som s "fučiacou" polhodinkou - beh- chodza. Teraz je presne mesiac ako som znovu začala. No a vypracovala som sa už na 45 minút pomalšieho behu - cca 6 km ( tj 8km/hod). No a vy sa tu tak pekne motivujete- presne tak, ako to ja potrebujem. Takže idem do toho s vami!

whizzy
29. júl 2012

ahojte 🙂
Tiez si idem s vami zabehat. S behom som zacala pred rokom len tak pre kondicku. Chodila som s kamaratkou, tak aj ked sa mi nechcelo, slub bol slub 😅 Po tristvrte roku sme sa dopracovali na 7 km. Potom ona uz nemohla behat, ja mensia operacia a teraz zacinam odznovu sama. Jednej kamoske zabehavam "hodinky" Suunto M4, tak ma to bavi aj samu. A asi si ich necham, je to paradicka, len treba dobre nastavit.
Keby mi pred 2 rokmi niekto povedal, ze ma bude beh bavit, tak si poklepem na celo 😀

miskap2111
29. júl 2012

Super, Whizzy! Tak je nás viac, čo začíname znova! 🙂 Ja si tiež chcem zadovážiť dobré hodinky, ale najradšej by som chcela také aj GPS. Sú dosť drahé, ale našetrím. 🙂 Neplánujem kúpu iPhone ( kde nie je problém merať vzdialenosť), lebo mám pomerne nové Blackberry. Predtým som používala také lacné bežecké hodinky, ktoré merali tep, ale tie rýchlo "odišli". Okrem iného, pre mňa sa dôležité 2 parametre pri behu. Vzdialenosť a čas. Po mesiacoch intenzívnejšie behu som už vedela, kedy bežím "nad záťaž" - hlavne sa to dá "odmerať" ak som mala parťáka pri behu- keď som vedela rozprávať, vedela som, že môj tep je ešte v " norme". Neskôr som uz toto nepotrebovala vedieť, proste som to cítila.

whizzy
29. júl 2012

Miska, tiez mi vadi, ze tieto hodinky nemeraju vydialenost. Iphone nemam, muz ma, aj mi ho nukal, nech idem s tym behat, ale popravde, sa bojim, ze ,ma niekto klepne a zobere mi ho 😠 Tak aspon tep meriam a cas. Najprv som mala zle nastaveny pokojovy tep, tak aj pri "tazsom leveli" mi to prislo, ze aka som super, staci mi trocha pobehnut 😀 Uz som naspat v realite a level som znizila 😀
Ked si bezim sama po skolskom ihrisku, aj si nieco porozpravam, no musim vyzerat cudne 😀

boska79
29. júl 2012

@miskap2111 na blackberry sa neda stiahnut neaka gps aplikacia na behanie?

boska79
29. júl 2012

Mam trochuproblem v hlave behat tu po polnych cestach..kolkokrat si uvedomim ze ak by ma tam niekto klepol by ma ani nenasli...a po ceste sa bojim- auta chodia rychlo....