icon

Beh a chudnutie

zuzka2010
20. feb 2012

ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..

miskap2111
5. jan 2013

@niki51 ja tiež behávam ráno len v lete- keď je už svetlo. Behávam na lačno, ale keď sa zobudím, hneď sa snažím vypiť aj 0,5 l tekutín, vrátane kávy (dávam si ju s nízkotučným mliekom). Keď sa vrátim z behu, tak sa hneď napijem, potom dám tiež sprchu a potom raňajky - cca po polhodine až 40 minút po návrate z behu. Ja zvyknem mať jogurt a ovocie, resp. nejaký milk shake- mlieko, jogurt (tvaroh), ovocie, alebo ovsenú kašu. Občas celozrnný chlebík s niečím.

miskap2111
5. jan 2013

@simuska1976 nič si z toho nerob. Podľa mňa - telo je najlepší radca, tak sa veľmi neprepínaj, ak sa ti nedá veľmi behať. Veď preteky neutečú a tehotenstvo prebehne ako voda a na jeseň už beháš znova!! 🙂

taja27
5. jan 2013

@tanitta to je staršnevela a hlavne dlho uplne stači 30min ktorá začiatočnička by dala 1 30hod?????najprv stači pomaly postupne ked aj 20 minut....neorbiš dobre ked tak dlho beháš a pre chudnuce ženy to nie je dobre lebo budete o to viac hladne vaše telo spali vela kaloriia vy ich musite doplnit

bonaquaba
5. jan 2013

Dnes som odbehla 30 minutes,skvele sa mi bezalo,Len trochu cladnejsienako vcera,
A baby vy Co stale behate of Leta,schudli ste aj nieco
Normalne je beh pre mnadroga ansom RAda,ze nie je sneh
🙂
V lete tiez behavam rano NA la no ale Teraz,ked je tma vecer o 5

miskap2111
5. jan 2013

@bonaquaba ja som schudla teda dosť. Ak by som v polke decembra nezačala vypekať vianočné koláče (11druhov) a cez Vianoce sa totálne neprežiarala (ale do prasknutia, v Belgicku- takže hranolky, vyprážané, mastné, samozrejme kopec alkoholu a čokolády, plus vysoko tučných Francúzskych syrov), tak som už mohla byť na veľkosti 36 pri výške 173 cm. Teraz som sa zase na 38 ☹ . Ale pôjde to dolu. 🙂 Ja sa nevážim, lebo svaly sú ťažšie ako tuk, takže by ma to frustrovalo, keby som nevidela výrazné úbytky. Mne to stačí vidieť na konfekčnej veľkosti, aj ked nie je vo všetkých obchodoch totožná. Ale ak budem na 36 z Manga, tak budem maximálne spokojná. 😀

miskap2111
5. jan 2013

@taja27 treba vedieť aj čo jesť a ako behať. Ja behávam aj hodinu a pol a necítim potom žiaden vlčí hlad. Dám si v ten deň presne takú istú porciu jedla ako inokedy, len možno nejakú malú sladkú odmenu v podobe kúska čokolády, alebo koláčika ku kávičke, ktorý sa práve vtedy môžem dovoliť. Beh mi pomáha perfektne formovať postavu aj napriek tomu, že ja teda strašne rada jem. 😀

bonaquaba
5. jan 2013

@miskap2111 tak to si super NA tom,ja ma velkost 42 a budem RA a,ked nebudem vyzerat ako terminator ,😔 ja sa tiez nevazim,budem RA a,ked sa zapnem do nohavic 😀

janicca
5. jan 2013

ahojte kočeny 🙂
tak ja dnes po dvoch týždnoch lenošenia som dala slabých 15 min. 😠 tak som na seba taká nahnevaná ale zajtra to hádam potiahnem dlhšie ....píšem vždy len o min ja zatial nemám žiaden pas ale kukla som že ste hodili link na meranie tras tak vyskušam si to odmerat že kolko odbehnem 😉 behanie ráno na lačno to sa mi celkom páči jedine cez víkendy ked je manžel ráno doma to musím vyskušat .....
@miskap2111 tak ty si ako stroj ved ja si niekedy pripadám že čo tu vlastne v tejto téme robím 😀 😀 😀
@mirka907 .jedno viem že beh je fakt super liek čo sa týka hlavy a hlavne psychiky 🙂 teda aspon mne to fakt pomáha

janicca
5. jan 2013

@bonaquaba
@miskap2111 ja tu o svojej velkosti radšej ani písat nebudem čo sa týka mojej smiešnej postavičky nohy to by celkom šlo aj zadok ale to koleso okolo brucha ak sa to dá bruchom nazvat a tie ciciska tak to je hroza 😀 😀 😀 ....sa mi zdá že to brucho nie a nie ist dole ja zatial stále kojím a menštruacia po porode sa ešte nedostavila tak možno je to aj tým že sa niekedy cítim ako balon....a to som po porode rok a pol 😉

mirka907
5. jan 2013

@niki51 ja ako
@simuska1976 mam rada ranny beh ale len v lete....to mi nevadi vybehnut aj o 5tej a samozrejme na lacno....ale na lacno vzdialenost max 10-12 km...teraz radsej beham od tej 8mej pripadne ak je velka kosa na obed, aby som nesla pri -10....ak bezim cca o 8mej -9tej tak sa rano normalne najem....a vybehnem tak hod a pol po jedle.....na dlhsie trasy treba urcite sladku vodu-iontak alebo aspon tycinku.....a ja jem podla potreby...toto nemam nastudovane....zvyknem sa viac menej do hodky od prichodu vzdy najest...a to musli a jogurt alebo rano zvyknem frcat na sladkom pecive...to si doprajem...a kavu a k tomu tiez nejaku lakocinku 😉

mirka907
5. jan 2013

@bonaquaba ja som schudla asi 2 kg....ale tak ja som zacinala na velkosti 34/36 ...a jem vsetko ked mam chut ale s mierou...od sladneho cez vyprazane....teda takto jem teraz v zime...ked sa otepli, nejako mi to velmi nechuti a som na lahkom jedle, salatoch a podobne...

bonaquaba
5. jan 2013

@janicca take to she dve Co maju taku postavu,nohy tenke ako prutik,zadku Nikde a brucho ako pred porodom 😅,kazdy sa ma pyta,key cakame dalsie,minuly rok v lete som behavala,tak trochu brucha sa stratilo ale v jeseni som prestala,tak ho mam nafuknute ako balon a chcem sa ho striast,tak dufam,ze do Leta bude prec, aj ked ja velmi RAda jeeeeeeeeem

miskap2111
5. jan 2013

@janicca brucho je dosť veľká potvora 🙂 , aj keď beh mu dosť pomáha. Ale aj tak asi z brucha schudneš najneskôr, keďže si typ jablko. Aj ja s tým bruchom stále zápasím- aj teraz, ako som v zime pribrala- prvé do brucha. ☹ Ale nevadí- vybeháme. 😀

janicca
5. jan 2013

@miskap2111 práve že ja som nikdy nemala tento typ postavy ako mám teraz vždy som mala brucho dá sa povedat že normálne,zadok a nohy vždy silnejšie aj segra mi tvrdí že take chude nohy som nemala ani pred otehotnením 🙂 ale snáď hádam raz to dám do normálu lebo sa zle cítim ...a čo je moja slabost to je sladke a musim sa priznat že lubím aj popapat ale vždy ked si zabehnem tak nevyžieram večer 😀 😀 samozrejme že to na sebe aj potom cítim

miskap2111
5. jan 2013

@janicca neboj, pôjde to dolu!

simuska1976
6. jan 2013

@bonaquaba Ahoj, tak neviem či si sa obrátila správne na mna, nie som tréner, len rekreačný bezec, môžem ťa skôr motivovať ako správne poradiť. Záleží na cieli aký máš, je to tých 12km alebo maratón? Záleží aj na tom, ci mas nadvahu, kvoli klbom (ked som sa rozhodla pre maraton, muselo ist par kg dolu, ale islo to dost prirodzene a samo)myslím si, že tak či tak je dobre kombinovať beh s fitkom(idealne plavaren, bike, v zime bezky, ked sa nedá behať), precvicujes pri tom množstvo svalov, ktoré pri behu nepouzivas. Stravu som upravila, ale nie radikálne, veľmi rada totiž jem. Vylúčila som biely cukor, biele pecivo, biela muka minimalne( krupicovu kasu som nejedna 5xtyzdenne, ale le 1x), sladkosti obmedzila na minimum(v mojom prípade nie každý deň, ale le 1xtyzdenne), na raňajky jogurt+banán+musli alebo pecivo s maslom a dzemom, pripadne sunka, vyprazany rezen bola výnimka, žiadne udeniny len sunka, ale najpodstatnejšie bolo JESŤ 5-6X DENNE!!! Takto som sa vyhla hladu a vyjedaniu hlupostiam. A este vela vela neperlivej vody, aby creva správne pracovali.Nasla som si kondicneho trénera do fitka (spoluziak, ktorý behaval maratony), on so mnou správne cvicil (jedna z mojich najlepších investícii, váha išla dole, robila som to aj pre svoje zdravie a psychika, za ktorú by niekto mohol platiť ťažké prachy u psychiatra), váha išla dole, ale to chvíľu trvalo, kedže sa ruky menili na svaly a tie sú ťažšie. Ale každý mesiac pri meraniach, sme sa obaja tešili, ako šli percenta tuku dole. Co sa týka brucha, ako som čítala vašu diskusiu hore, tak to som si neskutočne oddrela 3xdo týždňa (som trénera preklinala ), ale ten výsledok mala som ploche vysportovane brucho ako nikdy v živote, dúfam, že sa po pôrode k nemu vrátim a to som si rozumne dopriala aj croisanty aj sladkosti, ale ked som sa vytrapila v behu alebo vo fitku, nemala som chuť sa prezierat. Kým som nezačala s prípravou na maratón behavala som 5-6x do týždňa 10km. To mi zrušil, povedal, že je to zbytocne, to ako som behavala, ti môžem dať do mailu, ale to je dosť individuálne, každý potrebuje plán na mieru a neviem co je tvojim cieľom. Mne pomohli aj knihy Haruki Murakami-O com hovorím, ked hovorím o behani (pri tejto som sa zamilovala do maratonu), Galoway-Galowayova kniha o behani, Viktor Bielik-Nelezme, bezme, Scott Douglas -Mala červená kniha o behani. Podľa mna je super, ked chceš ísť na maratón a máš niekoho s kym ho zabehnut, pripraviť sa...je to fajn na psychiku. Ja som cestovala na parizsky sama, ráno pred maratonom v hoteli som sa skoro zlozila, všetci tam niekoho mali, buď spolubezcov alebo podporu, nevedela som či to vôbec budem schopná odbehnut...Som toho názoru, že prvý maratón, by si si mala starostlivo vybrať, aby bol zaujímavý, viem aké je ťažké bezat desiatky km a kde nič tu nič a je dobre mat podporu. Ale zase tým, že som ho bezala sama sa vo mne niečo zmenilo (myslím, že k lepšiemu 🙂 ) taká premena ako po pôrode. Pre mna to bol po tehotenstvach, porodoch a stretnutí môjho priateľa, najkrajší zážitok v mojom živote a veľmi sa mi od vtedy začalo dariť ( dúfam, že to nezakriknem). Teraz priberam, mam problém behať, šťastná som veľmi, ale intenzívna beh mi strašne chyba.

miskap2111
6. jan 2013

@simuska1976 krásne si to napísala. Ja dnes opäť relaxačných 10km. Som šťastná, že možem behať. Je to absolútne dokonalý pocit.

janicca
6. jan 2013

@simuska1976 fakt pekne napísane 🙂 a tie knižky skusim aspon do jednej nahliadnuť
baby ste tu fakt super motivácia jednoducho tu sa nedá nebehať 😉

bonaquaba
6. jan 2013

@simuska1976 Super vycerpavajuca odpoved, vdaka moc, ja sa chcem pripravit na 12 km beh,ktory bude v maji u nas a mojim cielom je ho zabehnut,aby som to zvladla a niekde v polovici nevzdala to,lebo teraz si davam tak 4 km a mam co robit,aby som to vobec odbehla,a ako pises dolezita je podpora,aby tam niekto bol pri tebe, tak mna budu povzbudzovat moje deti 🙂 ,tak to ma bude drzat,aby som dobehla do ciela, a ako si cvicila na brucho, kolko minut a ake cviky, nezhodim brucho iba behanim,lebo v lete ked som behala tak islo krasne dole a to ma tesilo,len som prestala a brucho mi dovjnasobnenarastlo, a teraz ked dobeham tak si dam vzdy particku brusakov,alejeto tedadrina
a vo fitku mam co cvicit,aby som zosilnenla a mala svaly,
teraz chodim lyzovat a s detmi plavat,takze myslim,ze telo zapajam cele,ale chcem mat sily na tenbeh
a este sa ta spytam na ten parizsky maraton,ako si ho zabehla a zvladla to,ked si tam nikoho nemala kolko to bolo km, ja som chcela ist minuly rok v OSLE na 5 km beh,ale odisli sme skor domov,tak nakoniec sa nic nekonalo,ale tento rok urcite dam aspon ten 12 km beh
a este jedna otazocka,ktora z tych knih ti najviac dala,lebo ich tam dost spomias,
vdaka moc za odpoved a ochotu

simuska1976
6. jan 2013

@bonaquaba Ak sa chystas na 12km, tak z kníh by som odporučila tu Galowayovu knihu o behani, nové rozšírené vydanie, sú tam treningove plány na 10km, to by ti mohlo pomôcť, ak junnezozenies, pošli mi do IP mailovú adresu a ja ti niečo nascanujem. Ale skús pozrieť, aj nejaké bezecke stránky, kde radia profesionáli, alebo ak máte nejaký klub v okoli, ja bývam dosť izolovane + starostlivosť o deti, pre mna bolo nemožné dochádzať na tréningy niekam do mesta, ale kamoska sa tiež pripravovala na maratón sama a potom sa prihlásila do klubu a tam hromadne odbehli aj pripravne tu trasu. Je to motivujucejsie. A kde behas, na akom povrchu? Máš odmeranu vzdialenosť? Ja som tu už pisala, že beham po ceste, od domu a nazad, autom som si odmerala kilometrove úseky, zo začiatku som mala stopky len do 40 min., potom som si to musela sledovať, pred maratonom som si kúpila v Decathlone ( v Belg.), hodinky s pásom na tepovu frekvenciu, ktoré mi merali aj odbehnutu vzdialenosť, čas, kalorie...Ale v tom čase som si už svoj dych dostatočne poznala. Podľa môjho názoru, ak je tvojim cieľom odbehnut trať, nesmies v žiadnom prípade prepisknut štart, alebo prvú polovicku behu. Je to veľmi ťažké, ked sa cez teba vali hufa bezcov a ty z hanby trtulis za nimi, aby si nebola posledná. Ja vždy idem svojim tempom, adrenalín stúpa a tlači do predu, ja si vravím, nie mam čas, však uvidim ako budú vladat ostatní po pár km, a potom podľa okolnosti pridavam a najväčšie sily si nechávam na posledných 1500m pred cieľom a tým, že som oddychnuta, tak predbieham jedného za druhým. Podľa mna, by si teraz mala naberat vytrvalost, aby si bola schopná tu
vzdialenost odbehnut a najneskôr začiatkom apríla nejaké rýchlostné úseky, kedže 12km je dosť rýchly beh. Nemáš možnosť si zabehnut ešte pred tým tvojim pretekom na 12 km, nejaké kratšie (napr.5km na otestovanie) ? Co sa týka toho môjho času na maratone, veľmi by som sa tu nechvalila, čas bol katastrofa (42km195m 4:40), ale kedže bol môj prvý, príprava len čiastočna, mojim cieľom bolo len ho zabehnut. S čím som však nepocitala bolo, že sa ho dalo aj vychutnať, skutočne vychutnať, ja som sa cely čas usmievala, bola som neskutočne šťastná, miestami mi tiekli slzy šťastia, nemala som ziadne bolesti, v 5km ma zacalo boliet koleno (mala som vtedy s kolenami dost problemy), tak som si povedala, ze ma koleno neboli a az do ciela nebolelo! Keby som mala moznost zabehnut ho o hodinu rýchlejšie, ale s bolestami, tak by som v žiadnom prípade nemenila. Do 18 rokov som behavala a strašne to bolelo. Teraz beham preto, aby mi bolo dobre a nie, aby som trpela. Teraz cez leto som mala super natrenovane, bola som v skvelej forme a jasne, že som si chcela polepsit čas, ale nie cez bolesť. Ale otehotnela som, polmaraton som bezala v 6tt, tak som si musela dávať pozor na tepovu frekvenciu a spomalovat, aby som neublizila bábätku, bezala som prvý krát s kamoskou a zase to bol úžasný zážitok, bez bolesti, ktorý som si vychutnavala a tešila sa.

simuska1976
6. jan 2013

@janicca Mne na moje brucho zabrali brusaky 3xtyzdenne, pravidelná strava 5-6xdenne a drobné úprava stravy ( neprezieranie sa 🙂 🙂 🙂 )

simuska1976
6. jan 2013

@janicca To je super, že si odbehla 15 min., niekto neodbehne ani to, vieš dnes 15 min, o týždeň 20min, o 2 týždne 25 min. Pomaly, ale iste. Ja, ked som prestala s atletikou v 18-rokoch, tak som sa chcela viac krát k športu vrátiť, ale vždy som začínala s príliš ťažkými treningami, na ktoré som nemala kondíciu a trvalo mi viac ako 15 rokov, kým som pochopila, že musím začať pomaly a na krátkych vzdialenostiach.

mirka907
6. jan 2013

Vychod hlasi zmenu pocasia a odbehnutych 15km...to vcerajsie trapenie bolo citit hlavne na 3tej 5tke...

mirka907
6. jan 2013

@simuska1976 polmaraton behas v akom case?

miskap2111
6. jan 2013

@simuska1976 Inak aj mne sa strašne páčil Haruki Murakami. A ešte toto leto som zlúskla aj Stvorení pre beh- to bola pre mňa absolútne motivačná knižka!

simuska1976
6. jan 2013

@mirka907 2:04:58

simuska1976
6. jan 2013

@miskap2111 Tu knihu nepoznám, ale by som si ju rada kúpila, pozerala som na internete vyzerá super. To co si pisala o tom Belgicku, ja tiež, ked som tam tak len jem a priberam, hranoliek právnych belgickych sa tam nejdem dojest, na Sk nejedavam, aj franc.syry, vina (teraz abstak 🙂 ), fois gras, juj iba mi chute robíš ☹

miskap2111
6. jan 2013

@simuska1976 ten čas polmaratónu máš super! A keď budem bežať maratón, tiež pôjdem len na pocit. Chcem zažiť presne to, čo so zažila ty. Zabehnúť ho s úsmevom na perách a tak, aby som sa cítila proste krásne. Je mi jedno, aký budem mať čas. Hlavne ho chcem zabehnúť celý- bez kráčania, aj keď úplne pomaličky.

opica
6. jan 2013

inak stvoreni pre beh mna osobne nenadchlo, murakami sa mi pacil, proste tak lezerne pisane, nijak nutene. este mam malu cervenu knihu o behani, ale k tej som sa este nedostala

simuska1976
6. jan 2013

Ďakujem. Bolo pre mna ideálne počasie na polmaraton, bolo to koncom septembra, čiže chladnejsie, maratón v apríli, tiež chladno, ja si neviem predstaviť bezat takú vzdialenost v 30'C horucave, to mam problém ísť aj na prechadzku. Daj vedieť ak pôjdes na ten bratislavský, budem držať palce.