icon

Beh a chudnutie

zuzka2010
20. feb 2012

ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..

tara2
14. mar 2013

Ahojte dievcata,
planujem sa k vam pridat ked sa otepli, pomaly uz nakupujem bezecku vybavu 🙂 . Som zaciatocnik, nikdy som nebehala takze zaciatky budu asi tazke, ale nevadi, uz sa na to tesim 🙂 . Inak bezecku vybavu maju teraz aj v Tchibo, je tam kopec zaujimavych veci, kuknite 🙂

katpetdo
15. mar 2013

to je zase pocasie. vceras om ani nesla radsej a dnes som sa poriadne vytrapila....kedy uz bude poriadna jar. 😠

opicaskorica
15. mar 2013

Caute dievky, idem sa k vam pridat. Chcem zacat trosku s behom, este som cerstvo namotivovana knihou Zrodeni pre beh, moj muz ma pokazene kolena, tak aspon vy budete mojimi behacimi sparing partnermi aspon na dialku 🙂 nikdy som extra nemala rada beh, ale minuly tyzden som sa po hadam 10 rokoch nahodila do bezeckeho a dala 45 min.behu, asi 6 kilakov, mozno troku viac.
Bolesti pretrvavali asi 5 dni 😀 ledva som zisla doma po schodoch 😀 vsetci si zo mna robili prdel 😀 ale idem dalej, teraz mam sice chripku, ale buduci tyzden idem do toho znova.
K technike - v iphone mam runkeeper, hodinky mam suunto M2 ale nepodarilo sa mi ich sparovat s hrudnym pasom, tak prosim, ak ich niekto mate, tak napiste ako ste ich sparovali.
Boty mam solomon, ale su skor na behanie v lese a na skalach, na cestu nic moc. Chcem si kupit nejake na sposob bare foot, ak mate s nejakymi dobre skusenosti, velmi uvitam...
Gate mam jedny Solomon windstopper, co pouzivam v zime na skialp, su velmi fajne, akurat sa mi na nich pokazil zips vzadu na nohe - to mi asi nikto neopravi, ci? Inak mam druhe obyc z HM a paradne su...
Tak dufam, ze buduci tyzden sa uz umudri a ideme na to? 🙂

miskap2111
15. mar 2013

@opicaskorica páči sa mi tvoj optimizmus a nadšenie. 🙂 Mňa tiež veľmi nakopla kniha Zrodení pre beh. Bolo to minulý rok v lete. Nadšenie pre beh mi zostalo až doteraz a vlastne stále behám takmer každý deň (aj keď teraz v zime behám vonku takmer len cez víkendy a cez týždeň na páse). Z čoho som však trošku vytriezvela, to sú "ilúzie" ohľadom knižky Zrodení pre beh. Hlavne keď som sa potom dočítala, že Caballo Blanco zomrel tento rok- pri behu, na srdcové zlyhanie (hoci pravdepodobne mal nejakú srdcovú vadu) a že bare-foot boty sú síce možno fajn, ale určite nie na asfalt a betón (strǎsne veľa američanov po prečítaní tej knihy sa vrhli na bare-foot boty a nárast bežeckých zranení narástol niekoľko stonásobne v porovnaní s érou pred tým. Takže treba zvážiť, na aký terén ich chceš používať). Takže ja som zostala pri "klasike" - gélových ASICSoch a behá sa mi super. 🙂 Čo sa týka iného vybavenia - ja mám garmin forerunner 110HR, pár Adidas kúskov, ale väčšinu vecí mám z Tchiba a som veľmi spokojná- hlavne funkčné tričká a bežecké gate. A tiež už sa neviem dočkať jari. Ešte nedávno to vyzeralo, že je jar už tu, ale ešte si fakt pár dní musíme počkať. Ale nevadí. 🙂 Tak behu zdar! 🙂

opicaskorica
16. mar 2013

Chudak Caballo...
Urcite by som nesla do vibram bare footov, bo mam hrozne citlive nozky 🙂 ale videla som tenisky na styl bare foot, nejako simuluju beh bez topanok, bohvie co je to zas za marketingovy tah 🙂 comu vsak verim, ze treba vediet behat.
K tomu oblecku - ja som teraz prepadla znacke Devold, robia veci z merino vlny, mam spodare a natelnik a ked to vyskusate, tak tricka tchibo (som hrdou majitelkou zopar takych) vam budu pripadat ako igelit na holom tele. Su drahe jak svina, ale povedala som si, ze radsej jedno vymakane na vela rokov, ako 4 igelitaky, ktore ma uz teraz irituju 😀
Ale budem uvazovat o tych asicsoch, asi nie su najlepsi pre nic za nic... inak v prazskej fashion arene outlet maju bezecky butik, dobre ceny.

mima595
16. mar 2013

@opicaskorica - ano, presne v tejto outlet arene som si ja kupila Asics gelove za cenu 600CZk 😉

opicaskorica
16. mar 2013

@mima595 ja som vzdy len nakukla, ale nic som nekupila. Musim to tam ist najblizsie viac omrknut. Inak to je najlepsi outlet, aky poznam... da sa vyblbnut 🙂

opica
16. mar 2013

@opicaskorica moj kamos si strasne chvali merreli http://www.merrell.com/US/en-US/Product.mvc.asp.... ja osobne sa do barefoot nechystam. sice vacsinu casu beham po nespevnenom terene, ale netrufla by som si i tak. ja mam new balance a spokojnost. na striedacku mam v pripade potreby moje 100-rocne adidasy, an ktore nedam dopustit 😀 oblecko moc neries drahe, pretoze ho tak ci tak po par mesiacoch prepotis a zosmradne a potom putuje do kosa. ako @miskap2111 mam vela veci z tchiba, hlavne teraz na zimu.
letne mam vela kerrimor, ktore priebezne vyhadzujem 😎 ja napr. teraz idem vyhodit moje vsetky 4 zimne vrstvy (podprda, funkcne dlhe, funkcne kratke a asi aj softshellku). prislo by mi asi luto vyhodit nejake merino za 100 eur 😀 kazdopadne behu zdar!!

opica
16. mar 2013

@katpetdo ja som bola vo stvrtok, asi 500 m som msuela kracat, co tak fucalo,ze som sa nevedela nadychnut. uz nech je normalne pocko veru

alexandravs
16. mar 2013

..tiež sa pridávam .. milujem beh.. behala som za slobodna, pred kariérou "matky v domácnosti" a teraz po druhom pôrode začínam znova.. každé začiatky sú ťažké, vyplazený jazyk a dych krmnej kačice sprevádza aj mňa.. a to mi zostalo po pôrode iba 7 kilov ale do leta sa ich chcem zbaviť a hlavne spevniť telo.. chcem sa spýtať aku obuv mi kočky odporučíte.. mám doma nejaké adidy ale chcela by som investovať do nejakých dobrých bežeckých botičiek.. dakujem.. 😉

opicaskorica
16. mar 2013

@opica hej, tie merelly som uz pozerala na natureshop.com, ale asi sa dam nahovorit na asics. Budem behavat aj po ceste, budem bravat aj malu opicku do chariota, takze asi nieco co ma v sebe gel bude lepsia alternativa. Ale najskor idem zacat behat a az potom si za odmenu kupim tendy.
Ty si aka masina, ked po sezone vymenis sportovy satnik? 🙂 ani ked som vrcholovo sportovala a teda mala aj dvojfazove treningy, tak som veci nedokazala tak znicit 🙂 tie lepsie znacky maju kadejake vrstvy, ktore zabranuju pachu atd atd, ale je to hlavne otazka vkusu... a penazenky.
Ten kerrimor citam 1.x - idem to omrknut. U nas vyliezlo slnko, chlap isiel na skialpy a ja tu cusim s chripkou a dufam, ze opicka sa este aspon pol hodku neprebudi...
Inak, behate niektora aj so skriatkom v kociku?

ninison
16. mar 2013

caute kocky, ja som takisto bezec. nemam sice rada dlhe trate ale chodievala som si zabehat 20-30min tak 5x do tyzdna. momentalne som 3,5m od porodu a pomalicky by som chcela zacat. mozu mat 1-2km vplyv na dojcenie?
skuste poradit pripadne napiste ak ste zacali podobne 🙂 vdakaaa

opica
16. mar 2013

@opicaskorica no, ja sa strasne potim a brutalne mi vadi, ked tie veci smrdia... 😀 s detmi som nikdy nebehala, obmedzuje ma to nejak. vzdy sa s muzom dohodneme a ideme na striedacku 😎

opica
16. mar 2013

@ninison uz sa to to vela rieslo a zatial ani jedna z nas nepotvrdila, ze by dieta nechcelo potom pit, pripadne by mala menej mlieka. ved pomaly skus, telo si zvykne a pojde to...

opicaskorica
16. mar 2013

@ninison niektore sportovkyne zacinaju aj po 6tonedeli pomaly trenovat. Ja som tiez v tom case ako ty uz zacinala s bajkom a pohoda. Hlavne vela vela vody pi a bude to v pohode.

opicaskorica
16. mar 2013

@opica skus ich oprat 😀 joke!
Ja kalkulujem s tym, ze aspon s opickou zabijem hodinku z tych 12tich co nespi 🙂

alexandravs
16. mar 2013

..ja som začala behávať 2 mesiace po pôrode, plne kojím a nemám dojem že by to malému neprospievalo.. práve naopak, nie a nie sa z prsníka odlepiť 😀

opicaskorica
16. mar 2013

@alexandravs sa ti tie hormony stastia vyplavuju do mlieka 😉 ... este kojis?

alexandravs
16. mar 2013

..áno kojím stále.. a podla skúsenosti s kojením pri dcérke aj dlho budem takže som nečakala so začatím športovej aktivity kým prestanem kojiť.. to by ma asi od nečinnosti šlak trafil.. aj ked mám dve deti nesťažujem si na nudu a zvyšný čas ale potrebujem niečo robiť aj pre seba.. myslím že pohyb a vyvážená strava dieťatku viac prospeje ako ublíži.. predsa len psychická pohoda mamičky sa odráža na mliečku..

eemike
16. mar 2013

zacala som behat dufam chudnem. mam vela co by trebalo shodit:(

eemike
16. mar 2013

kolko behate a ako casto?a ako stravujete?co mam zmenit?

opicaskorica
16. mar 2013

@eemike ja so zatial bola raz, ale ak dam 3x do tyzdna 1 hodku, tak budem spokojna.
Snazime sa stravovat rozumne, cize maso jeme len ked mame od farmara, alebo divinu, jeme vela sojovych veci, vela vela strukovin, zeleninove pokrmy, celozrnne cestoviny, mlieko len kysle, acidko, zakys a pod. Jogurty nie smotanove, casto puozivam ghee, chia, pohanku a ine mnamky 🙂 znie to nie moc lakavo, ale keby som tie jedla nevarila chutne, tak mi to muz nedaruje 🙂 slovne 🙂 ale je spokojny a vravi, ze sa citi dobre... vela standardnych poktmov si upravujem do tejto zdravej podoby. Pocas tehu som priprala 12, dole som dala 15 kg... este keby som dala dolu 2 kilka, tak som vysmiata uplne..

eemike
16. mar 2013

@opicaskorica no lakave to naozaj neni🙂.no ja som bola 2x 25minut a teraz idem 3x 1hodinku behat .a za aky cas si dala dole tych 15kg?

opicaskorica
16. mar 2013

@eemike no to je prave veci nazoru, pre mna nie je lakave jest maso bohvie odkial, bohvie cim chovane, bohvieako usmrtene a ani nechcem vediet ako skladovane... ked sa o to zacne clovek viac zaujimat, tak mu je s prepacenim na grc. Ale to ako zijeme nie je ani tak o diete a chudnuti, je to uz skor zivotny styl... ak si na fcb tak velmi zaujimava je Kucharka ze svatojanu a mam velmi rada aj blog kitchenette.cz. ale zase my nie sme uplny fundamental, sem tam zbehneme na pizzu, na stejk do harleya alebo si dame tatarak, a o to viac si to uzivame 🙂
Schudla som za tie 4 mesiace do povodnej vahy a potom tak pozvolna... ved okolodecka sa clovek tiez dost nabeha aj bez sportu...

eemike
16. mar 2013

a mam zasebou 1hodinku 10min behu 8km jupiiiiii.dufam ze sa mi podari chudnut .lebo diety co som skusala jojo efekt :(

iviatko
17. mar 2013

ahojte, mne sa uz aj sniva o behani :D poradite kde kupit funkcne tricka, ale velkost aspon 46? neviem zohnat a dost sa potim, nic prijemne, ked mam vsetko mokre...:( a ktore poradite tenisky?: http://sk.sportsdirect.com/karrimor-running/D30...

eemike
17. mar 2013

je tu niekto kto chudol aspon 15kg? a za aky cas?

mima595
17. mar 2013

@eemike - ano, ja som schudla 15 kg..yacala som 1.augusta minuleho roku a v sobotu som mala -15 kg 😉 😉

sylviabab
17. mar 2013

Beh je super! Aj ja behavam, ale vo fitku na bezeckom pase. Viac ma to bavi dnu, ako vonku a najma, ja som asi ten tip, ktory si potrebuje odsledovat presny cas, kilometre a medzitym sledujem telku 🙂 Ja chodievam 4-5x do tyzdna a odbehavam 5km a potom sa venujem posilnovaniu. Zatial sa mi to na vahe neodzrkadlilo, aj ked telo sa strasne spevnuje a odchadza aj objem z bruska, zadku... Obdivujem vsetky bezkyne, ktore davaju cez 10km! Snad sa aj ja raz k tomu dostanem, zatial mi staci mojich 5-6 km 😝
A baby, nerieste oblecenie... tricka sa zapotia raz dva... ale urcite odporucam investovat do dobrych lahkych bezeckych botasiek. A tie endorfiny po behu su naj!

opica
17. mar 2013

@eemike ja osobne si u seba -15 kg ani predstavit neviem, to by som mala menej ako na zs 😀 ja som za rok schudla asi 6 kg a som na svojej optimalnej vahe