icon

Beh a chudnutie

zuzka2010
20. feb 2012

ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..

mirka099
3. aug 2012

Ahojte..mne bohuzial padlo opatrovanie pre deticky a to vyrazne ovplyvnilo moje moznosti behat 😒 Teraz behavam cez den, a je to akosi slabsie..vladzem o 30% menej, kvoli teplu...stava sa to aj vam??? vadia vam horucavy, ovplyvnuju vasu vykonnost?
A po druhe, potrebujem nove topanky na behanie.... ake mi poradite? behavam na polnej ceste... ale zas nemam chut investovat majland... ake mate boticky vy???

boska79
3. aug 2012

@mirka099 ja mam salomon.

cez den nevladzem behat kvoli teplu tolko, rano nestiham, o siestej stavat ochotna niesom, takze to presuvam okolo siedmej navecer..... a v nedelu poobede ak sa da a nieje moc teplo je moj cas. inak az navecer.

a teda nebeham dlho, ale straasne sa mi zvysila chut do jedla, snazim sa to brzdit a nahradzovat zdravymi vecami, no dnes vecer mi to zrovna nevyslo, tak zajtra pri behu budem nato mysliet, ze o to viacej vydrzim a musim zamakat....normalne ma prepada vlci hlad... co som predtym nemala.

whizzy
4. aug 2012

@mirka099
mne sa tiez nebeha dobre ked je teplo. Tak teraz davam prednost rannemu behu. Kedze musim aj do roboty, tak uz 5:30 som so zalepenymi ocami vonku. Dnes to trosku odlozim na neskor, nejak ma boli hlava a s bolavou hlavou sa mi beh neosvedcil.
Nad novymi topankami aj ja uvazujem. Mam New Balance a mam ich moc rada. Mam ich rok ale mam pocit, ze by som ich mala uz vymenit, zacalo ma pichat nad kotnikom. Nekupila som ich na SK, tak zatial ani neviem aka tu je ponuka.

mirka099
4. aug 2012

@whizzy a rano vladzes behat? ja som rano ako dolamany, palicou dobity pes ☹ trva mi hodku, dve kym sa rozhybem a neboli ma cely clovek.. neviem si predstavir ze by som behala rano...

@boska79 tak co som pozerala pod 100 € som salomonky ani nevidela... tolko teraz nechcem investovat 😒

@whizzy tie new balance vyzeraju fajn... je ich plno druhov, len si vybrat... ideme na dovolenku do Madarska, ktovie ci by tam boticky nevysli lacnejsie... cez internet objednavat - bez skusania - to sa mi nevyplatilo 😒

bonaquaba
4. aug 2012

@mirka099 ja beham rano o pol 7 to je pre mna najidealnejsi cas,lebo vtedy vladzem, vcera bol velmi nizky tlak a cely den som ledva lapala po dychu tak som ani velmi nebehala,ale dnes rano som si dala perektny jogging 40 minut a bolac, o ok, na rano je vzdy chladnejsie, takze sa mi beha skvele a vecer som chodievala ale mm je v robote a nemam kde deti nechat,tak som si rezim vymenila a na rano mi to vyhovuje viac
jest mi chuti neskutocne ja len pcham teraz asi dobre spaluje a hlavne po tretej ako som si povedala ze ziadne cukry, tak prave vtedy mam najvacsiu chut a nahorsie, ked deti jedia predo mnou, tak to je koniec musim ist prec, aby som to vsetko nezjedla za nich, teraz beham po asfalte a vyhovuje mi teren ale o tyzden uz bude po polnych cestach tak som zvedava ako to pojde

mamutka
4. aug 2012

ahojte, tak mna skolila akasi viroza, o nervy to je, tak uz by som chcela byt fit a vybehnut......
ja rano asi nikdy nebudem behat, tak ci tak musim vstavat o 6., takze beh pred to uz nenarvem. a asi by som ani moc nevydrzala, kedze v noci nic nepijem, rano by som ani nemala z coho ficat.
inak aj mne zacalo nenormalne spalovat, mam velku chut jest. ale pokial nejem blbosti, tak je to ok, lebo pokial sa behat da, tak sa to spali.
ja mam boty Nike, okolo 50 eur ma stali, vraj bezecke, som maximalne spokojna a viac investovat ani nemienim, ved najlepsi bezci na svete behaju cely zivot bosi alebo v sandaloch 😀

nemate niektora nahodou skoliozu? 😨 nemoze z toho byt pri behu problem? doktorov sa nepytam, s tymi mam bohate negativne skusenosti - ked sa problem len zacina, posielaju cloveka kadelahsie a ked uz je problem riadny, tak su mudri - ze kde ste boli doteraz? aj na astmu mi radili klud, vyhybat sa namahe, papat lieky... zacala som behat a da sa dychat aj bez liekov, takze doktorske rady ja beriem hodne s rezervou, radsej sa pytam vas, co behate, ci nieco taketo nemate....

whizzy
4. aug 2012

@mirka099
Rano vladzem, je pravda, ze mi dlhsie trva kym sa rozhybem, ale potom je to parada. Rano je cerstvejsie, ticho a cely den mam lepsiu naladu.
A ako vravi @mamutka, kedze v noci nic nepijem, musim so sebou vliect aj flasu s vodou. Ale na skolskom ihrisku ju hodim o zem a kruzim si tam.

boska79
4. aug 2012

Dnes hroza.... Cely den som sa nestihala najest, poriadne napit a ja blba idem potom behat... Tak dnes len 2,5km a stacilo... K tomu hnusno dusno este o siedmej vecer... Tak aby som sa tu len nechvalila, ze mi to vzdy ide lepsie a lepsie... Dnes sa teda nechvalim... Uplne nevladna, zle mi bolo.. Uz taku chybu neurobim

miskap2111
5. aug 2012

Ahojte, opäť zdravím z Kréty. 🙂 Ja behávam najradšej ráno, aj keď tiež sa mi niekedy nechce vstávať, ale viem sa prinútiť. 🙂 Hlavne tu, na dovolenke sa trochu musím zaprieť, lebo chodím neskôr spať, ale behať musím ísť už o 6.30, aby som sa úplne neuvarila. 🙂 Ale darí sa mi behať 50 minút, čo je super. Lebo všetky spálené kalórie sa cez deň vykompenzujú tým vynikajúcim jedlom, čo tu máme na hoteli. Inak, ja mám tenisky ASICS, bežecké, s gelovou výstužou. Kupovala som ich v akcií a stáli 50 EUR, takže super cena podľa mňa. Pre mňa sú tenisky dôležité, keď som behala v takých nebežeckých, strašne ma boleli päty a lýtka.

anickamaros
6. aug 2012

@bonaquaba ano dostala som sa nakoniec

mracik
6. aug 2012

ahojte baby, pridávam sa k vám, behám niečo cez dva mesiace a som úplne nadšená. Nikdy som nemala beh veľmi rada, teraz som si ho zamilovala 😵A tie zmeny na mojom tele sú úplne perfektné, ani som len netušila, že správnym behaním sa dá získať pevné brucho.

boska, keď ťa prepadáva vlčí hlad, tak zrejme beháš prirýchlo, teda páliš hlavne cukry. Skús si zmerať pulz počas behania, ideálne samozrejme by bolo behať s pulzmetrom.

mirka099
6. aug 2012

@mracik super, dalsia motivacna bezkyna 😉
@boska79 suhlasim s @mracik

boska79
6. aug 2012

@mirka099 to prave rychlo nebeham 🙂)))

Ale ja to mam vzdy akonahle cvicim, telo si pyta viac energie..samozrejme ziadne somariny jest, musim si to striehnut.. Sa zrychli metabolizmus tak sa pyta viacej jest.

Ale pulzmeter by asi fakt bodol 🙂)

mracik
6. aug 2012

boska, tiež som si hovorila, ako pomaly behám, kým som si nezmerala tep, ten bol vtedy 170. No úplne zle.
Tak som rýchlo nabehla do obchodu, kúpila sporttester, vypočítala som si optimálku. U mňa je to cca 135tepov za min.
Na začiatku som pri tom pulze mohla bežať len 4km/hod, to bolo strašné týranie. 😀 však to aj kráčam rýchlejšie... a hlavne som sa hanbila, keď išiel niekto okolo, alebo, keď ma nejaká dôchodkyňa obiehala v každom kolečku 😝 No ale zvykla som si, išlo to pomaly hore, teraz mám rýchlosť 8km/hod. 🙂 a hlavne tuky sa pália jedna radosť. Hlad ani únavu po tréningu necítim, skôr riadny nápor endorfínov. 😵

miskap2111
6. aug 2012

Ahojte! Ďaľší pozdrav z Kréty. Tak si tu vegetím pod slnečníkom, dnešný beh mám už za sebou. Je to fakt super pocit. Trošku si tu browsujem po internete a našla som zaujímavý článok. Ak chcete behom schudnúť, nemusíte sa báť rýchlejšieho tempa. Tu je článok(je po anglicky): http://www.ehow.com/way_5375566_slow-fast-runni... Aj mne sa to potvrdilo- aj keď som behala pri vyššej tepovke, aj tak som schudla.. Ale je dôležité, aby každý behal tak, ako mu to vyhovuje. Ja mám radšej dlhšie trate a pomalšie tempo, alebo intervalový beh. Tu na Kréte mám perfektný terén- trosku kopčeky, čo je výborné na zlepšovanie kondičky. Tak sa zatiaľ majte!

miskap2111
6. aug 2012

A toto je tiež dobrý článok- hovorí dokonca, že lepšie spalovanie pri nízkych tepových frekvenciách je mýtus a to už som čítala vo viacerých odborných zahraničných článkoch v poslednom období: http://www.ehow.com/way_5390314_treadmill-speed...

boska79
6. aug 2012

@mracik hlad necitim po behu.. Na druhy den sa tesim na ranajky, obed, veceru...a sebazaprenie aby som nepozrala vsetko co vidim...

maria1610
6. aug 2012

Ja som dnes vybehla na ihrisko už o 6.00, no bežalo sa mi veľmi zle - skutočne som sa trápila celý čas - odbehla som iba 5 km za 45 min. ☹ - to sa mi ešte nikdy nestalo, vôbec neviem, čo sa dialo

bonaquaba
6. aug 2012

@mracik to si si najprv musela vypocitat spravny tep,aby si vobec spalovala, lebo ja zatial zmenu na sebe nevidim ziadnu,ale mm mi vravi,ze tak najskor o tri mesiace uvidim zmenu, ale ak sa to da vypocitat a pomoze to pri spalovani tukov, tak by som si aj ja vypocitala spravny tep, a ja este k takymto srandickam som sa nedostala aj km si chcem pocitat, ale akosi po tej technickej stranke sa neviem oritenovat,

boska79
6. aug 2012

@maria1610 je hnusno dusno...zajtra uz snad bude lepsie

bonaquaba
6. aug 2012

@boska79 u nas sa beha dobre,lebo nebuva ani horuco ani zima, tak akurat,len bududci tyzden uz budeme na Slovensku, tak uvidime ako sa mi bude behat,ale tesim sa velmi, lebo doma mam aj techniku pulzometre a merace km, tak vsetok vercajch zoberiem a budem behat a vsetko merat, tak budem vediet na com som

sunnysummer
6. aug 2012

ja mam tieto boty - adidas, stali 21€ 😀 http://www.brandosa.co.uk/adidas-sport-performa... som spokojna, ale ine som nikdy nemala, takze neviem porovnat
manzel behava viac a on ma new balance http://www.newbalance.cz/2012-podzim-running-pa... no ale odpadavam, ze 125€?? 😨 kupovali sme ich za 39. teraz v zlavach sa da dobre a lacno nakupit.
pytal sa tu niekto na skoliozu, ja mam. pocitujem to pri behu akoby ma tahalo viac na jednu stranu. ale to je tym, ze nemam symetricke telo. raz som citala, ze najsymetrickejsi (v tvari aj cele telo) su prave bezci. ani plavci taki nie su

sunnysummer
6. aug 2012

ja som inak behavala kazdy druhy den. zacinala som nedavno ako uply nebezec a kondicka sa da nabrat celkom rychlo 🙂 teraz som uz vyse tyzdna nebola, lebo maly je chory tak sa staram ☹ ale tesim sa az zas vybehnem resp skor ked dobehnem, to je super pocit ked sa endorfiny vyplavia a uz nemusim urobit ani krok 😀

mamutka
7. aug 2012

@sunnysummer diky za odpoved, ja som sa pytala na tu skoliozu. tiez mavam cudny pocit, ale mala by som si zohnat od ortopeda asi tu vlozku do topanky, nech to dorovnam...

baby a necitate nahodou casopis RUN? par rokov to uz vychadza, muz si to predplatil, byvaju tam zaujimave clanky, tak som vzdy len sedela a citala no a konecne aj zacala behat. Ale inak, uz je to tyzden co som naposledy behala, strasne kaslem.... a to ma chytilo v tom najlepsom, ked som si urobila moj osobak - 6 km za 40 min, ach jo... obvinujem klimatizaciu v praci....

ja beham s garminom, nema pulzmeter, mam ale prehlad o trati, case, km a to mi staci, tesim sa z toho 🙂

niekto tu pisal, ze chuti jest ani nie tak po behu, ale ze najviac na druhy den..... ja to mam rovnako..... videla som jeden program, kde merali chlapikovi, kolko spali kalorii pri behu - no, nebol moc nadseny, ale zmerali ho nasledne pri odpocinku na druhy den, ked len tak lezal a vtedy spaloval ovela viac! takze sa dokazalo, ze behom sa organizmus nastartuje a aj ked clovek dobeha, telo stale maka a spaluje, aj ked my o tom uz netusime ... pre mna uzasna sprava 😀 takze preto este na druhy den jem akoby som bola na ture..... 😎

miskap2111
7. aug 2012

@mamutka , ja čítam Runner's World a občas Women's Running. Perfektné časopisy a veľmi motivujúce. Nedávno som sa tam dočitala, na čo všetko je beh dobrý - spevňuje kosti, celý kardiovaskulárny systém, pozitívny vplyv na duševnú rovnováhu a samozrejme úprava hmotnosti a spevnenie svalstva atď. Ďalej tam bolo písané presne to, čo si napísala ty @mamutka - dlhodobé spaľovanie aj po behu. Ale písali, že to človek musí behať 40 minút, aspoň 5x do týždňa.

boska79
7. aug 2012

@miskap2111 mne staci, ze to je uzasny relax a psychicky oddych :D

csakova
7. aug 2012

Ahojte!!!Kedy možem začat behat po porode?

susul
7. aug 2012

Ahojte dievcata, velmi rada sa k Vam pridam, ste moja krvna skupina 🙂. A tu je moj pribeh o behani, s behom som zacala na jar 2010, zaciatky boli krute, ale oplatilo sa. Stala som sa zavislou, behala som i v dazdi i v zime na snehu, pokial teplota neklesla prilis nizko, dokonca zimny beh mam asi najradsej, to ticho, ked vam sneh vrzga pod nohami, to je pre mna psychohygiena. No ale na jar 2011 som s behom skoncila,lebo sme cakali drobca a lekar mi to moc neodporucal, porodila som sekciou a po polroku po kontrole som sa opat vratila k behu a cviceniu, a zaciatky boli opat krute. Dovod pre zacatie s behom bol u mna tiez ako u vacsiny, chcela som schudnut, ale toto sa po troch mesiacoh dostalo na vedlajsiu kolaj a hlavnym dovodom bolo prevetrat si hlavu, utriedit si myslienky a pocit slobody a spokojnosti, ktory sa dostavoval.
Zo zaciatku som behala s hrudnym pasom a hodinkami, aby som si odsledovala pulz, neskor som uz vedela co mi telo hovori a pokial ma pusti. Beham v "asiksoch", som spokojna (na obuvi sa neopalti setrit), pokial ide o sportove podprsenky, som vyskusala kadeco, mam velkost DD a teraz ked kojim F, pre zeny s vacsim poprsim osobne odporucam natiahnut si az dve podprsenky cez seba, ja mam prsia az zlisovane na hrudnik, lebo inak by ma strasne boleli.
Vela praktickych rad som nasla na stranke behej.com
BEHU ZDAR!!! 🙂